Da li...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Cholina_Lokica

#76 Re: Da li...

Post by Cholina_Lokica »

zelenashica wrote:Znala, znao.
Niti se osjećao ugroženim, niti sam ja.
Iskreno ne vidim smisao veze ako jedno od drugog trebamo kriti novčanike.
Ne skrivam torbu sa novčanikom na poslu, a da krijem od onog koga volim i s'kim živim. :-)

Nisam nikad znala za podjelu troškova niti budžet moj, tvoj, vazda bilo naše.
Fino sve na gomilicu, poplaćaj šta treba, ostatak je negdje pod tepihom i oboje vadili kome treba.
Dok jedno ne drekne: nestalooo! :lol:

Mada moram priznati da znam za desetine slučajeva gdje jedna strana nema marke u novčaniku, što mi je opet totalni debilizam. :roll:
:thumbup:
Koliko god se trudila ne mogu da shvatim sakrivanje dijela prihoda od "partnera" kako ga nazvase, i laganje o istim
Landa

#77 Re: Da li...

Post by Landa »

žulijan asanž wrote:
to nije nikakvo skrivanje, nego klasični finansijski menadžment u uslovima duopola na tržištu :D
znas kako kazu, s`kim si takav si...tako da mislim da bi i ti, vrli zulijan, trebao poceti racunati na nepredvidjenu konkurenciju u vlastitom domu :) :D
zelenashica

#78 Re: Da li...

Post by zelenashica »

Ne znam, ali meni vala skrivanje cifre pa i novca kazuje samo da nevjerujemo onom s'kim jesmo.
Kao neki vazda prisutni strah i računanje tipa: a šta ako veza pukne, a ja kokuz.... :roll:
Čim pomislim da bih trebala skrivati novčanik, prvo što bih uradila je popila kafu sama sa sobom i skontala vrijedili ta veza daljeg ostanka u njoj.
žulijan asanž

#79 Re: Da li...

Post by žulijan asanž »

Landa wrote:
žulijan asanž wrote:
to nije nikakvo skrivanje, nego klasični finansijski menadžment u uslovima duopola na tržištu :D
znas kako kazu, s`kim si takav si...tako da mislim da bi i ti, vrli zulijan, trebao poceti racunati na nepredvidjenu konkurenciju u vlastitom domu :) :D
ma ne brini ti za mene, sve ja to držim pod kontrolom.
Ma.Le.Na

#80 Re: Da li...

Post by Ma.Le.Na »

hocunecu wrote:
madner wrote:Dakle skrta, veliki prohtjevi a male mogucnosti. :D
he he, nece biti bas
princip je:"sto je moje to je moje a sto je tvoje to je i moje"

dakle, madner u zenskom tijelu :D
znala sam da je ono malo hercegovacke krvi u meni vrlo zivo :lol: :lol:

moje je moje..tvoje je moje..a i nase je moje :D :kravata: :lol:
žulijan asanž

#81 Re: Da li...

Post by žulijan asanž »

zelenashica wrote:Ne znam, ali meni vala skrivanje cifre pa i novca kazuje samo da nevjerujemo onom s'kim jesmo.
Kao neki vazda prisutni strah i računanje tipa: a šta ako veza pukne, a ja kokuz.... :roll:
Čim pomislim da bih trebala skrivati novčanik, prvo što bih uradila je popila kafu sama sa sobom i skontala vrijedili ta veza daljeg ostanka u njoj.
ti ne kontaš neke stvari. ne radi se ovdje o štekanju para. u mom slučaju se radi o trošenju tog sakrivenog dijela na stvari koje mi žena baš i ne bi odobrila. na primjer, kafana (ona konta da kad ja odem u kafanu potrošim petobanku i to je to....aha, đe si šta ima... kad bi znala koliko potrošim za noć sad bi pala na guzicu automatski), pa onda neki moji hobiji koji su stravično skupi, a ja sam opet stravično slab na te stvari i moram uvijek novo da imam i tako dalje, pa onda moj doručak na poslu koji košta najmanje 15-20 maraka (a ona bi da sendviče nosim, pa nisam forrest gump ba da sendviče na poso nosim), pa onda moji aferimi s mojom rajom, neke posudbe i "investicije" za koje ona ne smije da zna....ima toga dosta za nabrojat....

znači ne radi se o nikakvom štekanju, nego o trošenju jednog dijela prihoda koji se ne proknjiži kroz glavnu knjigu :D
Ma.Le.Na

#82 Re: Da li...

Post by Ma.Le.Na »

Cholina_Lokica wrote:
Ne skrivam torbu sa novčanikom na poslu, a da krijem od onog koga volim i s'kim živim. :-)

Fino sve na gomilicu, poplaćaj šta treba, ostatak je negdje pod tepihom i oboje vadili kome treba.

Mada moram priznati da znam za desetine slučajeva gdje jedna strana nema marke u novčaniku, što mi je opet totalni debilizam. :roll:
Koliko god se trudila ne mogu da shvatim sakrivanje dijela prihoda od "partnera" kako ga nazvase, i laganje o istim
slazem se
meni je to skrivanje na nekom racunu na kajmanskim otocima :-) nesto kao priprema pred rastavu..
za sta se pripremate?
i od koga?
ako ti zivis u strahu da ce te partner ostaviti pa ono..daj da imam u steku da se mogu snaci...kakav je to zivot?! :?

ne mislim kriti...kad pocnem kriti to ce biti i trenutak kad budem pakovala kofere za to go..
Ma.Le.Na

#83 Re: Da li...

Post by Ma.Le.Na »

žulijan asanž wrote:
zelenashica wrote:Ne znam, ali meni vala skrivanje cifre pa i novca kazuje samo da nevjerujemo onom s'kim jesmo.
ti ne kontaš neke stvari. ne radi se ovdje o štekanju para. u mom slučaju se radi o trošenju tog sakrivenog dijela na stvari koje mi žena baš i ne bi odobrila. na primjer, kafana (ona konta da kad ja odem u kafanu potrošim petobanku i to je to....aha, đe si šta ima... kad bi znala koliko potrošim za noć sad bi pala na guzicu automatski), pa onda neki moji hobiji koji su stravično skupi, a ja sam opet stravično slab na te stvari i moram uvijek novo da imam i tako dalje, pa onda moj doručak na poslu koji košta najmanje 15-20 maraka (a ona bi da sendviče nosim, pa nisam forrest gump ba da sendviče na poso nosim), pa onda moji aferimi s mojom rajom, neke posudbe i "investicije" za koje ona ne smije da zna....ima toga dosta za nabrojat....

znači ne radi se o nikakvom štekanju, nego o trošenju jednog dijela prihoda koji se ne proknjiži kroz glavnu knjigu :D
da se to srediti :D
trosi...ako imas :D
ja ti rijeci ne bi pisnula :D
ALI
nemoj kolutati ocima kad ja kupim 10ti parfem...16ti ruz za usne...i tako :roll: :D
oridjidji

#84 Re: Da li...

Post by oridjidji »

zelenashica wrote:
oridjidji wrote:Ma šta ću joj pričati o 500 km koje primim kao platu i 80% plate koje dam u kuću jer jedini radim :D Ta priča o novčaniku mi je ono mrtva socijala. :D

Nema tu puno ljubavi kada dvoje vire jedno drugom u novčanik...
Ja ne govorim o virenju u novčanik, daleko od toga, govorim o onom osjećaju kad znaš da od tebe niko ništa ne skriva, pa ni saznanje o primanjima.
Ma ja ne krijem primanja, kako cu kad sam vazda nezadovoljan njima :)
Pu jebem ti platu, svaka druga, za šta ja radim, tamo vamo i onda se osvrnem oko sebe i skontam, pa nije mi se žaliti hvala bogu i ovo je dobro kad pogledam koliko njih nemaju ni toliko...
oridjidji

#85 Re: Da li...

Post by oridjidji »

Ma.Le.Na wrote:
Cholina_Lokica wrote:

slazem se
meni je to skrivanje na nekom racunu na kajmanskim otocima :-) nesto kao priprema pred rastavu..
za sta se pripremate?
i od koga?
ako ti zivis u strahu da ce te partner ostaviti pa ono..daj da imam u steku da se mogu snaci...kakav je to zivot?! :?

ne mislim kriti...kad pocnem kriti to ce biti i trenutak kad budem pakovala kofere za to go..
Pa svako troši onoliko koliko ima ... Veća primanja, veća očekivanja, veći troškovi...
spreca

#86 Re: Da li...

Post by spreca »

Kad treba otici u ducan ako slucajno nema ili nije jos dobila platu ,ja joj posudim :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ali bez kamate :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bez_ideje

#87 Re: Da li...

Post by bez_ideje »

a sto je privatni racun nuzno vezan za neku rastavu,raspad veze ,plan B......moze biti za bilo sta drugo....moze cak i ne biti za nesto trenutno definisano,vec neki buduci moguci hir ili ko spas u slucaju neke jako teske situacije koja nema veze sa vezom /brakom......
Ja ne razumijem tu potrebu da ljudi bas sve hoce da znaju i da imaju uvida u to.....
Mislim,nije to skrivanje....meni ne bi palo na pamet da pitam za takvo sto niti da razmisljam o tome....,a i kada bi me neko pitao rekla bi da imam......i sta ,nista :-? :-?
Ma.Le.Na

#88 Re: Da li...

Post by Ma.Le.Na »

hm ja brak shvatam kao zajednistvo..
te situacije koje se mogu desiti..neces ih ti sama prezivljavati ni prozivljavati..vec zajedno sa partnerom..sta god da je u pitanju..
bez_ideje

#89 Re: Da li...

Post by bez_ideje »

Kao sto rekoh.....nisu to samo teske situacije....moze biti bilo sta.....
Moze bit i da ja nesta zestoko ,da oprostite na izrazu "zaserem"......svojom krivicom......prokockam pare,uvalim se u dugove,da me kakvi utjerivaci ganjaju.....jel treba da jos neko to prozivljava,ako ja to mogu srediti "jednim potezom".......hvala,al neka hvala
Cholina_Lokica

#90 Re: Da li...

Post by Cholina_Lokica »

Ma.Le.Na wrote:
Cholina_Lokica wrote::thumbup:
Meni sve ovo izgleda kao laganje druge strane jer se boje reakcije na neke stvari koje rade da njima ugode, a ne zato jer zele da budu onakvi kako drugoj strani odgovara. Al ga ukomplikovah :-)
Kako god, jako ruzno, i ni najmanje fer prema drugoj strani i tesko da takva zajednica moze biti i zdrava i opstati

slazem se
za sta se pripremate?
i od koga?

Nesta mi komentar :roll:
To laganje i sakrivanje nekih svojih aktivnosti mi ja kao da na silu zele da budu ono sto druga osoba od njih ocekuje, a ujedno ne zele zaista to da budu, nego cisto eto da imam nekoga pa cu se prilagoditi. Jako ruzno i ni malo fer prema drugoj osobi, zajednica kao takva nije ni najmanje zdrava i kad-tad ce taj problem izletiti i tesko biti prevazidjen
Ghost_Rider_XXX

#91 Re: Da li...

Post by Ghost_Rider_XXX »

Cholina_Lokica wrote:Nesta mi komentar :roll:
To laganje i sakrivanje nekih svojih aktivnosti mi ja kao da na silu zele da budu ono sto druga osoba od njih ocekuje, a ujedno ne zele zaista to da budu, nego cisto eto da imam nekoga pa cu se prilagoditi. Jako ruzno i ni malo fer prema drugoj osobi, zajednica kao takva nije ni najmanje zdrava i kad-tad ce taj problem izletiti i tesko biti prevazidjen
Freuda mi ni sam ne bih to bolje sročio. :D
zelenashica

#92 Re: Da li...

Post by zelenashica »

žulijan asanž wrote:

Kontam ja dobro, sad još bolje i vidim još veći problem u svemu tome.
Ovdje totalno poremećen sistem odnosa u vezi.Čuj ne smiješ pred ženom reći da imaš skup hobi.Ako je to tvoj hobi i ako uživaš u njemu onda osoba koja je s tobom to treba razumjeti i poštovati.Čuj zabranjuje kafne( radi novca).Razumjela bih da zabranjuje radi posljedica tipa opijanje, eventualne prevare i slično, ali radu računa ne mogu.Doručak, eh ko još gleda voljenoj osobi da broji zalogaje.

Naravno sve ovo odobravam sa preduslovom da ovo tvoje ne utiče na normalno funkcionisanje jednog domaćinstva, znači ako nema neplaćenih rata, obaveza, ako je frižider pun, ako niste goli i bosi.Ako jedno od ovog nedostaje onda bi i ja sama uvela korekcije u trošenje, ali tek radi hobija, računa u kafani ili doručka, ma koliko koštalo NE.
P.S.Nema toga za šta ne smije da zna osoba s kojom si u zdravoj vezi!
SaMaster

#93 Re: Da li...

Post by SaMaster »

madner wrote:Naravno da ne zna i naravno da treba za sebe ostaviti rezervu.

Najbolje je imati drugi racun gdje se uplacjuju honorari, komisije, upravni odbori itd... a dijeliti platu. Tako se stvar prividna transparentnost i ujedno kontrolise njen budzet. :D

Blago tebi akd iams komisije, odbore i sl.
madner

#94 Re: Da li...

Post by madner »

Narod zna kome da da glas :D
scorpion7

#95 Re: Da li...

Post by scorpion7 »

Ja doduse nisam bio u brakovima pa ne znam kako to tamo funkcionise :D al znam da mi je pretezno zenska strana glavna banka gdje i polazem i dizem pare :D :D :D zhene nekako vazda razumno to rasporede, kad imas viska da ti ostane a kad ti fali da ti bude opet taman :D :D :D nek trosi dok se ima, kad nestane skupa cemo jaukat :lol: :lol: :lol:
@mba

#96 Re: Da li...

Post by @mba »

burek_in_space wrote:...vash(i) partner(i) znaju koliko zaradjujete na poslu?!
Da li mozhete ili zhelite ponekad sakriti stvarna primanja, i ostaviti za sebe koju marku?!

brate pa jel ti nosis muske gace il partner/zena ???
žulijan asanž

#97 Re: Da li...

Post by žulijan asanž »

zelenashica wrote:
žulijan asanž wrote:

Kontam ja dobro, sad još bolje i vidim još veći problem u svemu tome.
Ovdje totalno poremećen sistem odnosa u vezi.Čuj ne smiješ pred ženom reći da imaš skup hobi.Ako je to tvoj hobi i ako uživaš u njemu onda osoba koja je s tobom to treba razumjeti i poštovati.Čuj zabranjuje kafne( radi novca).Razumjela bih da zabranjuje radi posljedica tipa opijanje, eventualne prevare i slično, ali radu računa ne mogu.Doručak, eh ko još gleda voljenoj osobi da broji zalogaje.

Naravno sve ovo odobravam sa preduslovom da ovo tvoje ne utiče na normalno funkcionisanje jednog domaćinstva, znači ako nema neplaćenih rata, obaveza, ako je frižider pun, ako niste goli i bosi.Ako jedno od ovog nedostaje onda bi i ja sama uvela korekcije u trošenje, ali tek radi hobija, računa u kafani ili doručka, ma koliko koštalo NE.
P.S.Nema toga za šta ne smije da zna osoba s kojom si u zdravoj vezi!
tendenciozna si i ubacuješ mi riječi u usta. nigdje nisam rekao da ona meni išta u životu zabranjuje. radi se o tome da ona misli da je 500- 600 KM za noć u kafani previše za potrošiti, a ja ne mislim.

što se hobija tiče, bolje ti je da ne znaš kako to funkcioniše :D

ja imam poprilično visoku platu za nase uslove, a ona također. ništa nama ne fali.

samo ja pretjerujem, radi se o ogromnim svotama novca koje ja bukvalno "spičkam" u ništa. srećom oboje zarađujemo dovoljno i mogu to sebi priuštiti. njena je filozofija da sve viška para treba štedjeti ili ulagati u nešto konkretno, a moja je filozofija da živim samo za danas i za užitke pa se oko toga nekad prepiremo.
Mis mekinjas

#98 Re: Da li...

Post by Mis mekinjas »

Iz ličnog iskustva.
Prošlost. Dva tipa.
Jedan, bio je krajnje očajan što zarađuejm više od njega. Ja zaista dobro zarađujem. On je zarađivao iznad prosjeka, ali ja sam više. I uvijek, uvijek, ga je kopalo to, kako ja mogu više zarađivati, i kako meni nije skupo ništa, eto on ima stan u najmu, a ja ću dizati kredit i kupovati sebi stan. On se sam sebi ne uklapa u to.... Bla, bla, bla, nek mu je sa srećom.

Međuvrijeme.
Ja plaćam jutarnju kavu, ja žena, njih 5 muških. Ja se prva dižem od stol, uzimam račun, plaćam, odlazim.
Drugi dan, mom šefu se žale, da kako sam ja mogla platiti račun.
Ok škola za život. Nikad više muškarcu platiti piće. Bar kolegama.
Drugo poluvrijeme. Isto zarađujemo. Sjeda se. Jedan put nemam ja novčanik, drugi put on. Ne gleda se ko plaća. Nije ni bitno. Ako se nema za oboje, dogovara se.
Po meni je to, i samo to normalno.

Uglavnom drugo poluvrijeme, nije značilo da je nešto osuđeno na uspjeh.
Jedno je sigurno. Ja ću ipak imati predbračni ugovor. Možemo se voljeti, ali ja želim muškarca a ne njegovu platu ili imovinu. Boli me uvo.
Pare su tu da se troše. Crne dane obično i ne dočekamo. :D

Moije priče su dokaz da zaista treba procijeniti kome reći a komene reći kolika je plata. Ako ste u braku to je normalno da se zna. U vezi... nema pravila. :)
dert

#99 Re: Da li...

Post by dert »

meni vjera ne dozvoljava da lazem :razz:
a kako bi i sakrio kad je cetiri matematike imala u skoli a Hercegovka je :)
spreca

#100 Re: Da li...

Post by spreca »

dert wrote:meni vjera ne dozvoljava da lazem :razz:
a kako bi i sakrio kad je cetiri matematike imala u skoli a Hercegovka je :)
Auuuu ti se nesto kod boga golemo zgrijesio :lol: :lol: ....ali nema veze ...kazu ko ozeni hercegovku ,dzenet mu je zagarantovan na onom svijetu zbog patnji koje je prozivio na ovom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:

sad sam najebo :cry: :lol: :lol: odoh dok je vrijeme :lol: :lol: :lol:
Post Reply