Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karanana wrote:jeli ovo cudo u 3d?
znaci da totalno izbacim alien pricu i da ovaj film gledam kao da nista ni ne znam o alienima?
i bolje. alieni mi i nisu nesto a i nemaju neku pricu. virusna bica idu od stomaka do stomaka covjeka i to je to. i onda ona taslacina sa predatorima na sjevernom polu. nista posebno.
eh jel se ovo zove SPOILER: opet izlaze iz stomaka
Last edited by sumirprimus on 07/06/2012 09:05, edited 1 time in total.
znaci da totalno izbacim alien pricu i da ovaj film gledam kao da nista ni ne znam o alienima?
i bolje. alieni mi i nisu nesto a i nemaju neku pricu. virusna bica idu od stomaka do stomaka covjeka i to je to. i onda ona taslacina sa predatorima na sjevernom polu. nista posebno.
Jeste, 3D je, ali nista spektakularno.
Allien je filmcina za ovu komediju od sf-a u koju je ulupao stotine miliona.
U sali sa oko 400 mjesta, stotinjak ljudi je izaslo nakon sat i pol. Ja sam zgrahno cekajuci kada ce se nesto desiti. Zadnjih pola sata filma je u rangu sa debilitetima kao American Pie ili Vrisak u stilu "oOooo nee" i slicnim debilnim dijalozima i scenama toliko otrcanim (kada momak glavne junakinje bude zarazen i vice u stilu FahRa Radoncica "ohh pustite me, ne mozete mi pomoci") da covjek fakat zazali vremena koje je potrosio na takvu glupost.
Jeste, 3D je, ali nista spektakularno.
Allien je filmcina za ovu komediju od sf-a u koju je ulupao stotine miliona.
U sali sa oko 400 mjesta, stotinjak ljudi je izaslo nakon sat i pol. Ja sam zgrahno cekajuci kada ce se nesto desiti. Zadnjih pola sata filma je u rangu sa debilitetima kao American Pie ili Vrisak u stilu "oOooo nee" i slicnim debilnim dijalozima i scenama toliko otrcanim (kada momak glavne junakinje bude zarazen i vice u stilu FahRa Radoncica "ohh pustite me, ne mozete mi pomoci") da covjek fakat zazali vremena koje je potrosio na takvu glupost.
vjerovatno gledam večeras, ali do sad sam čuo sve najgore
što je čudno, jer kad idem gledati hollywood, obično idem samo kad je film pozitivno na-hype/buzz-an
dobar je film ne znam šta seru
još kad analiziraju likove kao neki ne trebaju niti nimaju funkciju u filmu
pa ide cjelovita ekspedicija
ko zna koji likovi su potrebni na terenu... treba imati svakoga u pričuvi
Black swan wrote:dobar je film ne znam šta seru
Ma ja da sam slušao kritiku, ne bih pola filmova u životu pogledao. Film je kao i sve drugo u životu, nekome se svidi, nekome ne. Film je odličan.
Black swan wrote:dobar je film ne znam šta seru
Ma ja da sam slušao kritiku, ne bih pola filmova u životu pogledao. Film je kao i sve drugo u životu, nekome se svidi, nekome ne. Film je odličan.
zanimljivo je da je ovo jedan od rijetkih trenutaka kada se kritika i publika poklope: 75/100 na Rottentomatoes (kritičari); 7.8/10 na IMDB (publika), iako očekujem da će na IMDB pasti do niske sedmice za par dana
po meni i jedni i drugi precjenjuju ovo. moj sud, for what it is worth: 5.5/10
Idem iduce sedmice da gledam, ali vec se pripremam na najgore nakon svih reviews koje sam procitao. Veliko razocarenje izgleda, a cekao sam film mjesecima
Pogledao danas u IMAX-u. 3D je odlican, film onako - otprilike ocjena 3+. Kao zaseban SF film, bez Alien primjesa, bio bi vise nego OK. Ovako je ostao blago nedorecen, ali u svakom slucaju vrijedi pogledati. Ako nista radi genijalnog Idrisa Elbe (za ljubitelje BBC-jeve serije Luther) koji se sa cigaretom u ustima budi iz hibernacije (homage za Aliens-e), a Fasbender je odglumio za 10!
Last edited by hsnf on 08/06/2012 11:08, edited 1 time in total.
Ja pogledao danas.
Mogu sljedece reci.
Ko voli ovaj zanr neka ga pogleda ali da nista ne ocekuje i pogotovo da ga poredi sa serijalom.
Moze proci i ima interesantnih dijelova ali daleko da me izvrnuo iz stolice kao prvi Alien.
Ko onako voli ovaj zanr neka ga uopste ne gleda jer je podosadan za takvu vrstu gledalaca.
Film ima par velikih fula ali sam ja relativno lako izdrzao dva sata (valjda zato sto volim ovaj zanr i alien serijal).
Na par mjesta se osjeca da je film potpuno izgubio ritam i da bi se treba u montazi doraditi.
Sve u svemu nekakva osrednja ocjena za sf film sa utjehom da je bilo i puno gorih filmova tog zanra.
I naravno ostao je zal sto nije ulozeno jos truda kako bi ovo bio zaista remek djelo kao i njegov prvi dio.
Ridley, znas ti to mnogo bolje...!
ne zaslužuje da se veže za Alien serijal, plot holes su ogrooomne, likovi nikakvi, nedorađeni, nema napetosti, atmosfere, zaplet nasilu, završetak nikakav.
POLU SPOILER:
ima poglupih momenata gdje likovi bježe od nečega što pada i trče pravo, jedno padne i spasi se kotrljanjem pola metra u stranu, a drugo ko ćutuk trči pravo i gine, predebilno, baš za američke tinejdžere.
debili željni para kao mehaničari mogli su nekog pametnijeg poslati
ekonomska isplativost onakvog putovanja kakva je to ruda da toliko vrijedi
frajera veliki parazit načepi a oni kasnije s njim večeraju kao da se ništa nije desilo
ima rupa prometej to stoji... najveće mi je sranje da priznam kako ima ljudi koji bi se žrtvovali u sekundi zbog trabunjanja žene koja je upravo izgubila partnera
Znao sam ja da je film njesra, cim ga je crna lubudica hvalila preko svake mjere na neviđeno, prije pola godine....to sam uostalom, odmah i napisao.
To nam je lekcija svima, za ubuduce
sinoc odgledano ,dobar film osim pateticne ljubavi doktora, dio sa svercanjem crnih posuda po cijeloj galaksiji ostaje misterija mirisem nastavak i dje ona ode na kraju u PM to mi je limunada ...
dobro neko reče izgleda kao pilot epizoda dužeg serijala...
kao u slučaju Vriska i Resident evila svaki nastavak očekujem sa nestrpljenjem
sva sreća sljedeći film an redu za gledanje mi je Alien 3
nedavno sam gledao dvojku produženu... ima scena kada obitelj ide u istraživanje asteroida
i tako donesu aliena u koloniju... i svi se isto ponašaju...
žele istražiti vrstu i zaginu
DaysleepeR wrote:
ima poglupih momenata gdje likovi bježe od nečega što pada i trče pravo, jedno padne i spasi se kotrljanjem pola metra u stranu, a drugo ko ćutuk trči pravo i gine, predebilno, baš za američke tinejdžere.
Upravo. Ja shvatam da je Scootovo proslo, i da u njemu nema hljeba, ali covjece... ovo je fakat glup film, sa glupom pricom, glupim dijalozima, i bez ikakve dinamike.
Film je 6 u skali od 10 (ili 3/5), to je zid...dalje od zida ne može nikako.
Ovo je ofirno uzimanje pare od raje jer je ašćare ostavljeno za drugog dijela ili možda dijelova....malo navuci, ponudi nešto, a zapravo ništa i onda cemo jedva iščekivati naredne 2-3 godine novu zayebanciju od nastavka...to je mogao samo Jackson sa Prestenovima, to OK - poštujem...ali ovo je šlauf od filma....e necek'o ja dvicu i nastavke ove boranije.
film je toliko glup i pun rupa, da sve ne možeš ni primijetiti. čitam danas jedan od niza komentara astrofizičara neil degrasse tysona na twitteru: kaže se na početku da je brod putovao 35 svjetlosnih godina, dok charlise terron kaže "mi smo pola milijarde milja od zemlje", na šta će tyon: "To vam je oko Jupitera"
nije do njenog koristoljublja, već do potpunog odsustva svijesti o bitnosti nauke, čak i u fikciji. svi su znali gdje idu, o kojem se sazvježđu radi, samo nisu znali šta im je zadatak. činjenica da je ona to rekla sa straight face, a niko od tih silnih PhDjeva na brodu nije ni trepnuo pokazuje zašto su svi SPOILER ALERT završili, kako su završili. darvinizam je ipak tačan: ko je preglup da preživi, ni ne traba da se množi