Raskidi dugih veza...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Cholina_Lokica
#76 Re: Raskidi dugih veza...
Znam da sam super sretna u vezi, ali kad procitam ovdje neke stvari naprosto bih ga izlila u bakru i zlatu kako je fin 
- thea
#77 Re: Raskidi dugih veza...
Ako nisi pronasao dovoljno dobru zenu, koja njeguje tvoj dom, tebe, tvoju djecu brzo pozelis drugu...kuzis!Ghost_Rider_XXX wrote:Hebena Cosmo mudrost. Kakvu ba drugu mamu??? Da me zove milion puta i pita jel mi hladno, da jedem, kako sam se obuk'o. Dajte ba manje čitati kozmo i slične pizdarije.thea wrote:Koliko se da primijetiti, ovdje su zene problem, one su te koje raskidaju ili sta vise.
U svijetu, dokazana statistika, da muskarac svaki 4 podnosi razvodnu parnicu ostalo su zene.
Mislim da zene takoder raskidaju duge veze, ili ih pak odrzavaju.
Licno poznajem osobu-zena, koja je imala vezu 12 godina pa su se vjencali. Ali je za sve zasluzna ona, sretni su i vole se.
Opet cu reci, da zena shvaca zivot drugacije a muskarci takoder.
Onaj muskarac koji pronade svoju drugu mamu pored sebe, sigurno ce ostati pored takve, ako je ne pronade i dalje ce je traziti.
-
shin
#78 Re: Raskidi dugih veza...
thea wrote: Ako nisi pronasao dovoljno dobru zenu, koja njeguje tvoj dom, tebe, tvoju djecu brzo pozelis drugu...kuzis!
Ja mislim da je to logika sa svim stvarima u zivotu, ali hajde...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#79 Re: Raskidi dugih veza...
Test uvijek u sridutest01 wrote:zene su problem,od njih pocinje i sa njima zavrsava. das im slobodu kakvu imaju na zapadu i onda sama veza postane bezvrijedna i podlozna zenskim hirovima,zena je glavni igrac u vezi,a muskarac sporedni. veze na zapadu su bezvrijedne jer u njima nema ljubavi,one su kao nekakvi eksperimenti cija je sansa da uspiju 2%. zato se danas ljudi zene/udaju sa preko 30 godina tj. dok udju u ozbiljne godine i fataju predzadnji ili zadnji voz.
kada vidim da danas u bih starci se rastaju koji imaju odraslu djecu,onda mi je jasno da je bih zakoracila u taj zapadnjaci kulturoloski obrazac,a razlozi tih rastava su neozbiljni,nisu vrijedni pomena,podlozni zenskim hirovima. to zbog toga sto opet vecina zena ne zna sta hoce u zivotu,ceka princa sa mnogo love,a kad skonta da joj je zadnji voz daj sta das,sta ima.
-prije kod nas bilo nepojmljivo,danas normalno.
jos jedan dokaz u kojem pravcu idemo.
A ostalo, opet
- žulijan asanž
#80 Re: Raskidi dugih veza...
ja sam u jako sretnoj vezi. niko me ne njeguje - njegujem se sam. bogami, dom njegujemo zajedno, dogovaramo se kad ja perem suđe ona čisti halu ili obratno, uvijek uz neki dogovor i kompromis i mogu ti reći da to fercera jako dobro. ja nekad zabušavam, priznajem, ali sam svjestan da nije ona kućna pomoćnica i da i ja učestvujem u prljanju, pa utoliko moram i u čišćenju.thea wrote:Ako nisi pronasao dovoljno dobru zenu, koja njeguje tvoj dom, tebe, tvoju djecu brzo pozelis drugu...kuzis!Ghost_Rider_XXX wrote:Hebena Cosmo mudrost. Kakvu ba drugu mamu??? Da me zove milion puta i pita jel mi hladno, da jedem, kako sam se obuk'o. Dajte ba manje čitati kozmo i slične pizdarije.thea wrote:Koliko se da primijetiti, ovdje su zene problem, one su te koje raskidaju ili sta vise.
U svijetu, dokazana statistika, da muskarac svaki 4 podnosi razvodnu parnicu ostalo su zene.
Mislim da zene takoder raskidaju duge veze, ili ih pak odrzavaju.
Licno poznajem osobu-zena, koja je imala vezu 12 godina pa su se vjencali. Ali je za sve zasluzna ona, sretni su i vole se.
Opet cu reci, da zena shvaca zivot drugacije a muskarci takoder.
Onaj muskarac koji pronade svoju drugu mamu pored sebe, sigurno ce ostati pored takve, ako je ne pronade i dalje ce je traziti.
što se djece tiče, ne znam kako je uopšte moguće da dijete odgaja samo majka (ja kao otac to nikada ne bih dopustio).
tako da ti ni jedna nije na mjestu.
imam jednostavno osjećaj da si ti tako odgojena, u takvom okruženju koje spominješ i ne možeš da skontaš da postoje i drugi modeli.
Last edited by žulijan asanž on 08/12/2011 12:19, edited 2 times in total.
-
Marketa24
#81 Re: Raskidi dugih veza...
Ko god koga ostavi nije bitno
oboje su krivi - ako nikom nije krivo
od njih dvoje sto su se rastali onda je sve OK
ako je jednom krivo i osjeca se prevarenim/nom
trebao/la je nakon nekog po njemu/njoj razumnog roka
povuc crtu i rec to je to ili se zenimo / uzimamo stan zajedno i zivimo (whatever)
ili da razgulimo jedno od drugog jer nakon godinu dvije ako neznas jel ti buducnost sa tim partnerom
i nemozes preci na drugi level - nije nesto s tobom u redu -
stvari su vrlo jednostavne u zivotu samo ih ljudi imaju tendenciju komplikovati
oboje su krivi - ako nikom nije krivo
od njih dvoje sto su se rastali onda je sve OK
ako je jednom krivo i osjeca se prevarenim/nom
trebao/la je nakon nekog po njemu/njoj razumnog roka
povuc crtu i rec to je to ili se zenimo / uzimamo stan zajedno i zivimo (whatever)
ili da razgulimo jedno od drugog jer nakon godinu dvije ako neznas jel ti buducnost sa tim partnerom
i nemozes preci na drugi level - nije nesto s tobom u redu -
stvari su vrlo jednostavne u zivotu samo ih ljudi imaju tendenciju komplikovati
- Cholina_Lokica
#82 Re: Raskidi dugih veza...
Ma jok, treba ti neko ko ce te zajebavat na svakom koraku, i umjesto da izadjete sa djetetom u setnju, otic sa rajom u kafanushin wrote:thea wrote: Ako nisi pronasao dovoljno dobru zenu, koja njeguje tvoj dom, tebe, tvoju djecu brzo pozelis drugu...kuzis!
Ja mislim da je to logika sa svim stvarima u zivotu, ali hajde...
-
Marketa24
#83 Re: Raskidi dugih veza...
ma jah muskarci su krivi vazdaCholina_Lokica wrote: Ma jok, treba ti neko ko ce te zajebavat na svakom koraku, i umjesto da izadjete sa djetetom u setnju, otic sa rajom u kafanu
- Cholina_Lokica
#84 Re: Raskidi dugih veza...
Ha?!Marketa24 wrote:ma jah muskarci su krivi vazdaCholina_Lokica wrote: Ma jok, treba ti neko ko ce te zajebavat na svakom koraku, i umjesto da izadjete sa djetetom u setnju, otic sa rajom u kafanu
-
Marketa24
#85 Re: Raskidi dugih veza...
nec covjek u kafanu ako mu je ljepse u kuciCholina_Lokica wrote: Ha?!
- Ghost_Rider_XXX
#86 Re: Raskidi dugih veza...
Po nekom mom skromnom mišljenje, ljubav je dvosmjerni proces, a ovo tvoje pojašnje manje više može se aplicirati na sve stvari u životu. I dalje nekontam žašto su samo edipovci sretni.thea wrote:Ako nisi pronasao dovoljno dobru zenu, koja njeguje tvoj dom, tebe, tvoju djecu brzo pozelis drugu...kuzis!
- Cholina_Lokica
#87 Re: Raskidi dugih veza...
A hajd mi nadji gdje sam ja to vezala iskljucivo za rodnu pripadnostMarketa24 wrote:nec covjek u kafanu ako mu je ljepse u kuciCholina_Lokica wrote: Ha?!
-
Marketa24
#88 Re: Raskidi dugih veza...
ako je bio sarkazam malo ga je nekad tesko skuziti iz tipkanog textaCholina_Lokica wrote: A hajd mi nadji gdje sam ja to vezala iskljucivo za rodnu pripadnost
onda sorry - al mi je zvucalo ko napad na muskarce
-
shin
#89 Re: Raskidi dugih veza...
Cholina_Lokica wrote: Ha?!
Hanka Paldum
- amy-ra
#90 Re: Raskidi dugih veza...
ja ti od početka pokušavam objasniti da to i nije bila ljubav, jer je propala u testnoj faziheheh strasno, sve je kako se postavis, a vidim ljubav jos tinja
- Ghost_Rider_XXX
#91 Re: Raskidi dugih veza...
Pa u čem je onda problem?amy-ra wrote:ja ti od početka pokušavam objasniti da to i nije bila ljubav, jer je propala u testnoj faziheheh strasno, sve je kako se postavis, a vidim ljubav jos tinjaa i jako sam pažljiva kad koristim riječ "ljubav"..
- amy-ra
#92 Re: Raskidi dugih veza...
paaaaa, ne vidim da sam negdje napisala da imam problem.. nemam problema otkako nisam u toj veziGhost_Rider_XXX wrote:Pa u čem je onda problem?amy-ra wrote:ja ti od početka pokušavam objasniti da to i nije bila ljubav, jer je propala u testnoj faziheheh strasno, sve je kako se postavis, a vidim ljubav jos tinjaa i jako sam pažljiva kad koristim riječ "ljubav"..
samo sam se malo požalila da imam magnet za pogrešne muškarce...
mada ni to nije problem, jer i to ima rješenje - prekid na vrijeme, a ne nakon 6 godina
i eto, sad sam zbog tebe otisla s teme
- fatamorgana
#93 Re: Raskidi dugih veza...
Jasno je ko dan da nevalja "magnet", magnet koji privlači pogrešne mušarce je duboki uzrok problema ..... šta uraditi?amy-ra wrote:Ghost_Rider_XXX wrote:
Pa u čem je onda problem?
paaaaa, ne vidim da sam negdje napisala da imam problem.. nemam problema otkako nisam u toj vezi![]()
samo sam se malo požalila da imam magnet za pogrešne muškarce...
mada ni to nije problem, jer i to ima rješenje - prekid na vrijeme, a ne nakon 6 godina![]()
i eto, sad sam zbog tebe otisla s teme
-
radenska
#94 Re: Raskidi dugih veza...
Ne znam sta je bolje. Nisam pametna. Ako sta skontam javicu se,ovo samo da znam dokle ste dosli
- Shacii
#95 Re: Raskidi dugih veza...
U mom okruženju uglavnom su slučajevi "bili zajedno 5-6-7-8 godina, on ostavio nju, on se oženio poslije 1-2-3mjeseca"
Baš jedna jako bliska prijateljica bila u vezi 6 godina, ali veza sa stalnim prekidima i pomirenjima, na kraju on reko nećemo dalje prekidamo za sva vremena, poslije mjesec dana ali baš baš mjesec dana se oženio, bila velika svadba, nakon par sedmica ponovo zvao nju, govorio kako se kaje, nudio da odu "negdje daleko od svih"
, naravno ona nije htjela, on sad ima djete sa tom svojom i et...stvarno ne znam kakvo sranje se može desiti pa da bih se ja udala za nekog poslije mjesec dana,a prije toga bila u vezi od 6 godina...
Shvatam da je moguć prekid dugih veza, jednostavno više ne ide, al ovo hajmo odmah ženiti nekog ko je naišo..eeeh to ne shvatam.
ih još nešto, još čudnije kod ove moje..ovaj njen
je sve objasnio toj svojoj ženi i ona bez obzira na godine i godine njihove veze ipak pristala na brak nakon mjesec dana:shock:
Baš jedna jako bliska prijateljica bila u vezi 6 godina, ali veza sa stalnim prekidima i pomirenjima, na kraju on reko nećemo dalje prekidamo za sva vremena, poslije mjesec dana ali baš baš mjesec dana se oženio, bila velika svadba, nakon par sedmica ponovo zvao nju, govorio kako se kaje, nudio da odu "negdje daleko od svih"
Shvatam da je moguć prekid dugih veza, jednostavno više ne ide, al ovo hajmo odmah ženiti nekog ko je naišo..eeeh to ne shvatam.
ih još nešto, još čudnije kod ove moje..ovaj njen
-
Mistik_
#96 Re: Raskidi dugih veza...
Pozdrav
Ja imam 28 godina i nikad nisam bio u vezi duzoj od 5-6 mjeseci. Jesam li ja normalan?
Hvala
Ja imam 28 godina i nikad nisam bio u vezi duzoj od 5-6 mjeseci. Jesam li ja normalan?
Hvala
-
ella.ella
#97 Re: Raskidi dugih veza...
ja sam nekad bila zaljubljena u jednog predivnog momka, koji je furao svoj film. ali totalno svoj film, za razliku od vecine frajera koji zele samo jedno, da povale djevojku i zadovolje nagone, eventualno se pohvale raji kako su guzili. znam takve, jer sam se druzila sa njima. ali ovaj momak koga sam upoznala je bio sanjar, i pricali smo nekoliko puta, i izasli sa rajom zajedno, nevjerovatno je bilo kako je zracio energijom. Eh sad posto sam ja htjela da mi ga zajednicka prijateljica nabaci, u tom nisam uspjela. u cem je bio fol: on je imao nesretnu ljubav, prekinuo sa djevojkom svojih snova (detalje nisam saznala) i nije htio vise da ulazi u veze. u prvi mah, meni je to bilo pravo neobicno, mislim zivimo u 21. vijeku i sta fali, imas jednu vezu, drugu, trecu, zar je bitno, partneri se mijenjaju, ali poslije sam shvatila da su takvi muskarci zaista dijamanti, ne zive po standardima koje namece drustvo, a danasnje je poprilicno nakaradno, nego onako kako im srce kaze i daju se iskreno do kraja, kad voli ono bas voli. vise bi volila da jos jednom budem s njim u drustvu nego da me neki budzo odveze u mercedesu na privatni bal ma koliko bio atraktivan. eto ja se raspisah, da bi odgovorila na tvoje pitanje: danasnji svijet nije normalan, i ne trebas se ravnat po onom sta kaze vecina. zivi onako kako ti srce kaze, ako ti ne ide veza prekini, trazi bolje, ali zivi po svom. ja vise volim individualce koji imaju svoje stavove (danas su endemska vrsta), umjesto hiljada bolida koji izgledaju i ponasaju se svi ko jedan.Mistik_ wrote:Pozdrav
Hvala
-
Mistik_
#98 Re: Raskidi dugih veza...
ella.ella wrote:ja sam nekad bila zaljubljena u jednog predivnog momka, koji je furao svoj film. ali totalno svoj film, za razliku od vecine frajera koji zele samo jedno, da povale djevojku i zadovolje nagone, eventualno se pohvale raji kako su guzili. znam takve, jer sam se druzila sa njima. ali ovaj momak koga sam upoznala je bio sanjar, i pricali smo nekoliko puta, i izasli sa rajom zajedno, nevjerovatno je bilo kako je zracio energijom. Eh sad posto sam ja htjela da mi ga zajednicka prijateljica nabaci, u tom nisam uspjela. u cem je bio fol: on je imao nesretnu ljubav, prekinuo sa djevojkom svojih snova (detalje nisam saznala) i nije htio vise da ulazi u veze. u prvi mah, meni je to bilo pravo neobicno, mislim zivimo u 21. vijeku i sta fali, imas jednu vezu, drugu, trecu, zar je bitno, partneri se mijenjaju, ali poslije sam shvatila da su takvi muskarci zaista dijamanti, ne zive po standardima koje namece drustvo, a danasnje je poprilicno nakaradno, nego onako kako im srce kaze i daju se iskreno do kraja, kad voli ono bas voli. vise bi volila da jos jednom budem s njim u drustvu nego da me neki budzo odveze u mercedesu na privatni bal ma koliko bio atraktivan. eto ja se raspisah, da bi odgovorila na tvoje pitanje: danasnji svijet nije normalan, i ne trebas se ravnat po onom sta kaze vecina. zivi onako kako ti srce kaze, ako ti ne ide veza prekini, trazi bolje, ali zivi po svom. ja vise volim individualce koji imaju svoje stavove (danas su endemska vrsta), umjesto hiljada bolida koji izgledaju i ponasaju se svi ko jedan.Mistik_ wrote:Pozdrav
Hvala
Paaaaaa sad da kazem pa skoro da sam to ja bilo bi bezveze.
A ovo sam pitanje vise u sali postavio nego sto sam stvarno zabrinut za svoju normalnost, normalnost je ionako samo ono sto vecina smatra da treba biti tako. Ja nisam ta vecina.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#100 Re: Raskidi dugih veza...
ma ove priče udala se za mjesec oženio se za mjesec nakon duge veze
ne piju vode ak me pitate
to se kuhalo mjesecima a i godinama i nešto se čekalo...ne kažem da su varali nego jednostavno polako upoznavali osobu dopisujući se, chatajući, kafe, zezancije i nakon prekida- erotika i onda skontali da su jedno za drugo + stres od prekida = brak
ne piju vode ak me pitate
to se kuhalo mjesecima a i godinama i nešto se čekalo...ne kažem da su varali nego jednostavno polako upoznavali osobu dopisujući se, chatajući, kafe, zezancije i nakon prekida- erotika i onda skontali da su jedno za drugo + stres od prekida = brak