Meni se ovo jednom desilo na 1.9 TDI, mozes li napisati dijagnozu?donsedin wrote: ja tako vozim recimo par mjeseci i samo motor sreza snagu na autoputu na 120, nece dalje da si tito.
Odem kod drugog covjeka i za minut rece sta je. Zato kazem samo vagcom za vw.
1,9 TDI ili 2,0 TDI ????
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- pirmin
#76 Re: 1,9 TDI ili 2,0 TDI ????
-
remover
#77 Re: 1,9 TDI ili 2,0 TDI ????
Nekad sam postavio slucjnu temu ( ne mogu da je nadjem)
trebam ovih dana da pogledam passata 2.0 tdi sa dsg mjenjacem, 06god 180k presao, uradjen veliki servis na 150k, dizne sve zamjenjene (platio oko 4 hiljade taj covijek, ima racune iz ase) i rekao je da ove NOVE sto je ugradio, ako se pokvare, da se mogu reparirati..??? jel to tacno..?
promjenjeno ulje u mjenjacu, mai servis uradjen, nove zimske gume, ljetne alu sa gumama..
dao bi mi covijek za 20 hiljadarki
jel ima jos kakvih boljki ovaj pasat mimo onih dizni??? al eto one su zamjenjene...
zna li ko sta
trebam ovih dana da pogledam passata 2.0 tdi sa dsg mjenjacem, 06god 180k presao, uradjen veliki servis na 150k, dizne sve zamjenjene (platio oko 4 hiljade taj covijek, ima racune iz ase) i rekao je da ove NOVE sto je ugradio, ako se pokvare, da se mogu reparirati..??? jel to tacno..?
promjenjeno ulje u mjenjacu, mai servis uradjen, nove zimske gume, ljetne alu sa gumama..
dao bi mi covijek za 20 hiljadarki
jel ima jos kakvih boljki ovaj pasat mimo onih dizni??? al eto one su zamjenjene...
zna li ko sta
- E&E
#78 Re: 1,9 TDI ili 2,0 TDI ????
Sto se tice nedostatka snage kod 1.9 TDI motora to se rijesi chip tuningom gdje auto dobije dodatnih 30-40 konjskih snaga. A 1.9 je dosta izdrzljiviji od 2.0 i jeftiniji za odrzavanje. Chipom se dodje na istu snagu + sto ce 1.9 ici i bolje od 2.0 iz razloga sto je laksi.
- Gile Šampion
#79 Re: 1,9 TDI ili 2,0 TDI ????
Pored dizni boljke Passata 2.0TDI su turbine i pumpe goriva.DSG sa 180 hiljada takodje moze opaliti po dzepu...
U svakom slucaju prije bih uzeo 1.9TDI sa BKC oznakom motora nego bilo kakav 2.0TDI...
Sretno
U svakom slucaju prije bih uzeo 1.9TDI sa BKC oznakom motora nego bilo kakav 2.0TDI...
Sretno
- donsedin
#80 Re: 1,9 TDI ili 2,0 TDI ????
sto BKC motorGile Šampion wrote:Pored dizni boljke Passata 2.0TDI su turbine i pumpe goriva.DSG sa 180 hiljada takodje moze opaliti po dzepu...
Sretno
-
remover
#81 Re: 1,9 TDI ili 2,0 TDI ????
hmmm
sta sad, da dignem ruke od ovog..???
jer fina je ponuda, niej previse para.. a i te glavne greske (dizne) i veliki servis su odradjeni, kao i servis mjenjaca..
Jel ima kod da vozi vw sa ovim dsg mjenjacem? jel imao problema??
sta sad, da dignem ruke od ovog..???
jer fina je ponuda, niej previse para.. a i te glavne greske (dizne) i veliki servis su odradjeni, kao i servis mjenjaca..
Jel ima kod da vozi vw sa ovim dsg mjenjacem? jel imao problema??
-
lavic
#82 Re: 1,9 TDI ili 2,0 TDI ????
Jest tako je, samo kako se nisu toga sjetili u VW ili Audi-u stavi cip i furaj.E&E wrote:Sto se tice nedostatka snage kod 1.9 TDI motora to se rijesi chip tuningom gdje auto dobije dodatnih 30-40 konjskih snaga. A 1.9 je dosta izdrzljiviji od 2.0 i jeftiniji za odrzavanje. Chipom se dodje na istu snagu + sto ce 1.9 ici i bolje od 2.0 iz razloga sto je laksi.
Za podizanje snage na motoru bez obzira na sve moderne dodatke kao sto su turbina, kompresor, dizne visokog priska, ipak kad zele da postignu kvalitetu, dugotrajnost i snagu mora se povecati zapremina motora.
I ako 1.9 i 2.0 izgledaju slicni motori ipak postoji razlika u mnogo elemenata, pa tako da ko zeli da ima jak/jaci motor onda je izbor 2.0, iako trosi malo vise ulja, zahtjeva mozda malo vise paznje.
-
RPM
#83 Re: 1,9 TDI ili 2,0 TDI ????
Oba motora 1.9 TDI PD i 2.0 TDI CR su 77 kW ili ~105 KS, dakle po snazi su jednaki, TDI CR je jeftiniji za proizvodnju a po cijeni skuplji od PD motora, dakle zna se ko će na skijanje u Garmišpart'nkirh'n. ... 
- 2AK-47
#84 Re: 1,9 TDI ili 2,0 TDI ????
1.9 Tdi valja samo sa Bosch pumpom nikako PD, to je smetlje. 2.0 TDI pucaju bregaste, uljna pumpa se kvari (košta oko 3500 eura), turbo punjač crkne, električna pumpa goriva u rezervaru, injektori, DPF filter...
Ma šta će ti to smetlje uzmi BMW E46 320 d i rješio si problem, ili Fiat JTD.
-
lavic
#85 Re: 1,9 TDI ili 2,0 TDI ????
Zaista moram te pitati sta si mislio kad si rekao pucaju bregaste, kakva je to uljna pumpa koja kosta 3500 Eura,i jesi li uopste prociatao sta si napisao, a ovo ostalo sto si naveo isto tako crkava i u 320 d E 46, a vjerovatno i u Fiatu JTD.2AK-47 wrote:1.9 Tdi valja samo sa Bosch pumpom nikako PD, to je smetlje. 2.0 TDI pucaju bregaste, uljna pumpa se kvari (košta oko 3500 eura), turbo punjač crkne, električna pumpa goriva u rezervaru, injektori, DPF filter...
- johntra
#86 Re: 1,9 TDI ili 2,0 TDI ????
Čovjek je samo napisao što je već neko napisao nekoliko postova ispred, a to i jesu standardne mane 2.0 TDI motora sa 140 KS...koliko znam, VW je imao najviše problema sa tim stvarima, dok ostali proizvođači nisu...za bregaste i ja prvi put čujem, dok i dizne jesu problem, što dokazuje zamjena na navedenom modelu...
- 2AK-47
#87 Re: 1,9 TDI ili 2,0 TDI ????
Uljna pumpa se nemože kupitit sama nego se kupuje komplet sa karterom, lancom, lančanicima tj kompletnim pogonskim dijelom. zastoj pumpe automacki dovodi do crkavanja turba uslijed slabog podmazivanja, dalje ulje ide u auspuh gdje se pali i prži DPF filter koji isto košta masno. ostalo da ti pišem džaba.lavic wrote:Zaista moram te pitati sta si mislio kad si rekao pucaju bregaste, kakva je to uljna pumpa koja kosta 3500 Eura,i jesi li uopste prociatao sta si napisao, a ovo ostalo sto si naveo isto tako crkava i u 320 d E 46, a vjerovatno i u Fiatu JTD.2AK-47 wrote:1.9 Tdi valja samo sa Bosch pumpom nikako PD, to je smetlje. 2.0 TDI pucaju bregaste, uljna pumpa se kvari (košta oko 3500 eura), turbo punjač crkne, električna pumpa goriva u rezervaru, injektori, DPF filter...
Imao sam za potrebe firme Passat 2.0 tdi koji me je nakon 100 000 km došao ko hodžu pita, morao ga na kraju prodati, a imam Punto van Jtd na njemu jednom samo pumpu električnu promijenio, a prešao mi je 230 000. J...bo auto od kojeg je Fiat bolji.
Na E46 moj drug zamijenio samo električnu pumpu, prešao 160 000 km.
-
lavic
#88 Re: 1,9 TDI ili 2,0 TDI ????
Zaista moram te pitati sta si mislio kad si rekao pucaju bregaste, kakva je to uljna pumpa koja kosta 3500 Eura,i jesi li uopste prociatao sta si napisao, a ovo ostalo sto si naveo isto tako crkava i u 320 d E 46, a vjerovatno i u Fiatu JTD.[/quote]
Uljna pumpa se nemože kupitit sama nego se kupuje komplet sa karterom, lancom, lančanicima tj kompletnim pogonskim dijelom. zastoj pumpe automacki dovodi do crkavanja turba uslijed slabog podmazivanja, dalje ulje ide u auspuh gdje se pali i prži DPF filter koji isto košta masno. ostalo da ti pišem džaba.
Imao sam za potrebe firme Passat 2.0 tdi koji me je nakon 100 000 km došao ko hodžu pita, morao ga na kraju prodati, a imam Punto van Jtd na njemu jednom samo pumpu električnu promijenio, a prešao mi je 230 000. J...bo auto od kojeg je Fiat bolji.
Na E46 moj drug zamijenio samo električnu pumpu, prešao 160 000 km.[/quote]
Ebiga, i moj jaran je trcao sa familijom iz tunela kad mu je isti pasat crko u sred tunela u Hrvatskoj, ali to nije razlog da kazemo da je passat kanta, Punto JTD je bez sumnje dobar auto sa vrlo malo problema ako je dorbo odrzavan i exploatisan, a BMW E46 je bolje auto od obadva, ali je i tvoj drug morao za 160 000 km zamjeniti lafete sa kuglama i zajedno sa hidro gumenim caurama, i bar jednom ocistiti EGR ventil sa usisnom granom a i sigurno jos ponesto sto ti je presutio iz samo njemu znanih razloga....
Uljna pumpa se nemože kupitit sama nego se kupuje komplet sa karterom, lancom, lančanicima tj kompletnim pogonskim dijelom. zastoj pumpe automacki dovodi do crkavanja turba uslijed slabog podmazivanja, dalje ulje ide u auspuh gdje se pali i prži DPF filter koji isto košta masno. ostalo da ti pišem džaba.
Na E46 moj drug zamijenio samo električnu pumpu, prešao 160 000 km.[/quote]
Ebiga, i moj jaran je trcao sa familijom iz tunela kad mu je isti pasat crko u sred tunela u Hrvatskoj, ali to nije razlog da kazemo da je passat kanta, Punto JTD je bez sumnje dobar auto sa vrlo malo problema ako je dorbo odrzavan i exploatisan, a BMW E46 je bolje auto od obadva, ali je i tvoj drug morao za 160 000 km zamjeniti lafete sa kuglama i zajedno sa hidro gumenim caurama, i bar jednom ocistiti EGR ventil sa usisnom granom a i sigurno jos ponesto sto ti je presutio iz samo njemu znanih razloga....
- 2AK-47
#89 Re: 1,9 TDI ili 2,0 TDI ????
Dobro EGR je posebna priča jer je on svoj vjerovatno očistio, neznam jer sam ja svoj morao komplet zamijeniti, nije se dao očistiti. Lafete kugle se to je redovno održavanje.
Bregasta mi je pukla na dva mjesta. Pukla kao ledenica, ravan rez kao da je namjerno presječena. Nije samo meni, ima još slučajeva izgleda da je to namjerno napravljeno.
Bregasta mi je pukla na dva mjesta. Pukla kao ledenica, ravan rez kao da je namjerno presječena. Nije samo meni, ima još slučajeva izgleda da je to namjerno napravljeno.