Šta to za ime sveta prskaju

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

neki

#76 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by neki »

Njanjavi wrote:Al lik spomenu da u nekih 99 posto slucajeva, neki naucni radovi pobijaju chemtrailse.
Ja kolko znam za ovu tematiku ne naletih ni u slucajnosti na neki NAUCNI rad oko toga, kamoli na dokaz o nepostojanju te stvari.
Shvatite da sam dao DOKAZ O POSTOJANJU TE PRAKSE, sa listom patenata http://www.geoengineeringwatch.org/link ... g-patents/
Eto opet, ko ima strpljenja nek procita i nek procacka.
Dosta vas izgleda ne razumije pojam chemtrail i razliku izmedju contraila i chemtraila.
Contrail je znaci obicno gorivo, obican trag, chemtrail je smjesa jednog ili vise elemenata u obliku aerosola zbog ko zna kakvih stvari, u to sad ne ulazim.
Ali pobit POSTOJANJE chemtraila, unatoc ociglednih dokaza i spiska patenata odobrenih od strane americkog instituta za patente mi je presmjesno.
Jer ok ako ja bubam, odakle ideja da oni lazu, i nesta petljaju.
Druze imas spisak patenata malo se zadaj i naci ces masu pojasnjenih procesa, hemijskih sastava, pojasnjenja o primjeni procesa, izvodivosti istih, cak i kad se zadnji put uplacivalo koristenje tih patenata od strane kojih firmi i univerziteta.
Ne izmisljam toplu vodu samo vam dajem cinjenicno stanje. Chemtrail je bilo kakav drugi sastav sem obicnog sagorenog goriva.
Pa naravno da postoje patenti za tehnologiju kao i praksa zaprasivanja avionima, sto stetocina na usjevima sto komaraca u naseljenim mjestima.
Meni nije jasno da li ti pokusavas opravdati postojanje takve tehnologije ili nebulozu da se ista tehnologija unosi u putnicke avione da bi se njome zaprasivale ljudske mase radi kontrole populacije i da su to linije koje ostavljaju avioni na nebu. Ako je ovo drugo, i ako za pobijanje takve debilne teorije trazis jos i naucni dokaz, onda drug izvini, ali ti si dobro puk'o...
Njanjavi

#77 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by Njanjavi »

Avetinho wrote:
Njanjavi wrote:Al lik spomenu da u nekih 99 posto slucajeva, neki naucni radovi pobijaju chemtrailse.
Ja kolko znam za ovu tematiku ne naletih ni u slucajnosti na neki NAUCNI rad oko toga, kamoli na dokaz o nepostojanju te stvari.
Shvatite da sam dao DOKAZ O POSTOJANJU TE PRAKSE, sa listom patenata http://www.geoengineeringwatch.org/link ... g-patents/
Dosta vas izgleda ne razumije pojam chemtrail i razliku izmedju contraila i chemtraila.
Contrail je znaci obicno gorivo, obican trag, chemtrail je smjesa jednog ili vise elemenata u obliku aerosola zbog ko zna kakvih stvari, u to sad ne ulazim.
Ali pobit POSTOJANJE chemtraila, unatoc ociglednih dokaza i spiska patenata odobrenih od strane americkog instituta za patente mi je presmjesno.
Druze imas spisak patenata malo se zadaj i naci ces masu pojasnjenih procesa, hemijskih sastava, pojasnjenja o primjeni procesa, izvodivosti istih, cak i kad se zadnji put uplacivalo koristenje tih patenata od strane kojih firmi i univerziteta.
Ne izmisljam toplu vodu samo vam dajem cinjenicno stanje. Chemtrail je bilo kakav drugi sastav sem obicnog sagorenog goriva.
Molim te ubuduce nemoj stavljati linkove na irelevantne jutub klipove koji ne podrzavaju tvoju tvrdnju.
Takodjer nemoj ocekivati da cu ja pretrazivati internet u potrazi za dokazima tvoje tvrdnje.

Ovakva dva tvoja postupka samo potvrdjuju da si trol.

Ali evo ti jos jedna sansa. Daj jedan patent sa one tvoje liste koji po tebi dokazuje da avioni ispustaju hemikalije za kontrolu populacije u Africi.
Druze ja na tebe necu silom uticat i neke stvari tebi dokazivat, valjda ocekujem ako ulazim u diskusiju sa inteligentnim sugovornikom da i sam pozeli provjerit neke navode i sam istrazi neke stvari, jerbo nije valjda toliko lud da meni vjeruje na rjec i na osnovu jednog linka ;)
Znaci nema volje s tvoje strane oko toga se bakcat i istrazit, postujem i ne vidim svrhu onda dalje komunikacije jbga.
To sto pokusavas izvrtat i napakovat neke teorije koje btw ja ne rekoh da su dokazane, ja rekoh da ja LICNO VJERUJEM, da se moze ta praksa zloupotrjebit u te svrhe eventualno. Ali vi ne zelite da vidite razliku u tim stvarima.
Nit tih dokaza ima nit ces ih nac sine, nemas dokaza ni o stetnosti wifi signala pa se i dalje koristi jbga.
A iskreno i da ima negdje dokaz o tome, nisi zasluzio da bude prezentovan tebi sa takvim izvrtanjem cinjenica i nekulturom dijaloga :D
Njanjavi

#78 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by Njanjavi »

neki wrote:
Pa naravno da postoje patenti za tehnologiju kao i praksa zaprasivanja avionima, sto stetocina na usjevima sto komaraca u naseljenim mjestima.
Meni nije jasno da li ti pokusavas opravdati postojanje takve tehnologije ili nebulozu da se ista tehnologija unosi u putnicke avione da bi se njome zaprasivale ljudske mase radi kontrole populacije i da su to linije koje ostavljaju avioni na nebu. Ako je ovo drugo, i ako za pobijanje takve debilne teorije trazis jos i naucni dokaz, onda drug izvini, ali ti si dobro puk'o...
Vidis masu tih zakljucaka i generalizacija si sam povezao.
Ja ne ulazim u svrhu ispustanja hemikalija u atmosferu, to ni mnogo pametniji ljudi od nas ne znaju, ali tvrdim da je ispustanje icega sem avionskog goriva samim po sebi chemtrail. To je sve sto ja tvrdim. Lik dodje par postova prije i pise o nekim naucnim radovima koji u 99 posto slucajeva pobijaju postojanje chemtraila. Na zamolbu da zalijepi jedan barem link sa takvom studiom, frajer lijepi program neki o promatranju contraila na koji mogu aplicirat i klinci od 11 godina, na volonterskoj bazi, bez ikakvog i spomena o chemtrailsima :lol:
Ja druze samo trazim dokaz pomenuti o nepostojanju chemtraila. A ja dadoh masu patenata, izuma, procesa, koji jasno pokazuju i pojasnjavaju postojanje chemtraila, ne ulazim sad u koju svrhu, u svrhu promjene vremena, uticanja na vrjeme, cloudseedinga il ko zna cega vec.
Nadam se da sam jasniji, posto fakat haman klingonski pricam pa me ne zelite razumjet sa tim izvrtanjem cinjenica i podmetanjem nekih gluposti koje btw nisam napisao vec ste vi vrsnim dedukcijskim sposobnostima sami zakljucili ;-)
I btw, nisi spomenuo masone, iluminatije ni gustere, odavno david ickea ne spomenuste, cudno mi to pravo :lol:
Avetinho

#79 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by Avetinho »

Njanjavi wrote:
Avetinho wrote:
Molim te ubuduce nemoj stavljati linkove na irelevantne jutub klipove koji ne podrzavaju tvoju tvrdnju.
Takodjer nemoj ocekivati da cu ja pretrazivati internet u potrazi za dokazima tvoje tvrdnje.

Ovakva dva tvoja postupka samo potvrdjuju da si trol.

Ali evo ti jos jedna sansa. Daj jedan patent sa one tvoje liste koji po tebi dokazuje da avioni ispustaju hemikalije za kontrolu populacije u Africi.
Druze ja na tebe necu silom uticat i neke stvari tebi dokazivat, valjda ocekujem ako ulazim u diskusiju sa inteligentnim sugovornikom da i sam pozeli provjerit neke navode i sam istrazi neke stvari, jerbo nije valjda toliko lud da meni vjeruje na rjec i na osnovu jednog linka ;)
Znaci nema volje s tvoje strane oko toga se bakcat i istrazit, postujem i ne vidim svrhu onda dalje komunikacije jbga.
To sto pokusavas izvrtat i napakovat neke teorije koje btw ja ne rekoh da su dokazane, ja rekoh da ja LICNO VJERUJEM, da se moze ta praksa zloupotrjebit u te svrhe eventualno. Ali vi ne zelite da vidite razliku u tim stvarima.
Nit tih dokaza ima nit ces ih nac sine, nemas dokaza ni o stetnosti wifi signala pa se i dalje koristi jbga.
A iskreno i da ima negdje dokaz o tome, nisi zasluzio da bude prezentovan tebi sa takvim izvrtanjem cinjenica i nekulturom dijaloga :D
Trolu, ja imam druga posla nego da umjesto tebe trazim dokaze za tvoje nebulozne tvrdnje.

Sta kazes, nemas patent koji dokazuje upotrebu chemtrailsa za zaprasivanje stanovnistva?
Njanjavi

#80 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by Njanjavi »

Druze nema potrebe da se vrjedjamo, ne rekoh ti nista ruzno, ne shvatam zasto se zivciras.
Ako samo malo logicki razmislis o svom pitanju, i realno malo sagledas stvar, dokaz o zaprasivanju stanovnistva ti je i ispustanje hemikalija za zaprasivanje komaraca, na kraju krajeva.
Sve to spadne i na ljude koliko god ti bilo cudno i nevjerovatno :D
Samim tim haman mi se cini da ti odgovorih na pitanje, mada nisam trebao.
Jako si nestabilan i nekulturan sugovornik :-D
Pozdrav :D
Avetinho

#83 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by Avetinho »

Njanjavi wrote:Druze nema potrebe da se vrjedjamo, ne rekoh ti nista ruzno, ne shvatam zasto se zivciras.
Ako samo malo logicki razmislis o svom pitanju, i realno malo sagledas stvar, dokaz o zaprasivanju stanovnistva ti je i ispustanje hemikalija za zaprasivanje komaraca, na kraju krajeva.
Trolu, stavio si link sa jutuba koji, kao, dokazuje zaprasivanje stanovnistva iz putnickih aviona. Sada mi se vadis da si mislio na zaprasivanje komaraca i kukuruza. Ti nekako mislis da putnicki avioni sa visina od 10,000 metara zaprasuju protiv komaraca i krompirove zlatice? Ponavljam ti vec nekoliko puta: ako zelis da potkrijepis svoje nebuloze nekim linkom, taj link mora biti u vezi s temom, ne spisak patenata od 1900. godine. Potrosio sam 5 minuta na onaj tvoj nebulozni video, koji ne dokazuja ama bas nista, a kamoli neciju namjeru da zaprasivanjem kontrolise populaciju Madagaskara.

Zar ne vidis naziv teme? Ovo je tema o zavjeri masona protiv nas ostalih, kontrola populaceije planete putem hemikalija koje se prskaju iz mlaznih motora putnickih aviona.
Njanjavi

#84 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by Njanjavi »

Druze, ti rece NAUCNE studije nekakve, ja ne vidim ovde nikakve naucne studije, vidim lika, anonimusa, koji tvrdi na pocetku texta da je inzenjer boinga.
Jel to naucna studija i dokaz?
Rjec anonimusa koji tvrdi da je inzenjer boinga :lol:
Tvrdio si da 99 nekih naucnih studija pobijaju chemtrailse, ja ti dadoh spisak patenata koji ih dokazuju, ne samo teoretski nego i u praksi ;-)
Daj molim te samo jednu tu NAUCNU studiju o nepostojanju istih :D
I pls ubuduce, mislim smjesno je da vam ja crtam posto ste takvi experti, jedno je druze link neke desete stranice stavit, drugo je nac studiju necega, za sta si tvrdio da ih 99 posto pobija chemtrailse. Odakle ti taj podatak i nebuloza, gdje si ti sanjao da si citao te studije to jos uvjek ne saznadosmo.
Ovo ti je druze samo obicna stranica sa anonimusom koji tvrdi da je inzinjer, nit kakav dokaz predoci frajer, nit kakav naucni rad ;)
Smjesno al fakat :lol:
mokhac

#85 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by mokhac »

Evo jedne zanimljive perspektive
http://kontrolaletenja.net/chemtrails-z ... ekonomija/
Koliko treba tog otrova da bi se bilo šta postiglo? Radi lakšeg pojašnjenja teze, uzećemo slijedeće elemente kao konstantu:

Brzina aviona – 850 km/h (236 m/s).
Brzina isticanja chemtrail otrova – 1 litar u sekundi (pet puta brže od brzine isticanja vode iz slavine ) puta dva, jer sa obje strane krila ističe otrov, a gustina otrova je bliska gustini vode (1000kg/l) tako da svaki sekund izbacuje 2 kg otrova u atmosferu.
Tako avion leti iz Zapadne Evrope na Bliski Istok, a namjera zavjerenika je da potruje stanovnike bivše Jugoslavije tzv. Jugoslovenskom dijagonalom, tipa Bovec u Sloveniji- Dojran u Makedoniji – otprilike 850 km. Znači, zavjerenički avion leti sat vremena i za to vrijeme prosipa chemtrail otrove po nedužnom i napaćenom narodu. Ništa lakše, 3600 sekundi puta 2kg i eto tričavih 7,2 tona otrova. Ali, ni to nije sve. Potrebno je imati pumpe koje mogu izbaciti litar u sekundi, a prema dostupnim podacima proizvodjača takve pumpe imaju snagu oko 1 kw i težinu oko 15 kg.
Njanjavi

#86 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by Njanjavi »

Avetinho wrote:
Njanjavi wrote:Druze nema potrebe da se vrjedjamo, ne rekoh ti nista ruzno, ne shvatam zasto se zivciras.
Trolu, stavio si link sa jutuba koji, kao, dokazuje zaprasivanje stanovnistva iz putnickih aviona. Sada mi se vadis da si mislio na zaprasivanje komaraca i kukuruza. Ti nekako mislis da putnicki avioni sa visina od 10,000 metara zaprasuju protiv komaraca i krompirove zlatice? Ponavljam ti vec nekoliko puta: ako zelis da potkrijepis svoje nebuloze nekim linkom, taj link mora biti u vezi s temom, ne spisak patenata od 1900. godine. Potrosio sam 5 minuta na onaj tvoj nebulozni video, koji ne dokazuja ama bas nista, a kamoli neciju namjeru da zaprasivanjem kontrolise populaciju Madagaskara.

Zar ne vidis naziv teme? Ovo je tema o zavjeri masona protiv nas ostalih, kontrola populaceije planete putem hemikalija koje se prskaju iz mlaznih motora putnickih aviona.
Druze zamolio bih za mrvicu koncentracije kada samnom ulazis u diskusiju.
Vrati se pa malo podrobnije procitaj gdje ja spomenuh da lik to dokazuje i priznaje.
Ja vam samo rekoh da uvazeni profa sa harvarda prica otvoreno o geoinzenjeringu, a to ostalo sto si nabrojao si sam zakljucio svojim nesvakidasnje naprednim dedukcijskim sposobnostima i izvrsnom logikom uz masu generalizacija ;-)
Ja samo tvrdim da je spooky i jako rizicno sa tim stvarima se igrat, ustvari ne tvrdim sam vec i masa jako pametne raje, tvrdim da je nebulozno tako nesta radit, ispustat cestice aluminijuma i sulfida da smanje uticaj sunceve svjetlosti na toplinu planete i emisiju ugljen dioksida ;-)
A samim tim je rizicno tako nesta dopustit i ne pomislit malo podrobnije o mogucnostima zloupotrebe takvih praksi u ko zna kakve svrhe :)
Lijep pozdrav i sa ovim definitivno zavrsavam dalju komunikaciju sa tobom, posto ocigledno imas jako slabe komunikacijske sposobnosti, barem one normalne i uchtive :roll:
Avetinho

#87 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by Avetinho »

Njanjavi wrote:
Avetinho wrote:

Druze zamolio bih za mrvicu koncentracije kada samnom ulazis u diskusiju.
Vrati se pa malo podrobnije procitaj gdje ja spomenuh da lik to dokazuje i priznaje.
Ja vam samo rekoh da uvazeni profa sa harvarda prica otvoreno o geoinzenjeringu, a to ostalo sto si nabrojao si sam zakljucio svojim nesvakidasnje naprednim dedukcijskim sposobnostima i izvrsnom logikom uz masu generalizacija ;-)
Ja samo tvrdim da je spooky i jako rizicno sa tim stvarima se igrat, ustvari ne tvrdim sam vec i masa jako pametne raje, tvrdim da je nebulozno tako nesta radit, ispustat cestice aluminijuma i sulfida da smanje uticaj sunceve svjetlosti na toplinu planete i emisiju ugljen dioksida ;-)
A samim tim je rizicno tako nesta dopustit i ne pomislit malo podrobnije o mogucnostima zloupotrebe takvih praksi u ko zna kakve svrhe :)
Lijep pozdrav i sa ovim definitivno zavrsavam dalju komunikaciju sa tobom, posto ocigledno imas jako slabe komunikacijske sposobnosti, barem one normalne i uchtive :roll:
Onda trolu diskutujes na pogresnij temi. Tvrditi da je patent za zaprasivanje krompirove zlatice zloupotrijebljen kako bi se kontrolisala populacija Zimbabvea iz putnickih aviona sa visine od 10,000 metara, a kao podrsku svojoj tezi prilijepiti neki klip sa jutuba koji govori o necem desetom, a na koji sam izgubio dragocjenih 5 minuta, je nebuloza.

Sretno ti bilo.
Njanjavi

#88 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by Njanjavi »

Ja stvarno ne shvatam, jel imas decko psihickih problema pa ti se pricinjavaju te nabrojane stvari ili si stvarno to procitao negdje da ja napisah :lol:
Sve u svemu jako si zabavan :D
Ja uporno i precizno pojasnih barem 5 puta do sad sta ja tvrdim, ali eto ti znas bolje ipak, stvarno je suvisno ista vise rec.
Nit gdje spomenuh 10000 metara, nit gdje spomenuh da tvrdim to sto si ti zakljucio, sad ti ozbiljno kazem, definitivno imas problema sa dedukcijom decko :)
Good luck with some more efficient medicaments dude :lol:
Avetinho

#89 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by Avetinho »

Njanjavi wrote:Ja stvarno ne shvatam, jel imas decko psihickih problema pa ti se pricinjavaju te nabrojane stvari ili si stvarno to procitao negdje da ja napisah :lol:
Sve u svemu jako si zabavan :D
Ja uporno i precizno pojasnih barem 5 puta do sad sta ja tvrdim, ali eto ti znas bolje ipak, stvarno je suvisno ista vise rec.
Nit gdje spomenuh 10000 metara, nit gdje spomenuh da tvrdim to sto si ti zakljucio, sad ti ozbiljno kazem, definitivno imas problema sa dedukcijom decko :)
Good luck with some more efficient medicaments dude :lol:
Onda trolu diskutujes na pogresnoj temi. Ovdje se ne radi o zaprasivanju njive, nego o tome sta ispustaju putnicki avioni sa visine od 10,000 metara. Uz to zalijepio si neki klip sa jutube na koji sam izgubio 5 minuta svog zivota, koji nema veze s temom, i jos si stavio listu patenata koji dokazuju zaprasivanje iz putnickih aviona sa visine od 10,000 metara, a koji zapravo nemaju nista sa temom.

Pitao sam te tri puta da citiras lika sa jutube, i da pokazes koji patent zapravo dokazuje zaprasivanje iz putnickih aviona, na sto si ti jedno 6 puta odgovorio da odlazis s teme, a da nisi ponudio ni citat niti naveo patent. Mogao si kao dokaz svoje tvrdnje navesti i brojeve koji su dobili na lotu prosle sedmice. Jednako su relevantni. Nadam se da stvarno odlazis.
Njanjavi

#90 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by Njanjavi »

Jel ti kako mogu vretit tih pet dragocjenih minuta, mozes li mi oprostit molim te ikako :roll:
Kajem se stvarno sto ti bespovratno protracih 5 minuta zivota, ljudska rasa je nezapamceno zakinuta zbog tog tracenja vremena.
Nadam se da ce mi naredne generacije oprostiti taj gnusni cin :roll:
I samo da smo nacisto, ja nit spomenuh gdje zaprasivanje sa 10000 metara nit gdje spomenuh putnicke avione, to decko izmisljas :)
Ja zalijepih link sa tuba o uvazenom profi sa harvarda koji prica o geoinzenjeringu kao validnoj opciji o kojoj se pocelo vec javno pricati, pricalo se i prije 10tak godina ali ne ovako javno kao sada.
Zaljepih vam listu patenata da pojasnim i dokazem da ne mozete pobit CHEMTRAILSE, jer je CHEMTRAIL trag aviona koji sadrzi BILO STA SEM GORIVA, znaci zaprasivanje, ispustanje pesticida, herbicida, cloudseedovanje, cloudbursting, sve od nabrojanog spada u CHEMTRAILS.
Kontas decko? ne znam koliko moram detaljno nacrtat i ponovit da shvatis poentu napisanog.
Sve u svemu znam da i ovo dzabe pisem, ti si ipak to razumio bolje i od mene :D
Vozdrica pametni :-D
Avetinho

#91 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by Avetinho »

Njanjavi wrote:Jel ti kako mogu vretit tih pet dragocjenih minuta, mozes li mi oprostit molim te ikako :roll:
Kajem se stvarno sto ti bespovratno protracih 5 minuta zivota, ljudska rasa je nezapamceno zakinuta zbog tog tracenja vremena.
Nadam se da ce mi naredne generacije oprostiti taj gnusni cin :roll:
I samo da smo nacisto, ja nit spomenuh gdje zaprasivanje sa 10000 metara nit gdje spomenuh putnicke avione, to decko izmisljas :)
Ja zalijepih link sa tuba o uvazenom profi sa harvarda koji prica o geoinzenjeringu kao validnoj opciji o kojoj se pocelo vec javno pricati, pricalo se i prije 10tak godina ali ne ovako javno kao sada.
Zaljepih vam listu patenata da pojasnim i dokazem da ne mozete pobit CHEMTRAILSE, jer je CHEMTRAIL trag aviona koji sadrzi BILO STA SEM GORIVA, znaci zaprasivanje, ispustanje pesticida, herbicida, cloudseedovanje, cloudbursting, sve od nabrojanog spada u CHEMTRAILS.
Kontas decko? ne znam koliko moram detaljno nacrtat i ponovit da shvatis poentu napisanog.
Sve u svemu znam da i ovo dzabe pisem, ti si ipak to razumio bolje i od mene :D
Vozdrica pametni :-D
Mozes samo sebi objasnjavati, jer siguran sam ovdje vecina zna kako se zaprasuje kukuruz. Siguran sam da ni OP nije mislio na zaprasivanje krompira ni protiv komaraca.

Ovdje je diskusija o tome, kao sto naziv teme govori, "Sta za ime sveta prskaju" iz putnickih aviona sa visine od 10,000 metara, a ne za sta imaju patente u Americi, ni o cemu profesori sa Harvarda razgovaraju.
Njanjavi

#92 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by Njanjavi »

Hosh ti meni bolan halalit onih 5 minuta, necu rahat moc zaspat ako mi ne oprostis :roll:
VjecitiStudent

#93 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by VjecitiStudent »

Tema je izvanredan idiot-detektor, samo nastavite
:meza:
Android Knego

#94 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by Android Knego »

.
ZenaZbrkovima

#95 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by ZenaZbrkovima »

.
Njanjavi

#96 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by Njanjavi »

Vid teme sto se utachkala preko noci :lol:
Onaj mi nije halalio, slabo sam spavao sinoc, pih, il su nas spricali preko noci :lol: :roll:
Dobrinja80

#97 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by Dobrinja80 »

Kakvi su ovo žuti tragovi posle kiše jutros?

Ostao neki talog.
O'zone
Globalni moderator

#98 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by O'zone »

Dobrinja80 wrote:Kakvi su ovo žuti tragovi posle kiše jutros?

Ostao neki talog.
Pelud jal' ti ga polen....
insomnia78

#99 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by insomnia78 »

O'zone wrote:
Dobrinja80 wrote:Kakvi su ovo žuti tragovi posle kiše jutros?

Ostao neki talog.
Pelud jal' ti ga polen....
To bi i moja Smiljka rekla
lajkujMe

#100 Re: Šta to za ime sveta prskaju

Post by lajkujMe »

Ne znam meni se cini kao pijesak onaj saharski.
Post Reply