a što je 93-94 bilo dobrih rutasheilak wrote:Meni snijeg super.Danas cijeli dan pjeske u svim pravcima.
![]()
Snijeg sirom BiH
- and
#76 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
- kokuz_sa
#77 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
zateznistub wrote:Si siguran da si svoje ocistio?Hopkins wrote:Prije 10 minuta ocistio ispred ulaza i ocistio auto. Sad gledam kroz prozor, auto vec bijelo

-
teAMICA
#78 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Ljudi moji, sta dans vidjeh, sebi ne mogu doci... Vracam se taxijem, prolazeci kroz Grbavicu mes'cini (sjedih odpozada, stakla zaledjena a ja pricala na mob)
koloneeee ljudi koji ciste snijeg lopatama sa ceste. Nisu komunalci, izgleda da se raja okupila iz komsiluka 
-
Mr.Penguin
#79 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
jesi li uslikala tu ugrozenu vrstu?
- kurty
#80 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Ja danas lopatao, lopatao i samo lopatao i sad se kroz pola metra u svojoj avliji probijao...
Jutros isao u Vitez, pa se vratio u Brezu...Malo prije dosao iz Vogosce...
Ja licno moram reci da sam danas presao finih kilometara i da nisam nikako zadovoljan zimskom sluzbom... Na autoputu drama... Jedan jedini autoputic imamo i on je jedva prohodan... Kad se sjetim jedne godine kad sam isao za tri zgrtalice na autoputu... sve odjednom ociste, pa nazad... Danas nista... Utaban snijeg, soli nema, a vidjeo jednu zgrtalicu u Vitezu i jednu na autoputu...
p.s. a sta sam lopatao... gdje god sam auto ostavio, kad sam kretan nazad, morao sam lopatati... kod hanume cijeli sokok izlopatao...
Ja licno moram reci da sam danas presao finih kilometara i da nisam nikako zadovoljan zimskom sluzbom... Na autoputu drama... Jedan jedini autoputic imamo i on je jedva prohodan... Kad se sjetim jedne godine kad sam isao za tri zgrtalice na autoputu... sve odjednom ociste, pa nazad... Danas nista... Utaban snijeg, soli nema, a vidjeo jednu zgrtalicu u Vitezu i jednu na autoputu...
p.s. a sta sam lopatao... gdje god sam auto ostavio, kad sam kretan nazad, morao sam lopatati... kod hanume cijeli sokok izlopatao...
- blue_sky
#81 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
ja samo da kazem da mi je drago i da volim snijeg, al' ovo je nevjerovatno

- zateznistub
#82 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Kako te nije stid? Ljudi citav dan vrte, snijeg pada citav dan i ti nisi zadovoljan suzbom. Covjek fino rece da posipnimaterijal ne djeluje ispod 7 sepeni celzijusa. A ti nisi zadovoljan?kurty wrote:Ja danas lopatao, lopatao i samo lopatao i sad se kroz pola metra u svojoj avliji probijao...
I nije zgrtalica nego grtalica
-
teAMICA
#83 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Pricala na mob... Poslije pitam taxistu jel ono fakat bilo, il sam pukla? Svaka im cast...Mr.Penguin wrote:jesi li uslikala tu ugrozenu vrstu?
- kurty
#84 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Sefe... CItaj sta pise... I mojne porediti Sarajevo sa ostatkom BiH... Vidim da svi hvale RAD, i ja im cestitam ako je tako... Ali sam bio u mjestima gdje RAD nije zaduzen za ovo...zateznistub wrote:Kako te nije stid? Ljudi citav dan vrte, snijeg pada citav dan i ti nisi zadovoljan suzbom. Covjek fino rece da posipnimaterijal ne djeluje ispod 7 sepeni celzijusa. A ti nisi zadovoljan?kurty wrote:Ja danas lopatao, lopatao i samo lopatao i sad se kroz pola metra u svojoj avliji probijao...
I nije zgrtalica nego grtalica
Pogledaj nekad sta na tenderima pise i sta se nudi... Pojedine firme u BiH imaju kamioncic i bagercic i dobiju na tenderu da odrzavaju puteve, kad zapada onda frka...Te nemaju masine, te emaju ovo, te nemaju ono... Lijepo je bilo zadnje dvije ili tri godine... Naplate na tenderu toliko i toliko snijeznih dana, i toliko i toliko prolazaka... A 20% tog ostvare, jer su zime bile slabije... A sad prpa... Cistim i cistit cu, pomazem im koliko mogu, bar ovdje gdje zivim, ali mislim da mogu vise i moraju vise, jer su za to firme dobile dobre pare... Nisam corav, vidim kako pada i isto tako mogu vidjeti kuda je prosla GRTALICA, a kuda nije...
- kurty
#85 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
teAMICA wrote:Ljudi moji, sta dans vidjeh, sebi ne mogu doci... Vracam se taxijem, prolazeci kroz Grbavicu mes'cini (sjedih odpozada, stakla zaledjena a ja pricala na mob)koloneeee ljudi koji ciste snijeg lopatama sa ceste. Nisu komunalci, izgleda da se raja okupila iz komsiluka
- blue_sky
#86 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
nama se bas to desiloFreeSol2 wrote:+1blue_sky wrote:ja samo da kazem da mi je drago i da volim snijeg, al' ovo je nevjerovatno![]()
![]()
Lopatu cuvam dok jos napada, zao mi je jos koristiti, mogu je slomiti ranije pa i taj belaj
- opa22
#87 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Ej ljudi je li u Sarajevu postoj neko skloniste za beskucnike??? Da li im je grad osigurao neko skloniste? U poslijednje vrijeme kao nikad prije primjetio sam nekoliko ljudi koji spavaju po klupama u parkovima itd, sto ako cemo iskreno prije i nije bio bas slucaj u Sarajevu, to su Sarajlije pretezno gledale na filmovima, ili ako bi otisli u neku europsku metropolu.

- Irm@
#88 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
danas haos..na posao sam kasnila sat vremena..a kako sam dosla kuci ni sama ne znam..
hvala Bogu pa ne radim preko vikenda a ozbiljno razmatram o slobodnim danima od ponedjeljka
hrane ima, po hljeb mozemo nekoliko metara i cekati proljece
a evo gledam vani okupila se neka raja i ciste snijeg..e svaka im cast
mada sumnjam da ce to puno pomoci jer ce do ujutro opet sve zamesti 
hvala Bogu pa ne radim preko vikenda a ozbiljno razmatram o slobodnim danima od ponedjeljka
a evo gledam vani okupila se neka raja i ciste snijeg..e svaka im cast
- alica.k
#89 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
http://www.bh-news.com/ba/vijest_det.php?vid=18211&r=1opa22 wrote:Ej ljudi je li u Sarajevu postoj neko skloniste za beskucnike??? Da li im je grad osigurao neko skloniste? U poslijednje vrijeme kao nikad prije primjetio sam nekoliko ljudi koji spavaju po klupama u parkovima itd, sto ako cemo iskreno prije i nije bio bas slucaj u Sarajevu, to su Sarajlije pretezno gledale na filmovima, ili ako bi otisli u neku europsku metropolu.
![]()
-
ins
#90 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Moj komsija ocistio ispred haustora oko 20h, ja maloprije dosao kuci: kao da niko nije dotakao
Sutra je moj red
PS: po Miljacki sante leda plove
Sutra je moj red
PS: po Miljacki sante leda plove
- opa22
#91 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
zalosno, pravo zalosno, ne znam kakva je situacija u drugim gradovima u drzavi, ali Sarajevo kao glavni grad drzave MORA da ima neko skloniste za te ljude, na zalost vec postoje beskucnici i mozemo ih svaki dan vidjeti u gradu, a bojim se da ce se broj vremenom povecati
- AdNaN88
#92 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Cuo sam da se danas placala dnevnica nekima koji su se prijavili da ciste snijeg, cini mi se 50 ili 70KM. Valjda traze i sutra dosta ljudi, tad ce se uglavnom cistiti stari grad. Sad koliko je ovo provjereno ne znamteAMICA wrote:Ljudi moji, sta dans vidjeh, sebi ne mogu doci... Vracam se taxijem, prolazeci kroz Grbavicu mes'cini (sjedih odpozada, stakla zaledjena a ja pricala na mob)koloneeee ljudi koji ciste snijeg lopatama sa ceste. Nisu komunalci, izgleda da se raja okupila iz komsiluka
- kokuz_sa
#93 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... KuA6VS_ujw[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded[/youtube]
nece klip da se prikaze

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded[/youtube]
nece klip da se prikaze
Last edited by kokuz_sa on 04/02/2012 00:27, edited 1 time in total.
-
L@BuD
#94 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Glavni putevi su neočišćeni pleše auto na krivinama,teško onom ko još ide sporednim il uz brdo.Mada mora se prinzati da snijeg barem 24 sata pada bez prestanka tako da i službama nije lako moraju više zasukati rukave a to nije naša osobina.Najbolje ne paliti auto, velike šanse su i da ti nešto crkne.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#95 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Poucena danasnjim tatinim iskustvom, moram se sloziti.L@BuD wrote:Najbolje ne paliti auto, velike šanse su i da ti nešto crkne.
Inace i ja sam razmisljala hcoe li biti hljeba uopste ujutru u granapima, mislim da ce biti zasukajte rukave i kuhajte.
- alica.k
#96 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
ccc sad sam isla u kuhinju gledat imamo li brasna uopste.ladyblue18 wrote:Poucena danasnjim tatinim iskustvom, moram se sloziti.L@BuD wrote:Najbolje ne paliti auto, velike šanse su i da ti nešto crkne.
Inace i ja sam razmisljala hcoe li biti hljeba uopste ujutru u granapima, mislim da ce biti zasukajte rukave i kuhajte.
nisam o tome ni mislila
- poznanik
#97 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Objavljeno 03.02.2012. u 22:55L@BuD wrote:Glavni putevi su neočišćeni pleše auto na krivinama,teško onom ko još ide sporednim il uz brdo.Mada mora se prinzati da snijeg barem 24 sata pada bez prestanka tako da i službama nije lako moraju više zasukati rukave a to nije naša osobina.Najbolje ne paliti auto, velike šanse su i da ti nešto crkne.
Lavine u istočnom dijelu RS blokirale saobraćaj
Desetak lavina aktiviralo se večeras na području koje je u nadležnosti Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.
U kasnim večernjim satima došlo do pokretanja lavine na putu Pale - Jahorina u mjestu Osmice zbog čega je saobraćaj obustavljen na ovoj dionici.
Prema informacijama Civilne zaštite, zbog lavine na putu Foča- Miljevina oko 70 osoba koje su bile u autobusu i oko 20-atak vozila čeka da se put oslobodi od snijega.
Lavine su obustavljale saobraćaj i na putnim pravcima Sarajevo - Foča, Dobro Polje - Foča - Miljevina, kao i u Krupačkim stijenama.
Odroni velike količine snijega desili i na putu Dobrun - Vardište i na magistralnom putu Rogatica - Višegrad zbog čega je saobraćaj zatvoren na ovim dionicama.
I predsjednici Srbije i Hrvatske, Boris Tadić i Ivo Josipović, ostali su po završetku trilateralnog sastanka na Jahorini, jer su im vremenske neprilike i stanje na putevima u Bosni i Hercegovini onemogućili povratak u Srbiju, odnosno Hrvatsku.
- Irm@
#98 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
ma potkuhala sam za ustipke ujutro..a imamo i brasna ako ne bude hljeba pa cemo praviti
a jutros je bilo hljeba u prodavnici a i pekara je blizu pa snaci cemo se

a jutros je bilo hljeba u prodavnici a i pekara je blizu pa snaci cemo se
- respo
#99 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
a inace je isto bijele bojeHopkins wrote:Prije 10 minuta ocistio ispred ulaza i ocistio auto. Sad gledam kroz prozor, auto vec bijelo
- Tvrdokorna mrlja
#100 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
a taman sam trebo za miljevinu sutra,ne znam sta da radim sad