Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
emko1234 wrote:ne bih stvarno da rasprava ode u tom pravcu al reci da je 1.3jtd najbolji dizel motor u malim autima je ne smijesno,nego tuzno.moze se za 15000 izvuci puno vise od auta te velicine i klase.ko zna,naravno.
A koji je to bolji mali dizel motor evropskog porijekla od 1.3mjtd?
Ako se trazi momački auto, zar može biti ljepši od 147 face lift?
pa ne znam koji je najbolji al znam da ima strasnih..1.5dci,1.4tdi,1.4 hdi, i daleko od toga da je taj 1.3 najbolji..
Eh jesi našao motore za poredjenje, neželim ni da ih komentarišem samo ću reći da nisam čuo lošiji rad dizela od 1.4tdi, Ferguson traktor iz 70. god. kod mog dede je imao ljepši rad.
1.4hdi i donekle se može smatrati dobrim motorom alii mu fali snage
1.5 dci je mnogo problematičan bio do posljednjih serija
1.3 Multijet je definitivno najbolji, ako se gleda dugotrajnost, mali TD motor. Možda nije miran u radu kao dCi, štedljiv kao HDI i startan kao TDI ali po pokazao pouzdanim i trajnim. Dovoljno govori koliko godina se održava u proizvodnji bez ikakvih izmjena i u koje automobile se ugrađuje.
Ljudi svaka vama cast ali auti sa snagom i kubikazom skutera nisu momacka auta. Momacko je auto koje jede asfalt i ima pravu ergilu konja. Predlazem a i nisam sam, BMW coupe ili Golf GTi, bolji su oni sa milion kilometara nego ovi novi, i sve pare koje das za ove ostale slobodno halali jer vidis kako im cijena pada, daces 15 za godinu neces dobiti 10. Sa njima nije kupovina nego vjencanje, a to momku ne treba. Ja sam se zeznuo pa kupio Renaulta za slicne pare a ne BMW, pa me sad dusa boli
cove41 wrote:Ma nema dobrog BMW za 15 000. BMW koji je star 10 godina i ima 1/3 miliona predjenih kilometara je statusni simbol samo čovjeku koji ga vozi. Mislim, bio je prije 10 godina. I ako neko auto nije momačko, onda sigurno nije BMW. To je prvenstveno auto visoke klase, kao i Mercedes i Audi, za biznismene, direktore, ugledne ljude, koji cijene stil i brend.
Eh sad, što svako pokušava biti nešto što nije je drugi problem.
Ja lično, ću uvijek prije kupiti auto koje mi odgovara potrebama i mogućnostima. Niti je BMW auto za gradske vožnje, jer se tu ne može ostvariti njegov potencijal, niti mi imamo neke autoputeve za finu vožnju, niti mi se isplati plaćati 2-3 puta više goriva, a ne idem preko 60 km/h.
Momačko auto je supermini kategorija - GrandePunto, Corsa D, Pug 207, C3, Fiesta, Alfa 147, Polo.
Ili eventualno viša kategorija tipa - Focus, Bravo, Pug 307, C4, Golf.
to su ti druze curinska auta a ne momacka...
osim ove alfe naravno koja usput budi receno spada u vecu kategoriju tzv "Golf" kategoriju,dakle focus,Golf,peugeot 307,renault megane itd...
Hahahaha eh taj naš mentalitet, čudo jedno. Eto onda, ja ću se radije voziti u "curinskom autu", nego u 15 godina starom BMW jer je to klasično kompleksaško auto.
BMW-u ciljani kupci uopšte nisu "momci". To su auta visoke klase, šta je vama. Kakva ergela konja, kakvi bakrači, nemaš kod nas gdje uživati u tome. Najoptimalnije, oko 90 HP - 120 HP, sve ostalo sasvim nepotrebno.
BMW-u ciljani kupci uopšte nisu "momci". To su auta visoke klase, šta je vama. Kakva ergela konja, kakvi bakrači, nemaš kod nas gdje uživati u tome. Najoptimalnije, oko 90 HP - 120 HP, sve ostalo sasvim nepotrebno.
Hm... Ja ne znam puno srednjovjecnih ili porodicnih ljudi koji su zainteresovani za BMW serija 1 pogotovo sa 3. vr, serija 3 kupe ili kompakt, pa ne znam ko su onda ciljani kupci ako nisu mladji ljudi/momci ili oni koje puca kriza srednjih godina. Buduci da smo kokuzistan o seriju 6 ili seriji Z da ne govorim...
BMW-a rodjo sad salu na stranu, ako mozes sebi priustit odrzavanje i tocenje jednog 2.5i motora onda nemoj puno da se dvoumis...320d...i jos bolje 330d (motor uz redovne servise nepoderiv) .... i nemoj poredit fieste, fabie, astre i ostala cuda sa bmw-om i mercedesom..... jer to jednom kad probas i naravno ako si u mogucnosti da vozis i odrzavas, sumnjam da ces pozelit da promjenis a jos ako mu nabijes kakve 18" sa ukusom..... a jos ljeto ide.... pa to neces moc da se kutarises pripadnica ljepseg pola ...
scorpion7 wrote:BMW-a rodjo sad salu na stranu, ako mozes sebi priustit odrzavanje i tocenje jednog 2.5i motora onda nemoj puno da se dvoumis...320d...i jos bolje 330d (motor uz redovne servise nepoderiv) .... i nemoj poredit fieste, fabie, astre i ostala cuda sa bmw-om i mercedesom..... jer to jednom kad probas i naravno ako si u mogucnosti da vozis i odrzavas, sumnjam da ces pozelit da promjenis a jos ako mu nabijes kakve 18" sa ukusom..... a jos ljeto ide.... pa to neces moc da se kutarises pripadnica ljepseg pola ...
Vjerujem ti to za alfu... Znam dosta ljudi koji se nebi odrekli tog znaka ja pricam u svoje ime... Tesko da bi ko natjero iz Bendzolovog sjedista... Osim u ovaj novi model )) samo sto je rekao meni jaran kad je uzeo merca coupe-a...jedino ja konj kupio mercedesa i naso curu )))
scorpion7 wrote:BMW-a rodjo sad salu na stranu, ako mozes sebi priustit odrzavanje i tocenje jednog 2.5i motora onda nemoj puno da se dvoumis...320d...i jos bolje 330d (motor uz redovne servise nepoderiv) .... i nemoj poredit fieste, fabie, astre i ostala cuda sa bmw-om i mercedesom..... jer to jednom kad probas i naravno ako si u mogucnosti da vozis i odrzavas, sumnjam da ces pozelit da promjenis a jos ako mu nabijes kakve 18" sa ukusom..... a jos ljeto ide.... pa to neces moc da se kutarises pripadnica ljepseg pola ...
Hahahaha eh taj naš mentalitet, čudo jedno. Eto onda, ja ću se radije voziti u "curinskom autu", nego u 15 godina starom BMW jer je to klasično kompleksaško auto.
nekome je auto prevozno sredstvo a nekome najbolji drug...nekome je bitno koliko mu je cura stara,a nekome kako izgleda ,kakva je u dushi i iz kakave je familije....
Last edited by SirOliver1 on 16/02/2012 23:17, edited 1 time in total.
Moze to i sa Alficom
vozio sam Alfu a sad vozim BMW-a....Alfa je ljepsa i ima dushu,al BMW kad kazes onda one znaju o cemu pricas...
Mislim da se ovako moze u nedogled ali koliko vidim fula se bit pitanja...
Prvo treba odrediti za kakvog momka se bira auto pa onda udariti po prijedlozima.
Recimo tip momka koji je radije voli provoditi svoje vrijeme studirajuci, uceci, posjetama tetatru, izlozbama i sl. i kojem auto predstavlja samo prevozno sredstvo od tacke a do tacke b ce svakako veoma racionalno pristupiti odabiru vozila. Najcesce se radi o malom autu, jeftinom za odrzavanje sto novije god proizvodnje itd.
Docim, tip momka koji automobil personificira kao zivotnog saputnika ce svakako na potpuno drugaciji nacin odabrati auto. Ima momaka koji kad se sastanu sa prijateljima auti su jedina tema razgovora te se tu pretabire razne teme, od samog ucestvovanja u saobracaju do tehnickih karakteristika njihovoh ali i drugih vozila. Ovakvi momci se ne zadovoljavaju prakticnim rjesenjima nego svoj odabir temelje na velicini, jacini, bradnu, dodatnoj opremi itd gdje cinjenice u vezi starosti auta, mogucima kvarovima, potrosnji itd su obicno na zacelju liste prioriteta.
Eto to je moje misljenje tako da po meni za odabir momachkog auta treba prvo poznavati momka pa onda sugerisati...
pozdrav svima
moram i ja reci koju ovdje
slazem se sa ovim drugom sto kaze da se mora znati kakav je momak, pa se onda savjetovati koje auto da kupi... mozda je covjek visok dva metra a vi navalili na "tacke sa grijanjem" tako ja zovem ova mala auta tipa fijata punta, clia i ostalih...
sta covjek voli? ako voli jak start, jaku obrtnu moc i snagu od semafora do semafora onda puno konja sto vise to bolje, kn filteri, izduvi raznorazni, velike felne i niskoprofilne gume, benzinac turbo ekstra...
ako je eto samo da ima auto da se prebaci sa tacke a na tacku b, onda moze da vozi 1,3 multijet to vozi moja zena na posao i sa posla i auto je dobar ovako otici po hljeb i mlijeko, malo trosi, ne kvari se, nedaj boze udariti u nesto sa njim znaci male sanse za prezivjeti....
za mene je momacko auto kupe sa dvoje vrata, kao sto je nekad u moje vrijeme bio korado g60, kalibra 4x4 turbo, tojota supra, to su momacka auta brza, eksplozivna vec usminkana malo jos uloziti i imate pravi auto, ne mislim na naljepnice i neke neonke, samo spustanje i dobre felne, muziku doraditi i to je to, izduv kn filter i pravi automobil
za bmw se slazem da je momacko auto serije 6, naravno bmw i njegov broj pokazuju kakav status imas u drustvu u kom se kreces, za jednog momka je npr. dobar izbor 540i benzinski motor 4.4 koji je izdrzljivi i dobro ide i naravno da je m-optic, tako da nema sta ulagati u izgled jer on savrseno izgleda
e sad taj ko kupuje treba da zna sta i koje auto moze da finansira pa da se tako i postavi, sta voli i moze li to sto voli da ispostuje novcanikom
po meni je bolje kupiti polovnog bmw nego novu kiu, daciu ili kako se vec ne zovu ova neka nova auta
ja trenutno vozim grand cherokee model wj i vise sam nego zadovoljan, brz, jak, pouzdan, izaziva paznju kao pojava svugdje gdje dodjem, a moji poznanici koji voze mala auta kazu mi da ga nebi ni dzaba i kako su prezadovoljni svojim auticima, a u stvari je istina da nemaju cim da tankaju, pa kao onda joj znas bolje je malo auto... a svu zimu sam ih izvlacio iz kanala i gdje god trebaju ici samo zovu, a njihovi se sepeti i ne vide iz snijega...
Monsignor wrote:Mislim da se ovako moze u nedogled ali koliko vidim fula se bit pitanja...
Prvo treba odrediti za kakvog momka se bira auto pa onda udariti po prijedlozima.
Recimo tip momka koji je radije voli provoditi svoje vrijeme studirajuci, uceci, posjetama tetatru, izlozbama i sl. i kojem auto predstavlja samo prevozno sredstvo od tacke a do tacke b ce svakako veoma racionalno pristupiti odabiru vozila. Najcesce se radi o malom autu, jeftinom za odrzavanje sto novije god proizvodnje itd.
Docim, tip momka koji automobil personificira kao zivotnog saputnika ce svakako na potpuno drugaciji nacin odabrati auto. Ima momaka koji kad se sastanu sa prijateljima auti su jedina tema razgovora te se tu pretabire razne teme, od samog ucestvovanja u saobracaju do tehnickih karakteristika njihovoh ali i drugih vozila. Ovakvi momci se ne zadovoljavaju prakticnim rjesenjima nego svoj odabir temelje na velicini, jacini, bradnu, dodatnoj opremi itd gdje cinjenice u vezi starosti auta, mogucima kvarovima, potrosnji itd su obicno na zacelju liste prioriteta.
Eto to je moje misljenje tako da po meni za odabir momachkog auta treba prvo poznavati momka pa onda sugerisati...