Još jedna melodrama...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
madner

#76 Re: Još jedna melodrama...

Post by madner »

UglaFnom ovo iz dijaspore navijaju da se zadas, domace da se na njih zadas. Ja predlazem kompromis, probaj sa oFim ovdje, cisto da potvrdis da si zaljubljen. :D
detroit-mercy

#77 Re: Još jedna melodrama...

Post by detroit-mercy »

sadmire wrote:mene samo interesuje kad sve ovo covjek prozivi, a jos ni fakultet nije zavrsio!?Ne znam koliko mu je godina, al djeluje kao da je zivio jako intenzivno!
I tu bi se Kolumbija jako dobro uklapala, da izadje malo iz kolotecine u koju je ocigledno bio zapao. A kad si u tome, onda i mora doci neka sa strane, po mogucnosti iz Amerike, da ti poremeti cipove!
Ja bih to posmatrao kao znak da se makne odavde, da iskljuci mozak i krena za osjecajima! Ako ima snage, naravno
Ma i mene je ovo zaintrigiralo prilicno, ali vidim da se ove koke ovuda pale na ovu romatnicno ublehasku safunicu.
Tip hebote ko da je George Clooney :mrgreen:
Posebno lajkujem ono sa visko podignutim zidovima and bla, bla, bla, pa nazad na fax u studentske klupe :mrgreen: .
1906

#78 Re: Još jedna melodrama...

Post by 1906 »

piupiu wrote:Jaooo, kakav romantican dJecko ... i kakav tipican primjer osobe koja je emocionalno zatvorena i zafura se u pricu koja je komplikovana i tesko ostvarljiva! To sto si se otvorio nekome ko je bio u vezi i usput je hiljadama kilometara daleko, i sad patis, je standardna matrica emocionalno zatvorenih ljudi, koji se boje ljubavi, veze, boli, ljudi ... i biraju zauzete, daleke, nekad hladne, nekad nedodirljive ...

:D :D

rijeseno :oops: :D

slazem se sa ovim u potpunosti :)
ljubav_aha

#79 Re: Još jedna melodrama...

Post by ljubav_aha »

madner wrote:UglaFnom ovo iz dijaspore navijaju da se zadas, domace da se na njih zadas. Ja predlazem kompromis, probaj sa oFim ovdje, cisto da potvrdis da si zaljubljen. :D
dobar savjet,dovljno da testiras svoju zaljubljenost ,imas i ti madner ponekad dobrih ideja :D

a piupiu je to odlicno potvrdila
piupiu wrote:Jaooo, kakav romantican dJecko ... i kakav tipican primjer osobe koja je emocionalno zatvorena i zafura se u pricu koja je komplikovana i tesko ostvarljiva! To sto si se otvorio nekome ko je bio u vezi i usput je hiljadama kilometara daleko, i sad patis, je standardna matrica emocionalno zatvorenih ljudi, koji se boje ljubavi, veze, boli, ljudi ... i biraju zauzete, daleke, nekad hladne, nekad nedodirljive ...
:-D
mala90

#80 Re: Još jedna melodrama...

Post by mala90 »

Kad ovo citam k'o da gledam svog druga, gradi zid oko sebe, bjezi cim pocinje nesto da osjeca, ne zeli se vezati ni za koga, pred curama ima neke maske kao nista ga ne zanima... al svi mi zelimo da volimo i da budemo voljeni.

Ja mislim da je njoj i prije bilo dosta njene veze ali nije bila sigurna u sebe, a ti si se pojavio slucajno, znao je slusati dao joj malo paznje i ona shvatila da postoje bolji momci od tog njenog i zato ga je ostavila. Vjerovatno joj je stalo do tebe ali ne previse.

Iskreno mislim da ne mozete uspjeti jer je to prevelika daljina, a sve sto je daleko od ociju daleko je i od srca. Ne mozes biti u vezi samo preko Skype, fb, msn i sl. Kako cete se vidjati i koliko cesto?

Neko je rekao kao sto je ostavila njega nakon 3 godine ostavit ce i tebe... ne slazem se s tim. Razliciti karakteri - razlicite veze.
Mis mekinjas

#81 Re: Još jedna melodrama...

Post by Mis mekinjas »

MRZIM IZJAVU:

DALEKO OD OKA, DALEKO OD SRCA.....
KAKVA GLUPOST... ImageImageImageImageImageImageImageImageImage
BJB

#82 Re: Još jedna melodrama...

Post by BJB »

ljubav_aha wrote:
madner wrote:UglaFnom ovo iz dijaspore navijaju da se zadas, domace da se na njih zadas. Ja predlazem kompromis, probaj sa oFim ovdje, cisto da potvrdis da si zaljubljen. :D
dobar savjet,dovljno da testiras svoju zaljubljenost ,imas i ti madner ponekad dobrih ideja :D

a piupiu je to odlicno potvrdila
:-D
Potpisujem ovo sto piupiu rece, a ova madnerova izjava je cista madnerovshtina (citaj glupost)
Čudna sorta

#83 Re: Još jedna melodrama...

Post by Čudna sorta »

Da, možda veze na daljinu i ne uspijevaju, kao ni "veze" sa zauzetim djevojkama, možda će se i tebe zasititi nakon 3 godine, a možda će se i nakon nekog kraćeg vremena vratiti bivšem, možda će upoznati nekog naočitog Kubanca, možda se ne uklapaš u njene unaprijed napravljene planove... milion nekih "možda" koji, ako to želiš tako gledati, idu u prilog tome da opet pobjegneš, i povučeš se iz ove priče, linijom manjeg otpora... to i jeste zaista lakše nego se suočiti i priznati sebi neke stvari...
BJB

#84 Re: Još jedna melodrama...

Post by BJB »

Cudna sorta, cudna si ti neka sorta :D
Imas pravo i ti i piu piu, samo onaj madner pojma nema ni o cemu al' to zasluzuje temu :D
PeppermintSA

#85 Re: Još jedna melodrama...

Post by PeppermintSA »

KatarinaKosaca wrote:Ja ne mislim da je ljubav ako tražiš da bude iz tvog grada, da nema momka, da je ... pa još sve zgodnije i lakša da bude. LJubav se desi i to odlučuje srce. To što je daleko, jedno će morati promijeniti život. Ako je jubav u pitanju ni to nije problem. Ja sam gledala svoj avion kako odlazi, a moj sadašnji muž mi je rekao, ne ulazi :D .
Danas imamo dijete, psa, dvije mačke i zajednički kredit :D Nisam se pokajala. Ako si zaista siguran u svoju ljubav kao što kažeš.. naprijed.
Upravo sam na ovo i ciljao, dok sam odgovarao jednoj forumašici iznad. Naprosto, ja nisam tražio ovo - desilo se!
Mis mekinjas

#86 Re: Još jedna melodrama...

Post by Mis mekinjas »

PeppermintSA wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ja ne mislim da je ljubav ako tražiš da bude iz tvog grada, da nema momka, da je ... pa još sve zgodnije i lakša da bude. LJubav se desi i to odlučuje srce. To što je daleko, jedno će morati promijeniti život. Ako je jubav u pitanju ni to nije problem. Ja sam gledala svoj avion kako odlazi, a moj sadašnji muž mi je rekao, ne ulazi :D .
Danas imamo dijete, psa, dvije mačke i zajednički kredit :D Nisam se pokajala. Ako si zaista siguran u svoju ljubav kao što kažeš.. naprijed.
Upravo sam na ovo i ciljao, dok sam odgovarao jednoj forumašici iznad. Naprosto, ja nisam tražio ovo - desilo se!
ja neki dan bacala kocke, i rekla ako padne jamb šestica on će biti otac mojoj djeci, i pade, svega mi... :razz: :D
A u vezi sam na daljinu... :razz:
malaplavooka

#87 Re: Još jedna melodrama...

Post by malaplavooka »

PeppermintSA wrote:

E da si tražio ne bi ti se ni desilo! Taman posla,to se samo tako desi, (ljubav te obuzme pa ne znaš gdje siiiiiiiiiii la la la la laaaaaaaaaa :) )
PeppermintSA

#88 Re: Još jedna melodrama...

Post by PeppermintSA »

suncica24 wrote:Budi musko i bori se :D

Sad ozbiljno, ja sam na strani onih koji kazu da vrijedi pokusati. Uraditi nesto, preseliti se. Kucati na vrata svakodnevno. Sjediti ispred kuce (sa tom bocom vina). Pisati. Pjevati... ma sta god vec.
Jer, ljubav je rijetka danas. Jeste da moze biti da to nije ljubav, da to ne bude to, ali to neces znati dok ne pokusas. Onda ces se opet moci zazidati, jeste da ce boljeti malo vise nego obicno, vratiti u sive nijanse bivstvovanja, ali s tim da ces znati da si pokusao, borio se za nesto, nekog u koga si vjerovao, nekog kome si na neki cudan i neocekivan nacin dopustio da ti protrese zivot, promijeni ocekivanja i ono sto sam o sebi mislis.
Znam par osoba, meni izuzetno bliskih, koje su promjenile zivot, okrenule ga naopacke, zbog "tih par leptirica" koje je rasplesala jedna osoba. Vrijedi li? Zavisi od osobe do osobe, od tebe i nje, svake veze pojedinacno.
Ali jedno sigurno znam... ona promjena koja se desi u tebi, ono sto se u tebi promjeni kada "uhvatis" nekog s kim zelis provesti zivot, onaj osjecaj koji samo ti mozes opisati... vrijedi svega. Pa makar na kraju sve ne vrijedilo nista.
Zato... budi musko i bori se. Ne samo za nju, ne za vas, nego i za sebe kakav bi mogao, bi zelio biti. :)
Sa svim se slažem...

Shvatio sam da sam s njom u potpunosti živio u trenutku, što je veoma teško postići - nije bilo prošlosti, niti budućnosti, vec samo sadašnjost - ne iz razloga što sam znao da nam je 'druženje' vremenski određeno - nisam uopšte o tome ni razmišljao do zadnjih par dana - već je čisto postojao klik među nama, neka hemija...imala je neku auru. Naravno, vremenom sam ukapirao da me jako promjenila, mogu reći, na bolje. Koliko god klišejno zvučalo, po prvi put sam, pa možda i, povjerovao u sudbinu.
PeppermintSA

#89 Re: Još jedna melodrama...

Post by PeppermintSA »

Mis mekinjas wrote:
PeppermintSA wrote:
ja neki dan bacala kocke, i rekla ako padne jamb šestica on će biti otac mojoj djeci, i pade, svega mi... :razz: :D
A u vezi sam na daljinu... :razz:
pa ja baš ne bih vezu na daljinu - prije bih zapuc'o za Kolumbiju, pa šta bude-bude, nego došao u situaciju da sam 'zvanično' s nekim, a da tu osobu ne viđam; da se sve svodi na neko dopisivanje, čekanje do jutarnjih sati za računarom itd.

Naravno, uz dužno poštovanje prema tvojoj vezi.
Mis mekinjas

#90 Re: Još jedna melodrama...

Post by Mis mekinjas »

PeppermintSA wrote:
pa ja baš ne bih vezu na daljinu - prije bih zapuc'o za Kolumbiju, pa šta bude-bude, nego došao u situaciju da sam 'zvanično' s nekim, a da tu osobu ne viđam; da se sve svodi na neko dopisivanje, čekanje do jutarnjih sati za računarom itd.

Naravno, uz dužno poštovanje prema tvojoj vezi.
Bacaj kocke za odlazak, moja veza ide u tom smjeru.... :)
PeppermintSA

#91 Re: Još jedna melodrama...

Post by PeppermintSA »

sadmire wrote:mene samo interesuje kad sve ovo covjek prozivi, a jos ni fakultet nije zavrsio!?
Ne znam koliko mu je godina, al djeluje kao da je zivio jako intenzivno!
I tu bi se Kolumbija jako dobro uklapala, da izadje malo iz kolotecine u koju je ocigledno bio zapao. A kad si u tome, onda i mora doci neka sa strane, po mogucnosti iz Amerike, da ti poremeti cipove!
Ja bih to posmatrao kao znak da se makne odavde, da iskljuci mozak i krena za osjecajima! Ako ima snage, naravno
imaš pm
PalaSa Marsa

#92 Re: Još jedna melodrama...

Post by PalaSa Marsa »

PeppermintSA wrote:
Sa svim se slažem...

Shvatio sam da sam s njom u potpunosti živio u trenutku, što je veoma teško postići - nije bilo prošlosti, niti budućnosti, vec samo sadašnjost - ne iz razloga što sam znao da nam je 'druženje' vremenski određeno - nisam uopšte o tome ni razmišljao do zadnjih par dana - već je čisto postojao klik među nama, neka hemija...imala je neku auru. Naravno, vremenom sam ukapirao da me jako promjenila, mogu reći, na bolje. Koliko god klišejno zvučalo, po prvi put sam, pa možda i, povjerovao u sudbinu.
Ovo je super. :)

Sretno! :-D
citroen

#93 Re: Još jedna melodrama...

Post by citroen »

ljubav_aha wrote:
citroen wrote:Ne ulazi u tu vezu,ostavice te isto k'o sto je ostavila i onog levata. :wink:
jao zakljucka :D :lol:

djevojak je fino rekla,da nije nikad imala poseben osjecaje prema levatom :D
A ko garantuje da i ovaj nece biti levat ? :D
ljubav_aha

#94 Re: Još jedna melodrama...

Post by ljubav_aha »

citroen wrote:
ljubav_aha wrote:
citroen wrote:Ne ulazi u tu vezu,ostavice te isto k'o sto je ostavila i onog levata. :wink:

zar ljubav posjeduje garanciju :D aha :-D
ljubav_aha

#95 Re: Još jedna melodrama...

Post by ljubav_aha »

PalaSa Marsa wrote:
PeppermintSA wrote:
Sa svim se slažem...

Ovo je super. :)

Sretno! :-D
super,jos samo treba imati novac,realizirati putovanja u Kambodzu i u SAD , i naci posao,i naucti jezik,i tako to :lol: sretno :-D
dječak sa šibicama

#96 Re: Još jedna melodrama...

Post by dječak sa šibicama »

Zabranjeno voce je najsladje, kaze se...
citroen

#97 Re: Još jedna melodrama...

Post by citroen »

citroen wrote:
ljubav_aha wrote:

zar ljubav posjeduje garanciju :D aha :-D

Ako je prava,naravno da posjeduje.. ;-)
visocicaguy

#98 Re: Još jedna melodrama...

Post by visocicaguy »

tebra, ti ne da si spreman "za Kolumbije", ti si spreman i "za Tanzanije"... :D

http://www.karike.com/show.php?id=14445 ... 91#content
azurna_obala

#99 Re: Još jedna melodrama...

Post by azurna_obala »

Ja mislim da on zajebava..... :roll: :roll:
Tvrdokorna mrlja

#100 Re: Još jedna melodrama...

Post by Tvrdokorna mrlja »

ako budes isao u kolumbiju,imam druga ,evo vec dvije godine cekam da mi posalje neki planinarski ruksak,pa da ga pokupis usput :)
Post Reply