Metal uopcenito
Moderator: _BataZiv_0809
- Melodicni
#76 Re: Metal uopcenito
Ja imam jedno pitanje pa ako mi neko moze odgovoriti ko slusa odnksno ko se razumije u ovu vrstu muzike.
Sa skoro svim muzickim pravcima mogu nesto zapoceti al sa onim sto samo vriste i galame u mikrofon a tema je vecinom smrt il bol il odgrizi glavu golubu nikako da skontam svrhu.Jel moze neko da mi malo pojasni kako se tacno zove taj pravac muzike i eto jos neki info.
Hvala
Sa skoro svim muzickim pravcima mogu nesto zapoceti al sa onim sto samo vriste i galame u mikrofon a tema je vecinom smrt il bol il odgrizi glavu golubu nikako da skontam svrhu.Jel moze neko da mi malo pojasni kako se tacno zove taj pravac muzike i eto jos neki info.
Hvala
- Obskurni
#77 Re: Metal uopcenito
Ma to su ti to je samo dno te scene.
Ti što urlicu i pricaju o smrti, to fakat niko ne sluša ako je normalan.
Inace izašao novi Earth i jebeno je dobar pa bacite uvo ako vam se sviđa.
Ti što urlicu i pricaju o smrti, to fakat niko ne sluša ako je normalan.
Inace izašao novi Earth i jebeno je dobar pa bacite uvo ako vam se sviđa.
- Ajatolah_
#78 Re: Metal uopcenito
Previše trippy za moj ukus.Obskurni wrote:Inace izašao novi Earth i jebeno je dobar pa bacite uvo ako vam se sviđa.
-
nihil_
#79 Re: Metal uopcenito
Melodicni wrote:Ja imam jedno pitanje pa ako mi neko moze odgovoriti ko slusa odnksno ko se razumije u ovu vrstu muzike.
Hvala
O boze...ne postoji dovoljno dobar facepalm meme za ovaj komentar...
- Obskurni
#80 Re: Metal uopcenito
Meni je baš dobro sjeo danas 
Onako vani hladno pada snijeg a tebe album nosi daleeeeeekoo
Nego, evo nešto što manje više svima paše
Onako vani hladno pada snijeg a tebe album nosi daleeeeeekoo
Nego, evo nešto što manje više svima paše
- Ajatolah_
#81 Re: Metal uopcenito
Ma meni je Mastodon vrh... Jedan od rijetkih bendova koji uspijeva održati kvalitet na nivou kroz veći broj albuma. The Hunter također sjajan, doduše nešto malo komercijalniji od prethodnih izdanja - mada ne patim ni najmanje od ovog, ali eto, ima ih kojima smeta.
Stargasm mi jako dugo nije izašao iz glave, strašno zarazno. 
- Melodicni
#83 Re: Metal uopcenito
Zasto? Jer zato sto pitam nesto u sta se ne razumijem a interesuje me ili zbog neceg drugog?nihil_ wrote:Melodicni wrote:Ja imam jedno pitanje pa ako mi neko moze odgovoriti ko slusa odnksno ko se razumije u ovu vrstu muzike.
Hvala
O boze...ne postoji dovoljno dobar facepalm meme za ovaj komentar...
- Obskurni
#84 Re: Metal uopcenito
Njih nazalost nikako ne mogu da svarim 
Evo jedan isto tako bezvremenski klasik
Evo jedan isto tako bezvremenski klasik
- Ajatolah_
#85 Re: Metal uopcenito
@Melodicni
Mislim da namjerno trollaš. Velika većina muzike iz ovog žanra nema veze s tim što ti pričaš. Ako želiš početi slušati metal, probaj sa System of a Down, oni su bili prvi bend koji sam ja baš zavolio.
Isto tako, možda bi Iron Maiden mogao biti dobar za početnike.
Mislim da namjerno trollaš. Velika većina muzike iz ovog žanra nema veze s tim što ti pričaš. Ako želiš početi slušati metal, probaj sa System of a Down, oni su bili prvi bend koji sam ja baš zavolio.
- Melodicni
#86 Re: Metal uopcenito
EdoI wrote:@Melodicni
Mislim da namjerno trollaš. Velika većina muzike iz ovog žanra nema veze s tim što ti pričaš. Ako želiš početi slušati metal, probaj sa System of a Down, oni su bili prvi bend koji sam ja baš zavolio.Isto tako, možda bi Iron Maiden mogao biti dobar za početnike.
Nije trollanje nikakvo nego me bas interesuje to.Nisam bas ljubitelj metala al eto moze se poslusati System.
A nisam znao gdje drugo da postavim to pitanje a ova tema mi nekako izgledala da mogu ovdje
- Paunovac
#87 Re: Metal uopcenito
Čitajući ova ''upustva'', pade mi na pamet jedna stara poslovica prapočetaka : ''Maiden-i nisu muzika, nisu bend, Maiden-i su vjera.EdoI wrote:@Melodicni
Mislim da namjerno trollaš. Velika većina muzike iz ovog žanra nema veze s tim što ti pričaš. Ako želiš početi slušati metal, probaj sa System of a Down, oni su bili prvi bend koji sam ja baš zavolio.Isto tako, možda bi Iron Maiden mogao biti dobar za početnike.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#88 Re: Metal uopcenito
vala svasta se danas naziva metalom, cuj system ili tool ili nin ili lymkin etc. etc. 
- Obskurni
#89 Re: Metal uopcenito
Ako je ko slucajno fulio Ihsahna nek obavezno nadoknadi 
-
Mr. Brightside
#90 Re: Metal uopcenito
ma ne, pitanje je na pravom mjestu, samo je ruzno formulisano i nema bas ljudi koji ce ti posteno odgovoriti

inace, poceo da slusam negdje s prvim bubuljicama
osim nu metal bendova(onih s pocetka milenija i malo ranije) nista vise

inace, poceo da slusam negdje s prvim bubuljicama
osim nu metal bendova(onih s pocetka milenija i malo ranije) nista vise
- Melodicni
#91 Re: Metal uopcenito
Pa de mi ti onda preformulisi pitanje jer me bas interesuje to.
-
Mr. Brightside
#92 Re: Metal uopcenito
a joj
pravac metala u kojem su glavni motivi smrt ili nanosenje povreda nekome ili necemu... je?
(ako neko zna o tome nesto vise, nek kaze)
@melodicni, jarane ako ti se ne sviđa, ne zamaraj se s tim, imas i drugih zanrova
pravac metala u kojem su glavni motivi smrt ili nanosenje povreda nekome ili necemu... je?
(ako neko zna o tome nesto vise, nek kaze)
@melodicni, jarane ako ti se ne sviđa, ne zamaraj se s tim, imas i drugih zanrova
- Melodicni
#93 Re: Metal uopcenito
Interesuje me onako da malo prosirim opce znanje
- Ajatolah_
#94 Re: Metal uopcenito
Sad si me podsjetio kako mi je dugo stajao na računaru obilježen kao "Insahn"Obskurni wrote:Ako je ko slucajno fulio Ihsahna nek obavezno nadoknadi
Evo da vas bacim malo u depresiju:
- Ajatolah_
#95 Re: Metal uopcenito
@Melodicni, pravci u muzici se ne dijele prema temama tekstova, što će reći da ti o smrti možeš pjevati u rapu, rocku, popu,... ili konkretnije, thrash metalu, black metalu, nu metalu, itd., a opet u svim tim žanrovima ti možeš pjevati o ljubavi i sl. Izbor umjetnika.
- Melodicni
#96 Re: Metal uopcenito
Znam da se moze u svim muzickim pravcima.al mene je konkretno interesovalo ono sto masu glavama ko blentavi i zaljvaju se benzinom i to ( ovo pisem da malo slikovitije opisem)EdoI wrote:@Melodicni, pravci u muzici se ne dijele prema temama tekstova, što će reći da ti o smrti možeš pjevati u rapu, rocku, popu,... ili konkretnije, thrash metalu, black metalu, nu metalu, itd.
hvala u svakom slucaju
- Melodicni
#98 Re: Metal uopcenito
Mr. Brightside wrote:
melodicni uzivaj![]()
Ove znam.Ja mislim da su bili ili su jos najglasniji band na svijetu
-
Mr. Brightside
#99 Re: Metal uopcenito
nemam pojma jesu li
isti bend uradi jednu od najromanticnijih pjesama ikad
isti bend uradi jednu od najromanticnijih pjesama ikad