Feministikinjomalaplavooka wrote:Pa šta si očekivao??? Da te trpi još osam godina i strahuje od tebe????' Ja se samo pitam, šta je čekala do sada?očajan wrote:Znalo se desiti da mi neko iz društva zamjeri zbog nekih verbalnih ispada i to stoji, al najgore što se ona plašila toga, šta danas sutra, hoćeš li uvijek biti takav kada te neko, nešto iznervira i sl.!? I upravo zbog toga što ni ja to nisam smatrao nekim velikim problemom, njoj je prekipilo, a u isto vrijeme je mislila kako je ne bendam ni 5 para... ono u jedno uđe a na drugo izađe, i smatrala je da je samo moje važno, da za njeno ne marim, što nije tačno, ali je možda tako izgledalo.... kaže da se to sve kod nje nakupilo i da je pukla po šavovima!Ghost_Rider_XXX wrote:Mene samo interesuju te tvoje kako ih ti nazivaš impulsivne reakcije.
Dok sam bio balaviji i ja sam "patio" od istih reakcija, i govorio kako to nije big deal, medjutim poslije mojih "impulsivnih" reakcija ostajala je šteta k'o poslije uragana.
Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Mr.Penguin
#76 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
-
očajan
#77 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Hehe... hvala usvakom slučaju i slažem se da sam se malo uljuljao i da sam bio siguran da je moja i da neće nikada otići od mene, a zašto? Pa valjda zbog te ljubavi za koju sam mislio da je jača od bilo čega, a ustvari je bilo dovoljno da malo puhne i da se sve rasprši!itekako wrote:Vjerujem da te nakon toliko godina stabilne veze malo ponjela pjesma pa si se u tom zanosu digao do te mjere da si vjerovao da si za mnoge stvari upravu. Ukoliko bi ona zauzela drugaciji stav ti si ispoljavao "impulsivnost" sto nikako nije dobro. Uljuljan u njenoj ljubavi i toleranciji nisi mogao odrediti granicu do koje je normalno da partner ide u svojoj "impulsivnosti".
Mislim da je rjesenje da je ne peglas sa nepotrebnim pitanjanjima, kako, zasto i sl... te da se ne pravdas a pogotovo da ne obecevas, promjenit cu se, necu vise i sl...
Okreni list, u cijelu pricu ubaci trecu osobu, zensku naravno...pa makar i imaginarnu. To ce je pokolebati u njenim razmisljanjima i ukoliko te voli pokusat ce te vratiti. Ukoliko se to desi, iskoristi priliku i ispravi sve greske koje si do tada pravio s akcentom na "impulsivnost" a vjerujem da ne bi bilo lose da malo odvadis i "posesivnosti".
Kad sve to napravis, ozeni je!![]()
Ako ovo ipak ne upali idi dalje poucen skupo placenim iskustvom.
Sretno!
-
Officer Crabtree
#78 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Ma u svemu ne najgore što si odabrao nick "očajan" sad će ti tako ostat i kad budeš jebavo crnkinje, a bed je tako se osjećati.
Jebi je jebo te ona, hoće neće koji kurac, šta bi da je operisala bubrege, odselila se u Čad.
Jebi je jebo te ona, hoće neće koji kurac, šta bi da je operisala bubrege, odselila se u Čad.
- wewa
#79 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
a to ti je danas standardna prica - ne samo da cekaju 'stalne' poslove (jbt zar danas ima neko sa stalnim poslom?!), nego jos i da kupe stan, opreme ga, nabave auto, pa ce onda organizovati i svadbu za 500 zvanica, s vjencanicom od 2000 KM, kristalnim lusterima, cvijetnim aranzmanima, pokloncicima za goste i tortom od 200 jaja. ne kuze ljudi da je sve udvoje sladje, i kad se zivi u nenamjestenom podstanarskom stanu, a jede iz jednokratnog posudja, kasikama koje ti je mati dala dok se ne snadjes....Cholina_Lokica wrote:Pa tempo kojim ste krenuli, docekali bi ona jos 20 godina cekajuci da se zvijezde poklope i da pocnete radit na buducnosti
-
Officer Crabtree
#80 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
U Moldaviji tako razmišljaju. Kažu žive od nafake i ljubavi i sve im je potaman, čekaju samo da se kvalifikuju na svjetsko prvenstvo, nekako HD televizor nema smisla bez toga...ne kuze ljudi da je sve udvoje sladje, i kad se zivi u nenamjestenom podstanarskom stanu, a jede iz jednokratnog posudja, kasikama koje ti je mati dala dok se ne snadjes....
- Not My Idea
#81 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
ozbiljna tema?
puna joj je kapa i tebe i vase veze. ne zna kako da ti to drugacije kaze pa se ponasa kao derle nebil ti skontao i raskinuo.
puna joj je kapa i tebe i vase veze. ne zna kako da ti to drugacije kaze pa se ponasa kao derle nebil ti skontao i raskinuo.
- wewa
#82 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
jesi kad probao? ja jesam i znam o cemu pricam.Officer Crabtree wrote:U Moldaviji tako razmišljaju. Kažu žive od nafake i ljubavi i sve im je potaman, čekaju samo da se kvalifikuju na svjetsko prvenstvo, nekako HD televizor nema smisla bez toga...ne kuze ljudi da je sve udvoje sladje, i kad se zivi u nenamjestenom podstanarskom stanu, a jede iz jednokratnog posudja, kasikama koje ti je mati dala dok se ne snadjes....
- Dupli_skalp
#83 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Officer Crabtree wrote:U Moldaviji tako razmišljaju. Kažu žive od nafake i ljubavi i sve im je potaman, čekaju samo da se kvalifikuju na svjetsko prvenstvo, nekako HD televizor nema smisla bez toga...ne kuze ljudi da je sve udvoje sladje, i kad se zivi u nenamjestenom podstanarskom stanu, a jede iz jednokratnog posudja, kasikama koje ti je mati dala dok se ne snadjes....
ooo pa siđe legendo, odavno te ne primjetih u ovakvim temama.
@očajni
slušaj samo officera i sve će biti u dure
- LieToMe
#84 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
svi zele sve i zele to odmah! a ne zele da se potrude da nesto steknu zajedno, da krenu od dna i da stvaraju zajedno. nego morajuimati sve da bi usli u brak. e dabogda kceri da te pasa uzme!wewa wrote:a to ti je danas standardna prica - ne samo da cekaju 'stalne' poslove (jbt zar danas ima neko sa stalnim poslom?!), nego jos i da kupe stan, opreme ga, nabave auto, pa ce onda organizovati i svadbu za 500 zvanica, s vjencanicom od 2000 KM, kristalnim lusterima, cvijetnim aranzmanima, pokloncicima za goste i tortom od 200 jaja. ne kuze ljudi da je sve udvoje sladje, i kad se zivi u nenamjestenom podstanarskom stanu, a jede iz jednokratnog posudja, kasikama koje ti je mati dala dok se ne snadjes....Cholina_Lokica wrote:Pa tempo kojim ste krenuli, docekali bi ona jos 20 godina cekajuci da se zvijezde poklope i da pocnete radit na buducnosti
mislim da je najveci problem sto ljudi nisu vise za ono neko navikavanje, prilagodjavanje, kompromis...ne kazem da zazmiris ako te udara sakama i da tolerises plahu narav, fizicko zlostavljanje i slicno nego da ga ne treniras u tom smislu da kuha, pere, pegla, ide na pijacu... nema vise ni razumjevanja (ni sa cije strane) pogledas samo ovaj snijeg pa sve vidis, u zgradama sa po 70 stanova, lopata saka ljudi... eto njega je majka rodila, gojila, vaspitala i obrazovala do 24 godine kago bi ja onda napravila idiota od njega i potrcka (ili on od mene - parafraziram naravno). svi zele da mjenjaju osobu s kojom su a ne zele da promjene malo sebe i da se zapitaju zapravo jesam li ja u krivu? i moram li ja uvijek biti u pravu i mora li uvijek biti po mom?
nedavno saznadoh da par koji je bio 7 godina u vezi a nepunih 8 mjeseci u braku podnio zahtjev za razvog zbog razlicitih shvatanja, obrazovanja, odgoja
-
Officer Crabtree
#85 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
nismo se još kvalifikovali pa nisam imao prilikeja jesam i znam o cemu pricam.
ma dvojim da mi se ne isplati nekog odvest u mutvak čisto da probam pa da bih tebi imao ovdje viška argumenata...
po meni je to nedovoljno pametno jer je moglo i na drugi način, reda radi malo s više planiranja i mozganja, a ima svakakvih poteza, znao sam ja i zemlju jest ko dijete...
u svakom slučaju, u ovom slučaju to nije presudno, samo mi tako fino dođe naslonit se na fotelju i šarat po forumu na ove "ljubav će pobjediti sve"... znaš trenutno nemam ništa ispod dekice pa možda je i do nejebice
uzdravlje
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#86 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
u mutvak
otkad to nisam cula
otkad to nisam cula
- žulijan asanž
#87 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
utroje je najbolje.wewa wrote:a to ti je danas standardna prica - ne samo da cekaju 'stalne' poslove (jbt zar danas ima neko sa stalnim poslom?!), nego jos i da kupe stan, opreme ga, nabave auto, pa ce onda organizovati i svadbu za 500 zvanica, s vjencanicom od 2000 KM, kristalnim lusterima, cvijetnim aranzmanima, pokloncicima za goste i tortom od 200 jaja. ne kuze ljudi da je sve udvoje sladje, i kad se zivi u nenamjestenom podstanarskom stanu, a jede iz jednokratnog posudja, kasikama koje ti je mati dala dok se ne snadjes....Cholina_Lokica wrote:Pa tempo kojim ste krenuli, docekali bi ona jos 20 godina cekajuci da se zvijezde poklope i da pocnete radit na buducnosti
vas dvoje i american express platinum
-
očajan
#88 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Suosjećam iskreno s tobom, jer je sve u potpunosti isto, sem što još nismo bili stupili u brak, tako da te razumijem.... upravo to kao da ti se život srušio, nema više ništa, ne postoji! Al se tješim i ja da će vrijeme učiniti svoje.... poz. za tebe!DEEPBLUE wrote:Meni se desilo isto. Nakon skoro 6 godina (1,5 godine braka), rekao je da me više ne voli, da prema meni ne osjeća ljubav, da on ne može dalje, da on nije čovjek za mene, da trebam da ga zaboravim ... šamar upakovan na 1000 različitih načina. A bila ljubav velika, našli se u toliko stvari, mnogo toga zajedno ostvarili, živjeli skupa i onda ...puf. Ne mogu jednostavno opisati osjećanja kroz koja prolazim (milion dnevno), jer sve je to još uvijek "friško". Trudim se da ne razmišljam o prošlosti niti o budućnosti i o svemu onome što smo planirali. Živim dan za danom i trudim se odagnati bolne misli. Najgore u svemu tome je što sam ga beskrajno voljela i još uvijek volim. Probala sam razgovor, ali ništa od toga. Ne ide..
Okruži se dobrim ljudima koji te vole. Nemoj se nadati da će se ona pokajati, da će se vratiti ,jer time samo sebi nanosiš još veću bol. Pusti da vrijeme odradi svoje, jer na kraju bit će šta će biti.
U mom slučaju, meni je sve ovo došlo kao grom iz vedra neba. Skoro nikada se nismo svađali, nikada nismo prekinuli, podržavali jedno drugo u svemu, i onda se desi ovo. Život mi se srušio.Kaže da se to u njemu kupilo već neko vrijeme, ali da se trudio boriti protiv sebe. Nije druga u pitanju, kaže on... Milion upitnika iznad glave. Šta dalje???? Ali ipak, glavu gore.
- wewa
#89 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
a sta si ti tacno iscitao iz onog sto ja napisah? ljubav ne pobjedjuje glad - ali valjda ima neka sredina izmedju gladovanja udvoje i cekanja da se 'steknu svi uvjeti' pa da mladi par useli u dvoiposoban stan u novogradnji nakon bracnog putovanja na maldive?!Officer Crabtree wrote:nismo se još kvalifikovali pa nisam imao prilikeja jesam i znam o cemu pricam.
ma dvojim da mi se ne isplati nekog odvest u mutvak čisto da probam pa da bih tebi imao ovdje viška argumenata...
po meni je to nedovoljno pametno jer je moglo i na drugi način, reda radi malo s više planiranja i mozganja, a ima svakakvih poteza, znao sam ja i zemlju jest ko dijete...
u svakom slučaju, u ovom slučaju to nije presudno, samo mi tako fino dođe naslonit se na fotelju i šarat po forumu na ove "ljubav će pobjediti sve"... znaš trenutno nemam ništa ispod dekice pa možda je i do nejebice
uzdravlje
8 godina vodanja i cekanja da neko dobije stalan posao uglavnom zavrsava na nacin opisan u ovom topicu. pucaju i drugacije veze i brakovi, ali su duge veze bez konkretnih planova narocito sklone tome...
u svakom slucaju velim: zivio dobar razvod! dobar razvod je bolji od loseg braka. ALI - prije razvoda valja iscrpiti sve mogucnosti. pobjeci mami prvi put kad ugledas praznu rolnu wc papira na masini i prljave carape na podu dnevnog boravka sigurno nije rjesenje... niti je rjesenje kukati nad sudbinom sto se ne mozes nekaznjeno bas svaki dan zavaliti u daljincem u rukama dok draga dirinci u kuhinji/kupatilu/za stolom za peglanje...LieToMe wrote:svi zele sve i zele to odmah! a ne zele da se potrude da nesto steknu zajedno, da krenu od dna i da stvaraju zajedno. nego morajuimati sve da bi usli u brak. e dabogda kceri da te pasa uzme!wewa wrote:a to ti je danas standardna prica - ne samo da cekaju 'stalne' poslove (jbt zar danas ima neko sa stalnim poslom?!), nego jos i da kupe stan, opreme ga, nabave auto, pa ce onda organizovati i svadbu za 500 zvanica, s vjencanicom od 2000 KM, kristalnim lusterima, cvijetnim aranzmanima, pokloncicima za goste i tortom od 200 jaja. ne kuze ljudi da je sve udvoje sladje, i kad se zivi u nenamjestenom podstanarskom stanu, a jede iz jednokratnog posudja, kasikama koje ti je mati dala dok se ne snadjes....Cholina_Lokica wrote:Pa tempo kojim ste krenuli, docekali bi ona jos 20 godina cekajuci da se zvijezde poklope i da pocnete radit na buducnosti
mislim da je najveci problem sto ljudi nisu vise za ono neko navikavanje, prilagodjavanje, kompromis...ne kazem da zazmiris ako te udara sakama i da tolerises plahu narav, fizicko zlostavljanje i slicno nego da ga ne treniras u tom smislu da kuha, pere, pegla, ide na pijacu... nema vise ni razumjevanja (ni sa cije strane) pogledas samo ovaj snijeg pa sve vidis, u zgradama sa po 70 stanova, lopata saka ljudi... eto njega je majka rodila, gojila, vaspitala i obrazovala do 24 godine kago bi ja onda napravila idiota od njega i potrcka (ili on od mene - parafraziram naravno). svi zele da mjenjaju osobu s kojom su a ne zele da promjene malo sebe i da se zapitaju zapravo jesam li ja u krivu? i moram li ja uvijek biti u pravu i mora li uvijek biti po mom?
nedavno saznadoh da par koji je bio 7 godina u vezi a nepunih 8 mjeseci u braku podnio zahtjev za razvog zbog razlicitih shvatanja, obrazovanja, odgojai kad cujem to onda i bolje sto se ljudi rastaju nakon duze veze.
- likce
#90 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
@ocajni , meni se desilo nesto slicno prije dva mjeseca,cak je i meni u martu trebalo biti osam godina
!
Razlozi mogu biti mnogobrojni,uljuljanost u vezi,rutina,lijenost u vezi,ona je moja pa se ne moram vise truditi oko nje, to impulsivno ponasanje,itd...
Moj savjet,znam da ti je tesko,ali prestani biti pizda,prestani kukati moliti i mani se patetike!Ti si musko i tako se i ponasaj,od tebe se ocekuje da vodis kroz zivot i da ne zavisis ni od koga pa ni od nje!
Znaci prestani je zvati i biti dosadan,ako joj treba vremena daj joj sve vrijeme ovog svijeta,ali ti nemoj ostati i tapkati u mjestu nego radi na sebi,sebi si navrijedniji!
Ovo ne mislim u smislu da ides i trazis druge(ako mislis da se pomiris) nego radi na sebi u smislu da sjednes i pricas sam sa sobom,uvidis svoje greske,analiziraj posljednjih sest mjeseci vase veze,koje su stvari koje su joj smetale(svi smo ljudi i svi imamo greske koje sami sebi necemo priznati),i radi na tome da to ispravis!
Mani se rijeci i supljih,ja cu ovo ja cu ono,nego to pretvori u djela i iskreno radi na tome da se promijenis,prvenstveno zbog sebe ne zbog nje!
Onda nekada kasnije kada osjetis tu promjenu u sebi,kad i ona bude imala svoje trazeno vrijeme,slucajno ili namjerno se vidite,pijete kafu,uvidjece ona sama promjenu u tebi jer veoma dobro zna kakav si bio!
Ako sada budes molio i preklinjao(papak) da ti se vrati,nece nikada,cak i da se vrati to bi bilo zbog uspomene,sazaljenja a to ti ne ide u prilog jer ce ti opet prisjesti!
Aj sad cao
Razlozi mogu biti mnogobrojni,uljuljanost u vezi,rutina,lijenost u vezi,ona je moja pa se ne moram vise truditi oko nje, to impulsivno ponasanje,itd...
Moj savjet,znam da ti je tesko,ali prestani biti pizda,prestani kukati moliti i mani se patetike!Ti si musko i tako se i ponasaj,od tebe se ocekuje da vodis kroz zivot i da ne zavisis ni od koga pa ni od nje!
Znaci prestani je zvati i biti dosadan,ako joj treba vremena daj joj sve vrijeme ovog svijeta,ali ti nemoj ostati i tapkati u mjestu nego radi na sebi,sebi si navrijedniji!
Ovo ne mislim u smislu da ides i trazis druge(ako mislis da se pomiris) nego radi na sebi u smislu da sjednes i pricas sam sa sobom,uvidis svoje greske,analiziraj posljednjih sest mjeseci vase veze,koje su stvari koje su joj smetale(svi smo ljudi i svi imamo greske koje sami sebi necemo priznati),i radi na tome da to ispravis!
Mani se rijeci i supljih,ja cu ovo ja cu ono,nego to pretvori u djela i iskreno radi na tome da se promijenis,prvenstveno zbog sebe ne zbog nje!
Onda nekada kasnije kada osjetis tu promjenu u sebi,kad i ona bude imala svoje trazeno vrijeme,slucajno ili namjerno se vidite,pijete kafu,uvidjece ona sama promjenu u tebi jer veoma dobro zna kakav si bio!
Ako sada budes molio i preklinjao(papak) da ti se vrati,nece nikada,cak i da se vrati to bi bilo zbog uspomene,sazaljenja a to ti ne ide u prilog jer ce ti opet prisjesti!
Aj sad cao
- wewa
#91 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
a billing address kod amidze u esadeužulijan asanž wrote:utroje je najbolje.wewa wrote:a to ti je danas standardna prica - ne samo da cekaju 'stalne' poslove (jbt zar danas ima neko sa stalnim poslom?!), nego jos i da kupe stan, opreme ga, nabave auto, pa ce onda organizovati i svadbu za 500 zvanica, s vjencanicom od 2000 KM, kristalnim lusterima, cvijetnim aranzmanima, pokloncicima za goste i tortom od 200 jaja. ne kuze ljudi da je sve udvoje sladje, i kad se zivi u nenamjestenom podstanarskom stanu, a jede iz jednokratnog posudja, kasikama koje ti je mati dala dok se ne snadjes....Cholina_Lokica wrote:Pa tempo kojim ste krenuli, docekali bi ona jos 20 godina cekajuci da se zvijezde poklope i da pocnete radit na buducnosti
vas dvoje i american express platinumkoja simbioza čovječe, ko rak samac i moruzgva
![]()
![]()
- 6.april
#92 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Ti se uljuljkao i mislio to je to.
Tebi fino, imaš krov nad glavom, ona svoj. Povremeno se "nađete" na pola puta i svi sretni. Odnosno TI sretan.
Pustila te ona dugo, predugo, 8 godina čak! Da se pokreneš, da nešto stvoriš.
Ti nisi. Ti se uljuljkao. Ma da, kome se ide od mamine kuhinje i opranih gaća.
Jebiga. Dugo te je čekala. Budi joj zahvalan jer bi te druga otpilila u roku godine.
Tebi fino, imaš krov nad glavom, ona svoj. Povremeno se "nađete" na pola puta i svi sretni. Odnosno TI sretan.
Pustila te ona dugo, predugo, 8 godina čak! Da se pokreneš, da nešto stvoriš.
Ti nisi. Ti se uljuljkao. Ma da, kome se ide od mamine kuhinje i opranih gaća.
Jebiga. Dugo te je čekala. Budi joj zahvalan jer bi te druga otpilila u roku godine.
-
očajan
#93 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Hhaahahahahaa...Officer Crabtree wrote:Ma u svemu ne najgore što si odabrao nick "očajan" sad će ti tako ostat i kad budeš jebavo crnkinje, a bed je tako se osjećati.
- žulijan asanž
#94 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
meni je uvijek bilo interesantno da se žene žale na svoje momke/muževe kako su "mamini sinovi", kako ništa po kući ne rade, kako su pasivni, kako im peglaju i peru i kuhaju....
a te iste žene od svojih sinova naprave takve likove, još i gore
dakle u ženama je problem, u svakom slučaju
a te iste žene od svojih sinova naprave takve likove, još i gore
- wewa
#95 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
ovo potpisujem svim ekstremitetima!žulijan asanž wrote:meni je uvijek bilo interesantno da se žene žale na svoje momke/muževe kako su "mamini sinovi", kako ništa po kući ne rade, kako su pasivni, kako im peglaju i peru i kuhaju....
a te iste žene od svojih sinova naprave takve likove, još i gore![]()
![]()
-
očajan
#96 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Sve ono što si naveo u prvoj rečenici potpisujem... a sad naravno idem dalje, biće kako On odredi, jedino je to istina, a ostalo...fetic wrote:@ocajni , meni se desilo nesto slicno prije dva mjeseca,cak je i meni u martu trebalo biti osam godina!
Aj sad cao
Štaje sad s tobom, jesi li libero još uvijek?
-
očajan
#97 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
27.... isto smo godište obojeGhost_Rider_XXX wrote:A koliko je vama godina?
- Ghost_Rider_XXX
#98 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Pa prijatelju dragi, haman ste veći dio odraslog života skupa. Kad se malo smiriš, i kad ti prodje taj nalet loših emocija itd i sl. Vidjećeš da to i nije tako loše na kraju ispalo. Koliko ti se god činilo sad da pričam gluposti, vidjećeš da sam upravu.očajan wrote:27.... isto smo godište obojeGhost_Rider_XXX wrote:A koliko je vama godina?
- Kovrčava Sue
#99 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
fetic wrote:@ocajni , meni se desilo nesto slicno prije dva mjeseca,cak je i meni u martu trebalo biti osam godina!
Aj sad cao
I naravno, ništa ne ide na silu. Ako želiš da neko uvidi to što ti uviđaš (da ste jedno za drugo i da možete funkcionisati), moraš probuditi želju u njemu samom (njoj samoj
- 6.april
#100 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
I moram istaći da većina veza puca upravo zbog te uljuljkanosti.
Znam, na žalost, jako puno primjera toga oko sebe.
Čak i primjera gdje momak živi sam, ima svoj stan, opremljen. Ali mu ne odgoavra da se ženi, skrasi - ipak je bolje da mlada dođe petkom, prespava preko vikenda i svak na svoju stranu.
Kvari mu njegov mir i red.
Ne znam za koga je kriviti tu - te žene koje odgode svoje želje u nekoj ludoj nadi da će on poželiti da je ona stalno tu, a ne samo vikendom , ili njih - tu balavurdiju koja misli samo na sebe i samo na trenutno, bez ikakve želje da osnuje porodicu.
Znam, na žalost, jako puno primjera toga oko sebe.
Čak i primjera gdje momak živi sam, ima svoj stan, opremljen. Ali mu ne odgoavra da se ženi, skrasi - ipak je bolje da mlada dođe petkom, prespava preko vikenda i svak na svoju stranu.
Kvari mu njegov mir i red.
Ne znam za koga je kriviti tu - te žene koje odgode svoje želje u nekoj ludoj nadi da će on poželiti da je ona stalno tu, a ne samo vikendom , ili njih - tu balavurdiju koja misli samo na sebe i samo na trenutno, bez ikakve želje da osnuje porodicu.
Last edited by 6.april on 10/02/2012 11:22, edited 1 time in total.