crna gora ce treca biti u toj grupi...svajcarska je druga.Alen___ wrote:crna gora i estonija![]()
![]()
![]()
Baraz
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- psydelija
#76 Re: Baraz
-
udrch
#77 Re: Baraz
Hoš da se kladimo za Crnu Goru..ja kažem da će biti u baražu..psydelija wrote:crna gora ce treca biti u toj grupi...svajcarska je druga.Alen___ wrote:crna gora i estonija![]()
![]()
![]()
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#78 Re: Baraz
ja bi ljudi Češku.
et.
edit: ali ne možemo, jer je u istom šeširu.

et.
edit: ali ne možemo, jer je u istom šeširu.
- Chicago075
#79 Re: Baraz
a Hercegovina u Barazpsydelija wrote:zasto baraz? bosna ide direktno!
- psydelija
#80 Re: Baraz
kao da vidim da ce ih svajcarska preskociti...udrch wrote:Hoš da se kladimo za Crnu Goru..ja kažem da će biti u baražu..psydelija wrote:crna gora ce treca biti u toj grupi...svajcarska je druga.
ps. mozemo se kladiti.
- Obuca9
#81 Re: Baraz
Kralju ovo ti je rang lista za klupski fudbal. Nema ovo veze sa reprezentacijamaanthraxQ wrote:http://www.uefa.com/memberassociations/ ... index.html
evo ovoj.
koja je sad ovo lista onda, a koja je ta @convictova?
-
El_comadante
#82 Re: Baraz
s obzirom da smo dobili bjeloruse dvaputa za očekivati je da čemo se popeti na listi i eventualno preskočiti nekoga od ovih mogučih protivnika. e sad koliko bi nam koristio remi sa francuzima što se tiče te liste?
- vox-populi
#83 Re: Baraz
Nisam nasao u onim pravilima koja se lista tacno koristi, odnosno od kojeg datuma. Da li se ceka zavrsetak kvalifikacija, pravi aktuelna lista te na osnovu nje odredjuju nositelji ili se fiksira neki datum?El_comadante wrote:s obzirom da smo dobili bjeloruse dvaputa za očekivati je da čemo se popeti na listi i eventualno preskočiti nekoga od ovih mogučih protivnika. e sad koliko bi nam koristio remi sa francuzima što se tiče te liste?
Ako se ceka zavrsetak kvalifikacija, onda bi remi sa Francuskom mozda i koristio.
- zlaataan
#84 Re: Baraz
Na ovaj način će se odrediti nosioci i nenosioci.Qualifying play-offs
The play-off ties will be played over two legs, with the first legs on 11 and 12 November and the second legs on 15 November 2011. The four winners are found according to the standard rules for the knockout phase in European competitions, and the winners will qualify for the Euro 2012 tournament.
After confusion caused by the UEFA play-offs for 2010 FIFA World Cup qualifying – which was originally to be an unseeded draw, but was seeded by FIFA in September 2009 – UEFA have announced that the draw for the play-offs will be seeded. The four runners-up with the best positions in the UEFA team coefficient ranking system will be seeded and will play their second legs at home. Each nation's coefficient and ranking position for the draw and final Euro 2012 draw will be calculated per results up to and including 11 October 2011:
40% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2012 qualifying stage.
40% of the average ranking points per game earned in the 2010 FIFA World Cup qualifying stage and final tournament.
20% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2008 qualifying stage and final tournament.
-
Max Bunker
#85 Re: Baraz
Znaci, ono sto je @convict napisao je istina ?zlaataan wrote:Na ovaj način će se odrediti nosioci i nenosioci.Qualifying play-offs
The play-off ties will be played over two legs, with the first legs on 11 and 12 November and the second legs on 15 November 2011. The four winners are found according to the standard rules for the knockout phase in European competitions, and the winners will qualify for the Euro 2012 tournament.
After confusion caused by the UEFA play-offs for 2010 FIFA World Cup qualifying – which was originally to be an unseeded draw, but was seeded by FIFA in September 2009 – UEFA have announced that the draw for the play-offs will be seeded. The four runners-up with the best positions in the UEFA team coefficient ranking system will be seeded and will play their second legs at home. Each nation's coefficient and ranking position for the draw and final Euro 2012 draw will be calculated per results up to and including 11 October 2011:
40% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2012 qualifying stage.
40% of the average ranking points per game earned in the 2010 FIFA World Cup qualifying stage and final tournament.
20% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2008 qualifying stage and final tournament.
- Edin H.
#86 Re: Baraz
Ovo je vazno pitanje, jer kontam da li kako na foru mogli uletiti u prvi sesir.vox-populi wrote:Nisam nasao u onim pravilima koja se lista tacno koristi, odnosno od kojeg datuma. Da li se ceka zavrsetak kvalifikacija, pravi aktuelna lista te na osnovu nje odredjuju nositelji ili se fiksira neki datum?El_comadante wrote:s obzirom da smo dobili bjeloruse dvaputa za očekivati je da čemo se popeti na listi i eventualno preskočiti nekoga od ovih mogučih protivnika. e sad koliko bi nam koristio remi sa francuzima što se tiče te liste?
Ako se ceka zavrsetak kvalifikacija, onda bi remi sa Francuskom mozda i koristio.
Aha, bice nova list na kraju kvalifikacija
Each nation's coefficient and ranking position for the draw and final Euro 2012 draw will be calculated per results up to and including 11 October 2011:
- zlaataan
#87 Re: Baraz
Nisam stigao da provjerim, ali moguće.Max Bunker wrote:Znaci, ono sto je @convict napisao je istina ?zlaataan wrote:Na ovaj način će se odrediti nosioci i nenosioci.Qualifying play-offs
-
defender46
- Obuca9
#89 Re: Baraz
Pred prošli baraž, napravljena je "vanredna" rang-lista, dan nakon zadnjeg kola kvalifikacija, upravo kako bi nosioci za baraž bili izvučeni prema najsvježijoj listi.vox-populi wrote:Nisam nasao u onim pravilima koja se lista tacno koristi, odnosno od kojeg datuma. Da li se ceka zavrsetak kvalifikacija, pravi aktuelna lista te na osnovu nje odredjuju nositelji ili se fiksira neki datum?El_comadante wrote:s obzirom da smo dobili bjeloruse dvaputa za očekivati je da čemo se popeti na listi i eventualno preskočiti nekoga od ovih mogučih protivnika. e sad koliko bi nam koristio remi sa francuzima što se tiče te liste?
Tako će vjerovatno biti i za ovaj baraž.
Ali, ako je tačno ovo gore, da se nosioci određuju prema zadnja tri ciklusa, a ne prema FIFA-inoj rang listi, te da 80% bodovanja nose zadnja dva ciklusa, u kojima smo bili odlični (dva puta po 19, u ovom možda i 20), onda bi mi mogli imati dobre šanse da budemo nosioci. Mrsko mi sad računati, ali siguran sam da smo tu oko 4-5 mjesta na toj listi.
- vox-populi
#90 Re: Baraz
Ovo nije lista po kojoj se odredjuju nosioci.defender46 wrote:http://www.fifa.com/worldfootball/ranki ... 5&rank=207
- zlaataan
#91 Re: Baraz
Računaju se i završni turniri, na kojim nemamo učešća...hz__semir wrote:Pred prošli baraž, napravljena je "vanredna" rang-lista, dan nakon zadnjeg kola kvalifikacija, upravo kako bi nosioci za baraž bili izvučeni prema najsvježijoj listi.vox-populi wrote:Nisam nasao u onim pravilima koja se lista tacno koristi, odnosno od kojeg datuma. Da li se ceka zavrsetak kvalifikacija, pravi aktuelna lista te na osnovu nje odredjuju nositelji ili se fiksira neki datum?El_comadante wrote:s obzirom da smo dobili bjeloruse dvaputa za očekivati je da čemo se popeti na listi i eventualno preskočiti nekoga od ovih mogučih protivnika. e sad koliko bi nam koristio remi sa francuzima što se tiče te liste?
Tako će vjerovatno biti i za ovaj baraž.
Ali, ako je tačno ovo gore, da se nosioci određuju prema zadnja tri ciklusa, a ne prema FIFA-inoj rang listi, te da 80% bodovanja nose zadnja dva ciklusa, u kojima smo bili odlični (dva puta po 19, u ovom možda i 20), onda bi mi mogli imati dobre šanse da budemo nosioci. Mrsko mi sad računati, ali siguran sam da smo tu oko 4-5 mjesta na toj listi.
-
RIOP
#92 Re: Baraz
Ma ko ce to sracunati ne bi ni Platini, znaci mi dobijemo Luxemburg, idemo u Francusku, gdje Francuzima gori da uzmu bod ili tri, a nama nista ne gori i mi igramo rastereceno sto nam moze pomoci protiv Francuza. Gledajuci utakmicu sa Rumunijom treba pokriti udarce izvana gdje su Francuzi tukli sa dobro velikih udaljenosti. Ali isto tako mi moramo igrati ovu utakmicu sa dva spica. Nemoze se igrati ovako sto se najbolje vidilo sa Bjelorusijom, Dzeko primi loptu prodje jednoga, a druga dvojica jedan ga lomi drugi uzima loptu, sto se vidi i na igri Man.citija cim je dosao Aguero bolji su dva puta i vidi se Dzekina igra.
-
palermo
#93 Re: Baraz
Ama nikako vas ne kontam ?.što je važno pitanje, šta bi mi bitno dobili sa uvrštavanjem u evntualno prvi šešir. U ovom baražu po svoj prilici nema etabliranih reprezantacija koje po defaultu moraju proći, tako da objektivno je prično svejedno koga dpbijemo . ja bih lično jedino volio da se izbjegne mogućnost susreta sa Srbijom, iz svima poznatih razloga.Edin H. wrote:Ovo je vazno pitanje, jer kontam da li kako na foru mogli uletiti u prvi sesir.vox-populi wrote:Nisam nasao u onim pravilima koja se lista tacno koristi, odnosno od kojeg datuma. Da li se ceka zavrsetak kvalifikacija, pravi aktuelna lista te na osnovu nje odredjuju nositelji ili se fiksira neki datum?El_comadante wrote:s obzirom da smo dobili bjeloruse dvaputa za očekivati je da čemo se popeti na listi i eventualno preskočiti nekoga od ovih mogučih protivnika. e sad koliko bi nam koristio remi sa francuzima što se tiče te liste?
Aha, bice nova list na kraju kvalifikacija
Each nation's coefficient and ranking position for the draw and final Euro 2012 draw will be calculated per results up to and including 11 October 2011:
Al, nadajmo se, ovo će nakon 11 oktobra biti najsmješnija tema na forumu. Džaba smo krečili, odoše francuzi u baraž
- Edin H.
#94 Re: Baraz
Zato sto nije realno da okrenemo niti jednu od ovih reprezentacija iz prvog sesira - Srbija, Grcka/Hrvatska, Svedska, Turska...
Jos nam je mozda i najbolja sansa da okrenemo Francuze u Parizu na trehu
Jos nam je mozda i najbolja sansa da okrenemo Francuze u Parizu na trehu
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#95 Re: Baraz
Kako sam razumio da bi bili nosioci u barazu trebaju nam 3 od sljedece 4 varijante:
Armenija preskoci Irsku iz grupe B
Estonija preskoci Srbiju iz grupe C
Madjarska preskoci Svedsku iz grupe E
Crna Gora preskoci Svicu iz grupe G
Sa sve cetri reprezentacije se moze mo nositi bez puno problema. Barem da znam za koga da navijam u ostalim grupama
Armenija preskoci Irsku iz grupe B
Estonija preskoci Srbiju iz grupe C
Madjarska preskoci Svedsku iz grupe E
Crna Gora preskoci Svicu iz grupe G
Sa sve cetri reprezentacije se moze mo nositi bez puno problema. Barem da znam za koga da navijam u ostalim grupama
- Obuca9
#96 Re: Baraz
Ako je tačno ovo što je gore Edin stavio, onda se ne računaju. Gore pišezlaataan wrote:Računaju se i završni turniri, na kojim nemamo učešća...
40% - kvalifikacije za Euro 2012
40% - kvalifikacije za Mundijal 2010
20% - Kvalifikacije za Euro 2008
-
Ejch-ju-es-i-aj-en
#97 Re: Baraz
Evo fino urađena tabela UEFA national team rankinga sa poslednjim updateom
http://www.footballwr.altervista.org/Coeff2014.html
http://www.footballwr.altervista.org/Coeff2014.html
- vox-populi
#98 Re: Baraz
Nisi dobro procitao:hz__semir wrote:Ako je tačno ovo što je gore Edin stavio, onda se ne računaju. Gore pišezlaataan wrote:Računaju se i završni turniri, na kojim nemamo učešća...
- zlaataan
#99 Re: Baraz
Dobra je stvar ovo average, jer onda ne znači toliko puno završni turnir.vox-populi wrote:Nisi dobro procitao:hz__semir wrote:Ako je tačno ovo što je gore Edin stavio, onda se ne računaju. Gore pišezlaataan wrote:Računaju se i završni turniri, na kojim nemamo učešća...
-
Ejch-ju-es-i-aj-en
#100 Re: Baraz
Znači itekako jer se dobija bonus od 6,000 poena po meču WC, te 9000 po meču Eura 
Evo pravila http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
Po mojoj računici imamo trenutno 27,118 bodova i ako bi recimo pobijedili Lux sa visokom razlikom mogli bi skočit za par mjesta, u odnosu na tabelu koju sam postavio par postova gore. Čini se da je prilično korektna.
Evo pravila http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
Po mojoj računici imamo trenutno 27,118 bodova i ako bi recimo pobijedili Lux sa visokom razlikom mogli bi skočit za par mjesta, u odnosu na tabelu koju sam postavio par postova gore. Čini se da je prilično korektna.
Last edited by Ejch-ju-es-i-aj-en on 08/09/2011 16:47, edited 2 times in total.