Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

O'zone
Globalni moderator

#76 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by O'zone »

@mba wrote:
HAVANA wrote:Ima li ista u ovoj zemlji da uspije vlastitim radom a da se neko ne posere na taj rad... :-)
Sta te boli qrac ako je skupo,nemoj kupovati i cao.
Dabogda ih sve prodo po 17 maraka. :roll:

da je iz hrvatske bio bi SUPER DOBAR, ali ovako nas je pa zato ne valja brate nikako, a tako je i sa ostalim proizvodima, problem je u sanim BLENTAVIM GLAVAMA samo pametujemo kako ne val^ja ovo ne valja ono, NEVALJAMO MI u tome je probelm!!!!
Pa evo Lush mu je iz Hrvatske pa je SUPER! Pasha je iz Bosne pa je SRANJE!

Opterečen tip pravo :lol:
@mba

#77 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by @mba »

O'zone wrote:
@mba wrote:
HAVANA wrote:Ima li ista u ovoj zemlji da uspije vlastitim radom a da se neko ne posere na taj rad... :-)
Sta te boli qrac ako je skupo,nemoj kupovati i cao.
Dabogda ih sve prodo po 17 maraka. :roll:

da je iz hrvatske bio bi SUPER DOBAR, ali ovako nas je pa zato ne valja brate nikako, a tako je i sa ostalim proizvodima, problem je u sanim BLENTAVIM GLAVAMA samo pametujemo kako ne val^ja ovo ne valja ono, NEVALJAMO MI u tome je probelm!!!!
Pa evo Lush mu je iz Hrvatske pa je SUPER! Pasha je iz Bosne pa je SRANJE!

e onda je do tebe problem, bili smo FUKARA i sotacemo, meni je zemljace sve jedno gjde ti kupujes svoje stvari jer ja sam u bosni 3 sedmice godisnje, a kad sam dole kupujem samo svoje, dali ces ti sam sebi i svojoj drzavi pomoci ostaje na tebi na svakom individualcu, ali dugorocno gledajuci ti sebi sam kopas jamu i sam ces u nju i pasti, ja necu ne brini se, jer sam daleko... :dance:
Henry Chinaski

#78 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by Henry Chinaski »

Lush nije hrvatski nego britanski. Licencu može kupiti svako. Onda dobiješ od njih tehnologiju i sastojke pa ti praviš proizvode kod kuće. Možda može i varijanta da dobijaš gotove proizvode, ne znam. Uglavnom, likovi koji mrze sve što je naše, ili mrze BiH, generalno, ili su kompleksaši koji se stide sebe.
Chisum

#79 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by Chisum »

Jebes mi sve ako je ovaj narod normalan...

Pa ovdje izgleda jos niko nije pohvatao sta znaci trziste i sloboda izbora, pa, je l' blene u izlog, misli da ga neko zajebava...

Covjek je na trziste pustio SVOJ proizvod, od SVOG truda i rada, cijeni ga, valjda, koliko cijeni i svoj sopstveni trud i u cemu je sada problem????

Da u ovoj prici SVE krene po zlu, on ce da popushi foru, a ne neko drugi!
Niti je negdje napisano da se mora kupovati, niti je izbor sveden na nekoliko artikala, pa da se covjek osjeca ugrozenim ili ponizenim u bilo kojem smislu, stajao on dobro finansijski ili bio frontalni kokuz.

Bezbroj slicnih stvari u je ponudi, a cijene - od onih najnizih, pa do ovakvih, ili visocijih.
Ovdje se ocito radi o sapunu za kojim ce posegnuti oni kojima njega koze nije samo pranje ruku poslije pisanja, do kvalitetne kozmetike isl... Niko nije rekao da se mora kupovati!

I sta je, koji kurac, cener, kada se pogleda koliko ovakve, kvalitetne stvari inace kostaju?!

P.S. Dosta mi je bilo da otvorim stranicu i da vidim koliko se covjek potrudio... pa bolja je od 90% web stranica drzavnih firmi koje obrcu milione, ili usranih ministarstava...
Last edited by Chisum on 31/01/2012 12:41, edited 4 times in total.
alica.k

#80 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by alica.k »

O'zone wrote:Pa evo Lush mu je iz Hrvatske pa je SUPER! Pasha je iz Bosne pa je SRANJE!

lush nije iz hrvatske :-)
Having starting in a small store in Poole, Dorset, UK in 1995, we are by 2011 in over 43 countries with 700 + stores worldwide; and we have not finished yet.
otprilike su isto ko i nasa pasha, poceli kuci i evo gdje su danas. ja imam velike nade u pasha sapune da ce postati brand u evropi :D
Trebam te

#81 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by Trebam te »

Henry Chinaski wrote:Lush nije hrvatski nego britanski. Licencu može kupiti svako. Onda dobiješ od njih tehnologiju i sastojke pa ti praviš proizvode kod kuće. Možda može i varijanta da dobijaš gotove proizvode, ne znam. Uglavnom, likovi koji mrze sve što je naše, ili mrze BiH, generalno, ili su kompleksaši koji se stide sebe.

Pa lush i nije nekakv sapun, mislim obican sapun. :lol:
mute halimic

#82 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by mute halimic »

Henry Chinaski wrote:Lush nije hrvatski nego britanski. Licencu može kupiti svako. Onda dobiješ od njih tehnologiju i sastojke pa ti praviš proizvode kod kuće. Možda može i varijanta da dobijaš gotove proizvode, ne znam. Uglavnom, likovi koji mrze sve što je naše, ili mrze BiH, generalno, ili su kompleksaši koji se stide sebe.
ja sam beskompromisni patriota, ali drpasa je smece. cinjenica da je to nas proizvod nece promjeniti njegovu prirodu niti cu ja kupovati 'ovna zato sto su made in bosnia. ko god misli da je to dobro, nek se maze i po guzici ako hoce. ja cu svakako ostati kod lush-a.

i da, lush nije hrvatski proizvod kao sto to misle informisani diskutanti koji pouzdano znaju da je drpasa bolji od lusha,a da pri tom nikad u zivotu lush nisu vidjeli, a vjerovatno ni drpašu.
mute halimic

#83 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by mute halimic »

alica.k wrote:
O'zone wrote:Pa evo Lush mu je iz Hrvatske pa je SUPER! Pasha je iz Bosne pa je SRANJE!

Having starting in a small store in Poole, Dorset, UK in 1995, we are by 2011 in over 43 countries with 700 + stores worldwide; and we have not finished yet.
otprilike su isto ko i nasa pasha, poceli kuci i evo gdje su danas. ja imam velike nade u pasha sapune da ce postati brand u evropi :D

ako ti imas velike nade, onda nema sumnje u uspjeh...
Mr.Penguin

#84 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by Mr.Penguin »

mute halimic wrote:
ja sam beskompromisni patriota, ali drpasa je smece. cinjenica da je to nas proizvod nece promjeniti njegovu prirodu niti cu ja kupovati 'ovna zato sto su made in bosnia. ko god misli da je to dobro, nek se maze i po guzici ako hoce. ja cu svakako ostati kod lush-a.

i da, lush nije hrvatski proizvod kao sto to misle informisani diskutanti koji pouzdano znaju da je drpasa bolji od lusha,a da pri tom nikad u zivotu lush nisu vidjeli, a vjerovatno ni drpašu.
Opet ... jesi li ga ikad kupio?
*mima*

#85 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by *mima* »

mute halimic wrote:

a jesiiiiiii naporan..................moras li na svakoj stranici pisat da je smece.....
Henry Chinaski

#86 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by Henry Chinaski »

mute halimic wrote:

Ne znam koliko si ti informisan o svemu ali ja poznajem tipa koji drži Lush (nije u BiH) i vidio sam kako se pravi.
Šerpe i lonci i ručno kuhanje. Nisam vidio proizvodnju i sastojke DRPasha ali ljudi imaju certifikat.

Predlažem ti da sad napustiš ovu temu jer toneš sve dublje.
Cholina_Lokica

#87 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by Cholina_Lokica »

Muto rek'o da ne valja, i ne moRe da valja nikako to sta vam je :D
Robijasica

#88 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by Robijasica »

Tvrdokorna mrlja wrote:prodali su ti likovi iz travnika dr pashu,ima i dvije godine.

jebaji ga, odes u dubrovnik,ima radnja na stradunu,sapunjarnica :D ..il gdje god gdje ima handmade proizvodnja sapuna,pa kupis na vagu i vidis da te ta gramaza izadje toliko.
Ne znam odakle ti to da su "ti likovi" iz Travnika?

Čovjek je iz Zenice i koliko znam, ništa nije prodato, ni firma niti brand.

http://www.zenicablog.com/component/tag/dr.-pasha.html
mute halimic

#89 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by mute halimic »

kakav ba certifikat? za priucenog kuhaca sapuna? ko je izdao taj ceretifikat?

to da si vidio gdje se pravi lush i da se pravu u serpama lazes ko pas.
Mr.Penguin

#90 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by Mr.Penguin »

mute halimic wrote:kakav ba certifikat? za priucenog kuhaca sapuna? ko je izdao taj ceretifikat?

Sad bi ti ja jedan ban opalio, pricas o sapunu koji nikad nisi kupio.
@mba

#91 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by @mba »

mute halimic wrote:kakav ba certifikat? za priucenog kuhaca sapuna? ko je izdao taj ceretifikat?

a sta se to mora na zanat ici ili mozda studirati da postanes "sapundzija" to je isto kao kad bi reko coevjek sam pravi sir, priucen!
*mima*

#92 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by *mima* »

Mr.Penguin wrote:

Sad bi ti ja jedan ban opalio, pricas o sapunu koji nikad nisi kupio.

pricali mu oni koji ga isto tako nisu probali
Robijasica

#93 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by Robijasica »

Već dva mjeseca sin koristi Dr.Pasha sapun Mak&Cimet, jer ima problema sa aknama. Lice mu je čistije, nema više onih upaljenih "ćiba". Dok je koristio neke preparate koje mu je dermatolog propisao, stanje je bilo još gore. Kako je počeo sa ovim sapunom, vidi se velika promjena.

Kome se ne sviđa cijena proizvoda, onda nek' kupuje saFune od 0,60KM, pa neka se trlja povazdan.
O'zone
Globalni moderator

#94 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by O'zone »

mute halimic wrote:
alica.k wrote:

ako ti imas velike nade, onda nema sumnje u uspjeh...
@alica.k Lush je porijeklom iz UK ali svi "goli proizvodi" odnosno ne upakovani koji se prodaju u Sarajevu su made in Croatia tačnije u Samoboru, ostalo upakovano je iz UK-a, Lush inače ima 6 manufaktura u čitavom svijetu.

@halimic po čemu je to Pasha gori od Lusha osim što je iz BiH? Jesi probao? Imao neke nuspojave? Imaš saznanja da se parve od .... nečeg što nije ekološki ili medicinski prihvatljivo? Daj obazrloži nečim osima da Ana bolje gaza sapune od Avde.
A_I_

#95 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by A_I_ »

PipiDugaDevetka wrote:Imali smo čokoladaru, prva u svijetu počela sa proizvodnjom čookolade sa rižom. Izvozila u arapske zemlje masovno. Zora.

Imali smo saFunjaru zvala se Astro. Proizvodila šampon od žare. Harala tim šamponom po ex. YU.

A, onda je došlo podržavljenje društvene imovine sa priHvatizacijom. Dva ili tri požara u čokoladari, dok se vlasnik nije ispario ostavivši milionsko vlasništvo. Bitno je bilo samo da se uništi proizvodnja.

Sada kupujte Lahor, P&G,...

Hbte šampon od žare Astro je bio ljekovit, mogao se piti.
To je nama nasa borba dala.
Salu na stranu, isto to se svugdje u svijetu radi - a rade zapadnjacke kompanije, lobiji, 'sporazumi' na koje prisiljavaju zemljice kakve su nase ex-Yu...

Da ljudi malo manje hrle u kojekakve zapadnjacke fakultete, seminare i sl. a vise se obavjestavaju o tome sta je globalizacija donijela drugim zemljama treceg svijeta, sigurno bi se suprotstavili sto privatizaciji, sto gmo hrani, sto deregulaciji ekonomije...

Sto se tice saFuna - na sajmovima meda odskora su se pojavili sapuni neke hercegovacke firme(cini mi se iz Mostara) s lavandom, kozjim mlijekom, kaduljom, ruzom bla bla - ugl. skupi jesu 6-10KM ali bogami su jako kvalitetni i dugotrajni. Za razliku od recimo onih shupljak Lush saFuna u BBI koji su cista marketinska ubleha namijenjena ovoj nasoj tajkunsko-lezihljebovickoj eliti ili ti ga uglednim sarajlijicama na baterije.
Last edited by A_I_ on 31/01/2012 13:07, edited 1 time in total.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#96 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by Toto »

mute halimic wrote:
L@BuD wrote:čovjek otvorio temu sve napisao osim ono najbitnije odnosno o kojem domaćem sapunu je rječ
ako je dr.pasha normalno da će biti skup jer se radi o kvalitetnom sapunu
10 maraka? pa lush je 30% jeftiniji.
i McD u USA je 30% jeftiniji od onog u Radonjcica
Tvrdokorna mrlja

#97 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by Tvrdokorna mrlja »

Robijasica wrote:
Tvrdokorna mrlja wrote:prodali su ti likovi iz travnika dr pashu,ima i dvije godine.

jebaji ga, odes u dubrovnik,ima radnja na stradunu,sapunjarnica :D ..il gdje god gdje ima handmade proizvodnja sapuna,pa kupis na vagu i vidis da te ta gramaza izadje toliko.

ma do mene,gledao sam neki prilog na tvu,kada su pocinjali,pa u kantama kako su pravili sapun,i pomislio sam da je travnik u pitanju,jer se pasalic preziva covjek,a oni su iz travnika kolko znam :roll:

mozda sam i pomijesao sa pharmamedom,jer i oni rade sa herbalnim proizvodima :-)

a za prodaju sam cuo,doduse mozda se samo promijenio vlasnicki omjer,al kao ovaj tip koji im radi distribuciju,kolba firma, da je glavna sad.ako nije tacno,izvinjavam se na dezinformaciji :)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#98 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by Toto »

spreca wrote:
kiki-miki wrote:Koliko sam upratila licencu za pravljenje im je kupio Teleoptic ili neka druga domaća firma.
Dobar proizvod :)
Imal kakv safun ....da se okupas pa opet kroz godinu :mrgreen: :lol: :lol:
ima
od magareceg mlijeka
i kleopatra se sa njim safunjala

samo skup da bi @kalajdzija namah oksidiro od njega
800 KM a velak ko fildzan
Last edited by Toto on 31/01/2012 13:27, edited 1 time in total.
Robijasica

#99 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by Robijasica »

Tvrdokorna mrlja wrote:
Robijasica wrote:

ma do mene,gledao sam neki prilog na tvu,kada su pocinjali,pa u kantama kako su pravili sapun,i pomislio sam da je travnik u pitanju,jer se pasalic preziva covjek,a oni su iz travnika kolko znam :roll:

mozda sam i pomijesao sa pharmamedom,jer i oni rade sa herbalnim proizvodima :-)

a za prodaju sam cuo,doduse mozda se samo promijenio vlasnicki omjer,al kao ovaj tip koji im radi distribuciju,kolba firma, da je glavna sad.ako nije tacno,izvinjavam se na dezinformaciji :)
Ima Pašalića koji su iz sela Lašva :-D
A, čini mi se da Pharmamed ne proizvodi sapune.
Što se tiče vlasničkog omjera, ne znam. Mislim da je Kolba dobila samo da radi prodaju i distribuciju i da nemaju veze sa vlasničkim omjerom. Isto što neka firma iz BiH radi prodaju i distribuciju određenog branda neke kompanije, ali nema vlasničkog udjela u toj istoj kompaniji.
spreca

#100 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..

Post by spreca »

Toto wrote:
spreca wrote:
kiki-miki wrote:Koliko sam upratila licencu za pravljenje im je kupio Teleoptic ili neka druga domaća firma.
Dobar proizvod :)
Imal kakv safun ....da se okupas pa opet kroz godinu :mrgreen: :lol: :lol:
ima
od magareceg mlijeka
i kleopatra se sa njim safunjala

samo skup da bi @kalajdzija namah oksidito od njega
800 KM a velak ko fildzan
Jok ...radije cu zhrdjat :lol: :lol: :lol:
Post Reply