lijepo je onaj cigo na Yt objasnio neke stvari..
pokusat cu ga citiram jer ne mogu naci klip
"draga gospodjo sta ja imam od sterilizacije pasa..nece oni mene jebat nego ce me gristi..bolje da ste im vadili zube"
sterilizacija je u jednu ruku jako dobra metoda..ali to je vremenski jako duga metoda koja ne uklanja neki problem nego ga samo odlaze..
cesta pojava u gradu vidjeti psa sa nausnicom u uhu a koji ubrzo treba da ima potomstvo..sto znaci da sterilizacija nije ok sprovedena..ili su samo uzete pare stavljena oznaka a nije sterilizacija ni uradjena
kazete kafilerija je odgovorna za pse lutalice..
pa ako jeste ima i za to rijesenje
kafilerija ima mogucnost i prostor za zadrzavanje ne znam tacno koliko ali eto neka je to 100 pasa..
zasto se onda ne pokupi s ulice tih 100 pasa i ne drze u kafileriji dvije sedmice ili 15 dana a za tih 15 dana da udruzenja pokusaju naci nacin da ih udome..ako ne udome u roku 15 dana onda lijepo pse uspavati..i opet dovesti novih 100 pasa..to je ustaljena praksa u svijetu..samo sto se sprovodi u azilima..al kod nas azil moze zamjeniti kafilerija..
ali
uvijek ima prokleto ALI
kod nas je
usvojen zakon u kome nema mogucnost da se pas uspava nakon odredjenog broja dana provedenog u nekoj ustanovi u kojoj je bio na listi za udomljenje..
dosta nas se sjeca ovoga
Iz Hrasnog 15 prolaznika ugrizao je veliki žuti pas, od čega četvero samo u petak.priča direktorica Sena Softić-Taljanović.
taj veliki zuti pas je sklonjen s ulice tj iz Hrasnog na neku drugu lokaciju d aga ne uhvate sintori..i znaci do sada je mogao da ugrize jos bar 15..a sklonjen je od aktivista iz udruzenja Avlijaneri..koji su na sav glas se tim hvalili na fb..
znaci direktno su ugrozili zivote ljudi na koju su prenijeli tog agresivnog psa..
eh sada posto ja spadam po nekim clanovima u one koji ne vole lutalice i odmah me okarakterisu kao "mrzitelja zivotinja" evo ovako
ovo je grga..macak koji je zivio u kuci i oko kuce vec 10 godina
koji je nazalost pri par mjeseci rastrgan od copora lutalica u pola 2 ujutro
ovo je zaza

kucni krokodil od oko 1kg
ovo je moj akvarij

doduse sve ribice jos nisu bile u njemu jer su izvadjene radi ciscenja i nekih nadogradnji u njemu
a ovo je Beni..pas kojeg sam dobio iz njemacke
al eto i pored toliko zivotinjica..ja ako ne volim lutalice sam odmah mrzitelj istih