BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baudelaire

#76 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Baudelaire »

A treću opciju, da mlatnemo Francuze 2-0 si zaboravio ? :dance:
denimb

#77 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by denimb »

Baudelaire wrote:A treću opciju, da mlatnemo Francuze 2-0 si zaboravio ? :dance:

Moze i 2-1, i to drugi gol da damo u 80-toj sa igracem manje, a onda prezivimo 15-tak minute potpune opsade naseg gola uz 2-3 precke francuza i 5-6 mrtvih sansi za gol.

A onda cemo svi da slavimo u cekaonici, na psihijatriji :D
Baudelaire

#78 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Baudelaire »

denimb wrote:
Baudelaire wrote:A treću opciju, da mlatnemo Francuze 2-0 si zaboravio ? :dance:

Moze i 2-1, i to drugi gol da damo u 80-toj sa igracem manje, a onda prezivimo 15-tak minute potpune opsade naseg gola uz 2-3 precke francuza i 5-6 mrtvih sansi za gol.

A ja ću da vam mašem s onog gore svijeta. Moje srce takav rasplet ne bi izdržalo :D
quasar

#79 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

Tesko se sacuvati kartona protiv Lux. Nisu ni oni vise naivni. Mi ih moramo pobjediti, i to mozda uzrokuje i nervozu i ostriju igru. Zadnji put u istoj ovakvoj situaciji jedva smo ih dobili 1:0, a bili su vece tarabe nego danas. Utakmica puna nervoze jer je moras dobiti.
denimb

#80 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by denimb »

Baudelaire wrote:
denimb wrote:

A ja ću da vam mašem s onog gore svijeta. Moje srce takav rasplet ne bi izdržalo :D

:D

Ne bi bilo zdravo nimalo :lol:
Baudelaire

#81 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Baudelaire »

Ja protiv Luksemburga očekujem meč kao i u gostima. Stvarno mislite da su takve ekipe sposobne za bunker? Sposobni su protiv Albanije i Bjelorusije, a mislim da smo se i sami uvjerili zašto je to tako, jer nam Albanija ni Bjelorusija u četiri utakmice nisu napravili jedne smislene akcije. Kad Luksemburgu dođe neko ko zna valjati loptu pojede ih. Ovdje bi mi Luksemburg rasturili, taman da Pape 11 Mravaca na teren izvede.
jeza u ledja

#82 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by jeza u ledja »

U pravu si Bodler, no eto trebaju tu tekmu shvatiti ozbiljno.

Sto se tice Francuske, i ja se slazem da nam je lakse dobiti njih gore nego proci baraz. Mozda glupo zvuci... U Parizu i onaj ko izgubi nije gotov, dakle ne igra se pod super pritiskom. U barazu - noge se odsjeku, pa haj ti igraj. :-?

Zato jebo zute kartone. Igraj muski koliko moras.

PS: Papac nije sinoc dobio karton, posto je neko spomenuo, ali jeste u Minsku.
vernes81

#83 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by vernes81 »

jeza u ledja wrote:U pravu si Bodler, no eto trebaju tu tekmu shvatiti ozbiljno.

Sto se tice Francuske, i ja se slazem da nam je lakse dobiti njih gore nego proci baraz. Mozda glupo zvuci... U Parizu i onaj ko izgubi nije gotov, dakle ne igra se pod super pritiskom. U barazu - noge se odsjeku, pa haj ti igraj. :-?

I ja bi se slozio da treba kod pjetlova zapeti maximalno i to je po meni jedina utakmica u ovim kvalifikacijama u kojom mozemo zaigrati max. napadacki i otvoreno jer nemamo nikakav psiho pritisak
Edin H.

#84 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:U pravu si Bodler, no eto trebaju tu tekmu shvatiti ozbiljno.

Ovo je sada takticki zeznuto odraditi :oops:

Da li igras relaksirano u Francuskoj ocekujuci da ces ionako zijaniti i sacuvas igrace za baraz.
Ili stisnes maksimalno, dosta igraca moze dobiti prvi ili drugi zuti, poneko i crveni i ukopas se za baraz ako zijanis.
Pokazalo se sinoc koliko smo tanki cim nam fali nekoliko kljucnih igraca, jer klupe prakticno nemamo.
ona stvar od L.Gage

#85 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ona stvar od L.Gage »

imamo mi dobre igrace na klupi ali niti jedan nije u formi, Ibricic se trudi ali fali tu onaj osjecaj sa loptom Misimovic ga ima al' brate on nema kondicije za 20 minuta utakmice, sto se Štile tice puno stvari hoce da uradi sam :-) 8-)
Mobile_Disco

#86 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Mobile_Disco »

Ma samo hrabro, i ako budu kartoni, i ako bude baraz, imaju 2 tekme, ako neko propusti prvi, poginuti u drugoj za povoljan rezultat!
nocni_pjesnik

#87 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by nocni_pjesnik »

maTI MIla, citam ove komentare i vidim kolko je nama malo potrebno da budemo u oblacima...svi veseli...samo zivimo za tu utakmicu...vani se prica ' si vidio kako dobismo'....'onaj Zahirovic igracina ce biti' i slicno...heh...ae nek se veselimo :D :D
plejka2

#88 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by plejka2 »

Budemo li vako dobro igrali ko protiv bjelorusije mogo bi lux nova 3 boda upisat :-D
U francuskoj se ne nadam nikakvom cudu jer dok je platinija tamo cuda nisu moguca...
opet baraz i duvanje
Baudelaire

#89 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Baudelaire »

I ja se pridružujem grupi ovih što bi voljeli da vide Cocalića. Pape, zovi Allaha ti :D Bojim se da bi i Zahirović i Rahimić mogli po žuti dobiti protiv Francuza, i tu nam je kraj ako ne bude adekvatne zamjene.
zudda

#90 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by zudda »

imal kakve sanse da prodjemo kao najbolja 2 plasirana ekipa ako ima neki dobrovoljac da nam to prostudira :D
jeza u ledja

#91 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by jeza u ledja »

zudda wrote:imal kakve sanse da prodjemo kao najbolja 2 plasirana ekipa ako ima neki dobrovoljac da nam to prostudira :D
:lol: :lol: :lol:
Bosanski_kralj

#92 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Bosanski_kralj »

zudda wrote:imal kakve sanse da prodjemo kao najbolja 2 plasirana ekipa ako ima neki dobrovoljac da nam to prostudira :D
E jebo ga ti. :oops: Pa čitaj malo, do sad je ovo pitanje pojašnjeno bar 10ak puta.
Baudelaire

#93 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Baudelaire »

Bosanski_kralj wrote:
E jebo ga ti. :oops: Pa čitaj malo, do sad je ovo pitanje pojašnjeno bar 10ak puta.
Zeza se čovjek :D Vjerujem da se zeza :oops: Bolje mu je :x
nocni_pjesnik

#94 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by nocni_pjesnik »

de neko al strucan fakat...u tanane :D
cyprus

#95 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by cyprus »

Joj što mi idu na živce ove priče o najboljem drugoplasiranom :D

Od trenutka kad je izvučena naša grupa bilo je jasno da najbolji drugoplasirani neće biti iz nje. Sami tok kvalifikacija je to i potvrdio, a sada nema ni 0,01% šanse da se to desi :oops: i opet se drobi o tome :D
Bilki

#96 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Bilki »

nasi potencijalni protivnici u barazu bit ce jedna od ove 4 reprezentacije: Turska, Grcka, Srbija, Svedska uz uslov da nebude vecih osciliranja na fifinoj listi za mjesec septembar, od ovih koji imaju najvise sanse za drugo mjesto jedino Ceska stoji losije od nas, racunao sam da ce svicarska biti druga jer realno imaju bolji raspored do kraja od djetica sa cetinja
nemam_ideje

#97 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by nemam_ideje »

Pregaziće nas Francuska "ko plitak potok" ako budemo čistili kartone protiv Luxemburga. Postoji, po meni, još gora opcija a to je da budemo fol hrabri i idemo da dobijemo u Francuskoj i da ne očistimo kartone protiv Luxemburga. Onda će nas tek u baražu pregaziti ko plitak potok nebitno koga izvučemo(lažem, možemo se tačkati sa CG) :D

Jedini sastav koji može nešto uraditi, bilo u baražu ili protiv Francuske(što je u suštini zona SF-a) jeste onaj koji je dobio u Bjelorusiji 0:2 ; Al identičan. Imajući u vidu kartone i igrače na klupi, najebali smo. Mravac, Zec, Bešić, Muslimović i Ibričić nisu nikakva prevaga. Odnosno, odmažu nam blago rečemo. Hint: Ibričić u napadu, Mravac u odbrani.

Kad budeš iskartoniran, pošalješ na teren 3-4-5 kreativaca, fasuješ i onda se čudiš što se to desilo. To je scenarij koji će se desiti ako ne izvučemo nekog novog igrača brzo iz rukava ili budemo toliko sretni da nam u baražu u obje utakmice igra ista ekipa koja je dobila Bjeloruse. Doduše postoji opcija da dobijemo Francusku u gostima al nešto nisam optimističan. Ne znam zašto :D O povredama ne smijem ni da razmišljam.

Uglavnom, zajebana situacija.

Jedino ispravo rješenje, čišćenje kartona protiv Luxemburga svih bitnijih reprezentativaca, u Pariz sa formacijom 8-1-1 i nadati se kakvom korneru ili frljoci :mrgreen: Onda sa ekipom koja nije opterećena kartonima u baraž. Obavezno zaposliti kakvog vrača da nam čara da ne bude povreda. Usput, još par puta ponoviti Sušiću da Štilić, Medunjanin, Ibričić, Misimović i Džeko NE MOGU DA IGRAJU ZAJEDNO. Pa mi smo igrali sa igračem više sat vremena i imali na kraju utakmice posjed lopte 52% :skoljka: Pametnom dosta. Valjda. Napokon.

Ključ odlaska na EP jeste igra bez lopte i trčanje. 5 plejeva nam ne treba. Treba nam više trkača. Ko zna, ako dovoljno puta ponovim možda se nešto zaista promijeni :D
5okraka

#98 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by 5okraka »

Niko ne prica o Estoniji u barazu :-)

Uz duzno postovanje reprezentaciji Srbije, ja mislim da ce ih Italija i Slovenija pobjediti a hrabri Estonci se prosetati Belfastom.
TOM SCHOLZ

#99 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by TOM SCHOLZ »

Mislim da je Papac morao napraviti karton protiv bjelorusa i biti cist pred utakmicu sa francuzima,pa ipak nesto mi govori da kartoni nece puno imati veze sa "obracunom kod STAD DE FRANSA" :bih:
denimb

#100 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by denimb »

jeza u ledja wrote:
:lol: :lol: :lol:

Sinoc dođem na posao, i priđem kolegama da se pozdravim kad njih trojca raspravljaju, crtaju i razvlace nadugo i nasiroko kako nama treba samo bod u Francuskoj pa da budemo najbolji drugi...

Sekunda mi je falila da se kuci vratim :-)
Locked