madner wrote:Pa uzmi primjer Ilidze. Ko god se bude zalagao za uklanjanje divlje gradnje ne moze proci na izborima. Dok onaj koji obeca legalizaciju moze skupit poene. Mislim logicno, i ja da imam takav objekat ne bi razmisljao o crvenim ili zelenim nego o tome kako da ga zadrzim.
Upravo tako, pored toga svakako ja uvijek ističem neadekvat politički program i plan koji se tiče urbanih sredina, ako razmislimo šta su recimo stanovnici Alipašinog Polja dobili kao dodatnu vrijednost a što se tiče kvaliteta života u odnosu na prije rata (li Mojmila i Dobrinje), sem bazena recimo... dok ljudi koji pristižu i grade divlje objekte samim procesom gradnje dobivaju svašta... Ništa samo su izgubili jer prije su imali kablovsku besplatno !
Hoću reći sljedeće, kada bi kandidati za načelnike možda rekli sljedeće, umjesto divlje gradnje na obroncima će biti park šume, staze za bicikla, prostori za dječiju igru, trim staze, u naseljima ćemo napraviti parkove za pse i njihove vlasnike koji će biti odvojeni od parkova za djecu, nama vladaju provincijalci koji nemaju šta da nam ponude... (Maribor recimo) .... možda bi time privukli sebi drugačiju vrstu glasača....
Sarajevo će u roku deset godina ostati bez pitke vode ukoliko se ne riješi divlja gradnja u reonima vodozaštitnih zona.. to je problem o kojem se šuti i koji se ne spominje...