SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Moderator: anex
- Pasiflora
#76 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Objavljeno 12.04.2012. u 15:25 |
VIJESTI IZ BIH
Počelo zbrinjavanje pasa-lutalica na području općine Novi GradNa području općine Novi Grad Sarajevo danas je počela akcija hvatanja pasa-lutalica.
Radi zaštite i dobrobiti životinja na području općine Novi Grad Sarajevo danas su radnici firme „Murai komerc“ - Prihvatilište Kantona Sarajevo počeli hvatanje pasa na području općine Novi Grad Sarajevo. U azilantski centar za napuštene životinje Brdarići u Prači na području općine Pale, prioritet za smještaj u azil imaju agresivni psi, nesterilizirane ženke, ženke sa štencima i bolesni psi, za koji je Općina Novi Grad izdvojila 70.000 KM.
Akcija hvatanja i odvoženja pasa-lutalica izvršena je na području MZ "Švrakino Selo II" u neposrednoj blizini OŠ "Džemaludin Čaušević" i MZ "Ali-pašino Polje C-II" u neposrednoj blizini Merkatora, saopćila je Pres-služba Općine Novi Grad.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pocelo-z ... /120412124
VIJESTI IZ BIH
Počelo zbrinjavanje pasa-lutalica na području općine Novi GradNa području općine Novi Grad Sarajevo danas je počela akcija hvatanja pasa-lutalica.
Radi zaštite i dobrobiti životinja na području općine Novi Grad Sarajevo danas su radnici firme „Murai komerc“ - Prihvatilište Kantona Sarajevo počeli hvatanje pasa na području općine Novi Grad Sarajevo. U azilantski centar za napuštene životinje Brdarići u Prači na području općine Pale, prioritet za smještaj u azil imaju agresivni psi, nesterilizirane ženke, ženke sa štencima i bolesni psi, za koji je Općina Novi Grad izdvojila 70.000 KM.
Akcija hvatanja i odvoženja pasa-lutalica izvršena je na području MZ "Švrakino Selo II" u neposrednoj blizini OŠ "Džemaludin Čaušević" i MZ "Ali-pašino Polje C-II" u neposrednoj blizini Merkatora, saopćila je Pres-služba Općine Novi Grad.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pocelo-z ... /120412124
-
zengi
#77 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
@Kokuz_sa, pa naravno da je tako. Ti bošnji daj pet pisljivih maraka i on ce rodjenog babu proglasiti kriminalno neuracunljivim i strpati ga u neku instituciju. Svi su oni ok, dok pare ne dodju u pitanje... i onda i onima koji su mozda u pocetku bili iskreni guzica zine. I ja sam bio iznenadjen kad sam vidio da su sad od jednom svi za taj azil i svi se šicaju nekim ciframa koliko ujeda zabiljezeno i tako ta sranja i onda kupe one naj umiljatije koji sami prilaze.pakica_ wrote:s tim istim rotom bez emocija se dijete igralo na tom istom vilsu i kad je jedan poznanik prolazio sa svojim psom i zamolio dijete da ga skloni da bi prosao, mali 'ladno govori: nije moj, samo smo se igrali.. eto kol'ko ga je mog'o rastrgat.. jedva cek'o da mu dijete opet baci drvo.. joooooooooooj, bosno moja, ne osvanula sutra!kokuz_sa wrote:evo malo ironije
dok je bila predsjednica Udruženja za zaštitu životinja Av-Mau
od nje nikad nisi mogao cuti ovakve izjave
al kako postade rukovodilac azila odmah i cuke podivljale i nemaju emocije i postoje agresivni psi![]()
![]()
![]()
a prije su cuke bile samo zeljne igre,paznje i pokazivale svoje emocije ka ljudima
Amela Turalić, rukovodilac prihvatilišta u Prači, kaže da je u azil do sada smješteno 50 životinja, a prioritet su agresivni psi.
- Gotovo sve ulice u Kantonu nalaze se na našem spisku. Tu su i padinski dijelovi koji nisu baš pristupačni, a najgore je na Sedreniku i u Logavinoj ulici, gdje je teško uhvatiti poludivlje pse. Naše ekipe obilaze kritična područja oko škola, vrtića, parkova... U narednim danima hvatat ćemo agresivne pse u Novom Sarajevu - ističe Turalić.
pa onda sta ovako
Uhvaćen je u Vilsonovom šetalištu, a težak je 60 kilograma. To je pas koji nema emocija i koji u kratkom roku može hladno rastrgnuti dijete. Zato je i zavladala panika među posjetiocima u šetalištu. Pas je nakon kraćeg boravka kod nas vraćen vlasniku - istaknula je Turalić
Vidis, kupljenje agresivnih nebi bilo dobro za BIZNIS u Praci jer treba neko da ujeda narod da bi narod lakse platio te milione koji ce da se potrose na zbrinjavanje nicijih pasa kod nekog Muraija.
Vidjet ces tek sad frke po medijima (jer svi su oni u talu) ako pekinezer zalaje sa balkona na 20-tom spratu. Odmah ide prica ČUDOVIŠTE PREPALO KOMPLET ŠKOLU i 17 nana dobilo srcani udar a dvije studentice (sve same desetke) iz provincije se od straha bacile kroz prozor. Što više straha i panike-to bolji BIZNIS.
Bas sinoc ja na vjestima bilo kako su hvatali te prioritetne agresivne pse a tamo neka kuica se skupila u lopticu i pustila da je uhvate i neke male cukice koje su same prisle misleci da se dijeli hrana.... a zavrsit ce u zatvoru do kraja svog zivota.
No ima jedna stara "nicija nije do zore gorjela", pa nece ni Muraijeva, ni Av-mau, ni Avaz, ni Bakir.... NIČIJA.
Samo bih volio da hoce uvesti eutanaziju kod ljudi da vidis kakva bi guzva bila kad bi ljudi poceli dovoditi ostarjele roditelje i rodbinu.
Bosna ce ako Bog da (a ja im to zelim iz sveg srca) uskoro izgledati ovako, samo sto ce umjesto kralja biti Bakir.
http://youtu.be/dGFXGwHsD_A
- Friesian
#78 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
moze li neko objasniti sta ova udruzenja umisljaju.. oni na osnovu svog nekog subjektivnog misljenja skupljaju zivotinje!?
neki dan sam (bas kad je krenula akcija) dao Aldinov broj prijateljici koja zivi na Kovacicima.. kaze da u njenom naselju je zenka (po njenom) rotvajlera.. ujela je nekoliko prolaznika a ima stence.. hajd ovo prvo je i bilo za ocekivati.. ali s obzirom da je to potencijalna opasnost (sto je prioritet za azil) a ima i stence (sto je opet prioritet) oni su dosli i rekli 'Ne mozemo mi nju uzeti jer ima stenad!"
jesu li oni normalni!!!???
neki dan sam (bas kad je krenula akcija) dao Aldinov broj prijateljici koja zivi na Kovacicima.. kaze da u njenom naselju je zenka (po njenom) rotvajlera.. ujela je nekoliko prolaznika a ima stence.. hajd ovo prvo je i bilo za ocekivati.. ali s obzirom da je to potencijalna opasnost (sto je prioritet za azil) a ima i stence (sto je opet prioritet) oni su dosli i rekli 'Ne mozemo mi nju uzeti jer ima stenad!"
-
zengi
#79 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Pozdrav Friesiane, dugo te nije bilo.Friesian wrote:moze li neko objasniti sta ova udruzenja umisljaju.. oni na osnovu svog nekog subjektivnog misljenja skupljaju zivotinje!?
Čuj tebe, jesul oni normalni.... eto jesu...
Prioritet su male umiljate cukice koje same prilaze kad ih zovnes. Manje jedu, lakse ih je pohvatati, više ih moze stati u jedan boks, lakse se o njima brinuti, smetaju okolo bez veze velikim i agresivnim (to su oni sto se brane kad ih šutneš) psima zbog kojih se ovolika hampa i podigla i zbog kojih će naš neizmjerno zli i glupi narod lakse da odrijesi kesu i plati za zbrinjavanje pasa.
Ja stvarno ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji misle da ima ista pozitivno u vezi sa ovim kazamatom za pse i komplet tom ekipom i koji se jos kao nesto čude i traže neku logiku u svemu ovome.
HALO BA!!!!! BRDARIĆI, MURAI, AV-MAU, itd. itd. Šta moze tu normalno i pozitivno da bude????
Bit ce kao "open day" otvoreni dan kad ce ljudi moci da dolaze i posjecuju pse.
Na kraju ćemo mi morati (naprevit ce zakon) svi predati svoje ljubimce na čuvanje Muraiu, placati mu, a on ce da pravi open day da mozemo doci da ih posjetimo.
- Friesian
#80 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
ma evo me.. cudim se i ja ovih zadnjih par dana 
sta ba hotel?? jesu li oni normalni..
prioritet imaju agresivni i bolesni a oni ce uz to uzeti i jos necijeg kucnog PESEKA na cuvanje?! oj mati mila.. hajd hvala na informaciji
situacija je katastrofa.. jbg, dobro je pa su napokon krenuli sa tim ali rkovodstvo je uzas!! ne znam zbog cega se onda Aldin petlja u te stvari kad nece da radi, osim ukoliko kamere nisu tu.. kad se vec voli snimati i slikati neka onda uzme funkciju kao ona Biljana (portparol klinickog centra)..
prioritet imaju agresivni i bolesni a oni ce uz to uzeti i jos necijeg kucnog PESEKA na cuvanje?! oj mati mila.. hajd hvala na informaciji
situacija je katastrofa.. jbg, dobro je pa su napokon krenuli sa tim ali rkovodstvo je uzas!! ne znam zbog cega se onda Aldin petlja u te stvari kad nece da radi, osim ukoliko kamere nisu tu.. kad se vec voli snimati i slikati neka onda uzme funkciju kao ona Biljana (portparol klinickog centra)..
-
zengi
#81 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Ja se jedino cudim kad me nesto u ovoj zemlji zacudi.Friesian wrote:ma evo me.. cudim se i ja ovih zadnjih par dana
Pa, voli čovjek da se slika... i voli pare. Jednom će se on i Goga (ona što ima kazamat na Faletićima) pomarisati oko toga ko će prije stati pred kameru kad je kakva donacija u pitnju.
Ne znam da li si dobro razumio ovo u vezi čuvanja pasa. Naime, planirali su otvoriti i hotel za pse pa će pored svojih jedno 10-20000 koje će uskoro sakupiti, još da se brinu i o nečijem psu kad taj ode na odmor.
Ovo ce na kraju da ispadne naj veci biznis sa naj vecim obrtom u poslijeratnoj Bosni.
A vidjet ces kad popune taj kapacitet od 500 pasa kad pocnu trpati jos par hiljada u iste kaveze sa pricom, jeste da je malo tijesno ali bolje im je tu nego da ih ljudi po ulici ubijaju i truju.... i da ujedaju djecu.
- Friesian
#82 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
ma jasta.. malo im toliko pasa pa mole da im se i ostali dovedu na cuvanje.. "ljubitelji" malo je reci.. ustvari, jesu ljubitelji ali pitanje je cega 
-
pakica_
#83 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Friesian wrote:ma jasta.. malo im toliko pasa pa mole da im se i ostali dovedu na cuvanje.. "ljubitelji" malo je reci.. ustvari, jesu ljubitelji ali pitanje je cega
- Friesian
#84 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
hahahahhaa... dobar..
prijatelj mi prica da ih je neki dan nekoliko njih sa kombijem doslo u njegovo naselje.. obukli kombinezone, iz auta iznijeli kutiju punu stenaca, spustili na asfalt, slikali se, pozirali, kutiju opet u auto i otisli.. na kraju je procitao "Akcija je bila uspjesna!" ahahhahahah
samo mi je zao sto ih nije uslikao.. ali ne bi ni ja kad se sokiras takvim stvarima..!
prijatelj mi prica da ih je neki dan nekoliko njih sa kombijem doslo u njegovo naselje.. obukli kombinezone, iz auta iznijeli kutiju punu stenaca, spustili na asfalt, slikali se, pozirali, kutiju opet u auto i otisli.. na kraju je procitao "Akcija je bila uspjesna!" ahahhahahah
samo mi je zao sto ih nije uslikao.. ali ne bi ni ja kad se sokiras takvim stvarima..!
-
Rosson3r
#85 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
To ti je Bosna sta god uradis nevalja, idemo ovako:ž
Vezano za Av-Mau- VOLONTERI smo, nemozemo na sve strane stic, radimo jer od neceg moramo zivit, ako se nejavimo nekom za vrijeme radnog vremena nek zove poslje 17 sati...neki dan umalo nas nisu ubili ljudi koji su nas zvali da im pomognemo, na kraju je i policija morala intervenisat, jel nama to treba?
Sto se tice azila i CUKA koji idu u azil o njima odlucuje komisija: OPSTINA, KANTON, MJESNA ZAJEDNICA ONI PRSTOM POKAZUJU NA PSE KOJI SE KUPE, TJ PSE NA KOJE SU SE GRADANI IZ NJIHOVE MJESNE ZAJEDNICE NAJVISE ZALILI...niko od nas ne smije pokupit psa na svoju ruku, jer opstina,MZ,kanton MORAJU dostavit POTPISAN ZAPISNIK O SVAKOM PSU KOJI JE USAO U AZIL, GDJE JE POKUPLJNEN SA KOJE OPSTINE ITD.
Psi NECE BITI EUTANIZIRANI, i oni koji se ne udome zivjet ce gore do svoje prirodne smrti, AZILU JE U CILJU da udomi sto vise cuka i na taj nacin naprave mjesta za nove pse koji ce doci u azil..
Psi u azilu imat ce sve i nemoze im nikako biti bolje na ulici (nemaju sta da jedu, gdje ih udaraju sjeku im udove kolju ih itd).., PSI NISU ZATVORENI U BOKSOVE po citav dan, iznad boksova se nalazi veliko setaliste i psi se periodicno pustaju tokom citavog dana pustaju da se slobodno krecu..
Vezano za Av-Mau- VOLONTERI smo, nemozemo na sve strane stic, radimo jer od neceg moramo zivit, ako se nejavimo nekom za vrijeme radnog vremena nek zove poslje 17 sati...neki dan umalo nas nisu ubili ljudi koji su nas zvali da im pomognemo, na kraju je i policija morala intervenisat, jel nama to treba?
Sto se tice azila i CUKA koji idu u azil o njima odlucuje komisija: OPSTINA, KANTON, MJESNA ZAJEDNICA ONI PRSTOM POKAZUJU NA PSE KOJI SE KUPE, TJ PSE NA KOJE SU SE GRADANI IZ NJIHOVE MJESNE ZAJEDNICE NAJVISE ZALILI...niko od nas ne smije pokupit psa na svoju ruku, jer opstina,MZ,kanton MORAJU dostavit POTPISAN ZAPISNIK O SVAKOM PSU KOJI JE USAO U AZIL, GDJE JE POKUPLJNEN SA KOJE OPSTINE ITD.
Psi NECE BITI EUTANIZIRANI, i oni koji se ne udome zivjet ce gore do svoje prirodne smrti, AZILU JE U CILJU da udomi sto vise cuka i na taj nacin naprave mjesta za nove pse koji ce doci u azil..
Psi u azilu imat ce sve i nemoze im nikako biti bolje na ulici (nemaju sta da jedu, gdje ih udaraju sjeku im udove kolju ih itd).., PSI NISU ZATVORENI U BOKSOVE po citav dan, iznad boksova se nalazi veliko setaliste i psi se periodicno pustaju tokom citavog dana pustaju da se slobodno krecu..
- Friesian
#86 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
kad ste se prihvatili volonterizma onda morate i biti spremni na sve.. ja ne bi nikad, upravo zbog ljudi, jer bi izbio Bog zna kakav konflikt.. kako sa ostalim ljubiteljima tako i sa neljubiteljima.. zato na to nemoj ni da se zalis.. smeta ti to, povuci se i samostalno udomljavaj kao sto dosta ljudi radi..
vec sam gore napisao: ako vas je djevojka zovnula da sklonite opasnog psa sa ulice, zenka rotvajlera koja je ujela nekoliko ljudi i koja ima stence onda to isti dan trebate rijesiti.. ne mozete je odvesti bez odobrenja, lijepo u MZ i trazite odobrenje ali pas se mora skloniti! jer u protivnom ne radite svoj posao kako treba.. u cijoj vi onda sluzbi radite ako se ne odazovete na poziv obicnog gradjanina koji isto tako zeli dobro tom psu jer ce je u suprotnom neko ubiti?!
ali izgleda da je bolje sjediti kod kuce i cekati da se MZ oglasi.. ja iskreno se nikad ne bi sjetio otici u MZ prijaviti psa.. a i ne znam gdje je ista..
a i sto se kapaciteta/eutanazije tice vidim da smo puno napredniji od ostalih drzava koje imaju nekoliko decenija ustaljen sistem a i puno uredjeniju drzavu.. kakvi ste vi ljubitelji pasa kad cete one dobrocudne ostaviti na ulici.. ti mislis da ce neki Grga koji mrzi pse razmisljati 'Hej, ovaj je dobar.. necu ga otrovati!'
Azil ce se po tom sistemu za godinu dana napuniti agresivnim psima (koji imaju prioritet, slazem se) i onda necete moci ni jednog novog psa dovesti tu.. radice neko socijalizaciju?! ahaaa.. a cisto sumnjam da ce iko doci i udomiti agresivnog psa..
a ovo sto se lova spominje je sasvim opravdano.. psi su najunosniji za to.. donesen je Zakon o dobrobiti ZIVOTINJA.. po vasem su zivotinje samo psi, i to lutalice a kucni manje vise.. sta je sa mackama, pticama, ribama, gmazovima, ...?!?!
nemoj misliti da kritikujem tebe, ti mozda to iz ljubavi radis, ali dobro znam one koji se pitaju za to.. a isto znam i one koji su nekad bili u nekoj organizaciji dok su bili naivni, ali kad su shvatili sta se i kako se radi poceli su sami sa radom.. a vjeruj da ih tako vise udome nego AV-MAU konkretno..
vec sam gore napisao: ako vas je djevojka zovnula da sklonite opasnog psa sa ulice, zenka rotvajlera koja je ujela nekoliko ljudi i koja ima stence onda to isti dan trebate rijesiti.. ne mozete je odvesti bez odobrenja, lijepo u MZ i trazite odobrenje ali pas se mora skloniti! jer u protivnom ne radite svoj posao kako treba.. u cijoj vi onda sluzbi radite ako se ne odazovete na poziv obicnog gradjanina koji isto tako zeli dobro tom psu jer ce je u suprotnom neko ubiti?!
ali izgleda da je bolje sjediti kod kuce i cekati da se MZ oglasi.. ja iskreno se nikad ne bi sjetio otici u MZ prijaviti psa.. a i ne znam gdje je ista..
a i sto se kapaciteta/eutanazije tice vidim da smo puno napredniji od ostalih drzava koje imaju nekoliko decenija ustaljen sistem a i puno uredjeniju drzavu.. kakvi ste vi ljubitelji pasa kad cete one dobrocudne ostaviti na ulici.. ti mislis da ce neki Grga koji mrzi pse razmisljati 'Hej, ovaj je dobar.. necu ga otrovati!'
Azil ce se po tom sistemu za godinu dana napuniti agresivnim psima (koji imaju prioritet, slazem se) i onda necete moci ni jednog novog psa dovesti tu.. radice neko socijalizaciju?! ahaaa.. a cisto sumnjam da ce iko doci i udomiti agresivnog psa..
a ovo sto se lova spominje je sasvim opravdano.. psi su najunosniji za to.. donesen je Zakon o dobrobiti ZIVOTINJA.. po vasem su zivotinje samo psi, i to lutalice a kucni manje vise.. sta je sa mackama, pticama, ribama, gmazovima, ...?!?!
nemoj misliti da kritikujem tebe, ti mozda to iz ljubavi radis, ali dobro znam one koji se pitaju za to.. a isto znam i one koji su nekad bili u nekoj organizaciji dok su bili naivni, ali kad su shvatili sta se i kako se radi poceli su sami sa radom.. a vjeruj da ih tako vise udome nego AV-MAU konkretno..
- Pasiflora
#87 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Meni stvarno, ali stvarno, nije jasno - zasto kod nas sve mora biti tako komplicirano

-
pakica_
#88 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
da se ne ponavljam, samo klikni play na onom videu sto sam postavila iznad.. eto zasto..Pasiflora wrote:Meni stvarno, ali stvarno, nije jasno - zasto kod nas sve mora biti tako komplicirano![]()
- kokuz_sa
#89 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
najjaca izjava ovog volontera je
"AZILU JE U CILJU da udomi sto vise cuka i na taj nacin naprave mjesta za nove pse koji ce doci u azil.."
pa kome nije to u cilju..pogotovo sto ce drzava davati 157KM po tom psu..koji mjesecno kosta maksimalno pola te sume
znaci ko brat bratu mjesecno od tog 1 cuke azilu ostane pola love koju stavi u svoj novcanik...
a pogotovo u prilog ide to sto si naglasio
Psi NECE BITI EUTANIZIRANI, i oni koji se ne udome zivjet ce gore do svoje prirodne smrt
i do nekidan do knije bilo azila nije bilo agresivnih pasa, niti lutalica,niti pasa s manjkom emocija..
a sada imaju i agresivni psi i oni koji mogu djete pojest za par minuta..
a eto rece prave se koordinirane akcije prikupljanja pasa..
ona vam Amela je izjavila da su pokupili s ulice 8 cuka od kojih je jedan vracen vlasniku(rot)
od 20 000 lutalica(koliko je izjavio vam onaj aldin ili kako vec)
vi izkoordinirate da od 8 cuka pokupite jednog koji je neciji kucni i to rasni

"AZILU JE U CILJU da udomi sto vise cuka i na taj nacin naprave mjesta za nove pse koji ce doci u azil.."
pa kome nije to u cilju..pogotovo sto ce drzava davati 157KM po tom psu..koji mjesecno kosta maksimalno pola te sume
znaci ko brat bratu mjesecno od tog 1 cuke azilu ostane pola love koju stavi u svoj novcanik...
Psi NECE BITI EUTANIZIRANI, i oni koji se ne udome zivjet ce gore do svoje prirodne smrt
i do nekidan do knije bilo azila nije bilo agresivnih pasa, niti lutalica,niti pasa s manjkom emocija..
ona vam Amela je izjavila da su pokupili s ulice 8 cuka od kojih je jedan vracen vlasniku(rot)
vi izkoordinirate da od 8 cuka pokupite jednog koji je neciji kucni i to rasni
-
pakica_
#90 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
razumijem da pas kosta 157 maraka kad tek dodje u azil, da se veterinarski obradi, vakcinise, da mu se povade reproduktivni organi, da mu se daju tabletice, da mu se sredi frizura i sl., ali ne razumijem zasto ce svaki pas kostati 157 maraka i svaki naredni mjesec.. jedino ako ce se od tih para odvajati za struju, vodu, platu "volonterima" i tako to, al' opet, dje nadjose cifru od 157kokuz_sa wrote:najjaca izjava ovog volontera je
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
vi izkoordinirate da od 8 cuka pokupite jednog koji je neciji kucni i to rasni![]()
- kokuz_sa
#91 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
pa valja svakog cuku setati po hmm 3min i 57sec..i to kosta npr 13,49KM+PDV
pa svaka izjava na TV-u od celnika azila kosta po 1,26KM+PDV po cuki..tj svaki cuko da toliko love od sebe da bi ovi ga mogli zastupat na tv i podrzavat njihova prava..
milovanje 1 cuke 4.5sec dnevno iznosi 7.89KM+PDV..
tepanje cuki je 6.41KM+PDV
jbg troskovi su to znas koji..
pa svaka izjava na TV-u od celnika azila kosta po 1,26KM+PDV po cuki..tj svaki cuko da toliko love od sebe da bi ovi ga mogli zastupat na tv i podrzavat njihova prava..
milovanje 1 cuke 4.5sec dnevno iznosi 7.89KM+PDV..
tepanje cuki je 6.41KM+PDV
jbg troskovi su to znas koji..
- Friesian
#92 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
hahahahahaha... hvala narode za turu smijeha 
zalosno ali istinito..
zalosno ali istinito..
-
Rosson3r
#93 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
pas ce se sklonit, to je nesporno, i niko od nas nije rekao da nece, ali psa koji se tek okotio hvatati i traumirat nije humano, stres koji dozivi tad moze uzrokovat da izgubi mljeko, i onda da sve bebe uginu, a tad se tek se bila okotila, sto se tice odobrenja, mi smo u srijedu ili cetvrak radili tu opstinu zamjenik nacelnika nas je vodio i pokazivao pse, zasto nas nije doveo gore???Friesian wrote:kad ste se prihvatili volonterizma onda morate i biti spremni na sve.. ja ne bi nikad, upravo zbog ljudi, jer bi izbio Bog zna kakav konflikt.. kako sa ostalim ljubiteljima tako i sa neljubiteljima.. zato na to nemoj ni da se zalis.. smeta ti to, povuci se i samostalno udomljavaj kao sto dosta ljudi radi..
volontiram jer volim zivotinje ali nije bas ugodno kad dodes u situaciju da te napada 10 ljudi jer misle da si ti donjeo zakon i da si ti donjeo pse na ulicu i hoce da te biju jer ih je ovoliko na ulicama...mi smo tu da pomazemo bolesnim i povrijedenim, mi smo sklonili preko 1 000 pasa sa ulica i kastrirali i sterilisali par hiljada, da to nismo uradili situacija bi bila puno gora i puno bi bilo vise ih na ulici..
Azil se nece napunit, jer se uporedo radi na prosirenju kapaciteta, a u sklopu azila se nalaze i profesionalni dreseri koji ce radit na socijalizaciji tih agresivnih pasa..
samostalno udomit psa, tesko vecina tih koji se samostalno udome zavrse na ulici...cast izuzetcima...ovo za ostale komentare necu nista pisat, jer se rasprava moze otegnut u nedogled...sacekajte par mjeseci da vidite kako ce sve funkcionisati da vidite rezultate i onda pocnite ili pljuvat ili hvalit, a ne na osnovu rekla kazala, bez argumenata i dokaza...lijep pozdrav..
- kokuz_sa
#94 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
mozes li mi molim te meni kao neupucenom pojasniti ovo boldirano..kakvi su to dreseri i gdje su zavrsilu skolu za to(kurs ili sta)Rosson3r wrote: pas ce se sklonit, to je nesporno, i niko od nas nije rekao da nece, ali psa koji se tek okotio hvatati i traumirat nije humano, stres koji dozivi tad moze uzrokovat da izgubi mljeko, i onda da sve bebe uginu, a tad se tek se bila okotila, sto se tice odobrenja, mi smo u srijedu ili cetvrak radili tu opstinu zamjenik nacelnika nas je vodio i pokazivao pse, zasto nas nije doveo gore???
volontiram jer volim zivotinje ali nije bas ugodno kad dodes u situaciju da te napada 10 ljudi jer misle da si ti donjeo zakon i da si ti donjeo pse na ulicu i hoce da te biju jer ih je ovoliko na ulicama...mi smo tu da pomazemo bolesnim i povrijedenim, mi smo sklonili preko 1 000 pasa sa ulica i kastrirali i sterilisali par hiljada, da to nismo uradili situacija bi bila puno gora i puno bi bilo vise ih na ulici..
Azil se nece napunit, jer se uporedo radi na prosirenju kapaciteta, a u sklopu azila se nalaze i profesionalni dreseri koji ce radit na socijalizaciji tih agresivnih pasa..
samostalno udomit psa, tesko vecina tih koji se samostalno udome zavrse na ulici...cast izuzetcima...ovo za ostale komentare necu nista pisat, jer se rasprava moze otegnut u nedogled...sacekajte par mjeseci da vidite kako ce sve funkcionisati da vidite rezultate i onda pocnite ili pljuvat ili hvalit, a ne na osnovu rekla kazala, bez argumenata i dokaza...lijep pozdrav..
koliko sam ja upoznat jedini profesionalni dreseri su u vojsci kod nas..ako se ne varam u tursku su isli na obuku
cak je nasa pametna vlast bila raspisala konkurs za "vodice/dresere" policijskih pasa i glavnu uslov je bio za konkurs da si zavrsio VSS smjer engleski jezik(jer je literatura o dresuri na engleskom jeziku)
tako da to profesionalni dreseri izgleda komotno mozes da promijenis u "stalno zaposleni clanovi koji su gledali C.Milana" i koji cukama dole u azilu govore shush i petom ga udare u guzicu
i jadna majko azila i volontera kad ih zamjenik nacelnika opstine mora voditi po naselju da im pokaze cuke tj izabere kojeg ce da odvedu jer je on garant jako dobro upucen u to koji je cuko agresivan..
a 100% nisi donjeo zakon i nisi donjeo cuke na ulicu
- Friesian
#95 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
ma jarane, naravno da je sporno.. i receno je da ga ne mogu skloniti.. ova djevojka nije sigurna kako se momak zove koji je dosao.. citiram: "Mi je ne mozemo uzeti!" i ne vidim nista nejasno u ovome..
i nije ovo nista rekla kazala.. ovo je sve predvidjanje stanja u odnosu na trenutnu situaciju.. dakle, prognoza nije povoljna..
i da, da se psi nisu sterilisali i kastrirali bila bi jos gora situacija ali isto tako da su sintori radili svoj posao, vi na vrijeme obezbjedili skloniste, uticali na donosenje Zakona, Zakon usvojen sad bi punooooooo bolja situacija bila.. mozda ne bi ni jednog bilo i ne bi se postavljalo pitanje "Kojeg cemo psa danas odnijeti..?"
i nije ovo nista rekla kazala.. ovo je sve predvidjanje stanja u odnosu na trenutnu situaciju.. dakle, prognoza nije povoljna..
i da, da se psi nisu sterilisali i kastrirali bila bi jos gora situacija ali isto tako da su sintori radili svoj posao, vi na vrijeme obezbjedili skloniste, uticali na donosenje Zakona, Zakon usvojen sad bi punooooooo bolja situacija bila.. mozda ne bi ni jednog bilo i ne bi se postavljalo pitanje "Kojeg cemo psa danas odnijeti..?"
-
Rosson3r
#96 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
prvo za volontere meni da se dopusti da ja sklonim pse koje hocu, ja bi znao, ali nazalost ne odlucujem o tome...kokuz_sa wrote:mozes li mi molim te meni kao neupucenom pojasniti ovo boldirano..kakvi su to dreseri i gdje su zavrsilu skolu za to(kurs ili sta)Rosson3r wrote: pas ce se sklonit, to je nesporno, i niko od nas nije rekao da nece, ali psa koji se tek okotio hvatati i traumirat nije humano, stres koji dozivi tad moze uzrokovat da izgubi mljeko, i onda da sve bebe uginu, a tad se tek se bila okotila, sto se tice odobrenja, mi smo u srijedu ili cetvrak radili tu opstinu zamjenik nacelnika nas je vodio i pokazivao pse, zasto nas nije doveo gore???
koliko sam ja upoznat jedini profesionalni dreseri su u vojsci kod nas..ako se ne varam u tursku su isli na obuku
cak je nasa pametna vlast bila raspisala konkurs za "vodice/dresere" policijskih pasa i glavnu uslov je bio za konkurs da si zavrsio VSS smjer engleski jezik(jer je literatura o dresuri na engleskom jeziku)
tako da to profesionalni dreseri izgleda komotno mozes da promijenis u "stalno zaposleni clanovi koji su gledali C.Milana" i koji cukama dole u azilu govore shush i petom ga udare u guzicu
i jadna majko azila i volontera kad ih zamjenik nacelnika opstine mora voditi po naselju da im pokaze cuke tj izabere kojeg ce da odvedu jer je on garant jako dobro upucen u to koji je cuko agresivan..
a 100% nisi donjeo zakon i nisi donjeo cuke na ulicu
a dreser koji radi ima papir, radio je i u njemackoj kao dreser, nije samozvani koji je gledo saptaca psima..
-
Rosson3r
#97 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
ovo sam rekao JA i tad je nismo mogli uzet, psa koji se tek okotio uzet, obratite se mjesnoj zajednici oni ce obavjestit opstinu a oni nas, nazlost jedino tako mozemo je sklonit, da neko iz opstine dode sa nama i pokaze prstom na nju.Friesian wrote:ma jarane, naravno da je sporno.. i receno je da ga ne mogu skloniti.. ova djevojka nije sigurna kako se momak zove koji je dosao.. citiram: "Mi je ne mozemo uzeti!" i ne vidim nista nejasno u ovome..
- Friesian
#98 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
to sto se tek okotila nije nikakva prepreka.. sve i da je ponestalo mlijeka to bi bila privremena faza koja se rijetko desava.. cak iako je trajna ne bi bili prvi stenci koji su se vjestacki odhranili.. ali, dobar izgovor zlata vrijedi..
kad se prijavljuje pas sta trebam uraditi? napraviti kopiju njegove licne, mjesto prebivalista, slika..?! koja velicina: za pasos ili neka druga?
daj molim te, ne budi smjesan.. koliko ih je u mom naselju samo u prolazu napravilo havariju i dok ta procedura oko prijave se izvrsi pas ode u peto naselje.. pa onda hajmo opet ispocetka u novoj MZ.. fuuuj!! nemas nikakvih argumenata za ovo sto se radi zato se nemoj jos vise uvaljivati, molim te..
kad se prijavljuje pas sta trebam uraditi? napraviti kopiju njegove licne, mjesto prebivalista, slika..?! koja velicina: za pasos ili neka druga?
daj molim te, ne budi smjesan.. koliko ih je u mom naselju samo u prolazu napravilo havariju i dok ta procedura oko prijave se izvrsi pas ode u peto naselje.. pa onda hajmo opet ispocetka u novoj MZ.. fuuuj!! nemas nikakvih argumenata za ovo sto se radi zato se nemoj jos vise uvaljivati, molim te..
- sones
#99 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
A da malo sačekamo da vidimo kako će to ići?
Tražili smo azil, jer je broj pasa bio neprihvatljiv (dijelu) sugrađana (meni nije).
Sad je azil tu, pa ne valja.
Ne valjaju ljudi koji pokušavaju nešto uraditi, iako to što pokušavaju nije njihova obaveza.
Možda ja lično ne znam dovoljno, možda sam naivna, ali isto tako mi ne prijaju ljudi koji znaju samo kritizirati druge koji nešto pokušavaju, a sami ništa ne rade.
A nešto se moralo uraditi.
I za kraj, ja nemam ništa protiv pasa i ne smetaju mi da žive oko mene. Ali 9 kučića iz dva okota koje sam hranila u šetnji sa svojim psima sada nema nijednog. Ne znam šta je s njima bilo. Dva sam našla mrtva sa pjenom koja je izlazila na usta. Je li to rješenje?
Tražili smo azil, jer je broj pasa bio neprihvatljiv (dijelu) sugrađana (meni nije).
Sad je azil tu, pa ne valja.
Ne valjaju ljudi koji pokušavaju nešto uraditi, iako to što pokušavaju nije njihova obaveza.
Možda ja lično ne znam dovoljno, možda sam naivna, ali isto tako mi ne prijaju ljudi koji znaju samo kritizirati druge koji nešto pokušavaju, a sami ništa ne rade.
A nešto se moralo uraditi.
I za kraj, ja nemam ništa protiv pasa i ne smetaju mi da žive oko mene. Ali 9 kučića iz dva okota koje sam hranila u šetnji sa svojim psima sada nema nijednog. Ne znam šta je s njima bilo. Dva sam našla mrtva sa pjenom koja je izlazila na usta. Je li to rješenje?
- Friesian
#100 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
pa po nekima izgleda da je to jedino rjesenje zato sto oni koji su se prihvatili tog posla ne rade stvari kako bi trebali da ih rade.. ako su se prihvatili toga onda su i OBAVEZNI.. ko je uticao na donosenje Zakona o dobrobiti zivotinja? koji uticao na prestanak rada sinteraja? naravno SOS organizacije.. i sad kad MORAJU rijesiti svoj problem koji su neplanski napravili odjednom nisu obavezni da rade!! naravno, niko ih ne tjera da to rade.. to je licni izbor, ali ako u par mjeseci vidis da si nesposoban za odredjeni posao povuci se i dopusti nekom drugom..
i da, valja to sto je azil tu ali ne valja "politika firme".. ne izvlaci iz konteksta
i da, valja to sto je azil tu ali ne valja "politika firme".. ne izvlaci iz konteksta
ovi koji kritiziraju rade vise nego sto ti mislis.. ali sreca pa samostalno rade.. ovo sam sve ranije naveo jer bi izbilo milio sukoba sa mozgovima koji su usvojili azil.. i na osnovu ovoga ti i govorim da se ja ne smatram kompetentnim da radim to sto rade organizacije, na tom nivou, tako da se sa njima i ne petljam.. licno ja kad hocu nesta da uradim uradicu kako treba a ne na taj nacin dok me samo kamere gledaju...sones wrote:ali isto tako mi ne prijaju ljudi koji znaju samo kritizirati druge koji nešto pokušavaju, a sami ništa ne rade.