Testiranje na seksualno prenosive bolesti

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Landa

#76 Re: Testiranje na seksualno prenosive bolesti

Post by Landa »

Jedan001 wrote:Jaran kako bi izbjego herpese pije vodu usnama iz sredine case trudi se da ne dotic usnama rub case. Pa ipak prije pijenja dobro pregleda casu i sadrzaj iste ako sta pliva prospe ode do cesme i naspe opet mada nekad i kombinuj pa opere sam u wc- u jer nosi u maloj bocici malO ferija hahah
trudi se da ne dotice casu a pije tecnost iz nje...ovo je malo je rec paradoksalno :D
Troll_Happens

#77 Re: Testiranje na seksualno prenosive bolesti

Post by Troll_Happens »

Landa wrote:
Jedan001 wrote:Jaran kako bi izbjego herpese pije vodu usnama iz sredine case trudi se da ne dotic usnama rub case. Pa ipak prije pijenja dobro pregleda casu i sadrzaj iste ako sta pliva prospe ode do cesme i naspe opet mada nekad i kombinuj pa opere sam u wc- u jer nosi u maloj bocici malO ferija hahah
trudi se da ne dotice casu a pije tecnost iz nje...ovo je malo je rec paradoksalno :D
U pravu si sav je takav ali valjda konta preko usana najprije predje ako dodiruje direktno prljavu casu
Grof

#78 Re: Testiranje na seksualno prenosive bolesti

Post by Grof »

Cholina_Lokica wrote:
Grof wrote:Ne znam ni ja sam. Doktor infektolog kaže da se dosta osoba zarazi u kafićima preko čaša. Valjda ste vidjeli kod nas na šankovima kako se peru čaše: provrti se malo na onoj četci, u hladnoj vodi, ispire se sve u istoj vodi.
Inače, čim se napiješ iz čaše ili flaše koju je neko koristio postoji mogućnost raznih zaraza. Također, tu je i nedovoljno opran pribor za jelo.
Poljubac je također vrlo čest način zaraze. Ne u obraz, nego onaj s pravi. :D
I onda neko kaze kako nije zenstveno piti iz flase u kafani :mrgreen:
Uzmi bar slamku, ženstvenije je! :P
Ali pod uslovom da je niko prije nije koristio! :D :D
Landa

#79 Re: Testiranje na seksualno prenosive bolesti

Post by Landa »

Da, da znam takve gadljivce...pitam se samo kojom brzinom bi strugnuli od case u koju se posumnja da sadrzi virus ebole i bi li onda pili a da ne dotaknu casu :D :D :D

nego na temu evo podatka sa unicefove stranice...

The number of officially reported HIV cases in BIH is 116. However, experts fear that the number of registered HIV and AIDS cases may only represent the”tip of the iceberg”. This is primarily due to insufficient surveillance data on high-risk groups, so it is feared that the epidemic will be fully detected only at the point when it has moved into the general population and has become a full fledged epidemic. A highly mobile population, including refugees, IDPs, returnees, rural-urban migrants, labor migrants, victims of trafficking and sex workers are considered especially vulnerable to contracting HIV.

116 prijavljenih kao HIV ali se sumnja da je broj puno veci zbog neadekvatne registracije ali da ce se problem tek razotkriti kad dobije oblik epidemije.

Kao razlog da se broj smatra vecim:
- mobilna populacija (dijaspora, urbanizacija)
- sex industrija
Morales

#80 Re: Testiranje na seksualno prenosive bolesti

Post by Morales »

da ne bih otvarao zasebnu temu da ovdje pitam...da li moze posluziti lijek ImunEffect kao zamjena za BetaGlukan il je to isto samo drugi naziv?? Pomagajte ljudi ako Boga znate :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#81 Re: Testiranje na seksualno prenosive bolesti

Post by Entropio »

.
zambaklija

#82 Re: Testiranje na seksualno prenosive bolesti

Post by zambaklija »

a budaleee,šo nepije slamkom :D :D :D
Not My Idea

#83 Re: Testiranje na seksualno prenosive bolesti

Post by Not My Idea »

Sad mene jos samo kopka ko je doticna djevojka. :oops: :D
žulijan asanž

#84 Re: Testiranje na seksualno prenosive bolesti

Post by žulijan asanž »

Not My Idea wrote:Sad mene jos samo kopka ko je doticna djevojka. :oops: :D

što te kopka, nećeš joj ti ratKape stavljat :D
Eborg

#85 Re: Testiranje na seksualno prenosive bolesti

Post by Eborg »

Zenička mahalušo, ne odvija se sve u tvom komšiluku! :lol:
Not My Idea

#86 Re: Testiranje na seksualno prenosive bolesti

Post by Not My Idea »

ondak okej :oops: :lol:

žulijan, pa imam ja jarana kojih bi mi bilo zao :oops: :D
harell

#87 Re: Testiranje na seksualno prenosive bolesti

Post by harell »

Zdravo, jel mi neko moze reci gdje se mogu testirati na seksualno prenosive bolesti u Sarajevu, koji je proces i koliko se cekaju rezultati? Hvala
Post Reply