Vječna vatra na meti vandala
-
HM 2011
#76 Re: Vječna vatra na meti vandala
U transparentu se potkrala greška:
Sarajevo su oslobodili partizani uz Božiju pomoć (iako su dugo vremena tvrdili da su ateisti i da Bog ne postoji).....
inače interesantna tema....
Tvorac ovog transparenta je ili u rodu onom "Ovo je pošta, mamune", ili je samo želio da bude u tom folu....
U svakom slučaju potkrala se greška....
Ali šta je tu je....
Bog može sve, Bog prašta,
al ko ne ?
Sarajevo su oslobodili partizani uz Božiju pomoć (iako su dugo vremena tvrdili da su ateisti i da Bog ne postoji).....
Tvorac ovog transparenta je ili u rodu onom "Ovo je pošta, mamune", ili je samo želio da bude u tom folu....
Ali šta je tu je....
al ko ne ?
- harač
#77 Re: Vječna vatra na meti vandala
ne lupajHM 2011 wrote:U transparentu se potkrala greška:
Ali šta je tu je....
al ko ne ?
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#78 Re: Vječna vatra na meti vandala
NeJma greske, .... da su partizani vjerovali u Boga, jos bi nam nacisti Sarajevom setali, ...HM 2011 wrote:U transparentu se potkrala greška:
- Pitar s Kariba
#79 Re: Vječna vatra na meti vandala
Brat od moje nene je bio borac 16. muslimanske brigade i poginuo je tako što je u noći iz šume dolazio kući na sehur za vrijeme ramazana pa ga Švabe i Gestapo skontali i postavili zasjedu. Zato bih molio da se ne generalizuju stvari, makar on bio jedini partizan koji je vjerovao u Boga, a mislim da nije jedini!pape wrote:NeJma greske, .... da su partizani vjerovali u Boga, jos bi nam nacisti Sarajevom setali, ...HM 2011 wrote:U transparentu se potkrala greška:
Ovo šaranje po spomeniku kod vječne vatre je obični vandalizam i svi normalni ljudi, bez obzira bili vjernici, ateisti, agnostici ili bilo šta, bi trebali biti jedinstveni u osudi tog čina! Tako da, ove rasprave i prepirke na relaciji vjernici-nevjernici nemaju apsolutno nikakvog smisla, pa tako i ovaj odgovor u vidu transparenta smatram krajnje neukusnim. Odakle nekome pravo da se šprda sa Allahovim imenom i time vrijeđa osjećaje svih vjernika radi nekog pojednica "vjernika", a ustvari običnog nekulturnog vandala, koji je također zloupotrijebio i ponizio to časno ime?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#80 Re: Vječna vatra na meti vandala
Zasto mislis da je to sprdanje sa Allahovim imenom??
Mozda je to SAMO neciji stav,je l' svi moramo vjerovati u to da je oslobadjanju Sarajeva doprinjeo Allah???
Mozda je to SAMO neciji stav,je l' svi moramo vjerovati u to da je oslobadjanju Sarajeva doprinjeo Allah???
-
HM 2011
#81 Re: Vječna vatra na meti vandala
Ja Vam tvrdim da ako nije uz Božiju pomoć onda je uz đavolju ?
Valjda je bolje da je uz Božiju ?
A ipak, kad čovjek malo razmisli, šta bi bilo da smo svi mi sada Hansovi i Helge, da partizani nisu pobjedili ?
Šta vi mislite uz čiju pomoć su partizani pobjedili (Ako su uz Božiju, onda su lagali da su ateisti - a ako ćemo iskreno, lagali su bez granica)
A ipak, kad čovjek malo razmisli, šta bi bilo da smo svi mi sada Hansovi i Helge, da partizani nisu pobjedili ?
Šta vi mislite uz čiju pomoć su partizani pobjedili (Ako su uz Božiju, onda su lagali da su ateisti - a ako ćemo iskreno, lagali su bez granica)
- kjafiraginica
#82 Re: Vječna vatra na meti vandala
pape wrote:NeJma greske, .... da su partizani vjerovali u Boga, jos bi nam nacisti Sarajevom setali, ...HM 2011 wrote:U transparentu se potkrala greška:
-
pemanapemani
#83 Re: Vječna vatra na meti vandala
To ti imaš direktnu vezu sa Bogom, pa onako malo raspredate o II svjetskom ratu?HM 2011 wrote:Ja Vam tvrdim da ako nije uz Božiju pomoć onda je uz đavolju ?
Stvarno je šteta što nikad nećemo saznati kako bi bilo da je pobjedila ideologija koja je spaljivala ljude poput briketa.
Odlično je tako rezonovati stvari. Ono što se meni sviđa je pomoć Boga, a što mi se ne sviđa, to je uradio đavo.
-
HM 2011
#85 Re: Vječna vatra na meti vandala
Pa šta ću,
vjerujem u Boga, shvatam ga kao Svemogućeg ?
Šta da radim,
Da prestanem vjerovati u postojanje Boga Stvoritelja ? Pa čak i kada bih odlučio - šta bi bilo moje obrazloženje ?
Jeste da mi se ne sviđa dokazivanje vjere u Boga Pravednoga na ovaj način (šaranjem o tome po spomenicima),
ali recimo znači li to da su ipak partizani uz pomoć Boga Najjačeg od svega što postoji pobjedili ?
(Nije trolovanje, niti fleamovanje) Nemam vezu sa Bogom Stvoriteljem svega - ali okvirno religija se i vrti oko pojma Bog Milostivi = dobro, đavo prokleti=zlo....
Jeste da je Bog Svemogući stvorio đavola, znači stvorio i dobro i zlo... etc. etc....
ali filozofija nije za odbaciti u bilo kojem trenutku....
Šta da radim,
Da prestanem vjerovati u postojanje Boga Stvoritelja ? Pa čak i kada bih odlučio - šta bi bilo moje obrazloženje ?
Jeste da mi se ne sviđa dokazivanje vjere u Boga Pravednoga na ovaj način (šaranjem o tome po spomenicima),
ali recimo znači li to da su ipak partizani uz pomoć Boga Najjačeg od svega što postoji pobjedili ?
(Nije trolovanje, niti fleamovanje) Nemam vezu sa Bogom Stvoriteljem svega - ali okvirno religija se i vrti oko pojma Bog Milostivi = dobro, đavo prokleti=zlo....
Jeste da je Bog Svemogući stvorio đavola, znači stvorio i dobro i zlo... etc. etc....
- HAVANA
#86 Re: Vječna vatra na meti vandala
Dede ti nemoj nam vise nista objasnjavat.
-
pemanapemani
#87 Re: Vječna vatra na meti vandala
Nije problem nečija vjera u Boga. Problem je kada pojedinac uzme sebi za pravo da tumači vjeru i odlučuje šta je dobro, a šta zlo. "Ja Vam tvrdim...".HM 2011 wrote:Pa šta ću,
Šta da radim,
Nije problem vjera u Boga. Problem je kada neko na sebe preuzme ulogu da tumači drugima vjeru i odlučuje šta je dobro, a šta zlo. "Ja Vam tvrdim...".
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#88 Re: Vječna vatra na meti vandala
Imam dovoljno znanja o NOB-u (1941-1945), da ni u jednom trenutku ne zanemarujem ucesce i doprinos istinskih vjernika u partizanskim jedinicama u Drugom svjetskom ratu, te konacno izvojevanom pobjedom nad nacistickim zlom. U tom smislu sam zelio reci, da je u partizanskim jedinicama vjera bila potisnuta u strogo privatne sfere i nije figurirala kao bitan ideoloski faktor. I sva sreca da je bilo tako. Da je bilo po drugom obrascu, ovo sranje sto imamo danas, imali bi jos davne 1945.Pitar s Kariba wrote:Brat od moje nene je bio borac 16. muslimanske brigade i poginuo je tako što je u noći iz šume dolazio kući na sehur za vrijeme ramazana pa ga Švabe i Gestapo skontali i postavili zasjedu. Zato bih molio da se ne generalizuju stvari, makar on bio jedini partizan koji je vjerovao u Boga, a mislim da nije jedini!pape wrote:NeJma greske, .... da su partizani vjerovali u Boga, jos bi nam nacisti Sarajevom setali, ...HM 2011 wrote:U transparentu se potkrala greška:
Nije nas ta partizanska borba dovoljno naucila, ... zar iz nje ne mozemo toliko jasno prepoznati sta su bili ciljevi onih koji su se u njoj priklonili A.Pavelicu, D.Mihajlovicu, a da ne grijesim dushu, ... i onima koji su se kao cvijece priklanjali kvislinzima. To su bili ondasnji Bobani, Karadzici i po volji vam, ... dodajite ostale. Svima njima je parola bila, sa svojim narodom, u svojoj vjeri, na svojoj zemlji, a toga u Bosni nema i nikada nece biti bez puno prolivene krvi.
Sarajevo i cijelu teritoriju bivse Juge oslobodise partizani i to su povjesni fakti, bilo to nekima pravo ili ne.
Ubijedjen sam da ovo nije cin vjernika, ... ovo je cin nekoga ko je u sustini vjerski analfabeta, veze on sa vjerom nema. Taj je potpuno isti kao i onaj sto u Banja Luci nacrta kukasti kriz na Ferhadiji dzamiji, potpuno isti kao i onaj sto sprejom sara po nisanima, isti kao i onaj koji ostavlja poruke po crkvama, ... koji rusi nadgrobne spomenike.Pitar s Kariba wrote:Ovo šaranje po spomeniku kod vječne vatre je obični vandalizam i svi normalni ljudi, bez obzira bili vjernici, ateisti, agnostici ili bilo šta, bi trebali biti jedinstveni u osudi tog čina! Tako da, ove rasprave i prepirke na relaciji vjernici-nevjernici nemaju apsolutno nikakvog smisla, pa tako i ovaj odgovor u vidu transparenta smatram krajnje neukusnim. Odakle nekome pravo da se šprda sa Allahovim imenom i time vrijeđa osjećaje svih vjernika radi nekog pojednica "vjernika", a ustvari običnog nekulturnog vandala, koji je također zloupotrijebio i ponizio to časno ime?
I jos jedna jako bitna crta u svemu tome, .... svi se oni izjasnjavaju kao vjernici, ... ni jedan kao Titov sljedbenik.
Jesam li nesto slag`o, .... ?
Mi smo Titovi - Tito je nas.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#89 Re: Vječna vatra na meti vandala
PoTepsije wrote:Mene je moj hodza ucio da onaj ko skrnavi tudje u pravilu zavrsi u vjecnoj vatri![]()
Koja je jedno 600 puta toplija od obične vatre.
Predlažem autoru grafita da nabavi azbestne cefine na vrijeme, biće mu lakše.
- Jara
#90 Re: Vječna vatra na meti vandala
Pape zna znanje!pape wrote:
Imam dovoljno znanja o NOB-u (1941-1945), da ni u jednom trenutku ne zanemarujem ucesce i doprinos istinskih vjernika u partizanskim jedinicama u Drugom svjetskom ratu, te konacno izvojevanom pobjedom nad nacistickim zlom. U tom smislu sam zelio reci, da je u partizanskim jedinicama vjera bila potisnuta u strogo privatne sfere i nije figurirala kao bitan ideoloski faktor. I sva sreca da je bilo tako. Da je bilo po drugom obrascu, ovo sranje sto imamo danas, imali bi jos davne 1945.
Nije nas ta partizanska borba dovoljno naucila, ... zar iz nje ne mozemo toliko jasno prepoznati sta su bili ciljevi onih koji su se u njoj priklonili A.Pavelicu, D.Mihajlovicu, a da ne grijesim dushu, ... i onima koji su se kao cvijece priklanjali kvislinzima. To su bili ondasnji Bobani, Karadzici i po volji vam, ... dodajite ostale. Svima njima je parola bila, sa svojim narodom, u svojoj vjeri, na svojoj zemlji, a toga u Bosni nema i nikada nece biti bez puno prolivene krvi.
Sarajevo i cijelu teritoriju bivse Juge oslobodise partizani i to su povjesni fakti, bilo to nekima pravo ili ne.
Ubijedjen sam da ovo nije cin vjernika, ... ovo je cin nekoga ko je u sustini vjerski analfabeta, veze on sa vjerom nema. Taj je potpuno isti kao i onaj sto u Banja Luci nacrta kukasti kriz na Ferhadiji dzamiji, potpuno isti kao i onaj sto sprejom sara po nisanima, isti kao i onaj koji ostavlja poruke po crkvama, ... koji rusi nadgrobne spomenike.
I jos jedna jako bitna crta u svemu tome, .... svi se oni izjasnjavaju kao vjernici, ... ni jedan kao Titov sljedbenik.
Jesam li nesto slag`o, .... ?
Mi smo Titovi - Tito je nas.
-
HomeArt
#91 Re: Vječna vatra na meti vandala
Cinici su jedva docekali da osvane onakva parola, pitam se kakvi bi komentari bili da je pisalo: Samo je Zeljo vjecan ili Sanela volim te... nebitno. Sto se mene tice spomenik kao takav je izgubio svaki smisao poslije agresije '92, "heroj" se pretvorio u krvnika, tako da je onaj grafit samo jedan primitivizam u moru slicnih po sarajevskim zidovima.
-
HM 2011
#92 Re: Vječna vatra na meti vandala
Razmislio sam i odlučio da je prigovor neosnovan iz razloga što, ako rečenicu: Partizani su pobjedili uz Božiju pomoć - postavimo kao izvor svih problema....pemanapemani wrote:Nije problem nečija vjera u Boga. Problem je kada pojedinac uzme sebi za pravo da tumači vjeru i odlučuje šta je dobro, a šta zlo. "Ja Vam tvrdim...".HM 2011 wrote:Pa šta ću,
Šta da radim,
Nije problem vjera u Boga. Problem je kada neko na sebe preuzme ulogu da tumači drugima vjeru i odlučuje šta je dobro, a šta zlo. "Ja Vam tvrdim...".
Ako nisu pobjedili uz Božiju pomoć čija im pomoć preostaje ? (ta medalja ima samo dvije strane - nema malo trudan)
Odgovor je preostaje im đavolova pomoć - ako im je pomogao đavo kao što bi svi tersovi na forumu utvrdili (bitno je da nije Allah Dž.Š., jer eto, raja tvrdi) onda su oni loši momci - jer to je pravilo, a Natzi Nemačka dobri momci - što opet tvrdite da aposlutno ne može biti tačno - te iz tog razloga ja ponovno napominjem prigovor je NEOSNOVAN..... (to su ti sitni nedostatci)
Iz tog razloga prihvatite kao činjenicu: Partizani su pobjedili uz Božiju pomoć, prijeđite preko pitanja i osvrnite se na drugi aspekt priče:
Zašto je napisano Samo je Allah (bez Dž.Š. ? - znači provokacija) vječan,
zašto nije napisano samo je Bog vječan ?????
, i kakve bi konotacije imao takav natpis, da li bi onda bio opšteprihvatljiv po osnovu nekih kvazinormativa ispoljavanja mišljenja na nedozvoljen način..
(to je u suštini ono što kulja iz svih Vas ali VI to ne želite da javno kažete - Vi želite da živite jedni pored drugih - ali još nemate dovoljno snage da konkretno nastupite prilikom pojave bilo kakvih problema ovog tipa. Smatram bitnim napomenuti da je to iznimno vrijedna osobina i skoro pa teška za pronaći u našoj domovini)
Iz tog razloga raspravite malo o toj temi i ne smatrajte to za antiislamizam, nego prije kao jedno javno ispoljavanje tendencije za suživotom !
Last edited by HM 2011 on 14/09/2011 22:58, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#94 Re: Vječna vatra na meti vandala
Avdo Humo, Nurija Pozderac, Džemal Bijedić... krvnici?HomeArt wrote:Cinici su jedva docekali da osvane onakva parola, pitam se kakvi bi komentari bili da je pisalo: Samo je Zeljo vjecan ili Sanela volim te... nebitno. Sto se mene tice spomenik kao takav je izgubio svaki smisao poslije agresije '92, "heroj" se pretvorio u krvnika, tako da je onaj grafit samo jedan primitivizam u moru slicnih po sarajevskim zidovima.
-
HomeArt
#95 Re: Vječna vatra na meti vandala
Ne nego SRPSKO-CRNOGORSKE jedinice iste te vojske 50 godina kasnije.Chmoljo wrote:Avdo Humo, Nurija Pozderac, Džemal Bijedić... krvnici?HomeArt wrote:Cinici su jedva docekali da osvane onakva parola, pitam se kakvi bi komentari bili da je pisalo: Samo je Zeljo vjecan ili Sanela volim te... nebitno. Sto se mene tice spomenik kao takav je izgubio svaki smisao poslije agresije '92, "heroj" se pretvorio u krvnika, tako da je onaj grafit samo jedan primitivizam u moru slicnih po sarajevskim zidovima.
-
misaoni
#96 Re: Vječna vatra na meti vandala
Stvarno bi volio da se ovo sto se sad desava (ovo sranje) desavalo i desilo nakon 45 kao i svugdje u Evropi. Sva ova pitanja su rjesavana u tom periodu a nasa historija se kretala u jednom pravcu koji nas je doveo ovdje gdje smo sada..pape wrote: Imam dovoljno znanja o NOB-u (1941-1945), da ni u jednom trenutku ne zanemarujem ucesce i doprinos istinskih vjernika u partizanskim jedinicama u Drugom svjetskom ratu, te konacno izvojevanom pobjedom nad nacistickim zlom. U tom smislu sam zelio reci, da je u partizanskim jedinicama vjera bila potisnuta u strogo privatne sfere i nije figurirala kao bitan ideoloski faktor. I sva sreca da je bilo tako. Da je bilo po drugom obrascu, ovo sranje sto imamo danas, imali bi jos davne 1945.
Mi bi se rodili u nekom drugacijem sistemu. Slicnom onom kakav imamo u vecem dijelu Evrope, vjerovatno..i ne bi mi rjesavali sranje koje su nam ostavili nasi djedovi
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#97 Re: Vječna vatra na meti vandala
pa šta predlažeš? da izbrišemo taj fakt da su i oni učestvovali u oslobađanju grada? ili da pređemo preko fakta da nikako isti ljudi nisu mogli učestvovati u oslobađanju Sarajeva i njegovom rušenju?HomeArt wrote:
Ne nego SRPSKO-CRNOGORSKE jedinice iste te vojske 50 godina kasnije.
ili fakta da je naređeno da prvo muslimani uđu u grad?
ili fakta da ako je nešto iz Srbije, ne mora de fakto biti zločinačko i agresorsko?
ili fakta da obrišemo i hrvatske partizane, jer su nekako išli svoj na svoga po toj logici?
zašto bismo mi pristajali na šizofreniju koja je trenutno u Srbiji gdje je izjednačen status četnika i partizana?
i onda... imamo li obraza pozivati se na Valtera Perića?
- zateznistub
#98 Re: Vječna vatra na meti vandala
Dubokoumno, nema sta! Kakve veze imaju srpsko-crnogorske jedinice sa spomenikom podignutim u cast, izmeđuostalih, i bosanskohercegovackim borcima?HomeArt wrote:Ne nego SRPSKO-CRNOGORSKE jedinice iste te vojske 50 godina kasnije.Chmoljo wrote:Avdo Humo, Nurija Pozderac, Džemal Bijedić... krvnici?HomeArt wrote:Cinici su jedva docekali da osvane onakva parola, pitam se kakvi bi komentari bili da je pisalo: Samo je Zeljo vjecan ili Sanela volim te... nebitno. Sto se mene tice spomenik kao takav je izgubio svaki smisao poslije agresije '92, "heroj" se pretvorio u krvnika, tako da je onaj grafit samo jedan primitivizam u moru slicnih po sarajevskim zidovima.
Sto se tice "grafita", mislim da je djelo nepismenih hajvana.
-
pemanapemani
#99 Re: Vječna vatra na meti vandala
Shvataš li da postoje ljudi koji ne vjeruju u Boga i kojima su te tvoje filozofske konstrukcije totalne nebuloze? Ne možeš na sebe preuzeti ulogu tumača dobra i zla, "Ja Vam tvrdim...".HM 2011 wrote:Razmislio sam i odlučio da je prigovor neosnovan iz razloga što, ako rečenicu: Partizani su pobjedili uz Božiju pomoć - postavimo kao izvor svih problema....pemanapemani wrote:Nije problem nečija vjera u Boga. Problem je kada pojedinac uzme sebi za pravo da tumači vjeru i odlučuje šta je dobro, a šta zlo. "Ja Vam tvrdim...".HM 2011 wrote:Pa šta ću,
Šta da radim,
Ako nisu pobjedili uz Božiju pomoć čija im pomoć preostaje ? (ta medalja ima samo dvije strane - nema malo trudan)
Odgovor je preostaje im đavolova pomoć - ako im je pomogao đavo kao što bi svi tersovi na forumu utvrdili (bitno je da nije Allah Dž.Š., jer eto, raja tvrdi) onda su oni loši momci - jer to je pravilo, a Natzi Nemačka dobri momci - što opet tvrdite da aposlutno ne može biti tačno - te iz tog razloga ja ponovno napominjem prigovor je NEOSNOVAN..... (to su ti sitni nedostatci)
Iz tog razloga prihvatite kao činjenicu: Partizani su pobjedili uz Božiju pomoć, prijeđite preko pitanja i osvrnite se na drugi aspekt priče:
Zašto je napisano Samo je Allah (bez Dž.Š. ? - znači provokacija) vječan,
zašto nije napisano samo je Bog vječan ?????
, i kakve bi konotacije imao takav natpis, da li bi onda bio opšteprihvatljiv ?
(to je u suštini ono što kulja iz svih Vas ali VI to ne želite da javno kažete - Vi želite da živite jedni pored drugih - ali još nemate dovoljno snage da konkretno nastupite prilikom pojave bilo kakvih problema ovog tipa. Smatram bitnim napomenuti da je to iznimno vrijedna osobina i skoro pa teška za pronaći u našoj domovini)
Iz tog razloga raspravite malo o toj temi i ne smatrajte to za antiislamizam, nego prije kao jedno javno ispoljavanje tendencije za suživotom !
J.be mi se šta je bilo napisano. Za mene je to vandalizam i skrnavljenje spomenika. Sad što živimo u društvu u kojem svako na ono što mu se ne sviđa reaguje spominjanjem islamofobije, majorizacije, ugroženosti i sličnih nebuloza, nije tema emisije.
-
HM 2011
#100 Re: Vječna vatra na meti vandala
U potpunosti razumijem da postoje ljudi koji VJERUJU DA BOG NE POSTOJI - I DA SVE ŠTO SE ZBIVA DOGAĐA SLUČAJNO - a to dalje znači da oni ipak vjeruju u nešto,
i ne osporavam njihovo pravo,
Međutim i dalje zadržavam svoje pravo da kažem da ja a predpostavljam i mnogi drugi VJERUJU DA BOG IMA UTICAJA NA ZBIVANJA I DA SVE ŠTO SE ZBIVA DOGAĐA BOŽIJOM VOLJOM I BOŽIJIM ODREĐENJEM.
šta ćemo sad ?
Napominjem, ne podržavam oživljavanje - usmjeravanje pažnje na spomenik, na ovakav način, čak šta više, ukazao sam na određeni nesklad u komunikaciji građana po pitanju spominjanja Allaha Dž.Š.-Boga Svemogućeg-Jahvea.
Kako ćemo npr. (na primjer) ja i ti usaglasati stavove na ovu temu ? Ja problem ne vidim, ti problem vidiš -
pokaži mi šta je to problem osim moje religijske orjentacije (predpostavljam da i ti VJERUJEŠ da Bog ne postoji - znači vjeruješ u nešto) - pa ako mogu, da to ispravim, da bi jedan drugoga mogli smatrati za ravnopravne sugrađane ?
i ne osporavam njihovo pravo,
Međutim i dalje zadržavam svoje pravo da kažem da ja a predpostavljam i mnogi drugi VJERUJU DA BOG IMA UTICAJA NA ZBIVANJA I DA SVE ŠTO SE ZBIVA DOGAĐA BOŽIJOM VOLJOM I BOŽIJIM ODREĐENJEM.
šta ćemo sad ?
Napominjem, ne podržavam oživljavanje - usmjeravanje pažnje na spomenik, na ovakav način, čak šta više, ukazao sam na određeni nesklad u komunikaciji građana po pitanju spominjanja Allaha Dž.Š.-Boga Svemogućeg-Jahvea.
Kako ćemo npr. (na primjer) ja i ti usaglasati stavove na ovu temu ? Ja problem ne vidim, ti problem vidiš -
pokaži mi šta je to problem osim moje religijske orjentacije (predpostavljam da i ti VJERUJEŠ da Bog ne postoji - znači vjeruješ u nešto) - pa ako mogu, da to ispravim, da bi jedan drugoga mogli smatrati za ravnopravne sugrađane ?