Moderators: Charuga, Tomahawk11

Nije bila suplja dok IMT nije dosao do izrazaja...rashtiman wrote:A sta je sa grbavicom, suplja prica ili???
Koliko god meni žao bilo, ti si upravu sa ovim postom. Žao mi je što nećemo u dogledno vrijeme dobiti novi stadion, ali bilo bi bezobrazno takav jedan projekat praviti s obzirom na dubiozu u kojoj nam je zemlja trenutno.poznanik wrote:Ma Koševo je jedini stadion u koji država sa malo ulaganja može dobiti reprezentativan objekat. Pretpostavljam da će ova nova državna Fondacija za sport unijeti novac CSR-u i da bi slijedeće godine mogla otpočeti rekonstrukcija Koševa.
Svaka izgradnja nekog novog stadiona samo za potrebe reprezentacije je besmislena ideja.
A nije besmisleno praviti onolike trzne centre u kojima se ionako nista ne prodaje...Baudelaire wrote:Koliko god meni žao bilo, ti si upravu sa ovim postom. Žao mi je što nećemo u dogledno vrijeme dobiti novi stadion, ali bilo bi bezobrazno takav jedan projekat praviti s obzirom na dubiozu u kojoj nam je zemlja trenutno.poznanik wrote:Ma Koševo je jedini stadion u koji država sa malo ulaganja može dobiti reprezentativan objekat. Pretpostavljam da će ova nova državna Fondacija za sport unijeti novac CSR-u i da bi slijedeće godine mogla otpočeti rekonstrukcija Koševa.
Svaka izgradnja nekog novog stadiona samo za potrebe reprezentacije je besmislena ideja.
Drzava odobrava izgradnju istih. Ali to je ipak nesto sasvim drugo...Baudelaire wrote:A država plaća izgradnju tih tržnih centara? Ja mislio da je u pitanju privatluk.
zlajapravaraja wrote:Drzava odobrava izgradnju istih. Ali to je ipak nesto sasvim drugo...Baudelaire wrote:A država plaća izgradnju tih tržnih centara? Ja mislio da je u pitanju privatluk.
Sto ta drzava ne potakne nekog privatnika da umjesto jebenog trznog centra napravi stadion?
Da je narodu do takvog stadiona, napravio bi neko njega odavno
samo_ti wrote:Nije stadion , ali neke slike Centra u Zenici ...![]()
Aaaaa, do mene jesamo_ti wrote:Sta , sta je pisac htio reci, nemoj jos slika da navaljam !?Vezano je za repku, trening centar i komotno moze u ovu temu ... bolje i to, nego citati nekakve nebuloze o stadionima od 30 mil. i takve gluposti ...i ajde me opet citiraj, s ovim gore slikama naravno
caceli wrote:kao u vecini evropskih drzava stadioni se vise ne prave samo tako. tu su prateci objekti sa kojima se ubiru pare kao npr. shoppin-centri sa mercatorom/obi-jem/podzemnom garazom/mcdonaldsom i cevabdzinicomi sta ja znam sve i to sve bude kao jedan ogromni kompleks... nije to bas tako lako kao sto mi mislimo ali rekonstrukcija grbavice bi bila najbolja opcija jer je u gradu.
pa ni hrvati nemaju novog stadiona. maksimir je ruglo nadaleko a u sportskom pogledu su jaci od nas barem dvaput. ali kod nas je problem da mi ionako mislimo da to ne mozemo i da je bolje cekati da nam medjunarodna zajednica ili neki arap udijeli koju paru kao i u svemu ostalom. nismo u stanju ni autoput napraviti a kamoli stadion..
Polahko, pisalo se na ovom forumu i o Tuzli. Tribina jos nije gotova a primat ce oko 3500 gledalaca a troskovi su 4 miliona eura. Jedina frka je sto grad Tuzlu niko ne pomaze. Da se ukljuce kanton i F BiH mozda bi imali stadion za par godina, ovako-imat cemo sjevernu tribinu mozda narednog ljeta!100 % Bosanac wrote:Problem pravi tročlano presjedništvo , 10 kantona , ne znam koliko ministra i političara.Šta god da se pokrene , svi gledaju kako zaraditi na tome , što je veoma žalosno.Sada , kada gradimo reprezentaciju vrhunskog nivoa , kada imamo igrače vrhunskog nivoa , moramo imati i stadion , makar upola takav.Biljino polje i Koševo su nule naspram nekih stadiona , npr u Makedoniji i Sloveniji.
Tipičan primjer je gradnja stadiona "Tušanj".Gradnja je počela prije 2-3 godine , a sagradjena je samo sjeverna tribina ( wtf , oko 500 gledaoca?).A na taj projekat se uzelo para i para , jebiga.Takva je situacija u cijeloj državi , nažalost , nikad nečemo imati stadiona , služimo se onim što imamo , a to je jedno i jedino Biljino Polje.
Pozz

Gay ArenaCossack wrote:
jos sa svake strane po tribina i eto ga![]()
Taj stadion će zapamtiti moji unuci , i to je aBdshake69 wrote:Polahko, pisalo se na ovom forumu i o Tuzli. Tribina jos nije gotova a primat ce oko 3500 gledalaca a troskovi su 4 miliona eura. Jedina frka je sto grad Tuzlu niko ne pomaze. Da se ukljuce kanton i F BiH mozda bi imali stadion za par godina, ovako-imat cemo sjevernu tribinu mozda narednog ljeta!100 % Bosanac wrote:Problem pravi tročlano presjedništvo , 10 kantona , ne znam koliko ministra i političara.Šta god da se pokrene , svi gledaju kako zaraditi na tome , što je veoma žalosno.Sada , kada gradimo reprezentaciju vrhunskog nivoa , kada imamo igrače vrhunskog nivoa , moramo imati i stadion , makar upola takav.Biljino polje i Koševo su nule naspram nekih stadiona , npr u Makedoniji i Sloveniji.
Tipičan primjer je gradnja stadiona "Tušanj".Gradnja je počela prije 2-3 godine , a sagradjena je samo sjeverna tribina ( wtf , oko 500 gledaoca?).A na taj projekat se uzelo para i para , jebiga.Takva je situacija u cijeloj državi , nažalost , nikad nečemo imati stadiona , služimo se onim što imamo , a to je jedno i jedino Biljino Polje.
Pozz
I zasto Zeljo ili Pitari sastavili sebo ove cetiri tribine i igrali skupa na jednom stadionu, napravili fino krovice i to je to. Kapacitet 10.000 i dobro. Bilo bi vazda puno, lijepo za gledati, moderno...et. Kostalo bi mozda par milijuncicacampa_xxx wrote:Gay ArenaCossack wrote:
jos sa svake strane po tribina i eto ga![]()