Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Moderator: _BataZiv_0809
- Rootboi
#76 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
.
Last edited by Rootboi on 07/09/2012 03:42, edited 1 time in total.
-
shambho
#77 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Joj jestRootboi wrote:
Sous le soleil
- Rootboi
#78 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
-
Last edited by Rootboi on 07/09/2012 03:54, edited 1 time in total.
-
Kljblj
#79 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Apsolutno najdraže, Nestašne godine (najbolji dio s prvom ekipom, Nick, Con i ostali, te ekipa s Drazicom i Anitom) i Mućke (drag mi je Albert, ali mi je deda još draži).

Još jedan favorit, neprevaziđena Hyacinth i serija Keeping Up Appearances (ne sjećam kako su naši preveli),

Ponos i predrasude

The Darling Buds of May (Procvjetali pupoljci maja)

Inspektor Morse

You Rang M'Lord?

Još jedan favorit, neprevaziđena Hyacinth i serija Keeping Up Appearances (ne sjećam kako su naši preveli),

Ponos i predrasude

The Darling Buds of May (Procvjetali pupoljci maja)

Inspektor Morse

You Rang M'Lord?

-
Kljblj
#80 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Nastavak
Oh Doctor Beeching

Ne vjerujem da se iko sjeća danske serije Monopol,
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... A23S0URT3o

Poirot

OZ

Felicity

Joj kako sam voljela ovu brazilsku seriju, Confissoes de adolescente (možda su preveli kao Ispovijedi tinejdžera?)

Oh Doctor Beeching

Ne vjerujem da se iko sjeća danske serije Monopol,

Poirot

OZ

Felicity

Joj kako sam voljela ovu brazilsku seriju, Confissoes de adolescente (možda su preveli kao Ispovijedi tinejdžera?)

-
Kljblj
- le piaf
#82 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Niko nije pomenuo kultnu seriju

-
shambho
#83 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Joj @kljblj odlicno pamcenje
..Totalno sam zaboavila na Hajasint, i Felicity, Ispovijedi tinejdzera!!, Cobra 11 (ide opet na HRTu meni se cini ovih dana, itd, Nik Sloter
.... Genijalno..
Ja bih sad mogla opet gledat ispocetka sve
..
Ja bih sad mogla opet gledat ispocetka sve
- nellington
#85 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Sjećam na TVBiH - bile su neka Mise, Muse i tetka Mu... i onaj prodavač SvenKljblj wrote: Ne vjerujem da se iko sjeća danske serije Monopol,
- KPNCTNJAH
#86 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
The Flash

Super Zaca

Super Zaca

-
Kljblj
#87 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Jao koliko sam vremena provodila pred tv-om.
Ali nekako je tad (bar meni) bio bolji izbor serija na tv-u, sad je baš jednolično (tu računam i većinu onih na FOX Life-u te turske). le piaf, gledala sam i Tropical Heat, baš sam jednom prilikom dugo 'dumala' s prijateljicom kako se zove, nismo se mogle sjetiti, a sjećale se mimo toga svega ostalog. Ona mi je nakon našeg razgovora isti dan poslala poruku da se zove TH jer se kad smo došle kući bacila na istraživanje po netu.
Evo još nekih koje nisam u prvom naletu stavila.
Kafa s okusom žene (baš sam voljela ovu seriju, tad sam još gledala latinoameričke serije i od svih uvijek mi je ova bila najbolja)

Maigret

Ballykissangel

Evo još nekih koje nisam u prvom naletu stavila.
Kafa s okusom žene (baš sam voljela ovu seriju, tad sam još gledala latinoameričke serije i od svih uvijek mi je ova bila najbolja)

Maigret

Ballykissangel

-
Kljblj
#88 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Jeste me krenulo... Kriza koliko sam toga gledala!
Road to Avonlea

Touched by an Angel

China Beach

Central Park Zapad

Growing Pains (Muke s odrastanjem)

Umalo da zaboravim, Zlatne djevojke

Uz to, još i Cosby te Family Matters. Znam da neke od ovih serija nisu snimljene u 90-im, ali su ih nama puštali u tom periodu pa sam ih zato stavila ovdje.
Road to Avonlea

Touched by an Angel

China Beach

Central Park Zapad

Growing Pains (Muke s odrastanjem)

Umalo da zaboravim, Zlatne djevojke

Uz to, još i Cosby te Family Matters. Znam da neke od ovih serija nisu snimljene u 90-im, ali su ih nama puštali u tom periodu pa sam ih zato stavila ovdje.
- BHF_Manijak
#89 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Sunset Beach!

-
mr.smith sa
#90 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
BHF_Manijak wrote:Sunset Beach!![]()
prekinuli su je zbog slabe gledanosti kasnije planirano je vise od 3 sezone a serija je na pocetku bila popularna bas
-
shambho
#91 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
@kljblj: Apsolutno iste serije smo gledale
.. Sve do jedne
.. I meni je od 'sapunica' Kafa sa okusom zene bila najdraza
.. Pa onda one brazilske.. Onda su pocele gluposti.. Garat si tad isla u skolu i onda prije skole/poslije skole pred tv-om
.. Al' najgore mi je bilo u to vrijeme kad sam npr. druga smjena il' kad propustim 'bitnu' epizodu il' kad ne odgledam kraj serije..
A danas na netu sve fino nadjes..
[youtube]http://youtu.be/rAjBWgQBepM[/youtube]
A danas na netu sve fino nadjes..
[youtube]http://youtu.be/rAjBWgQBepM[/youtube]
-
shambho
#92 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
A kako se zvala ona serija, doduse iz 80tih, mozda cak i 70tih je, al' je na TVu bila poslije rata, na OBNu dobro se sjecam, duugo je trajala, bila ona neka sto je uvijek nasminkana, pa onda onaj politicar il' tako nesto Greg sto se s njom petljo, bilo vise porodica, pa onda onoj jednoj dodju komsije neki crnci koji su promijenili identitet tako nesto
.. Znam da je imala il' ptice il' labudove u naslovu.. Iko?
- BHF_Manijak
#93 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Pa sunset beach jeste fakat dobro kreno ali kasnije usrase sa nidje veze pricom koja se ne uklapa ni 5% u one prve zamsili i radnju, izforsirali su sve to da bi sto vise price nabrali jer im je ocigledno ponestalo kvalitetnih ideja, pa sad odjednom pretvori seriju u neki krimi-mistery zanr! 
-
DžipaloRipalo
#94 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Znaci KULT kultovale piaf wrote:Niko nije pomenuo kultnu seriju
-
Kljblj
#95 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Mogu da se kladim da misliš na Knots Landing, hahahaha. Vjeruj da sam kad sam uploadovala sve ove dosadašnje mislila i na nju i u momentu zaboravim i ne stavih. Od onda pamtim ime glumice Nicolette Sheridan (kasnije je glumila i u Kućanicama), a uvijek mi je bio antipatičan ovaj glumac što stoji u sivkastom odijelu.shambho wrote:A kako se zvala ona serija, doduse iz 80tih, mozda cak i 70tih je, al' je na TVu bila poslije rata, na OBNu dobro se sjecam, duugo je trajala, bila ona neka sto je uvijek nasminkana, pa onda onaj politicar il' tako nesto Greg sto se s njom petljo, bilo vise porodica, pa onda onoj jednoj dodju komsije neki crnci koji su promijenili identitet tako nesto.. Znam da je imala il' ptice il' labudove u naslovu.. Iko?

Designing Women

L.A. Law

-
shambho
#96 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Jeste, Knots LandingKljblj wrote:Mogu da se kladim da misliš na Knots Landing, hahahaha. Vjeruj da sam kad sam uploadovala sve ove dosadašnje mislila i na nju i u momentu zaboravim i ne stavih. Od onda pamtim ime glumice Nicolette Sheridan (kasnije je glumila i u Kućanicama), a uvijek mi je bio antipatičan ovaj glumac što stoji u sivkastom odijelu.shambho wrote:A kako se zvala ona serija, doduse iz 80tih, mozda cak i 70tih je, al' je na TVu bila poslije rata, na OBNu dobro se sjecam, duugo je trajala, bila ona neka sto je uvijek nasminkana, pa onda onaj politicar il' tako nesto Greg sto se s njom petljo, bilo vise porodica, pa onda onoj jednoj dodju komsije neki crnci koji su promijenili identitet tako nesto.. Znam da je imala il' ptice il' labudove u naslovu.. Iko?
Designing Women
L.A. Law
Ima jos..Garant si i nju gledala..

A ovo mi je jedna od drazih..

-
shambho
#97 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
BTW, ja ispocetka od sinoc gledam Heartbreak High, na youtube-u, i to onaj cirilicni prevod ima
.. Genijalno..
-
Kljblj
#98 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Naravno da jesam gledala, haha, samo sam zaboravila staviti. A u pravu si, išla sam u osnovnu školu kad sam ovo sve gledala, period između '96. i 2000-e kada sam visila pred tv-om ili ujutro kad sam bila druga smjena ili popodne kad sam bila prva.
Profiler nisam baš 'gotivila'. 
- dječak sa šibicama
#99 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Ko je prekinuo?mr.smith sa wrote:BHF_Manijak wrote:Sunset Beach!![]()
![]()
prekinuli su je zbog slabe gledanosti kasnije planirano je vise od 3 sezone a serija je na pocetku bila popularna bas
Ja gledao i kraj, kakav porekid, snimljeno je toga puno, ali nasi nisu otkupili
-
mr.smith sa
#100 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
I kod nas su prikazane sve 3 sezone.Prve dvije na FTV,a trecu je kasnije otkupio Hayat.dječak sa šibicama wrote:Ko je prekinuo?mr.smith sa wrote:BHF_Manijak wrote:Sunset Beach!![]()
![]()
Ja gledao i kraj, kakav porekid, snimljeno je toga puno, ali nasi nisu otkupili
A prekinut je nastavak snimanja Sunset Beach-a
Sunset Beach je američka sapunica koja se emitirala na NBC-u od 6. siječnja 1997. do 31. prosinca 1999. Seriju su kreirali Robert Guza Jr., Charles Pratt Jr. i Josh Griffith. Osim u SAD-u, serija se emitirala u 70 zemalja diljem svijeta, a bila je posebno popularna u Australiji, Irskoj, Velikoj Britaniji, Norveškoj, Finskoj, Švedskoj, Novom Zelandu, Izraelu, Njemačkoj, Poljskoj, Makedoniji, Hrvatskoj, Rusiji, Rumunjskoj, Sloveniji, Venezueli i Bugarskoj. Zanimljiva je činjenica da je serija bila mnogo popularnija u tim državama nego u SAD-u.Serija je ukinuta prije treće obljetnice početka prikazivanja. Slaba gledanost ubila je seriju, ali srećom, većina likova je dobila sretan završetak. Wikipedia