naucimo vozit motor

Podforum za motocikliste...
Post Reply
kijamet insan

#76 Re: naucimo vozit motor

Post by kijamet insan »

Ramzess Veliki wrote:Evo jedan mali info za sarajevske bajkere - imali smo razgovor u KMUP vezano za naš projekat Škole sigurne vožnje, i ministarstvo je oduševljeno projektom. Isti ćemo predstaviti u maju, te ćemo dobiti poligon na Ilidži za upravljanje i izgradnju staze za obuku, a ako dozvoli teren (još nisam vidjeo parcelu) napravićemo bar stazu za trku ubrzanja. U svakom slučaju uradićemo jednu stazu za valjanje pa kolika god da bude. Ovo bi bile početne pripreme za izgradnju staze za prave trke. :thumbup: Isto tako saobraćajna policija će revidovati našu brošuru koju ćemo izdati tokom maja, a koja će biti korisna za sve početnike. :thumbup:
Ovim pozivamo i ostale sarajevske motoriste da nam se pridruže u izgradnji kluba. :thumbup:
Svaka cast. Incijativa vrijedna paznje koju ce nadam se svi podrzati. Vrijeme je da i Sarajevo dobije motodrom da lokalni heroji dobiju sansu pokazati svoje umjece na krajnje civilizovan nacin, bez rizika po druge ucesnike u saobraaju.
moa

#77 Re: naucimo vozit motor

Post by moa »

Ramzess Veliki wrote:Evo jedan mali info za sarajevske bajkere - imali smo razgovor u KMUP vezano za naš projekat Škole sigurne vožnje, i ministarstvo je oduševljeno projektom. Isti ćemo predstaviti u maju, te ćemo dobiti poligon na Ilidži za upravljanje i izgradnju staze za obuku, a ako dozvoli teren (još nisam vidjeo parcelu) napravićemo bar stazu za trku ubrzanja. U svakom slučaju uradićemo jednu stazu za valjanje pa kolika god da bude. Ovo bi bile početne pripreme za izgradnju staze za prave trke. :thumbup: Isto tako saobraćajna policija će revidovati našu brošuru koju ćemo izdati tokom maja, a koja će biti korisna za sve početnike. :thumbup:
Ovim pozivamo i ostale sarajevske motoriste da nam se pridruže u izgradnji kluba. :thumbup:
mogul se ja uclanit iako jos nemam ni motor ni vozacku za motor?

Svaka cast jos samo da to sve bude kako treba bez nekih birokratskih zavrzlama... :bih: :bih:
Ramzess Veliki

#78 Re: naucimo vozit motor

Post by Ramzess Veliki »

moa wrote:

Svaka cast jos samo da to sve bude kako treba bez nekih birokratskih zavrzlama... :bih: :bih:
Nemaš potrebe, jedino ako želiš kao simpatizer ispuniti pristupnicu i doći kad imamo neka druženja.
eluna

#79 Re: naucimo vozit motor

Post by eluna »

Ramzess Veliki wrote:
moa wrote:

Nemaš potrebe, jedino ako želiš kao simpatizer ispuniti pristupnicu i doći kad imamo neka druženja.
a može i tako??? .............. pa što ne vičeš :-D

ideja je super i treba je podržati .............. gdje se ispunjavaju te simpatizerske pristupnice??
shandrprcSA

#80 Re: naucimo vozit motor

Post by shandrprcSA »

eluna wrote:
Ramzess Veliki wrote:
moa wrote:

ideja je super i treba je podržati .............. gdje se ispunjavaju te simpatizerske pristupnice??
@RV, cuvaj se :D :D
TouringBiker
Grijem se na: Struju

#81 Re: naucimo vozit motor

Post by TouringBiker »

eluna wrote:
Ramzess Veliki wrote:
moa wrote:

Pa pisao je, u klubu Johnny (Zmaja od Bosne 73.), četvrtkom uveče iza 22 h da imaju druženje. Ja doduše kad sam prošli četvrtak vozio u to doba niz Zmaja od Bosne primjetih slovom i brojem jedan (1) motor ispred. Možda su ostali doduše bili sakriveni pozadi, ka Vilsonovom. :skoljka: Očito je interes za članstvo u klubu toliki da ne mogu sve savladati :lol:
Last edited by TouringBiker on 24/04/2013 09:54, edited 2 times in total.
Ramzess Veliki

#82 Re: naucimo vozit motor

Post by Ramzess Veliki »

eluna wrote: a može i tako??? .............. pa što ne vičeš :-D

Prvo te moram provozati da vidim da li ćeš ostati na motoru preko Bradine. Ako spadneš ništa od pristupnice. I nema varanja sa superlijepkom ... ostaju fleke na zadnjem sjedištu. I hlače. Poslije ih je teško odlijepiti. :lol:
esso_sa

#83 Re: naucimo vozit motor

Post by esso_sa »

Ramzess Veliki wrote:

Prvo te moram provozati da vidim da li ćeš ostati na motoru preko Bradine. Ako spadneš ništa od pristupnice. I nema varanja sa superlijepkom ... ostaju fleke na zadnjem sjedištu. I hlače. Poslije ih je teško odlijepiti. :lol:
Nadam se da ramzes nece zamjeriti ali moram da uskocim da malo pomognem eluni :)
@eluna, nemoj da te Ramzes strasi sa ovim testom preko Bradine. Evo da ti ja kao motorista objasnim kako ces kontrolisati vozaca motora bukvalno kao sto se konj moze kontrolisati (znam iz svog iskustva :lol: )

Lijepo sjednes, obuhvatis ga rukama oko struka (cvrsto da ne moze disat odnosno da ti stiskom ruku mozes kontrolisati koliko ces mu dozvoliti da dise :D ) a koljenima ga stisnes oko bubrega ili na dijelu izmedju bubrega i gornjeg dijela straznjice. Fino kad odvrne gas, ti mu samo zadas restrikciju disanja i povuces ga malo sebi (da se ispravi) a kad krene manijacki kociti, zabijes mu koljena u bubrege i vidjet ces kako odmah popusta kocnicu (ova koljena znaju zabolit ko mamuze konja :lol: ). A kad pretjera sa nagibom u zavoju, kompletnim tijelom se samo malo prebaci na drugu stranu da mu pokvaris balans i sam ce ispraviti motor :lol:
Kad mu das do znanja da znas ove tehnike, iznenada ces uzivati u jako lijepoj i ugodnoj voznji, onako po tvom cejfu :D

@Ramzes, ja sam vazda bio usamljeni vozac i nisam tip koji voli klubove ali ako vam bude trebala neka pomoc, tu sam :thumbup: Ako nista, da bacimo koji zajednici krug s vremena na vrijeme
Ramzess Veliki

#84 Re: naucimo vozit motor

Post by Ramzess Veliki »

esso_sa wrote:

@Ramzes, ja sam vazda bio usamljeni vozac i nisam tip koji voli klubove ali ako vam bude trebala neka pomoc, tu sam :thumbup: Ako nista, da bacimo koji zajednici krug s vremena na vrijeme
:thumbup:
Čim mi motor bude spreman za cestu. Poznaćeš ga po blještavim felgama ... zadnju poliram već treći dan. :lol:
Za desetak dana ću i ja biti na cesti ... ostalo mi je da ga lakiram, uradim naljepnice, prelakiram, ispoliram, zamijenim centralni amortizer i tečnosti. Sitnica. :D
Ako si nagodan za dužu vožnju, ove sezone obilazimo ostrva Brač, Hvar, Korčulu pa možeš uvijek sa nama, spavanje je kao i uvijek đabe. Samo ponesi neki šatorčić. Ako nemaš ili voliš komfor, apartmani su za nas 10 eura za noć. :thumbup:
A ako voliš duže ture, ići ćemo i za Pulu, a nadam se da me neće zaobići Ulcinj zbog sastavljanja motora.
Ramzess Veliki

#85 Re: naucimo vozit motor

Post by Ramzess Veliki »

@Esso_sa:
Ako voliš bržu vožnju, mi kolonu često dijelimo na dvije grupe da udovoljimo R-ovima jer je njima teško vući se sa čoperima istom brzinom, pa se sačekujemo u putu. Ja nekad idem sa R-ovima, nekad vodim čopere, kako sam već raspoložen. Ako vozim sa čoperima ponesem Avaz da mogu čitati u vožnji da ne zaspim. :lol:
eluna

#86 Re: naucimo vozit motor

Post by eluna »

Ramzess Veliki wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

JAH ETO ...................... baška bi se ja vozala na motoru :skoljka:

edit:

A što baš ti da me vozaš na motoru??? ................ imal' šta mlađe :D
Last edited by eluna on 23/04/2013 09:56, edited 1 time in total.
esso_sa

#87 Re: naucimo vozit motor

Post by esso_sa »

Ramzess Veliki wrote:@Esso_sa:
Ako voliš bržu vožnju, mi kolonu često dijelimo na dvije grupe da udovoljimo R-ovima jer je njima teško vući se sa čoperima istom brzinom, pa se sačekujemo u putu. Ja nekad idem sa R-ovima, nekad vodim čopere, kako sam već raspoložen. Ako vozim sa čoperima ponesem Avaz da mogu čitati u vožnji da ne zaspim. :lol:
Pored Avaza bi trebao nositi i cepice za usi da ne oglusis od coperasa :lol:
OK svakako, ja sam malo ograniceniji sa vremenom pa nisam siguran da cu moci voziti tolike ture ali svakako cu pratiti vas kalendar (nebi bilo lose mozda ovdje da pises kada gdje idete pa da vam se moze pridruziti) pa mozda vam se i ja ponekad "prikacim"
Sto se tice sarafanja, ja sam to zavrsio na minusu :D Sad za vikend je vec pao jedan krug do Mostara. Jos je hladno i cesta je prljava tako da i nije bio bas pravi uzitak (hvatao sam par puta prednji kraj) ali morao sam odmeraciti :)
Inace, na 70% ceste do MOstara je sredinom obje trake uljna fleka isto ko da je neko vozio sa probusenim karterom. Vidjao sam ovako nesto cesto ali nikada u zivotu da je toliki potez ceste zasut uljem, ne znam odakle mu je sve to iscurilo.... :shock:
eluna

#88 Re: naucimo vozit motor

Post by eluna »

esso_sa wrote:
Ramzess Veliki wrote:

Nadam se da ramzes nece zamjeriti ali moram da uskocim da malo pomognem eluni :)
@eluna, nemoj da te Ramzes strasi sa ovim testom preko Bradine. Evo da ti ja kao motorista objasnim kako ces kontrolisati vozaca motora bukvalno kao sto se konj moze kontrolisati (znam iz svog iskustva :lol: )

Lijepo sjednes, obuhvatis ga rukama oko struka (cvrsto da ne moze disat odnosno da ti stiskom ruku mozes kontrolisati koliko ces mu dozvoliti da dise :D ) a koljenima ga stisnes oko bubrega ili na dijelu izmedju bubrega i gornjeg dijela straznjice. Fino kad odvrne gas, ti mu samo zadas restrikciju disanja i povuces ga malo sebi (da se ispravi) a kad krene manijacki kociti, zabijes mu koljena u bubrege i vidjet ces kako odmah popusta kocnicu (ova koljena znaju zabolit ko mamuze konja :lol: ). A kad pretjera sa nagibom u zavoju, kompletnim tijelom se samo malo prebaci na drugu stranu da mu pokvaris balans i sam ce ispraviti motor :lol:
Kad mu das do znanja da znas ove tehnike, iznenada ces uzivati u jako lijepoj i ugodnoj voznji, onako po tvom cejfu :D

auuuuu ... vidi vidi fora i fazona .......... hvala eso, nij eloše da se zna :D
eluna

#89 Re: naucimo vozit motor

Post by eluna »

Ramzess Veliki wrote:
esso_sa wrote:

:thumbup:
Čim mi motor bude spreman za cestu. Poznaćeš ga po blještavim felgama ... zadnju poliram već treći dan. :lol:
Za desetak dana ću i ja biti na cesti ... ostalo mi je da ga lakiram, uradim naljepnice, prelakiram, ispoliram, zamijenim centralni amortizer i tečnosti. Sitnica. :D
Ako si nagodan za dužu vožnju, ove sezone obilazimo ostrva Brač, Hvar, Korčulu pa možeš uvijek sa nama, spavanje je kao i uvijek đabe. Samo ponesi neki šatorčić. Ako nemaš ili voliš komfor, apartmani su za nas 10 eura za noć. :thumbup:
A ako voliš duže ture, ići ćemo i za Pulu, a nadam se da me neće zaobići Ulcinj zbog sastavljanja motora.
ima li mjesta za četverotočkaše (obzirom da sam ispucala budžet u istanbulu)

:D
kijamet insan

#90 Re: naucimo vozit motor

Post by kijamet insan »

esso_sa wrote: :D Sad za vikend je vec pao jedan krug do Mostara. Jos je hladno i cesta je prljava tako da i nije bio bas pravi uzitak (hvatao sam par puta prednji kraj) ali morao sam odmeraciti :)
Inace, na 70% ceste do MOstara je sredinom obje trake uljna fleka isto ko da je neko vozio sa probusenim karterom. Vidjao sam ovako nesto cesto ali nikada u zivotu da je toliki potez ceste zasut uljem, ne znam odakle mu je sve to iscurilo.... :shock:
Katastrofa. Cuvajte se. Ovaj pocetak sezone je uvijek najopasniji po nas. Asfalt je hladan i u losem stanju, vozaci automobila su zaboravili tokom zime da uopste postojimo, a i mi samo smo zbog zime malo ispali iz forme.
Ramzess Veliki

#91 Re: naucimo vozit motor

Post by Ramzess Veliki »

eluna wrote: A što baš ti da me vozaš na motoru??? ................ imal' šta mlađe :D
Ima, i još uz to mesar. :thumbup:
Našem Miri ja kažem - Idi mali i donesi nam piva, a sebi uzmi sladoled. Miri će biti drago da te provoza. Zadnji put mu je mlada cura sjedila na motoru kad je služio u Vermahtu. :D
Ramzess Veliki

#92 Re: naucimo vozit motor

Post by Ramzess Veliki »

eluna wrote: ima li mjesta za četverotočkaše (obzirom da sam ispucala budžet u istanbulu)

Kako da ne ... to nam svakako odgovara da malo rasteretimo mašine i nešto prtljaga ubacimo u gepek. Pivo prije svega. :D
eluna

#93 Re: naucimo vozit motor

Post by eluna »

Ramzess Veliki wrote:
eluna wrote: A što baš ti da me vozaš na motoru??? ................ imal' šta mlađe :D
Ima, i još uz to mesar. :thumbup:
Našem Miri ja kažem - Idi mali i donesi nam piva, a sebi uzmi sladoled. Miri će biti drago da te provoza. Zadnji put mu je mlada cura sjedila na motoru kad je služio u Vermahtu. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ja ću da se skoncentrišem na ono "mlada cura" pa ću da ti se zahvalim

moš' mislit koliko je njemu godina ako sam ja za njega mlada
eluna

#94 Re: naucimo vozit motor

Post by eluna »

Ramzess Veliki wrote:
eluna wrote: ima li mjesta za četverotočkaše (obzirom da sam ispucala budžet u istanbulu)

Kako da ne ... to nam svakako odgovara da malo rasteretimo mašine i nešto prtljaga ubacimo u gepek. Pivo prije svega. :D
dodaj još jednog od 18 sa mašnicom i done deel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ramzess Veliki

#95 Re: naucimo vozit motor

Post by Ramzess Veliki »

esso_sa wrote: Pored Avaza bi trebao nositi i cepice za usi da ne oglusis od coperasa :lol:
OK svakako, ja sam malo ograniceniji sa vremenom pa nisam siguran da cu moci voziti tolike ture ali svakako cu pratiti vas kalendar (nebi bilo lose mozda ovdje da pises kada gdje idete pa da vam se moze pridruziti) pa mozda vam se i ja ponekad "prikacim"
Sto se tice sarafanja, ja sam to zavrsio na minusu :D Sad za vikend je vec pao jedan krug do Mostara. Jos je hladno i cesta je prljava tako da i nije bio bas pravi uzitak (hvatao sam par puta prednji kraj) ali morao sam odmeraciti :)
Ma nisu oni ni blizu Munjinom i Edinom Harleyu ... kako ti grme jadna ti majka ...

Svi smo mi ograničeni sa vremenom, svi radimo, a i porodice traže svoje ali nekako uspijevamo da se okupimo u većem broju. Sad, neko vozi više, neko manje ali nema zamjeranja, ko može vozi, ako ne može voziće kad stigne. A ovo je dobra ideja - od sada kad budemo planirali neku interesantnu vožnju dat ću obavijest ovdje sa infom o čemu se radi, kako se putuje, kakav je smještaj, odakle se kreće ... dobra ideja. :thumbup:
Uz jednu napomenu - motor prije polaska pregleda naš mehaničar i ako dobije zeleno svjetlo ide na put. Ako ne znači mora na servis. Mada on nekada progleda kroz prste ako i on vozi.
Put se dogovara sedmicu ranije, nema kašnjenja kad se kreće pa je bolje doći malo ranije.
Ramzess Veliki

#96 Re: naucimo vozit motor

Post by Ramzess Veliki »

eluna wrote: dodaj još jednog od 18 sa mašnicom i done deel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E što me vučeš za jezik ... :lol:
eluna

#97 Re: naucimo vozit motor

Post by eluna »

Ramzess Veliki wrote:
eluna wrote: dodaj još jednog od 18 sa mašnicom i done deel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E što me vučeš za jezik ... :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nemoj da ti odgovorim na ovo

:skoljka:
esso_sa

#98 Re: naucimo vozit motor

Post by esso_sa »

Ramzess Veliki wrote: Uz jednu napomenu - motor prije polaska pregleda naš mehaničar i ako dobije zeleno svjetlo ide na put.
I ? Izgleda li ispravno ? Trebal sta pregledat ? 8-)

ZEC
Last edited by esso_sa on 23/04/2013 13:56, edited 3 times in total.
hugollino

#99 Re: naucimo vozit motor

Post by hugollino »

Pozdrav bikeri

I ja se slažem s idejom da se konačno napravi prava stvar za bikere... Imamo mi i moto uniu i preko nje se može nešto riješiti ali bi trebalo i rijesiti taj problem prvenstveno u KS..

Eto može, vidimo se u četvrtak u Johny-ju..

Ja sam čoperaš i njih smatram pravim motoristima i opreznim.... R-ovi su dobri samo i oni sebi previše za pravo uzimaju... Spoj mladosti-ludost-neiskustva-nedostataka opreme i želje za dokazivanjem.... e to nije ljubav to je već nešto drugo...

Što se tiče ostalog, ja mogo i strukovno pomoći jer sam saobraćajac od glave do pete....

Ride ti live, live to ride
esso_sa

#100 Re: naucimo vozit motor

Post by esso_sa »

hugollino wrote:Pozdrav bikeri

I ja se slažem s idejom da se konačno napravi prava stvar za bikere... Imamo mi i moto uniu i preko nje se može nešto riješiti ali bi trebalo i rijesiti taj problem prvenstveno u KS..

Eto može, vidimo se u četvrtak u Johny-ju..

Ja sam čoperaš i njih smatram pravim motoristima i opreznim.... R-ovi su dobri samo i oni sebi previše za pravo uzimaju... Spoj mladosti-ludost-neiskustva-nedostataka opreme i želje za dokazivanjem.... e to nije ljubav to je već nešto drugo...

Što se tiče ostalog, ja mogo i strukovno pomoći jer sam saobraćajac od glave do pete....

Ride ti live, live to ride
E *ebiga, prvo javljanje da podrzis nesto i odmah pravis neke selekcije ko valja a ko ne.... Bezveze ti je prica (mislim na ovo podebljano)
Post Reply