Tako je Safete Kurtovicubakirj wrote:jeste li znali da 75% vode u Općini Centar i Stari grad (za druge neznam ali predpostavljam da je slično) odlazi u Miljacku jer su cijevi probušene, stare i NIKO IZ VLADE NE ŽELI DA IZVRŠI SANACIJU ISTIH.
zbog toga svi građani plaćaju trostruko veću cijenu vode koja u BiH ima u izobilju!
Poređenje cijenu vode u Africi i arapskom poluostrvu (Sahare) i Sarajeva (sa okolnim planinama i najboljom vodom) od strane nekih vijećnika (želeći opravdati povećanje) je stupiodno/ notorna laž i glupost!
Slično je i za el.energiju gdje je jeftinije izvozimo nego svojim građanima dajemo el.energiju!
i na sve ovo građani šute!...![]()
O NARODE MOJ, pitam VAS!
1. ZAR JE NORMALNO IMATI U DRŽAVI PREKO 220 MININSTARSTAVA (BIH,FBIH,RS, I DCBRČKO) I ZAR ZAISTA ŽELITE ŽIVJETI U TAKVOM NEUREĐENOM DRUŠTVU gdje KRIVDA PRAVDU ZAMUTI?
2. ZAR JE NORMALNO IMATI NAJVEĆI STEPEN KORUPCIJE I KRIMINALA U SVIJETU I BITI NA PRVOJ LISTI TRANSPARENCY INTERNATIONAL?
3. ZAR JE NORMALNO BITI PO ZVANIČNIM I PROVJERENIM INFORMACIJAMA BITI NA ZADNJOJ LISTI PO OCJENI POSLOVNOSTI I BIZNISA U BIH (ZNAČI NIKO NE ŽELI POSLOVATI UZROKOVANO BR.2.) ?
4. ZAR JE NORMALNO DA GRAĐANI TO NIJEMO ŠUTE I LETARGIČNO GLEDAJU KAO DA SE DOGAĐA NEKOME DRUGOME A NE NJIMA I NJIHOVIM PORODICAMA, RODBINI I PRIJATELJIMA,KOMŠIJAMA?
5. ZAR JE NORMALNO I JEDINO RJEŠENJE POVEĆAVATI ENORMNE CIJENE DA BI SE ŠTITILI INTERESI FEUDALISTIČKE ELITE PAR PARTIJA KOJU JEDINO ZANIMA VLAS I LIČNI INTERES TE KONTROLIŠE I PODRŽAVA TEROR I NEPRAVDU?
KRAJNJI ISHOD ILI SCENARIO OVAKVOG NAČINA JE GRAĐANSKI RAT I ANARHIJA KOJA NIKOME NIJE DOBRO DONIJELA!
PROBUDITE SE! VRIJEME JE! da i vi u medijima, u politici, zdravstvu, obrazovanju...gledajte to iz bolje perspektive pa jednom podržite običan narod i malo dodajte ulje na vatru, pokažite da dizanje cijena nije rješenje!
u modernim skandinavskim vladama MINISTRI SU PODANICI NARODA (služe narodu) a U BIH (građani) NAROD JE PODANIK MINISTARA KOJI SU OBIČNO NAJGORA VRSTA INTERESNIH NARCOSOIDA!
smrt fašizmu, sloboda narodu - oslobodimo narod tiranije ministara!
DOĐITE I IZRAZITE SVOJE NEZADOVOLJSTVO
SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
- I naravno Dzej
#76 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#77 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Nezapamćena posjeta u mojoj mjesnoj zajednici skupu povodom Javne rasprave o Nacrtu Zakona o upraviteljstvu.
Juče, 9.11.2011. predao u pismenom obliku svoje primjedbe i pitam sekretara koliko je dostavljeno diskusija napismeno. Kaže, troje sa tobom.
Još danas, u četvrtak, 10.11.2011.g. se mogu predati diskusije u pismenom obliku svako u svojoj mjesnoj zajednici.
Predviđam da na ''spontanim protestima'' neće biti ni 50 onih koji protestvuju. Sindrom ''Šuti i trpi'' !
Juče, 9.11.2011. predao u pismenom obliku svoje primjedbe i pitam sekretara koliko je dostavljeno diskusija napismeno. Kaže, troje sa tobom.
Još danas, u četvrtak, 10.11.2011.g. se mogu predati diskusije u pismenom obliku svako u svojoj mjesnoj zajednici.
Predviđam da na ''spontanim protestima'' neće biti ni 50 onih koji protestvuju. Sindrom ''Šuti i trpi'' !
Last edited by PipiDugaDevetka on 10/11/2011 00:12, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#78 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Ja uopste ne znam sta je sa ovim narodom...suti i trpi,uloga "kurbana" ..i sve to prihvataju bez pogovora.PipiDugaDevetka wrote:Nezapamćena posjeta u mojoj mjesnoj zajednici skupu povodom Javne rasprave o Nacrtu Zakona o upraviteljstvu.
Tragedija,veca tragedija od agresije ,je upravo ta indolentnost i apatija.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#79 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=90439
Probitačni, politici bliski asfaltiraju put za divlju vikendizaciju-gradnju vikendica na Igmanu i Bjelašnici!
Probitačni, politici bliski asfaltiraju put za divlju vikendizaciju-gradnju vikendica na Igmanu i Bjelašnici!
- perfect_guy
#80 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
kakva bi bila svrha organizovanja za neradni dan kad niko od njih nije u kancelariji?A jedan wrote:glup je termin, mora se priznati, zasto ne neradni dan?? ali dolazim, pa onda trkom na posao
-
pemanapemani
#81 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Mi nismo naslijedili Zemlju od naših predaka. Posudili smo je od naše djece.PipiDugaDevetka wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=90439
Treba nas, ovakve nakaradne, vratiti u kameno doba.
- A_I_
#82 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Ziv i zdrav bio, putem FB, SMS poruka i blogova je i krenula revolucija u Egiptu !PR-player wrote:jebo te fejsbuk, dok god se tamo budete dogovarali ja cu vam se samo smijati...
- atko
#83 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
pa malo je tesko uskladiti i datum i vrijeme i da nije toplo i da nije hladnoo i da ne pada kisa i da ne duva ... mi smo izgleda jedina nacija kojoj treba laboratorija za odrzavanje protesta u idealnim uslovimaperfect_guy wrote:kakva bi bila svrha organizovanja za neradni dan kad niko od njih nije u kancelariji?A jedan wrote:glup je termin, mora se priznati, zasto ne neradni dan?? ali dolazim, pa onda trkom na posao
USA se zadeverala o svojoj ekonomiji .. .EU da i ne spominjem ... nikome vise nismo zanimljivi ... jos kad HR udje u EU ... tek cemo onda shvatiti u kakvim smo problemima i koliko je zapravo nas sistem raspadnut ... do tad mozemo jos malo da improvizujemo premjestajuci komade raspadnutog sistema po potrebi i lazuci se
- A_I_
#84 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
HM 2011 wrote:Ja na ovim protestima neću biti iz par razloga:
1. Izbjegavanjem povećanja cijena odlučujemo se za opciju broj 2. a to je zaduženje i privatizacija navedenih kompanija (slučaj IMF) http://www.ratical.org/co-globalize/waterIMF.html,
Radikalni rezovi moraju biti uvedeni a to je dio priče koji svi izbjegavaju,
na drugoj strani meni treba početni kapital za pokretanje businessa a znanje imam.....
2. Protestom dokazujemo svoj idotluk, jer kada je trebalo protestovati protiv zaduženja kod IMF-a radi isplaćivanja plata administraciji, glas je podiglo jedva 5-10 intelektualaca pozivajući da se to ne radi - naravno svi ste se smijali, bilo Vam je smiješno iako je bilo detaljno elaborirarano.....
sada umjesto da krenete u smijeru rezanja zaduživanja, vraćanja dugova, stezanja kaiša, vi bi RAZBIJALI jer ŽELITE JOŠ ZADUŽENJA, pa vidite ko sa Vama manipuliše i kako se to radi, JA NA TO NE PRISTAJEM i OPET KAŽEM HOĆU SVOJIH 5.000.000 EURA (i ja sam pohlepan)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3. Znam par mjesta u ovoj državi, u pitanju su ruralna područija, gdje je i pitka voda iz pipe besplatna i drva ima u izobilju, pa prikupi suharaka rano ujutro i svuci sebi ogrijeva tokom ljetne sezone, neće se niko ljutiti na tebe.....
Znači ima i besplatno grijanje i besplatna voda ima i zemlje za obraditi - što niste tamo ? Tamo živi tih 80.000 na ivici siromaštva, o njima pričate cijelo vrijeme - a to su za vas Seljačine, Papci, a Vi ste građani, e pa dragi moji građani, ako je plata 1000 KM, a niste u mogućnosti platiti povećan račun za 40-50 KM, izgleda da je vrijeme za povrat u krajeve gdje je besplatna voda, ogrijev i zemlja je plodna.....
NISAM ZA PROTESTE I PREZIREM SVAKOG KO PROTESTUJE RADI POSKUPLJENJA
PODRŽAVAM PROTEST KOJI JE UPUĆEN KA TROMOJ I PREMA BUDUĆNOSTI NEODGOVORNOJ VLASTI I UPRAVI !
PA sada odlučite protiv čega ćete protestovati i šta su Vam ciljevi....
Mudro zboris u vezi sutnje za kredite (to i ja govorim od pocetka) ali ovo pod 1. ti nikako ne stoji. Uprazo ZBOG vec potpisanih 'aranzmana' s MMFom i Svj. Bankom ova poskupljenja struje i vode se dogadjaju a ne kako bi smo izbjegli privatizaciju i nova zaduzenja. (To su jasno i rekli objavljujuci poskupljenje:
"Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Abid Jusić podsjetio je da su analize Ekonomskog instituta upozorile na potrebu povećanja cijena vode, koje je potvrdila Skupština KS-a kao i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) te Svjetska banka i to zbog toga što je KS korisnik kredita kod Svjetske banke, ali je i u završnoj fazi da dobije kredit za obnovu vodovodne mreže kod EBRD-a.
"Jedan od uvjeta za dobijanje tog kredita bilo je da se do kraja 2010. godine izvrši korekcija cijena vode minimalno za 20 posto", ističe Jusić, dodajući da bi, ukoliko kredit ne bude odobren, moglo doći do sve češćih obustava isporuke vode, ali i grijanja. "
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/111109104# )
To je vec uradjeno - prosla korumpirana vlast je prodala dusu ove zemlje tim MMF/WB mesetarima i zbog klauzula iz tih tajnih 'aranzmana' i tzv 'strukturnih prilagodbi' koje nas cekaju iza coska, za koju godinu elektroenergetski i komunalni sektor ce biti u rukama tajkuna tj. privatizovani a vlast rob bankama kao sto je to slucaj s Grckom, Irskom, Argentinom(bio), Jamajkom i vecinom tzv. zemalja treceg svijeta(u koje htjeli mi to priznati ili ne i mi spadamo).
Sto su nam trebali diktatorski krediti medjunarodnih mafijaskih kartela? Trebao nam je MMF sa >20% kamate na kredite da bi smo uveli red (ko fol) u administraciju i drzavni aparat !?
Kako su prije Bevandinih i Brankovicevih 'aranzmana' isplacivane penzije, plate budzetlijama i ostali kantonalni i federalni rashodi? A priliv od PDV-a jal isti jal se povecava godinama.
Puh kriza - 'ajmo dic kredit s masom tajnih klauzula/zahtjeva cisto za pokrivanje tekucih budzetskih rashoda
Eee narode glupi, neces da se bavis ekonomijom i politikom ali se oni bave tobom pa ti kukaj kad je kasno do mile volje.
Last edited by A_I_ on 10/11/2011 02:15, edited 1 time in total.
- A_I_
#85 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Jasta a sto se time truje sve sto gmize i hoda na Zemlji nije ni u malom prstu jeldanuki_cika wrote:Ja sam u kući i grijem se na drva,a vi koji živite u stanovima fino lijepo unesete špore i počnete se i vi grijati na drva,tako ćete barem toplanama dokusuriti,pa jah
Da ne pricam o nesagledivim posljedicama sistematskog unistavanja BH suma.
Nije ni cudo sto svako malo vidim auto iz kojeg cadi loz ulje!
- A_I_
#86 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Dr.Mr.Fr. wrote:Puhanje u pište ništa nece riješiti, pare samo pare care...zavrneš pipu pa vi onda platite MMF-u kako znate...kada se zakrpi lonac koji krpiti supalj na sve strane onda cu vam platiti a ovako nema šanse![]()
![]()
Nek plate MMFu oni koji su se okoristili o te ilegalne gredite a ne po ledjima naroda od kog su se krili mafijaski zahtjevi istog tog MMFa za pretvaranje drzave u roba banaka i tajkuna-privatnika.
- plejka2
#87 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
A sta ako nije plata 1000km nego nekih 800 km a samo grijanje po novom dodje 130km(moj slucaj)...dje su ostale pizdarije?HM 2011 wrote: 3. Znam par mjesta u ovoj državi, u pitanju su ruralna područija, gdje je i pitka voda iz pipe besplatna i drva ima u izobilju, pa prikupi suharaka rano ujutro i svuci sebi ogrijeva tokom ljetne sezone, neće se niko ljutiti na tebe.....
Znači ima i besplatno grijanje i besplatna voda ima i zemlje za obraditi - što niste tamo ?
Tamo živi tih 80.000 na ivici siromaštva, o njima pričate cijelo vrijeme - a to su za vas Seljačine, Papci, a Vi ste građani, e pa dragi moji građani, ako je plata 1000 KM, a niste u mogućnosti platiti povećan račun za 40-50 KM, izgleda da je vrijeme za povrat u krajeve gdje je besplatna voda, ogrijev i zemlja je plodna.....
Citav zivot zivim na asfaltu i nece me pojedini majmuni dizanjem cijena otjerat sa njega koliko god tezili ka tome...
Sto se tice ljudi koji su siromasni i zive na ivici zao mi je al isto tako necu dopustit da sutra mene neko tako zali zbog pojedinih glavonja koji su se nakrali(iliti zaduzili) pa im ovo povecanje ne predstavlja nista.
Ko je god naucio da ore,kopa,cijepa svaka mu cast kapa dole al jbg ja zivim u neboderu...
Neke od tih stvari sam radio u ratu a ako neko zeli da me vrati u to vrijeme ok ....rokacemo ako treba nije frka
I da nek se svako vrati odakle je sljego... mislim da bi se tada dosta bolje zivilo u ovom mom Sarajevu
-
The 51st State
#88 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
saraj,malo.Energični leptir wrote:
-
HM 2011
#89 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
a jel ti mozda palo na pamet da platis racune u svom Sarajevu ? Vezano za kredit ' do sada posudeno se vratiti mora, a hoce li biti potrebno novo zaduzenje - zavisi od svih nas...
- energIs
#90 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
nema nista od mirnih protesta, i prije sam dolazio i ona setnja po gradu i zvizdanje ne pije vode... samo u kost, treba zapaliti sve nek gori i vlada i predsjednistvo i auta njihova porazbijati, nema druge nego revolucija.... nek sve ide u pm... i onako smo dotakli dno vec odavno...

- seln
#91 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Organizuje se spontano okupljanje....oksimoron vijeka.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#92 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
evo prilike za kukače nezaposlene penziće studente đake i socijalno ugrožene da pokažu kako su jaki i kako ovo ne može više vako
ali pretpostavljam da će više novinara doći i zaposlenih kao i policajaca
ali pretpostavljam da će više novinara doći i zaposlenih kao i policajaca
- cappy_tempo
#93 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
i dobit ces ovdje na forumu,od novinara,gradjana i politicara kako je to placena grupa huligana od amerikanaca,engleza,vatikana,hdz-a,dodika... da ruse drzavu bosnu i hercegovinu. pa nije se jednom na belaj okrenulo pa se svi poceli prati od toga i izvlaciti se. mi jednostavno nemamo kriticne mase za proteste kao u grckoj,libiji pa i u srbiji. njih kad bi prpa stisla kao kad su ih borci napali pa su zvali osiguranja,vozace da ih izvlace i trazili 24h zastitu ispred stanova onda ce se malo drugacije pricati. samo pogledajte proteste boraca i invalida i sve ce vam biti jasno kako se treba protestovati. ljudi nisu sjedili ko bekani i zvizdali nego fino jebu mater policiji i upadnu na sjednicu vlade kao onda kad su invalidi upali i kad se brankovic usro od straha i za heftu dana sve sredjeno. ali hajd sad malo price kako mi srusene zgrade placamo i razbijena auta,a to kao 20 godina nismo placali razne gluposti kao auta u kojima se predsjednici vecih i jacih drzava nisu vozali. tihic se vozo u novom A8,a predsjednik francuske u pezou 406 ali nemojte zgradu ba valja je platiti.energIs wrote:nema nista od mirnih protesta, i prije sam dolazio i ona setnja po gradu i zvizdanje ne pije vode... samo u kost, treba zapaliti sve nek gori i vlada i predsjednistvo i auta njihova porazbijati, nema druge nego revolucija.... nek sve ide u pm... i onako smo dotakli dno vec odavno...![]()
black swan potrefio si koga ce vise doci,a to studenti, nezaposleni to se salis?
- Hugo Chavez
- atko
#95 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
organizuje se spontano okupljanje gradjana koji ce mirno i dostojanstveno da razvale zgradu kantonaseln wrote:Organizuje se spontano okupljanje....oksimoron vijeka.
-
goibos
#96 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
HM 2011 wrote:Ja na ovim protestima neću biti iz par razloga:
1. Izbjegavanjem povećanja cijena odlučujemo se za opciju broj 2. a to je zaduženje i privatizacija navedenih kompanija (slučaj IMF) http://www.ratical.org/co-globalize/waterIMF.html,
Radikalni rezovi moraju biti uvedeni a to je dio priče koji svi izbjegavaju,
na drugoj strani meni treba početni kapital za pokretanje businessa a znanje imam.....
2. Protestom dokazujemo svoj idotluk, jer kada je trebalo protestovati protiv zaduženja kod IMF-a radi isplaćivanja plata administraciji, glas je podiglo jedva 5-10 intelektualaca pozivajući da se to ne radi - naravno svi ste se smijali, bilo Vam je smiješno iako je bilo detaljno elaborirarano.....
sada umjesto da krenete u smijeru rezanja zaduživanja, vraćanja dugova, stezanja kaiša, vi bi RAZBIJALI jer ŽELITE JOŠ ZADUŽENJA, pa vidite ko sa Vama manipuliše i kako se to radi, JA NA TO NE PRISTAJEM i OPET KAŽEM HOĆU SVOJIH 5.000.000 EURA (i ja sam pohlepan)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3. Znam par mjesta u ovoj državi, u pitanju su ruralna područija, gdje je i pitka voda iz pipe besplatna i drva ima u izobilju, pa prikupi suharaka rano ujutro i svuci sebi ogrijeva tokom ljetne sezone, neće se niko ljutiti na tebe.....
Znači ima i besplatno grijanje i besplatna voda ima i zemlje za obraditi - što niste tamo ? Tamo živi tih 80.000 na ivici siromaštva, o njima pričate cijelo vrijeme - a to su za vas Seljačine, Papci, a Vi ste građani, e pa dragi moji građani, ako je plata 1000 KM, a niste u mogućnosti platiti povećan račun za 40-50 KM, izgleda da je vrijeme za povrat u krajeve gdje je besplatna voda, ogrijev i zemlja je plodna.....
NISAM ZA PROTESTE I PREZIREM SVAKOG KO PROTESTUJE RADI POSKUPLJENJA
PODRŽAVAM PROTEST KOJI JE UPUĆEN KA TROMOJ I PREMA BUDUĆNOSTI NEODGOVORNOJ VLASTI I UPRAVI !
PA sada odlučite protiv čega ćete protestovati i šta su Vam ciljevi....
ma svi mi možemo navesti sto opravdanja zašto nešto nećemo ili zašto nešto hoćemo.
nek se u te krajeve koje ti spominješ vrate ovi koje su ovde počeli naseljavati i zapošljavati od 91 pa nadalje.
nije stvar u poskupljenju... nego protest jest za BUDUĆNOST da im se pokaže da nećemo više trpiti ničija sranja, a pogotovo ne od njih koje smo MI BIRALI.
ovako više ne može pa nek ide sve u neku stvar
- AC_grom_DC
#97 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Pripadnici carstva animalia (ministri) su svjesni i podmuklo koriste mentalitet našeg naroda koji se može svesti pod frazu ''samo nek se ne puca''.
Narod je doživotno zasićen ratom i bilo kakvim nenormalnim sistemom života kojeg donose svake ozbiljne demonstracije (blokada saobraćaja, škole i faksovi koji ne rade, zatvorene trgovine).
Više vole (volimo) sjediti u kući, ispijati dvije tri limenke piva ( za to se uvijek nađe malo crkavice), gledati retarde na meksičko-tursko- kolumbijskim sapunicama, i misliti da će jednog dana biti bolje, duboko ne vjerujući u to ....
nego izaći na ulice napraviti haos, lomiti , razvaljivati, pa i glavu izgubiti ako treba (što se mene tiče, ohladiti primitivca koji otkida od sofre meni i mom djetetu je jedini ali jedini ideal za kojeg sam spreman i glavu dati) .
ali......
ali.....
pitam se da li je potrebna još samo jedna kap....ili dvije kapi da preliju čašu koja će nakon toga poprimiti boju krvi.
Sve ide u tom pravcu.
Narod je doživotno zasićen ratom i bilo kakvim nenormalnim sistemom života kojeg donose svake ozbiljne demonstracije (blokada saobraćaja, škole i faksovi koji ne rade, zatvorene trgovine).
Više vole (volimo) sjediti u kući, ispijati dvije tri limenke piva ( za to se uvijek nađe malo crkavice), gledati retarde na meksičko-tursko- kolumbijskim sapunicama, i misliti da će jednog dana biti bolje, duboko ne vjerujući u to ....
nego izaći na ulice napraviti haos, lomiti , razvaljivati, pa i glavu izgubiti ako treba (što se mene tiče, ohladiti primitivca koji otkida od sofre meni i mom djetetu je jedini ali jedini ideal za kojeg sam spreman i glavu dati) .
ali......
ali.....
pitam se da li je potrebna još samo jedna kap....ili dvije kapi da preliju čašu koja će nakon toga poprimiti boju krvi.
Sve ide u tom pravcu.
- zateznistub
#98 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
As usualy, nista od ovoga nece biti, previse smo mi lijeni da bi nesto napravili...
- atko
#99 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
nesto kontam vlada KS je bolji strateg od Papeta ... kako su fino mucki odluku shuknuli uoci tekme ... ko ce se bakcat grijanjem i vodom ... kad igra repkazateznistub wrote:As usualy, nista od ovoga nece biti, previse smo mi lijeni da bi nesto napravili...
- Pasiflora
#100 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
I dalje mislim da je najbolji nacin iskazivanja gradjanske neposlusnosti - ne placanje racuna!
Problem je - na koji nacin uvjeriti barem 70% ljudi da to ne placaju? Da vidite kako bi i vlada i preduzeca promijenili pjesmu!
Problem je - na koji nacin uvjeriti barem 70% ljudi da to ne placaju? Da vidite kako bi i vlada i preduzeca promijenili pjesmu!