kurty wrote:Sefe... Ides na sud i sve lijepo fino ispricas...
SItuacija sljedeca:
Punac i punica, ljudi u godina, normala sve...
Elem, krenuli put juga i na Stupu (semafor za desno na glavnu dzadu Ilidza - Carsija... ) ih uhvati crveno...Oni stali, i cekali zeleno...kako su bili u unutrasnjoj traci, s lijeve strane sleper stao i punac prepoznao sofera... I zeleno se upalilo, punac krenuo i zazvoni mu mobitel... On se javio, kad rotacija za njim i stane on dole kod energoinvestovog parkinga... Sta ce, kontaju zbog mobitela, tamo vamo... I dolazi policajac, ide normalna prica, tamo vamo i dolazi pitanje "znate li zasto sam vas zaustavio???" , punac se napravi budal ai kaze "ne"...kad policajac "Prosli ste kroz crveno na tom i tom semaforu"...punac i punica se odvale smijate i kazu mu "jel nas to zafrkavate"... A policaja ozbiljan... ubjedjuje ih da su prosli kroz crveno... I sad oni normalno njemu govore da nema logike da su prosli kroz crveno, jer su cekali da s eupali, bili prvi u koloni, al jok... Policaja uporan i jos postane i bezobrazan... I u po frke i ubjedjivanja, punic mu kaze " Da Bog da, da ti budes zdrav, koliko smo mi prosli kroz crveno"... i na sud
Dosao poziv na sud, odu punac, punica i sofer slepera, kojeg sam gore spomenuo i na sudu policajac kaze "mozda sam ja i pogrijesio, al me huja uhvatila kad mi je zena rekla "da Bog da da budem zdrav, koliko su oni prosli kroz crveno"... I na kraju platili samo sudske troskove, mislim oko 20tak km
idi i pricaj kako je bilo, mozda samo platis 20km
Meni se slicno desilo (doduse poodavno dok su se kazne jos mogle povuci preko veze

)...
Helem, ispred kampusa sa ja iz krajnje lijeve prestrojim u srednju traku, ispred bijelog G3, i nakon toga u krajnju desnu, sve sa uredno upaljenim zmigavcem...U trenutku prestrojavanja u srednju gledam u unutrasnji retrovizor i vidim da frajer nesto prica na motorolu (lik u civilu)...Nastavim dalje i stajem na crveno na Pofalicima...Pored mene, u srednju traku se zaustavlja patrolno vozilo i zajedno cekamo zeleno...Upali se zeleno, krenemo mi, kad iz patrolnog auta lizalo, rotacija i zaustave me na autobusko prosirenje...
Dobar dan, dobar dan, znate li razlog zaustavljanja, rekoh ne...Kaze on meni prestrojavanje iz krajnje lijeve u krajnju desnu bez upaljenog pokazivaca smjera (regularno dao zmigavac)...Rekoh nije tacno, jeste li me pratili i imate li to snimljeno...Kaze on meni, ne mudruj bezze...

I sve to, kaze, sa prekoracenjem brzine...Ok, rekoh, dajte radar da vidimo (brzina mi je bila 50-55 km/h, brze nije moglo i da sam htio, spica sve u 16)... Kaze on meni, opet ti mudrujes nesto...I uzeo ti on i pise nesto, satra se...Izvini, rekoh, sta pises, kaze on kaznu/prijavu...Pitam ga ja za sta, kaze on za divljanje po gradu, koji je to clan, kaze vidjet ces...
Ja normala, necu da se svadjam sa njima to nikad ne radim...Razisli se mi, nazovem ja jarana, rekoh zaustavio me kolega tu i tu, dam mu ime (procitao sa plocice), nesto je pisao, ukratko mu objasnim, kazem mu da se nisam svadjao sa njima kaze on ok...Zove me drug nakon nekih pola sata, kaze haveru sto me pravis budalom da se brukam pred ljudima...Pitam ga ja sto, kaze on pa sto mi ne rece DA SI PROSAO KROZ CRVENO NA
POFALICIMA ZATO SU TE I PISALI...

Ja mu objasnim sve, kaze on nije bitno, kazna je povucena...
P.S. Ocekujem sada od dezurnih dusebriznika komentare tipa "trebali su ti poderati vozacku za prestrojavanje,garant si jedan od onih trkaca koji divljaju, ugrozavajuci nas normalne vozace"...Nikad nisam to bio a u trenutku ovog dogadjaja, u autu je bila i rodica sa bebom...