FTV - Paralele
Moderator: anex
-
theTruePath
#76 Re: FTV - Paralele
emisija je ekstra,svaka cast voditelju 
-
united bosnae
#77 Re: FTV - Paralele
Prvo sto mi je proslo kroz glavu nakon danasnjeg pucanja na Americku ambasadu u Sarajevu jeste da pocinilac tog idiotskog cina moze biti jedino "novinar" Mladen Maric.
Covjek koji svake nedjelje prosipa toliku kolicinu mrznje naspram jedine svijetske sile koja je Bosnjacima pomogla da opstanu u ovoj zemlji i koji na taj nacin salje jasnu poruku da mi pomoc ne znamo cijeniti i da nas treba nabiti nogom i pustiti da crknemo, jer bolje i ne zasluzujemo.
A mi mu i dalje dajemo medijski prostor ove drzave koji on koristi da bradonjama kao ovom danasnjem na Marijin Dvoru da argumente da pucaju po ambasadi "zemlje koja se raspada", kako prosle nedjelje Mladen nazva SAD.
Covjek koji svake nedjelje prosipa toliku kolicinu mrznje naspram jedine svijetske sile koja je Bosnjacima pomogla da opstanu u ovoj zemlji i koji na taj nacin salje jasnu poruku da mi pomoc ne znamo cijeniti i da nas treba nabiti nogom i pustiti da crknemo, jer bolje i ne zasluzujemo.
A mi mu i dalje dajemo medijski prostor ove drzave koji on koristi da bradonjama kao ovom danasnjem na Marijin Dvoru da argumente da pucaju po ambasadi "zemlje koja se raspada", kako prosle nedjelje Mladen nazva SAD.
-
dragonz
#78 Re: FTV - Paralele
united bosnae wrote:Prvo sto mi je proslo kroz glavu nakon danasnjeg pucanja na Americku ambasadu u Sarajevu jeste da pocinilac tog idiotskog cina moze biti jedino "novinar" Mladen Maric.
Agresija na Bosnu i Hercegovinu je počela 1991.godine napadom JNA na selo Ravno, ali prije toga je zabranjen uvoz oružja u Vijeću Sigurnosti za područje tada već raspale Jugoslavije.
Amerika je od tada do 1995.godina nam pravo pomogla šaljući nam humanitarni keks iz vijetnamskog rata i ostalo što nam je pomoglo da jedva preživljavamo u opkoljenom Sarajevu i širom Bosne.
Da šta još napišem i sam znaš dešavanja u svijetu koja su se dešavala u prošlom vijeku ali i šta se trenutno događa...
- novi.dan.nova.nafaka
#79 Re: FTV - Paralele
Nažalost, ameri jesu indirektno učestvovali u ovom krvavom ratu i dobrano pomogli srpsku stranu. Istina, oružje se dobijalo sa strane, ali to je već nešto sasvim drugo. I da, nažalost, ameri i dalje počesto stoje na strani onih koji čine zločine, a najbolji primjer za to jeste Izrael.dragonz wrote:united bosnae wrote:Prvo sto mi je proslo kroz glavu nakon danasnjeg pucanja na Americku ambasadu u Sarajevu jeste da pocinilac tog idiotskog cina moze biti jedino "novinar" Mladen Maric.
A mi mu i dalje dajemo medijski prostor ove drzave koji on koristi da bradonjama kao ovom danasnjem na Marijin Dvoru da argumente da pucaju po ambasadi "zemlje koja se raspada", kako prosle nedjelje Mladen nazva SAD.![]()
![]()
![]()
Agresija na Bosnu i Hercegovinu je počela 1991.godine napadom JNA na selo Ravno, ali prije toga je zabranjen uvoz oružja u Vijeću Sigurnosti za područje tada već raspale Jugoslavije.
Amerika je od tada do 1995.godina nam pravo pomogla šaljući nam humanitarni keks iz vijetnamskog rata i ostalo što nam je pomoglo da jedva preživljavamo u opkoljenom Sarajevu i širom Bosne.
Da šta još napišem i sam znaš dešavanja u svijetu koja su se dešavala u prošlom vijeku ali i šta se trenutno događa...
Na stranu sve to, idiotski čin poput današnjeg je prije svega žalostan, a onda i malo čudan. Tip upuca 2 policajca, sirotinju običnuu koja nema veze sa američkom vanjskom politikom, a onda stane šetati na tramvajskoj stanici. Šta je mislio, da će mu dostaviti picu, pa da može nastaviti pucati dalje !?!?!?
- karanana
#80 Re: FTV - Paralele
ako cemo sitnicariti: zasto su ti bili duzni i taj 50 godina star keks davati?dragonz wrote:united bosnae wrote:Prvo sto mi je proslo kroz glavu nakon danasnjeg pucanja na Americku ambasadu u Sarajevu jeste da pocinilac tog idiotskog cina moze biti jedino "novinar" Mladen Maric.
A mi mu i dalje dajemo medijski prostor ove drzave koji on koristi da bradonjama kao ovom danasnjem na Marijin Dvoru da argumente da pucaju po ambasadi "zemlje koja se raspada", kako prosle nedjelje Mladen nazva SAD.![]()
![]()
![]()
embargo na oruzje je uveden 91. kada je srpska propaganda bila jaka i kada je renome i status sfr jugoslavije jos uvijek bio koliko toliko ugledan i netaknut velikosprstvom. tada su neprijatelji bile "ustashe" i druge paravojne jedinice a JNA je bila opstenarodna vojska koja je trebala stititi sve ljude. i tako je izglasan embargo. a opste poznato je da je americki senat glasao da se skine embargo armiji BiH i da su dva najinfluentnija senatora obje partije, dole i lieberman, bili i ostali veliki prijatelji BiH (ne mogu vjerovati da ce lieberman sutra primiti dodu, ali mozda je taj PR momenat odradjen preko izraela). i znamo da je dosta oruzja ipak dolazilo uz americko odobrenje.
kako li ce maric prokomentarisati ovo danas?
-
united bosnae
#81 Re: FTV - Paralele
Pokusavajuci da citam kuda i kako sulude i ogranicene mariceve misli idu, pretpostavljam i nadam se da ce se u svojoj sutrasnjoj emisiji (danas subota 29.11.11) dotaci i nemilog jucerasnjeg dogadjaja na Marijin Dvoru u Sarajevu.karanana wrote:
ako cemo sitnicariti: zasto su ti bili duzni i taj 50 godina star keks davati?
embargo na oruzje je uveden 91. kada je srpska propaganda bila jaka i kada je renome i status sfr jugoslavije jos uvijek bio koliko toliko ugledan i netaknut velikosprstvom. tada su neprijatelji bile "ustashe" i druge paravojne jedinice a JNA je bila opstenarodna vojska koja je trebala stititi sve ljude. i tako je izglasan embargo. a opste poznato je da je americki senat glasao da se skine embargo armiji BiH i da su dva najinfluentnija senatora obje partije, dole i lieberman, bili i ostali veliki prijatelji BiH (ne mogu vjerovati da ce lieberman sutra primiti dodu, ali mozda je taj PR momenat odradjen preko izraela). i znamo da je dosta oruzja ipak dolazilo uz americko odobrenje.
kako li ce maric prokomentarisati ovo danas?
Prikazat ce neke od teroristickih napada na ambasade SAD-a kao sto su napad u Kabulu, Nairobiu, Beogradu, Damasku i sl., uz komentar da je to akt terorizma i kako se on eto ne slaze sa tim ali uz poruku da nije li vrijeme da se SAD zapita do kada i zasto su njihove ambasade mete napada sirom svijeta. A nakon toga bi trebao uslijediti prilog o nekoj novoj zavjeri FBI ili CIA usmjerene ka ostvarivanju projekta Novog svjetskog poretka.
-
dezurni_ucenik
- novi.dan.nova.nafaka
#83 Re: FTV - Paralele
Amerikanci se naravno ne moraju pitati zašto im se to dešava - oni to vrlo dobro znaju. Provoditi imperijalističku politiku i očekivati da ćeš biti dočekan sa cvijećem i lovorikama je isuviše licemjerno. Kršiti sve norme uspostavljene od strane međunarodnih institucija, običaja rata, držanja zarobljenika među kojima su počesto i djeca, bez pravičnih suđenja, pljačkanje i napadi na druge države. Lista je preduga, a Mladen im se ne uvlači. To je njegova krivica, izgleda...united bosnae wrote:Pokusavajuci da citam kuda i kako sulude i ogranicene mariceve misli idu, pretpostavljam i nadam se da ce se u svojoj sutrasnjoj emisiji (danas subota 29.11.11) dotaci i nemilog jucerasnjeg dogadjaja na Marijin Dvoru u Sarajevu.
Prikazat ce neke od teroristickih napada na ambasade SAD-a kao sto su napad u Kabulu, Nairobiu, Beogradu, Damasku i sl., uz komentar da je to akt terorizma i kako se on eto ne slaze sa tim ali uz poruku da nije li vrijeme da se SAD zapita do kada i zasto su njihove ambasade mete napada sirom svijeta. A nakon toga bi trebao uslijediti prilog o nekoj novoj zavjeri FBI ili CIA usmjerene ka ostvarivanju projekta Novog svjetskog poretka.
-
ella.ella
#84 Re: FTV - Paralele
ne bih rekla da to maric radi namjerno. nazalost ipak to radi. zaista je licemjerno od vehabija i raznih portala da im FTV ne smeta kad pljuje po americi, ali im smeta kad pljuje po njihovom primitivizmu, tad su to bezboznici, kjafiri, i sta sve ne. krajnje je vrijeme da se i medicinska struka, i mediji, i sira drustvena zajednica ukljuci u rjesavanje ovog problema. vehabijska populacija u svoje redove privlaci mnoge psihicki nestabilne pojedince iz nestabilnih porodica. ovo je vec postao uhodan obrazac sa ovim radikalima kad se objave detalji o njihovom zivotu (sjetite se causevica, desanta na carevu dzamiju i slicnih slucajeva) .united bosnae wrote:
ako sam dobro upratila sve ove informacije: ti pojedinci bjeze od stvarosti, jer su iz razorenih porodica - rastavljeni roditelji, porodicno nasilje i sl., FTV je dobro primjetila obrazac kako ti ljudi idu u kampove na kojima ih uce "borilacke vjestine"
- dječak sa šibicama
#85 Re: FTV - Paralele
Da nebi Amerike i njihove imperijalisticke politike, danas bi na Vrbanja mostu bila tabla "Dobrodosli u Republiku Srpsku".
-
dragonz
#86 Re: FTV - Paralele
da ne bi amerike bilo bi to ili bilo bi ovo su samo nagađanja koja su besmislena kao filozofska naklapanja o evoluciji ako da se treba držati činjenica o poznatim stvarima bez vidovitih džemila itd.dječak sa šibicama wrote:Da nebi Amerike i njihove imperijalisticke politike, danas bi na Vrbanja mostu bila tabla "Dobrodosli u Republiku Srpsku".
-
supervizor
#87 Re: FTV - Paralele
Da nebi Amerike i njihove imperijalisticke politike, danas bi na Vrbanja mostu bila tabla "Dobrodosli u Republiku Srpsku".
To Marića i žulja!
To Marića i žulja!
- Erzsebet
#88 Re: FTV - Paralele
Ne, nego ne bi ni bilo table "Republika Srpska", jer bismo Banjaluku osvojili za koji dan. Btw, hoćete li sad i Marića nazvati četnikomsupervizor wrote:Da nebi Amerike i njihove imperijalisticke politike, danas bi na Vrbanja mostu bila tabla "Dobrodosli u Republiku Srpsku".
To Marića i žulja!
- Bosanac sa dna kace
#89 Re: FTV - Paralele
jaoooo likova, eto Bajram aka Mladen napucko Mevlida da puca na americku ambasadu, jes al malo morgen, zaborvaljate jednu klljucnu stvar kod ispiranja mozga, nema medija, nema televizije, nema televizije nema televizije, nema radiona...NEMAAAAA!!!( u mevlidovom slucaju: haram, haram, haram, haram, haram, haram, haram, haram, haram, haram, haram, haram, haram, haram...) ako onaj kome se ispira mozak slucajno uprati sta na audio-vizualnom mediju, i slucajno to begenise, i da je 1000000000000000 % tacno onaj ko mu ispira mozak rece mu da je to laz, netacno, tagutski medij (u slucaju Mevlida)...
-
fini dečko
#90 Re: FTV - Paralele
Mislim da si zamijenio Mariće, ovo boldirano je ZvonkoBosanac sa dna kace wrote:jaoooo likova, eto Bajram aka Mladen napucko Mevlida da puca na americku ambasadu, jes al malo morgen, zaborvaljate jednu klljucnu stvar kod ispiranja mozga, nema medija, nema televizije, nema televizije nema televizije, nema radiona...NEMAAAAA!!!( u mevlidovom slucaju: haram, haram, haram, haram, haram, haram, haram, haram, haram, haram, haram, haram, haram, haram...) ako onaj kome se ispira mozak slucajno uprati sta na audio-vizualnom mediju, i slucajno to begenise, i da je 1000000000000000 % tacno onaj ko mu ispira mozak rece mu da je to laz, netacno, tagutski medij (u slucaju Mevlida)...
- novi.dan.nova.nafaka
#91 Re: FTV - Paralele
Erzsebet wrote:Ne, nego ne bi ni bilo table "Republika Srpska", jer bismo Banjaluku osvojili za koji dan. Btw, hoćete li sad i Marića nazvati četnikomsupervizor wrote:Da nebi Amerike i njihove imperijalisticke politike, danas bi na Vrbanja mostu bila tabla "Dobrodosli u Republiku Srpsku".
To Marića i žulja!![]()
?
-
VjecitiStudent
#92 Re: FTV - Paralele
Erzsebet wrote:Ne, nego ne bi ni bilo table "Republika Srpska", jer bismo Banjaluku osvojili za koji dan. Btw, hoćete li sad i Marića nazvati četnikomsupervizor wrote:Da nebi Amerike i njihove imperijalisticke politike, danas bi na Vrbanja mostu bila tabla "Dobrodosli u Republiku Srpsku".
To Marića i žulja!![]()
?
Mozes li to i dokazati na pravoj temi, na kojoj su mnogi od diskutanata i licno ucestvovali u "osvajanju Banjaluke za jedan dan"
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 49&t=72206
-
VjecitiStudent
#93 Re: FTV - Paralele
Pomogli kako, bombardovanjem?novi.dan.nova.nafaka wrote:Nažalost, ameri jesu indirektno učestvovali u ovom krvavom ratu i dobrano pomogli srpsku stranu. Istina, oružje se dobijalo sa strane, ali to je već nešto sasvim drugo. I da, nažalost, ameri i dalje počesto stoje na strani onih koji čine zločine, a najbolji primjer za to jeste Izrael.dragonz wrote:![]()
![]()
![]()
Na stranu sve to, idiotski čin poput današnjeg je prije svega žalostan, a onda i malo čudan. Tip upuca 2 policajca, sirotinju običnuu koja nema veze sa američkom vanjskom politikom, a onda stane šetati na tramvajskoj stanici. Šta je mislio, da će mu dostaviti picu, pa da može nastaviti pucati dalje !?!?!?
- nosara
#94 Re: FTV - Paralele
Maric je novinarcina i ima muda od betona...!
Uvodeci embargo na naoruzanje koji je pogadjao samo BiH, amerika je cekala da nas podave... Pa se davljenje oteglo unedogled, a i davljenik se nesto poceo previse koprcat... Intervenisali su kad su im slike masakriranih civila dopizdile preko glave... I u Dejtonu su stvorili neodrzivu rugobu od drzave... Bas im hvala, nataknem ih po stoti put...
Uvodeci embargo na naoruzanje koji je pogadjao samo BiH, amerika je cekala da nas podave... Pa se davljenje oteglo unedogled, a i davljenik se nesto poceo previse koprcat... Intervenisali su kad su im slike masakriranih civila dopizdile preko glave... I u Dejtonu su stvorili neodrzivu rugobu od drzave... Bas im hvala, nataknem ih po stoti put...
- Comrad
#95 Re: FTV - Paralele
Jesu pomogli, al sa nekim zakasnjenjem od 3-4 godine.
Kad smo napokon oformili kako treba armiju i krenuli u osvajanje teritorija, dolaze ameri da nam pomognu. E bas su nam pomogli, tolko da se malo smirimo do sljedeceg rata i tako unedogled.
Nek ne pomazu vise. Pustite nas da se koljemo, barem nek jedan narod zivi kako treba.
Kad smo napokon oformili kako treba armiju i krenuli u osvajanje teritorija, dolaze ameri da nam pomognu. E bas su nam pomogli, tolko da se malo smirimo do sljedeceg rata i tako unedogled.
Nek ne pomazu vise. Pustite nas da se koljemo, barem nek jedan narod zivi kako treba.
- ultima_palabra
#96 Re: FTV - Paralele
Mislim da je redoslijed obrnut, prvo dolazi bombardovanje pa onda osvajanje teritorija.Comrad wrote:Kad smo napokon oformili kako treba armiju i krenuli u osvajanje teritorija, dolaze ameri da nam pomognu.
Što se tiče Mladena, bio mi je uvijek simpatičan zbog načina kako je vodio emisije a i viđam ga u komšiluku
- nosara
#97 Re: FTV - Paralele
Ti ne vjerujes svojim ocima...?ultima_palabra wrote:Mislim da je redoslijed obrnut, prvo dolazi bombardovanje pa onda osvajanje teritorija.Comrad wrote:Kad smo napokon oformili kako treba armiju i krenuli u osvajanje teritorija, dolaze ameri da nam pomognu.
Što se tiče Mladena, bio mi je uvijek simpatičan zbog načina kako je vodio emisije a i viđam ga u komšilukuAli stavljati u vanjskopolitičku emisiju javnog servisa priloge o iluminatima, lobanjama i kostima i Bilderbergu je dno dna
Nek se potrudi malo istražiti stvari, pročitati knjiga i članaka umjesto da nam servira teorije zavjere za tinejdžere... može pogledati kako to rade npr. Mufid Memija ili Mirjana Rakić sa HTV-a.
Rakicka je imala cijelu emisiju posvecenu Bildrbegu, a memija je ziheras, nije u istoj ligi s Mladjom...
-
sumirprimus
#98 Re: FTV - Paralele
ako je m.m perjanica ftv-a,onda nije ni cudo sto su čučnuli... 
-
supervizor
#99 Re: FTV - Paralele
Marić u Paralelama tretira Ameriku na isti način kako je tretira Nova srpska politička misao. Uperedite pristup Paralela i NSPM-a i sve će vam se samo kazati.
- harač