Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

samo_ti

#76 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Nije stadion , ali neke slike Centra u Zenici ... :)

Image

Image

Image
campa_xxx

#77 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by campa_xxx »

rashtiman wrote:A sta je sa grbavicom, suplja prica ili???
Nije bila suplja dok IMT nije dosao do izrazaja...
donidzek

#78 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by donidzek »

Kad neko kaze za Kosevo da je fudbalski stadion... :shock:

Fudbalski stadion sa atletskom stazom? To je olimp. stadion na kojem se moze igrati i fudbal.

I te price o renoviranju Koseva, Bilinog polja... Lakse je napraviti novi stadion nego od jednog od ova dva napraviti nesto da valja...

Komunisticka ideja, napravi im stadion za sve potrebe, ako hoce nek igraju hrkljusa na njemu...

JEBOTE TREBA NOVI PRAVI FUDBALSKI-NOGOMETNI STADION, a ne ulagat u ove dvije rupe od stadiona.
Treba pogledat stadion od nekog engleskog nizeligasa, realno mi nemamo nista tako.

Moguce je, naslo bi se i para, samo treba volje.
ReD aka Socijalista

#79 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ReD aka Socijalista »

Ima li ko kakve informacije na sta lici teren na Bilinom Polju? Radi li se sta na njemu, jel pao snijeg ovih dana u Zenici? Im ali slika?
Baudelaire

#80 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Baudelaire »

poznanik wrote:Ma Koševo je jedini stadion u koji država sa malo ulaganja može dobiti reprezentativan objekat. Pretpostavljam da će ova nova državna Fondacija za sport unijeti novac CSR-u i da bi slijedeće godine mogla otpočeti rekonstrukcija Koševa.

Svaka izgradnja nekog novog stadiona samo za potrebe reprezentacije je besmislena ideja.
Koliko god meni žao bilo, ti si upravu sa ovim postom. Žao mi je što nećemo u dogledno vrijeme dobiti novi stadion, ali bilo bi bezobrazno takav jedan projekat praviti s obzirom na dubiozu u kojoj nam je zemlja trenutno.
zlajapravaraja

#81 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by zlajapravaraja »

Baudelaire wrote:
poznanik wrote:Ma Koševo je jedini stadion u koji država sa malo ulaganja može dobiti reprezentativan objekat. Pretpostavljam da će ova nova državna Fondacija za sport unijeti novac CSR-u i da bi slijedeće godine mogla otpočeti rekonstrukcija Koševa.

Svaka izgradnja nekog novog stadiona samo za potrebe reprezentacije je besmislena ideja.
Koliko god meni žao bilo, ti si upravu sa ovim postom. Žao mi je što nećemo u dogledno vrijeme dobiti novi stadion, ali bilo bi bezobrazno takav jedan projekat praviti s obzirom na dubiozu u kojoj nam je zemlja trenutno.
A nije besmisleno praviti onolike trzne centre u kojima se ionako nista ne prodaje...
Baudelaire

#82 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Baudelaire »

A država plaća izgradnju tih tržnih centara? Ja mislio da je u pitanju privatluk.
zlajapravaraja

#83 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by zlajapravaraja »

Baudelaire wrote:A država plaća izgradnju tih tržnih centara? Ja mislio da je u pitanju privatluk.
Drzava odobrava izgradnju istih. Ali to je ipak nesto sasvim drugo...

Sto ta drzava ne potakne nekog privatnika da umjesto jebenog trznog centra napravi stadion?

Da je narodu do takvog stadiona, napravio bi neko njega odavno :zzzz:
udrch

#84 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by udrch »

Ne razumijem zašto bi privatnik kod nas napravio stadion nekome..
Ja se nadam da ćemo nakon plasmana na Euro one milione uložiti u generalnu rekonstrukciju Koševa..
Moglo bi se svašta uraditi sa tim parama..
Baudelaire

#85 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Baudelaire »

zlajapravaraja wrote:
Baudelaire wrote:A država plaća izgradnju tih tržnih centara? Ja mislio da je u pitanju privatluk.
Drzava odobrava izgradnju istih. Ali to je ipak nesto sasvim drugo...

Sto ta drzava ne potakne nekog privatnika da umjesto jebenog trznog centra napravi stadion?

Da je narodu do takvog stadiona, napravio bi neko njega odavno :zzzz:

Zato što će i država kroz porez puno više dobiti od tog tržnog centra nego od stadiona, kao i onaj koji to gradi. Prosta računica.
denimb

#86 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by denimb »

samo_ti wrote:Nije stadion , ali neke slike Centra u Zenici ... :)

Image

Image

Image

I sta je pisac htio reci :|
samo_ti

#87 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Sta , sta je pisac htio reci, nemoj jos slika da navaljam !? :oops: Vezano je za repku, trening centar i komotno moze u ovu temu ... bolje i to, nego citati nekakve nebuloze o stadionima od 30 mil. i takve gluposti ...i ajde me opet citiraj, s ovim gore slikama naravno :D
sinuhe

#88 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Dati stadione u vlasnistvo klubovima. Valjda bi im bilo u interesu posaditi travu ponekad i slicno. Neki ce naravno propiti ono sto im das, ali valjda bi neko isplivao na povrsinu.
sinuhe

#89 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Ne znam, mozda bi onda morali poceti zivjeti od onoga cime se bave.
caceli

#90 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by caceli »

kao u vecini evropskih drzava stadioni se vise ne prave samo tako. tu su prateci objekti sa kojima se ubiru pare kao npr. shoppin-centri sa mercatorom/obi-jem/podzemnom garazom/mcdonaldsom i cevabdzinicom ;-) i sta ja znam sve i to sve bude kao jedan ogromni kompleks... nije to bas tako lako kao sto mi mislimo ali rekonstrukcija grbavice bi bila najbolja opcija jer je u gradu.

pa ni hrvati nemaju novog stadiona. maksimir je ruglo nadaleko a u sportskom pogledu su jaci od nas barem dvaput. ali kod nas je problem da mi ionako mislimo da to ne mozemo i da je bolje cekati da nam medjunarodna zajednica ili neki arap udijeli koju paru kao i u svemu ostalom. nismo u stanju ni autoput napraviti a kamoli stadion..
denimb

#91 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by denimb »

samo_ti wrote:Sta , sta je pisac htio reci, nemoj jos slika da navaljam !? :oops: Vezano je za repku, trening centar i komotno moze u ovu temu ... bolje i to, nego citati nekakve nebuloze o stadionima od 30 mil. i takve gluposti ...i ajde me opet citiraj, s ovim gore slikama naravno :D
Aaaaa, do mene je :-)

Sinoc se malo popilo, pa gledam:

Slika 1: Zenica :?:
Slika 2: Autoput :lol:
Slika 3: Shopping centar nekakav :lol:

Kontam sta mu je u pm :lol: :lol:
samo_ti

#92 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Sta, to se i nedjeljom pije ? :D majku mu, a ja kontao da sam ja najveci baragu :lol:
shake69

#93 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by shake69 »

Kako li se samo smraci Budnji kad cita o ovom Trening centru repr. BiH! :D
zlajapravaraja

#94 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by zlajapravaraja »

caceli wrote:kao u vecini evropskih drzava stadioni se vise ne prave samo tako. tu su prateci objekti sa kojima se ubiru pare kao npr. shoppin-centri sa mercatorom/obi-jem/podzemnom garazom/mcdonaldsom i cevabdzinicom ;-) i sta ja znam sve i to sve bude kao jedan ogromni kompleks... nije to bas tako lako kao sto mi mislimo ali rekonstrukcija grbavice bi bila najbolja opcija jer je u gradu.

pa ni hrvati nemaju novog stadiona. maksimir je ruglo nadaleko a u sportskom pogledu su jaci od nas barem dvaput. ali kod nas je problem da mi ionako mislimo da to ne mozemo i da je bolje cekati da nam medjunarodna zajednica ili neki arap udijeli koju paru kao i u svemu ostalom. nismo u stanju ni autoput napraviti a kamoli stadion..
:thumbup:

To je sustina problema, nazalost.

Primjera radi: Zeljeznicar je odavno mogao dograditi Grbavicu, sa sjedalicama na istoku i zapadu i obnovljenim stajanjem na jugu. Sve to bi se bez pokrivanja moglo uraditi za par miliona, ma ako ne i manje od miliona u prvom navratu!
I sa takvim stadionom su mogli postati najatraktivniji klub u BiH, a imali bi stalno preko 10.000 na utakmicama, to garantujem.

Takvo nesto su pokazali ama bas svi primjeri u Evropi zadnjih 10-15 godina - gdje god je se napravio moderniji pravi fudbalski stadion, posjeta je naglo skocila. Bilo to u Njemackoj i Francuskoj, ili Rumuniji, Bugarskoj ili Poljskoj.

Entuzijazam oko stadiona pokrene lavinu, roditelji sa djecom pocnu dolaziti na utakmice (ako je stadion siguran), itd....klub stane na noge, a uspjeh tog jednog kluba/stadiona mozda onda povuce i ostale investitore da uloze u Mostaru, Tuzli, Zenici, Travniku ili Bugojnu.

Pitanje je samo, sto jos niko u BiH od rata nije ulozio u jedan takav projekat, osim donekle Zenice...? Jel' to nemamo ljude s kapitalom, a istovremeno i zeljom za opstu dobrobit ?

Al' mozda nam se fakat neko smiluje i napravi jedan negdje na Ilidzi... :skoljka:
100 % Bosanac

#95 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by 100 % Bosanac »

Problem pravi tročlano presjedništvo , 10 kantona , ne znam koliko ministra i političara.Šta god da se pokrene , svi gledaju kako zaraditi na tome , što je veoma žalosno.Sada , kada gradimo reprezentaciju vrhunskog nivoa , kada imamo igrače vrhunskog nivoa , moramo imati i stadion , makar upola takav.Biljino polje i Koševo su nule naspram nekih stadiona , npr u Makedoniji i Sloveniji.

Tipičan primjer je gradnja stadiona "Tušanj".Gradnja je počela prije 2-3 godine , a sagradjena je samo sjeverna tribina ( wtf , oko 500 gledaoca?).A na taj projekat se uzelo para i para , jebiga.Takva je situacija u cijeloj državi , nažalost , nikad nečemo imati stadiona , služimo se onim što imamo , a to je jedno i jedino Biljino Polje.

Pozz
shake69

#96 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by shake69 »

100 % Bosanac wrote:Problem pravi tročlano presjedništvo , 10 kantona , ne znam koliko ministra i političara.Šta god da se pokrene , svi gledaju kako zaraditi na tome , što je veoma žalosno.Sada , kada gradimo reprezentaciju vrhunskog nivoa , kada imamo igrače vrhunskog nivoa , moramo imati i stadion , makar upola takav.Biljino polje i Koševo su nule naspram nekih stadiona , npr u Makedoniji i Sloveniji.

Tipičan primjer je gradnja stadiona "Tušanj".Gradnja je počela prije 2-3 godine , a sagradjena je samo sjeverna tribina ( wtf , oko 500 gledaoca?).A na taj projekat se uzelo para i para , jebiga.Takva je situacija u cijeloj državi , nažalost , nikad nečemo imati stadiona , služimo se onim što imamo , a to je jedno i jedino Biljino Polje.

Pozz
Polahko, pisalo se na ovom forumu i o Tuzli. Tribina jos nije gotova a primat ce oko 3500 gledalaca a troskovi su 4 miliona eura. Jedina frka je sto grad Tuzlu niko ne pomaze. Da se ukljuce kanton i F BiH mozda bi imali stadion za par godina, ovako-imat cemo sjevernu tribinu mozda narednog ljeta!
Cossack

#97 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Cossack »

Image
jos sa svake strane po tribina i eto ga :mrgreen: :bih:
campa_xxx

#98 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by campa_xxx »

Cossack wrote:Image
Gay Arena :mrgreen:
100 % Bosanac

#99 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by 100 % Bosanac »

shake69 wrote:
100 % Bosanac wrote:Problem pravi tročlano presjedništvo , 10 kantona , ne znam koliko ministra i političara.Šta god da se pokrene , svi gledaju kako zaraditi na tome , što je veoma žalosno.Sada , kada gradimo reprezentaciju vrhunskog nivoa , kada imamo igrače vrhunskog nivoa , moramo imati i stadion , makar upola takav.Biljino polje i Koševo su nule naspram nekih stadiona , npr u Makedoniji i Sloveniji.

Pozz
Polahko, pisalo se na ovom forumu i o Tuzli. Tribina jos nije gotova a primat ce oko 3500 gledalaca a troskovi su 4 miliona eura. Jedina frka je sto grad Tuzlu niko ne pomaze. Da se ukljuce kanton i F BiH mozda bi imali stadion za par godina, ovako-imat cemo sjevernu tribinu mozda narednog ljeta!
Taj stadion će zapamtiti moji unuci , i to je aBd
ReD aka Socijalista

#100 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ReD aka Socijalista »

campa_xxx wrote:
Cossack wrote:Image
Gay Arena :mrgreen:
I zasto Zeljo ili Pitari sastavili sebo ove cetiri tribine i igrali skupa na jednom stadionu, napravili fino krovice i to je to. Kapacitet 10.000 i dobro. Bilo bi vazda puno, lijepo za gledati, moderno...et. Kostalo bi mozda par milijuncica ;-) A ima li bismo i super stadion za repku protiv manjih ekipa.
Locked