Problemi sa komšijama

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Mistik_

#76 Re: Problemi sa komšijama

Post by Mistik_ »

WipeOut wrote:@Mona
mator konj se ne uci jahat,tako da je slaba vajda da ce se i ovi tvoji naucit ponasat :roll:

@mistik
o kakvom ti selu pises zivota ti?
CUj 20 metara do par kilometara udaljen prvi komsija...
Pa o bilo kom selu? :? Ne kontam na sta tacno mislis?

@alica - pa da i ja kazem da je u odgoju stvar, odnosno u socijalizaciji kroz porodicu i okolinu. Postoji razlika izmedju one na selu i one u gradu. To je cinjenica, ne krivim nikoga ali to je jednostvan tako.
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#77 Re: Problemi sa komšijama

Post by WipeOut »

Mistik_ wrote:
mator konj se ne uci jahat,tako da je slaba vajda da ce se i ovi tvoji naucit ponasat :roll:

@mistik

@alica - pa da i ja kazem da je u odgoju stvar, odnosno u socijalizaciji kroz porodicu i okolinu. Postoji razlika izmedju one na selu i one u gradu. To je cinjenica, ne krivim nikoga ali to je jednostvan tako.

tebi je mes' cini prva asocijacija na rijec selo ono iz Đekne pa tako pises :roll:
Mistik_

#78 Re: Problemi sa komšijama

Post by Mistik_ »

WipeOut wrote:
Mistik_ wrote:

@mistik

tebi je mes' cini prva asocijacija na rijec selo ono iz Đekne pa tako pises :roll:
Nije, obiso sam sela i ima ih onih gdje ti je komsija relativno blizu avlija do avlije a ima i onih gdje ima malo kuca koje su udaljene, npr na Vlasicu.
Henry Chinaski

#79 Re: Problemi sa komšijama

Post by Henry Chinaski »

Prijedlog:

Ako komšije često derneče, izabereš par najvećih budala iz mahale i pozoveš ih na dernek kod njih, kad god čuješ da je veselo. :mrgreen:
Biće korisniji od policije...
hamza_sa

#80 Re: Problemi sa komšijama

Post by hamza_sa »

muha_sa wrote:
hamza_sa wrote:
Mona. wrote:Kome prijaviti komsiju koji narusava kucni red? Ima li neka posebna sluzba za to ili policiji?
Znam da na nivou Grada ima Odluka o kucnom redu u stambenim zgradama i propisane kazne za nepostivanje istog, ali kome prijaviti? Licno smo ih vec nekoliko puta upozoravali, ali oni to ocigledno nisu shvatili ozbiljno pa su nastavili po starom. Da se vise ne bih nervirala i svadjala, zelim da ih prijavim.
Ne zelim te razocarati svojim postom, ali vjeruj da neces nista postici.

I ja sam prije godinu dana imao mnogo gori problem, koji sam pokusavao da rijesim na sve moguce nacine, ali mi nije uspjelo.

Neko ti je vec postavio ranije na ovoj temi link da procitas kroz sta sam prolazio sa svojom porodicom.

Medjutim, ja sam ipak prije godinu dana rijesio svoj problem.

Pokupio sam svoju porodicu i otisao iz sopstvenog stana u podstanare. Danas zivim normalno bez bilo kakvog uznemiravanja (hvala komsijama!)

U tih godinu dana otlkako sam otisao u podstanare, jedina pozitivna stvar koja se je desila je ta da je covjek koji mi je pravio probleme i svojim ponasanjem natjerao da napustim svoj stan, otkriven kao lazni ratni invalid, tako da ce po zakonu morati da napusti stan, sto mi otvara mogucnost da se ponovo vratim u svoj stan.
nek si se javio Hamza :-D bezbroj puta sam se pitao šta si uradio al ne nadjoh temu (vjerovatno si pisao al ja ne vidjeh)---drago mi je da ceš napokon odahnut i živjet ko normalan svijet--što ti od srca želim :-D
Pozdrav "muha_sa"!

Evo sada ce godina dana kako ne zivim u svom stanu, podstanar sam. Jeste da placam, ali smo sada svi rahat. Najvise mi je drago zbog djeteta.

Nadam se skorom povratku u svoj stan. :-D

Hvala ti na iskrenim zeljama! I ja tebi i svim tvojim zelim sve najbolje!!!!
hamza_sa

#81 Re: Problemi sa komšijama

Post by hamza_sa »

DJUltra wrote:@WipeOut
Ovo moje nije ni blizu onog sto je bilo kod Hamze, sjecam se velike vecine detalja, ovo moje je mala maca u odnosu na ono sto je bilo kod njega.

@Hamza_sa
Drago mi je cuti da si nasao kakav-takav mir, barem sto se tice komsija. Pozdrav za tebe i tvoje ukucane.
Hvala!

Takodje pozdrav i za tebe i sve tvoje! Zelim vam sve najbolje u zivot!!!!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#82 Re: Problemi sa komšijama

Post by ladyblue18 »

Dobro ba ljudi, desetine tema je bilo do sada otvoreno o seljacima i gradjanima :oops: i palo isto toliko banova na tim temama.
E sad, il se vratite na temu, ili ce tema pod kljuc.

:sax:
biscanka2

#83 Re: Problemi sa komšijama

Post by biscanka2 »

Ufff nadjoh ovu temu...,istu bolest bolujem. :cry:
U januaru vise mene doselili se turci ( podkrovni stan ), po izgledu i ponasanju Anatolija.
Sin je iznajmio stan sa zenom koja je bila trudna pa odmah uveo i mater oca i malog psica
(stan 60 kvadratnih metara velicine). :sad:
Prvih dana moglo se snjima dok im nisu telefon i internet prikljucili.
Od tada mir do 1 navecer nemam. Aman te dreke po internetu. :shock:
Sto ja njih cujem ali cujem i one iz Turske kako se dernjace. :x
Sin je jedini koji radi (i to u smjene) ovi ostali su stalno u stanu.
Ja sam snjima pricala,govorila im,zvonila, lupala u plafon,ma dzaba nista ne pomaze.
Vlasniku stana sam se zalila ali malo zastalo pa opet.
Kontala sam haj sad kad dodje beba morat ce radi nje ponasanje mjenjati.
:oops: Jest sipak marva nema respekta ni prema svojoj bebi.
Kolko mi je tesko toliko mi i te bebice zao .
Sjede sa djetetom satima i poziraju,telefoniraju na internetu ( preko Skypa).
Djete se uznervozi place a oni onda sa jezikom zaklepcu ono njihovo urlu urlulu.... ,da
se ko bajagi smiri.Daj boze da dijete ne oboli (zracenje i ostalo). :(
Tom sinu sam govorila da im objasni da se nemoraju do Turske derati, da ima mikrofon i
da prema njemu normalno govore.
Dzaba sve, nego ovdje procitah neko od forumasa rece klin se klinom izbija i ja
skonta osoba je u pravu. :oops:
Danas sam u jedanaest upalila radio.Skalu sam izmedju dvije stanice namjestila pa ono
mjesa govor s jedne stanice a rok muzika sa druge stanice.Izmedju je krcanje. :D
Kontala sam da stavim samo na stanicu sa dobrom rok muzikom ali nesto mislim
ako mlada voli zabavnu imala bi besplatno slusanje. :D
Da bi sve to manje osjetili stanari ispod mene, stavila sam trepezarijsku stolicu na
komodu pa na tu stolicu tronozac (svemirsku stolicu :D ),pa na to opet karton,(tako da je
sve skoro do plafona ) i na to polozila zvucnike okrenute plafonu. :D
Od jedanaest sati pa sve do sad je drmalo.
Malo prije sam ugasila jer sad ovi ostali stanari dolaze s posla pa reko da ih malo
postedim. :skoljka:
Sada cu vidjeti kavo ce stanje veceras biti... ako nebude promjene sutra nastavljam dalje. :bih:
alica.k

#84 Re: Problemi sa komšijama

Post by alica.k »

kreativno, nema sta
biscanka2

#85 Re: Problemi sa komšijama

Post by biscanka2 »

alica.k wrote:kreativno, nema sta
Nista drugo mi ne preostaje - psihicki oboli radi bagre. :x
To moze samo onaj razumjeti tko je taj problem imao ili ima.
Ova bagra je decenijama u Njemackoj (u gradu) ali vuk dlaku mjenja
ali cud nikad. :cry:
Kod njih je izgleda sto se vise deres veca im dika ( dicenje). :mrgreen: :sax:
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#86 Re: Problemi sa komšijama

Post by WipeOut »

biscanka2 wrote:Ufff nadjoh ovu temu...,istu bolest bolujem. :cry:
U januaru vise mene doselili se turci ( podkrovni stan ), po izgledu i ponasanju Anatolija.
Sin je iznajmio stan sa zenom koja je bila trudna pa odmah uveo i mater oca i malog psica
(stan 60 kvadratnih metara velicine). :sad:
Prvih dana moglo se snjima dok im nisu telefon i internet prikljucili.
Od tada mir do 1 navecer nemam. Aman te dreke po internetu. :shock:
Sto ja njih cujem ali cujem i one iz Turske kako se dernjace. :x
Sin je jedini koji radi (i to u smjene) ovi ostali su stalno u stanu.
Ja sam snjima pricala,govorila im,zvonila, lupala u plafon,ma dzaba nista ne pomaze.
Vlasniku stana sam se zalila ali malo zastalo pa opet.
Kontala sam haj sad kad dodje beba morat ce radi nje ponasanje mjenjati.
:oops: Jest sipak marva nema respekta ni prema svojoj bebi.
Kolko mi je tesko toliko mi i te bebice zao .
Sjede sa djetetom satima i poziraju,telefoniraju na internetu ( preko Skypa).
Djete se uznervozi place a oni onda sa jezikom zaklepcu ono njihovo urlu urlulu.... ,da
se ko bajagi smiri.Daj boze da dijete ne oboli (zracenje i ostalo). :(
Tom sinu sam govorila da im objasni da se nemoraju do Turske derati, da ima mikrofon i
da prema njemu normalno govore.
Dzaba sve, nego ovdje procitah neko od forumasa rece klin se klinom izbija i ja
skonta osoba je u pravu. :oops:
Danas sam u jedanaest upalila radio.Skalu sam izmedju dvije stanice namjestila pa ono
mjesa govor s jedne stanice a rok muzika sa druge stanice.Izmedju je krcanje. :D
Kontala sam da stavim samo na stanicu sa dobrom rok muzikom ali nesto mislim
ako mlada voli zabavnu imala bi besplatno slusanje. :D
Da bi sve to manje osjetili stanari ispod mene, stavila sam trepezarijsku stolicu na
komodu pa na tu stolicu tronozac (svemirsku stolicu :D ),pa na to opet karton,(tako da je
sve skoro do plafona ) i na to polozila zvucnike okrenute plafonu. :D
Od jedanaest sati pa sve do sad je drmalo.
Malo prije sam ugasila jer sad ovi ostali stanari dolaze s posla pa reko da ih malo
postedim. :skoljka:
Sada cu vidjeti kavo ce stanje veceras biti... ako nebude promjene sutra nastavljam dalje. :bih:
:-? :lol:
DaysleepeR

#87 Re: Problemi sa komšijama

Post by DaysleepeR »

http://www.wishingfish.com/revengecd.html

vrlo lako ga je naći za download na internetu
Dr.Mr.Fr.

#88 Re: Problemi sa komšijama

Post by Dr.Mr.Fr. »

DaysleepeR wrote:http://www.wishingfish.com/revengecd.html

ha ha ha extra :thumbup:
Dr.Mr.Fr.

#89 Re: Problemi sa komšijama

Post by Dr.Mr.Fr. »

evo tražim po torentima nigdje ga :roll:
biscanka2

#90 Re: Problemi sa komšijama

Post by biscanka2 »

Warashii wrote:hah a ja se htio pozaliti na svoje komsije.
Imam iznad sebe neke freak-ove, ne znam ih, uselili smo u ovu zgradu prije nekih godinu i po i nije bilo lose, ono ponekad zadernece do nekih dobi, jednom sam im i policiju zvao, koja mislim da nije ni dosla, dakle na pocetku relativno podnosljivo.
Najgori su mi dani ( noci ) sa petka na subotu ja obicno tad dolazim iz druge smjene oko 23 sata i ujutro idem u prvu a oni raspale po derneku. Nisam im jos isao na vrata, iskreno me i strah, strah me njihove reakcije pa onda i moje tako da jos uvijek im na vrata pokucao nisam.
Ne mogu da shvatim da se toliko ljudski glas moze cuti, odnosno da se neko moze toliko dernjati dok prica, ne mogu da shvatim da neko moze onoliko lupati dok hoda, pa jbte ko da strojevim korakom ide u wc i iz njeg.
A serija "Lud, zbunjen, normalan" kad je oni gledaju dobija neku sasvim novu dimenziju, ma i ne znam na kojem je kanalu emituju u pola jedan navece :? mislim da je tv "do daske" pojacan u tom trenutku. Mislio sam zasarafiti zvucnike za plafon usmjerene prema gore a opet nezgodno mi zbog drugih komsija jer nikog nisam do sada cuo osim njih.
Lik pocesto upali karaoke, pokusava da pjeva i to je obicno bilo danju i to mi ne smeta toliko vise mi je komicno, osim toga se fura da je neki DJ pa po pola sata vrti jedan te isti drum ritam, jbo majku poklonit cu mu slusalice :roll: . Al opet i to je danju pa je to donekle ok.
Sljedeca investicija mi je gumeni cekic s kojim cu moci da lupam u plafon jer evo vec par noci uzastopno oni lijezu oko 3 sata ujutro a to je meni pravo kasno.
:oops: sto ce te biti strah.Fino sa njima popricaj ako nemaju sluha obrati se njihovom i svom gazdi.
U mom slucaju ja sam se obratila njihovom gazdi ( moj stan je moj - nisam podstanar) ako ni to ne opali
zasarafi zvucnike pod plafon i udri kontra.
U mene u zgradi svi znaju koliko je ova bagra bezobzirna tako da mi je malo lakse kad razvalim zvucnike. :mrgreen:
bez_ideje

#91 Re: Problemi sa komšijama

Post by bez_ideje »

DaysleepeR wrote:http://www.wishingfish.com/revengecd.html

genijalno..........
nek neko okaci link ako ga nadje.....
sad nemam kad
a zatrebat ce mi kad ovima ispod ponovo dodje rodbina
Dr.Mr.Fr.

#92 Re: Problemi sa komšijama

Post by Dr.Mr.Fr. »

Evo Mona, skini i odvrni zvucnike :lol: :lol: :lol:

http://www.torrentportal.com/details/151807/IMG/
MAN-lion's coach

#93 Re: Problemi sa komšijama

Post by MAN-lion's coach »

Dr.Mr.Fr. wrote:Evo Mona, skini i odvrni zvucnike :lol: :lol: :lol:

Ovo ne radi.

Ima ovaj link:http://www.4shared.com/file/3onX6Fn7/Revenge-CD.html
:mrgreen:
green man

#94 Re: Problemi sa komšijama

Post by green man »

Istu muku mucim... naime stanujem u zgradi koja je skoro izgradjena i stanove su pozauzimali sve mladi bracni parovi. I u neka (bilo koja) doba dana/noci, pocinje simfonija ljubavnih uzdaha. :dance:
Da se odmah ispravim- to nisu uzdasi to je ratiste sa tesko ranjenim. Ovom prilikom posebno moram da pomenem i pohvalim svoju konu iz stana pored, na umijecu proizvodjenja takvih avaza. Jos kad se komso prikljuci dubokim basom isto a cappella neartikulisanih zvukova koji odzvanjaju hodnikom. Slicno stanje je i na ostalim frontovima, odnosno hodnicima, pa mozete da zamislite kako su svi sutljivi u liftu :D
Pokusao sam da uzvratim istom mjerom ali vokalne sposobnosti moje djevojke i mene nisu ni blizu onima konkurencije. Sta da radim? :D :D
Mr.Penguin

#95 Re: Problemi sa komšijama

Post by Mr.Penguin »

green man wrote:Istu muku mucim... naime stanujem u zgradi koja je skoro izgradjena i stanove su pozauzimali sve mladi bracni parovi. I u neka (bilo koja) doba dana/noci, pocinje simfonija ljubavnih uzdaha. :dance:
Da se odmah ispravim- to nisu uzdasi to je ratiste sa tesko ranjenim. Ovom prilikom posebno moram da pomenem i pohvalim svoju konu iz stana pored, na umijecu proizvodjenja takvih avaza. Jos kad se komso prikljuci dubokim basom isto a cappella neartikulisanih zvukova koji odzvanjaju hodnikom. Slicno stanje je i na ostalim frontovima, odnosno hodnicima, pa mozete da zamislite kako su svi sutljivi u liftu :D
Pokusao sam da uzvratim istom mjerom ali vokalne sposobnosti moje djevojke i mene nisu ni blizu onima konkurencije. Sta da radim? :D :D

pojacaj do daske :)
biscanka2

#96 Re: Problemi sa komšijama

Post by biscanka2 »

:oops: Ja sam sinoc rahat bila. ;-)
Kad sam radio ugasila oko 2 sata potrajala je tisina.
Vec sam se radovala rahatluku (kontala sam da su konacno skuzili situaciju).
Oko 19h cujem stara KVOCKA upalila internet i pocela po starom. :shock: :?
Ma kad sam poskocila, sve sam po stanu preturila dok nisam na dobar instrument
naisla. :angry:
Ugledam ja mog "klepu" :D to jest - poduza plasticna stopa na stapu za brisanje poda.
IIsprobam duzinu :roll: dostize do plafona.Isprobam akustiku po zidu, super. :thumbup:
Udarala sam po plafonu u smislu kao bubnjar ( ali ne na jednom mjestu nego sam setala sobom
i na razlicitim mjestima bRez prestanka udarala. :lol:
Kad sam nakon 15 min. prestala,cujem starka se valjda u kuhinju ili kupatilo premjestila
i onako pomalo se naculo da prica (smanjila glas), da nije ja bi dalje udarala pa ko duze izdrzi.
Sve u svemu izgleda da je prokuzila da je situacija ozbiljno zaostrena tako da je razgovor
oko pola sata traja a ne kao dosad 3do 5 sati. :razz:
Ako bi ponovo po starom pocelo moj "klepo" stoji na domaku ruke. :lol:
Raja nabavite sebi klepu, nije skup a vrlo praktican i efikasan kako za pod tako i
za smiriti komsije. :dance: :thumbup:
Da me je bilo snimiti kamerom ... :D ,kasnije sam se sama sobom smijala aaali nuzda
zakon mjenja. :angry:
Zivio moj klepo. :mrgreen: :bih:
Mr.Penguin

#97 Re: Problemi sa komšijama

Post by Mr.Penguin »

biscanka2 wrote::oops: Ja sam sinoc rahat bila. ;-)
Kad sam radio ugasila oko 2 sata potrajala je tisina.
Vec sam se radovala rahatluku (kontala sam da su konacno skuzili situaciju).
Oko 19h cujem stara KVOCKA upalila internet i pocela po starom. :shock: :?
Ma kad sam poskocila, sve sam po stanu preturila dok nisam na dobar instrument
naisla. :angry:
Ugledam ja mog "klepu" :D to jest - poduza plasticna stopa na stapu za brisanje poda.
IIsprobam duzinu :roll: dostize do plafona.Isprobam akustiku po zidu, super. :thumbup:
Udarala sam po plafonu u smislu kao bubnjar ( ali ne na jednom mjestu nego sam setala sobom
i na razlicitim mjestima bRez prestanka udarala. :lol:
Kad sam nakon 15 min. prestala,cujem starka se valjda u kuhinju ili kupatilo premjestila
i onako pomalo se naculo da prica (smanjila glas), da nije ja bi dalje udarala pa ko duze izdrzi.
Sve u svemu izgleda da je prokuzila da je situacija ozbiljno zaostrena tako da je razgovor
oko pola sata traja a ne kao dosad 3do 5 sati. :razz:
Ako bi ponovo po starom pocelo moj "klepo" stoji na domaku ruke. :lol:
Raja nabavite sebi klepu, nije skup a vrlo praktican i efikasan kako za pod tako i
za smiriti komsije. :dance: :thumbup:
Da me je bilo snimiti kamerom ... :D ,kasnije sam se sama sobom smijala aaali nuzda
zakon mjenja. :angry:
Zivio moj klepo. :mrgreen: :bih:
haha :thumbup: Ovo je neverbalno ucenje ponasanja komsija u stanu :D
biscanka2

#98 Re: Problemi sa komšijama

Post by biscanka2 »

green man wrote:Istu muku mucim... naime stanujem u zgradi koja je skoro izgradjena i stanove su pozauzimali sve mladi bracni parovi. I u neka (bilo koja) doba dana/noci, pocinje simfonija ljubavnih uzdaha. :dance:
:oops: Fati se klepe pa ih pusti da se malo zagriju, pa onda udri klepom.
Komsi ima da ona stvar odma na par centimetara spane. :lol:
Sa ovim mozes fino i po plafonu i po zidu udarati.
Ama bolan, prakticno nema sta da se kaze. :oops: :lol:
Dr.Mr.Fr.

#99 Re: Problemi sa komšijama

Post by Dr.Mr.Fr. »

MAN-lion's coach wrote:
Dr.Mr.Fr. wrote:Evo Mona, skini i odvrni zvucnike :lol: :lol: :lol:

Ovo ne radi.

Ima ovaj link:http://www.4shared.com/file/3onX6Fn7/Revenge-CD.html
:mrgreen:

ja vala skinuo, malo mu je trebalo da krene ali sve se skinulo...

...jedino da postavim na rapidshare ako ima zainteresovanih :mrgreen:
kockica_kockica

#100 Re: Problemi sa komšijama

Post by kockica_kockica »

Podstanari stan ispod mene.. Sinoc dernek sve u šesnaest... Do nekih doba... pola naselja se orilo od njihovog lupanja, deranja, skakanja, otvaranja prozora i slicno....

Rekla sam sebi necu im zvati policiju... Saznat cu koje je zvono.. ja ustajem jako rano na posao... prije 7 cu im sjesti na zvono na haustoru... :evil: mladost ludost... kad budu budne svako jutro prije 7 jer im "neko" neda spavati mozda nauce lekciju :oops: :evil: :evil: :evil:
Post Reply