Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Marija Magdalena
#76 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Jedan mudar jednom rece nesto u fazonu - da bi brak uspio, prvo se oboje moraju razvesti od sebe. . .
- Ma.Le.Na
#77 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Koliko vas koji znate tu formulu ste u braku?
Veze nemam sta treba znati...nekako kad vidim ove koji su u braku..ne cini mi se da znaju puno vise od mene

Veze nemam sta treba znati...nekako kad vidim ove koji su u braku..ne cini mi se da znaju puno vise od mene
- fatamorgana
#78 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
fatamorgana wrote:treba znati dobro gdje izlaz, ko' u kinu,
-
sandra01
#79 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Fato ,mescini ti puk'o ko sajla,covjece poceo si lajkovati sam sebefatamorgana wrote:fatamorgana wrote:treba znati dobro gdje izlaz, ko' u kinu,......
- fatamorgana
#80 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Ma jok ba, u pitanju je zdravi narcizam,sandra01 wrote:Fato ,mescini ti puk'o ko sajla,covjece poceo si lajkovati sam sebefatamorgana wrote:fatamorgana wrote:treba znati dobro gdje izlaz, ko' u kinu,......
- fatamorgana
- Tvrdokorna mrlja
#82 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
ima logikeMarija Magdalena wrote:Jedan mudar jednom rece nesto u fazonu - da bi brak uspio, prvo se oboje moraju razvesti od sebe. . .
- ljubav_aha
#83 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
seksulani apetit je kod svakoga drugaciji,ima musakraca koji ne mogu cesto zadovoljiti svoju zenu,jer ona ,jednostavno zeli cesce,ima veci apetitheadbanger wrote:
vi zene znate da je nama sex bitan, tako da nama dobar sex cini 70% dobrog braka, mozda vama nije toliko bitan ali nama je, jer kao sto sam u sali rekao ako je sex dobar halali se ne znanje pravljenja pite
onih 30% nam je komunikacija, podrska pa cak i ispeglana kosulja
dok je kod vas zena malo durgacije
- atko
#84 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Za uspjesnu i kvalitetnu vezu/brak potreban je muskarac sa dobrim primanjima i zena sa dobrim davanjima 
- ljubav_aha
#85 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
eh tu nema ljubaviatko wrote:Za uspjesnu i kvalitetnu vezu/brak potreban je muskarac sa dobrim primanjima i zena sa dobrim davanjima
- atko
#86 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
fataj se abdesta dok nije kasnofatamorgana wrote:Ma jok ba, u pitanju je zdravi narcizam,sandra01 wrote:
Fato ,mescini ti puk'o ko sajla,covjece poceo si lajkovati sam sebe
- atko
#87 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
a tooo ... e za to ima jedna druga mudrostljubav_aha wrote:eh tu nema ljubaviatko wrote:Za uspjesnu i kvalitetnu vezu/brak potreban je muskarac sa dobrim primanjima i zena sa dobrim davanjima
ne kvari vino vodom i ljubav brakom
-
♥ Julianna ♥
#88 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
A ništa bevanda i gemišt?atko wrote: ne kvari vino vodom i ljubav brakom
- atko
#89 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
pa mescini da su ljubavne iskre i tuDEK iskrile ... cim je doslo do braka ... samo od kad zlaju zovemo gemist♥ Julianna ♥ wrote:A ništa bevanda i gemišt?atko wrote: ne kvari vino vodom i ljubav brakom
-
♥ Julianna ♥
#90 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Otkad se razvodnio na platformi

- wewa
#91 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
da bogdo u skoli umjesto politicke geografije ucimo o odnosima s ljudima. bilo bi bar upola manje razvoda.
da se prema partneru, djeci, roditeljima odnosimo kao prema nepoznatima, da ulazemo toliko truda da budemo ljubazni, saslusamo, ovaj bi svijet bio mnogo ljepse mjesto.
ne, umjesto toga vlastiti dom je mjesto ili za sutnju, ako je radni dan bio prenaporan, ili za praznjenje frustracija ako drugima nismo mogli reci sta ih sljeduje.
one koji su kod kuce manji od makova zrna prepoznacete po tome sto maltretiraju radne kolege ili svijet po ulici.
da se prema partneru, djeci, roditeljima odnosimo kao prema nepoznatima, da ulazemo toliko truda da budemo ljubazni, saslusamo, ovaj bi svijet bio mnogo ljepse mjesto.
ne, umjesto toga vlastiti dom je mjesto ili za sutnju, ako je radni dan bio prenaporan, ili za praznjenje frustracija ako drugima nismo mogli reci sta ih sljeduje.
one koji su kod kuce manji od makova zrna prepoznacete po tome sto maltretiraju radne kolege ili svijet po ulici.
-
♥ Julianna ♥
#92 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Ma kakve koristi od škole wewa, kad odnos izmedju roditelja koji dijete svaki dan gleda, tj. odnos oca prema majci i obratno, na kraju dijete preslika u svom braku. Usvoji taj obrazac ponašanja, uglavnom.
Al znam istina, i nekoliko primjera gdje su ljudi svjesno izbjegavali povesti se za primjerom oca ili majke naprim., samo da bi spasili brak.Pogotovo ona djeca koja su u braku roditelja svašta nešto loše doživjela.
Al znam istina, i nekoliko primjera gdje su ljudi svjesno izbjegavali povesti se za primjerom oca ili majke naprim., samo da bi spasili brak.Pogotovo ona djeca koja su u braku roditelja svašta nešto loše doživjela.
- wewa
#93 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
da, slazem se da generacijama naslijedjujemo pogresne obrasce - ali se ni ne trudimo da ih mijenjamo.♥ Julianna ♥ wrote:Ma kakve koristi od škole wewa, kad se odnos izmedju roditelja koji dijete svaki dan gleda, tj. odnos oca prema majci i obratno, na kraju dijete preslika u svom braku. Usvoji taj obrazac ponašanja, uglavnom.
nikad mi nece biti jasno zasto zene koje imaju milion prigovora na ponasanje svojih muzeva svoje sinove odgajaju da budu kopije svojih oceva. zasto 'musko ne valja da gleda', zasto se muzu koji hoce nesto uraditi u zajednickom domu kaze: 'pusti, ja cu to brze/bolje/zgodnije', zasto djecaci nose plavo, a djevojcice roze, zasto se djecacima kupuju autici a djevojcicama minijaturne pegle?
sve se ove nametnute razlike i uloge samo umnozavaju u braku. zena rinta, a otima se da rinta, kako bi mogla prigovarati. a muz je pusta da radi, da bi sutra prigovarao (ali obavezno drugima, a ne zeni) kako ona nema vremena za njega.
kaze, muz izveo djecu subotom u setnju da bi ona s mirom pocistila kucu?! pa ko je tu lud?
-
♥ Julianna ♥
#94 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Tu si u pravu, pogotovo za majke dječaka. A jesu, žene su za puno toga što im se dešava krive. Niko drugi nego one same. Linija manjeg otpora je čudo. A za ovo subotom, to me podsjeća na onaj vic kad Fata kaže nešto kao : Moj Mujo je divan, čak mi kupi i deterdžent da operem suđe.
Žene muževe naviknu još na početku braka na takvo blagostanje u domaćinstvu iz samo one znaju kojih pobuda, poslije im to dodje na naplatu...o tome bi se dalo diskutovati.
Žene muževe naviknu još na početku braka na takvo blagostanje u domaćinstvu iz samo one znaju kojih pobuda, poslije im to dodje na naplatu...o tome bi se dalo diskutovati.
- Ghost_Rider_XXX
#95 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Majko mila, svaka tema se pretvori u isto.
Šta vi hoćete u globalu od nas muškaraca, i prije ulazka i poslije ulazka u brak?
Šta vi hoćete u globalu od nas muškaraca, i prije ulazka i poslije ulazka u brak?
- wewa
#96 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
ja mogu pricati samo o sebi - ako te to zanima.Ghost_Rider_XXX wrote:Majko mila, svaka tema se pretvori u isto.
Šta vi hoćete u globalu od nas muškaraca, i prije ulaska i poslije ulastaka u brak?
zelim, i imam, istinskog partnera. dijelimo i prava i obaveze, zajedno idemo u kupovine, zajedno spremamo stan, a onda zajedno idemo na utakmice
- hadzinicasa
#97 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
e vala ti svaka zlatna.Ghost_Rider_XXX wrote:Majko mila, svaka tema se pretvori u isto.
sve se svede na naprđivanje - ko je kakav šta ko kome .....
dojadilo...
- Ghost_Rider_XXX
#98 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Jašta, sad još samo treba oplest priču kako smo mi muškarci sve sama pogan.hadzinicasa wrote:e vala ti svaka zlatna.Ghost_Rider_XXX wrote:Majko mila, svaka tema se pretvori u isto.
sve se svede na naprđivanje - ko je kakav šta ko kome .....
dojadilo...
Mislim da je kolega asanž najbolje objasnio šta treba znati prije ulaska u brak.
-
drekalica28
#99 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
wewa wrote: da, slazem se da generacijama naslijedjujemo pogresne obrasce - ali se ni ne trudimo da ih mijenjamo.
nikad mi nece biti jasno zasto zene koje imaju milion prigovora na ponasanje svojih muzeva svoje sinove odgajaju da budu kopije svojih oceva. zasto 'musko ne valja da gleda', zasto se muzu koji hoce nesto uraditi u zajednickom domu kaze: 'pusti, ja cu to brze/bolje/zgodnije', zasto djecaci nose plavo, a djevojcice roze, zasto se djecacima kupuju autici a djevojcicama minijaturne pegle?
sve se ove nametnute razlike i uloge samo umnozavaju u braku. zena rinta, a otima se da rinta, kako bi mogla prigovarati. a muz je pusta da radi, da bi sutra prigovarao (ali obavezno drugima, a ne zeni) kako ona nema vremena za njega.
kaze, muz izveo djecu subotom u setnju da bi ona s mirom pocistila kucu?! pa ko je tu lud?
Zato volim što je meni stari kupovao i pištolje i klikere i kosa mu se na glavi dizala kad mi famElija donese roza suknjice i šnalice. Samnom je sjedio i pomagao mi da sve svoje lutke ošišam na ćelavo.
Naučio me da nije samo moje da rintam u kući, već da je to zajednička obaveza. Kao što je on istu dijelio sa mojom mamom.
- wewa
#100 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
a meni je moj donio clansku kartu ribarskog saveza prije nego sam dobila djacku knjizicudrekalica28 wrote:wewa wrote: da, slazem se da generacijama naslijedjujemo pogresne obrasce - ali se ni ne trudimo da ih mijenjamo.
kaze, muz izveo djecu subotom u setnju da bi ona s mirom pocistila kucu?! pa ko je tu lud?![]()
Zato volim što je meni stari kupovao i pištolje i klikere i kosa mu se na glavi dizala kad mi famElija donese roza suknjice i šnalice. Samnom je sjedio i pomagao mi da sve svoje lutke ošišam na ćelavo.![]()
Naučio me da nije samo moje da rintam u kući, već da je to zajednička obaveza. Kao što je on istu dijelio sa mojom mamom.