Amko kupuje Merkur(MIMS)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

bach

#76 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by bach »

StupskaBitanga wrote:
bach wrote:
StupskaBitanga wrote:jel ko danas bio
koliko vidim na slikama i u izvjestajima bia je pomama na Otoci

Bio ja.

Sky Cola: 1.90.

:run: :run: :run:
u Konzumu ista tj 2l 1,8
U Bingu marku i po :bih: :bih: :bih: :bih:
StupskaBitanga

#77 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by StupskaBitanga »

Znaci svi kupujemo u Bingu :D :thumbup: :bih:
natascha

#78 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by natascha »

gdje su gledao slike, da pogledamo?????
karanana

#79 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by karanana »

bio ja veceras oko 7. truba ko i kad je bio merkur, radnica jedno 2 puta vise nego musterija. kao da su sve morale doci na posao. u sustini sve isto osim sto su nabacili frizider kole i dvije hrpe kole na prolaze. i nadodali su sole mio sokova. ocekivao sam neke proizvode na akciji ali nista. ja im opet zelim srecu i sve najbolje, ali i ja sam se definitivno uvjerio da je bingo najbolji spoj cijene, kvalitete i ponude na jednom mjestu.
StupskaBitanga

#80 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by StupskaBitanga »

natascha wrote:

gdje su gledao slike, da pogledamo?????
http://** No links **.ba/hronika/u-trznom-centru- ... a-policama
StupskaBitanga

#81 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by StupskaBitanga »

karanana wrote:bio ja veceras oko 7. truba ko i kad je bio merkur, radnica jedno 2 puta vise nego musterija. kao da su sve morale doci na posao. u sustini sve isto osim sto su nabacili frizider kole i dvije hrpe kole na prolaze. i nadodali su sole mio sokova. ocekivao sam neke proizvode na akciji ali nista. ja im opet zelim srecu i sve najbolje, ali i ja sam se definitivno uvjerio da je bingo najbolji spoj cijene, kvalitete i ponude na jednom mjestu.
znaici ostaje Bingo Alipašino kao najbolji izbor
bach

#82 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by bach »

StupskaBitanga wrote:Znaci svi kupujemo u Bingu :D :thumbup: :bih:

Bingo granap na Ciglanama odn. bivša Lora je vjerovatno najbolja trgovina u gradu, školski primjer kako bi jedna prodavnica trebala raditi: Jako dobar asortiman roba, povoljne cijene, fino uređen ambijent i izuzetno profesionalno osoblje. To ne treba da čudi kada se zna ko svraća ovdje po fasungu: Univerzitetski profesori, oficiri, poslovni ljudi i ljepke tatine djevojčice sa ciglana. Čini mi se da Nele Branković po zakonu stanuje iznad ove radnje.

Na drugoj strani AMKO na Alipašinom i Škafa u Halilovićima je primjer antibiznisa. Škafa pogotovo, svaki put kada uđem tamo kažem nikad više.

Prizemlje tog objekta je tako strašno mjesto da se to ne može opisati. Hladno, polumračno, prašnjavo, zrak ustajao roba razbacana. Djevojke u škafa uniformam stoje kao osuđenice nemaju pojma gdje se šta nalazi niti ih kupci zanimaju.

- "Ubio ga Bog, ko je ovo ovdje ostavio" urlala je nekakva šefica skrivena iza polica.

Užas sa velikim U
StupskaBitanga

#83 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by StupskaBitanga »

Bingo je samo nastavio kontinuitet Lore
Što je pohvalno jer su mogli to da upropaste
zli_hordas

#84 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by zli_hordas »

Ne do bog radit kod amka nikome to je pravo ropstvo,ne postoji radno vrijeme radis do kad ti se naredi a amko u ratu svercovo cigare.
natascha

#85 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by natascha »

zli_hordas wrote:Ne do bog radit kod amka nikome to je pravo ropstvo,ne postoji radno vrijeme radis do kad ti se naredi a amko u ratu svercovo cigare.

Neka, ne prepadajte, i ja sam jedna od onih koja je prinuđena preći kod Amka :sad:
StupskaBitanga

#86 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by StupskaBitanga »

natascha wrote:
zli_hordas wrote:Ne do bog radit kod amka nikome to je pravo ropstvo,ne postoji radno vrijeme radis do kad ti se naredi a amko u ratu svercovo cigare.

Neka, ne prepadajte, i ja sam jedna od onih koja je prinuđena preći kod Amka :sad:
to si radila kod Hilme?
i hajmo na sunce kako je bilo raditi i koliko ti je plata dužan
natascha

#87 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by natascha »

StupskaBitanga wrote:
natascha wrote:

to si radila kod Hilme?
ispade da sam jedna od rijetkih kojoj je fino raditi kod njih. barem je kod mene bilo tako, ali zna se za red, slobodni dani, zna se za radno vrijeme i sl......a plate, plate mi nikako ne mogu ostati dužni, ja ću svoje dobiti i u pitanju je samo par mjeseci za razliku od nekih koji je ne primaju puno duže, uostalom u toku svakog mjeseca bude plata. e sad nekad je to mjesec i nekoliko dana, na početku jednog pa sredinom drugog, ali se dobiju.........a što se tiče posla i napora, sve to puno zavisi i od radnika.......
SKAFISKAFNJAK

#88 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by SKAFISKAFNJAK »

gdje se nalaze te radnje bingo u sarajevu, koliko ih ima. znam za onu na ciglanama i eto sad procitah da ima i na alipasinom. ima li jos negdje?
StupskaBitanga

#89 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by StupskaBitanga »

SKAFISKAFNJAK wrote:gdje se nalaze te radnje bingo u sarajevu, koliko ih ima. znam za onu na ciglanama i eto sad procitah da ima i na alipasinom. ima li jos negdje?
Hadžići
bach

#90 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by bach »

ispade da sam jedna od rijetkih kojoj je fino raditi kod njih. barem je kod mene bilo tako, ali zna se za red, slobodni dani, zna se za radno vrijeme i sl......a plate, plate mi nikako ne mogu ostati dužni, ja ću svoje dobiti i u pitanju je samo par mjeseci za razliku od nekih koji je ne primaju puno duže, uostalom u toku svakog mjeseca bude plata. e sad nekad je to mjesec i nekoliko dana, na početku jednog pa sredinom drugog, ali se dobiju.........a što se tiče posla i napora, sve to puno zavisi i od radnika.......[/quote]

Znači

nisi dobivala platu na vrijeme

mjesecima si čekala ono što si pošteno zaradila

ostali su ti dužni novac koji si ti zaradila

ostali su ti dužni uplatiti doprinose...

Zar je fino raditi kod poslodavca :dance: :dance: koji se ovako ponaša prema uposlenicma?
udrch

#91 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by udrch »

Kod mene u komšiluku ima Amko manja radnja..
Uposlenice uvijek vesele i radnja uredna i popunjena..
Ne bih rekao da se u robovskom odnosu može biti tako korektan prema kupcima i prema poslu..
Ne znam kakve su im plate, ali posao im sigurno nije težak, a šefica radnje koju inače poznajem onako iz viđenja uvijek zajedno sa njima učestvuje u poslovima, bez nekog maltretiranja..
A nikad nisam vidio nekog drugog šefa osim nje u toj radnji..
sarajevsko_pivo

#92 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by sarajevsko_pivo »

udrch wrote:Kod mene u komšiluku ima Amko manja radnja..
Uposlenice uvijek vesele i radnja uredna i popunjena..
Ne bih rekao da se u robovskom odnosu može biti tako korektan prema kupcima i prema poslu..
Ne znam kakve su im plate, ali posao im sigurno nije težak, a šefica radnje koju inače poznajem onako iz viđenja uvijek zajedno sa njima učestvuje u poslovima, bez nekog maltretiranja..
A nikad nisam vidio nekog drugog šefa osim nje u toj radnji..
Sve zavisi od osobe :)
heckler

#93 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by heckler »

Amko komerc želi većinski paket dionica mostarskog Hepoka

Konkurencijsko vijeće BiH je zaprimilo zajedničku prijavu koncentracije od strane ortačke grupe kojom kompanija Amko komerc iz Sarajevo namjerava da stekne kontrolu nad mostarskim Hepokom kupovinom većinskog paketa dionica ove kompanije.

Amko Komerc trenutno ima 37% udjela u Hepoku, a Vino Župa iz Aleksandrovca, s kojom su zajedno kupili Hepok- 30 posto udjela.

Iz Konkurencijskog vijeća ističu da ne mogu govoriti o tome koliki paket koji Amko planira preuzeti."Ocjenjivanje prijave namjere koncentracije je u tijeku pa ne možemo davati podatke o novim dioničkim paketima do donošenja predmetnog rješenja", kazali su nam iz Konkurencijskog vijeća.

Podsjetimo, Amko komerc i Vino župa su 2008. kupili 67 posto kapitala ove kompanije koja je prije rata imala neke od najpoznatijih brandova u jugoistočnoj Europi. Za nju su tada platili 1,35 milijuna eura, a investicijskim planom bilo je predviđeno da će u sljedeće tri godine investirati 12,5 milijuna eura u proizvodnju.

:thumbup: :bih:
StupskaBitanga

#94 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by StupskaBitanga »

Kako piše Slobodna Bosna Amko će preuzeti i prodavnice Dobrinja d.d
sarajevsko_pivo

#95 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by sarajevsko_pivo »

StupskaBitanga wrote:Kako piše Slobodna Bosna Amko će preuzeti i prodavnice Dobrinja d.d
I koliko prodavnica imaju ti Dobrinje d.d.?
StupskaBitanga

#96 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by StupskaBitanga »

sarajevsko_pivo wrote:
StupskaBitanga wrote:Kako piše Slobodna Bosna Amko će preuzeti i prodavnice Dobrinja d.d
najatraktivnija je ona na Ilidži pored Melain centra
A ukupno su imali preko 20 naročito na teritoriji općine Ilidža i znam da imaju na Dobrinji i na Alipašinom te koliko se sjecam i 2 u Goraždu
mahalik

#97 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by mahalik »

U Amku Jami Genovese košta 4,5KM a u Bingu 4
udrch

#98 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by udrch »

StupskaBitanga wrote:
sarajevsko_pivo wrote:
najatraktivnija je ona na Ilidži pored Melain centra
A ukupno su imali preko 20 naročito na teritoriji općine Ilidža i znam da imaju na Dobrinji i na Alipašinom te koliko se sjecam i 2 u Goraždu
Skoro nekad sam bio u toj samoposluzi...
Prava prijeratna, nije se ništa promjenilo, osim što su domaće proizvode zamijenili uvozni..
ins

#99 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by ins »

bach wrote:
Bio ja.

Sky Cola: 1.90.

:run: :run: :run:
Znaci, bio si u AMKU i tamo trazio ni vise ni manje nego Agrokorov proizvod? I na osnovu toga donosis zakljucak da su skupi?

Mislim da mi od tebe trebamo bjezati :run: :run: :run:
karanana

#100 Re: Amko kupuje Merkur(MIMS)

Post by karanana »

mahalik wrote:U Amku Jami Genovese košta 4,5KM a u Bingu 4
da ali mu jami margarita kosta 3,30 a u bingu 3,70 a u konzumu cak 4.
Post Reply