Baraz

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koga biste voljeli kao protivnika u baražu?

Croatia
27
13%
Portugal
19
9%
Republic of Ireland
69
33%
Czech Republic
92
44%

Total votes: 207

psydelija

#76 Re: Baraz

Post by psydelija »

Alen___ wrote:crna gora i estonija :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
crna gora ce treca biti u toj grupi...svajcarska je druga.
udrch

#77 Re: Baraz

Post by udrch »

psydelija wrote:
Alen___ wrote:crna gora i estonija :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
crna gora ce treca biti u toj grupi...svajcarska je druga.
Hoš da se kladimo za Crnu Goru..ja kažem da će biti u baražu..
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#78 Re: Baraz

Post by anthraxQ »

ja bi ljudi Češku.

:thumbup:

et.

edit: ali ne možemo, jer je u istom šeširu. :( :( :oops:
Chicago075

#79 Re: Baraz

Post by Chicago075 »

psydelija wrote:zasto baraz? bosna ide direktno!
a Hercegovina u Baraz :D :bih:
psydelija

#80 Re: Baraz

Post by psydelija »

udrch wrote:
psydelija wrote:crna gora ce treca biti u toj grupi...svajcarska je druga.
Hoš da se kladimo za Crnu Goru..ja kažem da će biti u baražu..
kao da vidim da ce ih svajcarska preskociti...

ps. mozemo se kladiti. :D
Obuca9

#81 Re: Baraz

Post by Obuca9 »

anthraxQ wrote:http://www.uefa.com/memberassociations/ ... index.html

evo ovoj.

koja je sad ovo lista onda, a koja je ta @convictova?
Kralju ovo ti je rang lista za klupski fudbal. Nema ovo veze sa reprezentacijama ;)
El_comadante

#82 Re: Baraz

Post by El_comadante »

s obzirom da smo dobili bjeloruse dvaputa za očekivati je da čemo se popeti na listi i eventualno preskočiti nekoga od ovih mogučih protivnika. e sad koliko bi nam koristio remi sa francuzima što se tiče te liste?
vox-populi

#83 Re: Baraz

Post by vox-populi »

El_comadante wrote:s obzirom da smo dobili bjeloruse dvaputa za očekivati je da čemo se popeti na listi i eventualno preskočiti nekoga od ovih mogučih protivnika. e sad koliko bi nam koristio remi sa francuzima što se tiče te liste?
Nisam nasao u onim pravilima koja se lista tacno koristi, odnosno od kojeg datuma. Da li se ceka zavrsetak kvalifikacija, pravi aktuelna lista te na osnovu nje odredjuju nositelji ili se fiksira neki datum?

Ako se ceka zavrsetak kvalifikacija, onda bi remi sa Francuskom mozda i koristio.
zlaataan

#84 Re: Baraz

Post by zlaataan »

Qualifying play-offs

The play-off ties will be played over two legs, with the first legs on 11 and 12 November and the second legs on 15 November 2011. The four winners are found according to the standard rules for the knockout phase in European competitions, and the winners will qualify for the Euro 2012 tournament.
After confusion caused by the UEFA play-offs for 2010 FIFA World Cup qualifying – which was originally to be an unseeded draw, but was seeded by FIFA in September 2009 – UEFA have announced that the draw for the play-offs will be seeded. The four runners-up with the best positions in the UEFA team coefficient ranking system will be seeded and will play their second legs at home. Each nation's coefficient and ranking position for the draw and final Euro 2012 draw will be calculated per results up to and including 11 October 2011:

40% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2012 qualifying stage.
40% of the average ranking points per game earned in the 2010 FIFA World Cup qualifying stage and final tournament.
20% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2008 qualifying stage and final tournament.
Na ovaj način će se odrediti nosioci i nenosioci.
Max Bunker

#85 Re: Baraz

Post by Max Bunker »

zlaataan wrote:
Qualifying play-offs

The play-off ties will be played over two legs, with the first legs on 11 and 12 November and the second legs on 15 November 2011. The four winners are found according to the standard rules for the knockout phase in European competitions, and the winners will qualify for the Euro 2012 tournament.
After confusion caused by the UEFA play-offs for 2010 FIFA World Cup qualifying – which was originally to be an unseeded draw, but was seeded by FIFA in September 2009 – UEFA have announced that the draw for the play-offs will be seeded. The four runners-up with the best positions in the UEFA team coefficient ranking system will be seeded and will play their second legs at home. Each nation's coefficient and ranking position for the draw and final Euro 2012 draw will be calculated per results up to and including 11 October 2011:

40% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2012 qualifying stage.
40% of the average ranking points per game earned in the 2010 FIFA World Cup qualifying stage and final tournament.
20% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2008 qualifying stage and final tournament.
Znaci, ono sto je @convict napisao je istina ?
Edin H.

#86 Re: Baraz

Post by Edin H. »

vox-populi wrote:
El_comadante wrote:s obzirom da smo dobili bjeloruse dvaputa za očekivati je da čemo se popeti na listi i eventualno preskočiti nekoga od ovih mogučih protivnika. e sad koliko bi nam koristio remi sa francuzima što se tiče te liste?
Nisam nasao u onim pravilima koja se lista tacno koristi, odnosno od kojeg datuma. Da li se ceka zavrsetak kvalifikacija, pravi aktuelna lista te na osnovu nje odredjuju nositelji ili se fiksira neki datum?

Ako se ceka zavrsetak kvalifikacija, onda bi remi sa Francuskom mozda i koristio.
Ovo je vazno pitanje, jer kontam da li kako na foru mogli uletiti u prvi sesir.

Aha, bice nova list na kraju kvalifikacija

Each nation's coefficient and ranking position for the draw and final Euro 2012 draw will be calculated per results up to and including 11 October 2011:
zlaataan

#87 Re: Baraz

Post by zlaataan »

Max Bunker wrote:
zlaataan wrote:
Qualifying play-offs

Znaci, ono sto je @convict napisao je istina ?
Nisam stigao da provjerim, ali moguće.
Obuca9

#89 Re: Baraz

Post by Obuca9 »

vox-populi wrote:

Pred prošli baraž, napravljena je "vanredna" rang-lista, dan nakon zadnjeg kola kvalifikacija, upravo kako bi nosioci za baraž bili izvučeni prema najsvježijoj listi.

Tako će vjerovatno biti i za ovaj baraž.

Ali, ako je tačno ovo gore, da se nosioci određuju prema zadnja tri ciklusa, a ne prema FIFA-inoj rang listi, te da 80% bodovanja nose zadnja dva ciklusa, u kojima smo bili odlični (dva puta po 19, u ovom možda i 20), onda bi mi mogli imati dobre šanse da budemo nosioci. Mrsko mi sad računati, ali siguran sam da smo tu oko 4-5 mjesta na toj listi.
vox-populi

#90 Re: Baraz

Post by vox-populi »

Ovo nije lista po kojoj se odredjuju nosioci.
zlaataan

#91 Re: Baraz

Post by zlaataan »

hz__semir wrote:
vox-populi wrote:

Pred prošli baraž, napravljena je "vanredna" rang-lista, dan nakon zadnjeg kola kvalifikacija, upravo kako bi nosioci za baraž bili izvučeni prema najsvježijoj listi.

Tako će vjerovatno biti i za ovaj baraž.

Ali, ako je tačno ovo gore, da se nosioci određuju prema zadnja tri ciklusa, a ne prema FIFA-inoj rang listi, te da 80% bodovanja nose zadnja dva ciklusa, u kojima smo bili odlični (dva puta po 19, u ovom možda i 20), onda bi mi mogli imati dobre šanse da budemo nosioci. Mrsko mi sad računati, ali siguran sam da smo tu oko 4-5 mjesta na toj listi.
Računaju se i završni turniri, na kojim nemamo učešća...
RIOP

#92 Re: Baraz

Post by RIOP »

Ma ko ce to sracunati ne bi ni Platini, znaci mi dobijemo Luxemburg, idemo u Francusku, gdje Francuzima gori da uzmu bod ili tri, a nama nista ne gori i mi igramo rastereceno sto nam moze pomoci protiv Francuza. Gledajuci utakmicu sa Rumunijom treba pokriti udarce izvana gdje su Francuzi tukli sa dobro velikih udaljenosti. Ali isto tako mi moramo igrati ovu utakmicu sa dva spica. Nemoze se igrati ovako sto se najbolje vidilo sa Bjelorusijom, Dzeko primi loptu prodje jednoga, a druga dvojica jedan ga lomi drugi uzima loptu, sto se vidi i na igri Man.citija cim je dosao Aguero bolji su dva puta i vidi se Dzekina igra.
palermo

#93 Re: Baraz

Post by palermo »

Edin H. wrote:
vox-populi wrote:

Ovo je vazno pitanje, jer kontam da li kako na foru mogli uletiti u prvi sesir.

Aha, bice nova list na kraju kvalifikacija

Each nation's coefficient and ranking position for the draw and final Euro 2012 draw will be calculated per results up to and including 11 October 2011:
Ama nikako vas ne kontam ?.što je važno pitanje, šta bi mi bitno dobili sa uvrštavanjem u evntualno prvi šešir. U ovom baražu po svoj prilici nema etabliranih reprezantacija koje po defaultu moraju proći, tako da objektivno je prično svejedno koga dpbijemo . ja bih lično jedino volio da se izbjegne mogućnost susreta sa Srbijom, iz svima poznatih razloga.

Al, nadajmo se, ovo će nakon 11 oktobra biti najsmješnija tema na forumu. Džaba smo krečili, odoše francuzi u baraž :D
Edin H.

#94 Re: Baraz

Post by Edin H. »

Zato sto nije realno da okrenemo niti jednu od ovih reprezentacija iz prvog sesira - Srbija, Grcka/Hrvatska, Svedska, Turska...

Jos nam je mozda i najbolja sansa da okrenemo Francuze u Parizu na trehu :mrgreen:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#95 Re: Baraz

Post by Dado dijasporitus »

Kako sam razumio da bi bili nosioci u barazu trebaju nam 3 od sljedece 4 varijante:

Armenija preskoci Irsku iz grupe B
Estonija preskoci Srbiju iz grupe C
Madjarska preskoci Svedsku iz grupe E
Crna Gora preskoci Svicu iz grupe G

Sa sve cetri reprezentacije se moze mo nositi bez puno problema. Barem da znam za koga da navijam u ostalim grupama :D
Obuca9

#96 Re: Baraz

Post by Obuca9 »

zlaataan wrote:Računaju se i završni turniri, na kojim nemamo učešća...
Ako je tačno ovo što je gore Edin stavio, onda se ne računaju. Gore piše
40% - kvalifikacije za Euro 2012
40% - kvalifikacije za Mundijal 2010
20% - Kvalifikacije za Euro 2008
Ejch-ju-es-i-aj-en

#97 Re: Baraz

Post by Ejch-ju-es-i-aj-en »

Evo fino urađena tabela UEFA national team rankinga sa poslednjim updateom

http://www.footballwr.altervista.org/Coeff2014.html
vox-populi

#98 Re: Baraz

Post by vox-populi »

hz__semir wrote:
Nisi dobro procitao:

zlaataan

#99 Re: Baraz

Post by zlaataan »

vox-populi wrote:
hz__semir wrote:
Nisi dobro procitao:

Dobra je stvar ovo average, jer onda ne znači toliko puno završni turnir.
Ejch-ju-es-i-aj-en

#100 Re: Baraz

Post by Ejch-ju-es-i-aj-en »

Znači itekako jer se dobija bonus od 6,000 poena po meču WC, te 9000 po meču Eura :)
Evo pravila http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf

Po mojoj računici imamo trenutno 27,118 bodova i ako bi recimo pobijedili Lux sa visokom razlikom mogli bi skočit za par mjesta, u odnosu na tabelu koju sam postavio par postova gore. Čini se da je prilično korektna.
Last edited by Ejch-ju-es-i-aj-en on 08/09/2011 16:47, edited 2 times in total.
Locked