Dje to pise da je CG izvrsila agresiju nad BiH? Izgleda da nisi pricita sve sto pise tamo, no samo nagadjas.aladin wrote:Kad ne znas naci sam evo da ti pomognem :
http://javniservis.me/2011/01/03/ratni- ... incidenti/
Sad treba da je tebi dokazujem da formacije iz Crne Gore nisu bile na prostorima BiH.![]()
Svi su oni imali licne karte kad su ostajali povaljani po bosanskim vrletima. Ocigledno ili si bio premlad 92 da gledas tv ili uopste nisi iz sarajeva pa ne poznajes sta se desavalo ovde.
Dogadaji u Crnoj Gori
-
Cetinjanin
#76 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
-
aladin
#77 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Ne tu nema dokaza o agresiji nego o odnosu Prijateljske Crne Gore prema bosnjacima i procesiranjem za ratne zlocine u Crnoj Gori.
Sto se tice agresije Crna Gora je bila sastavni dio drzave koja je izvrsila agresiju nad BiH. Presjednik Crne gore u tom vremenu nije nista uradio da sprijeci slanje materijalno tehnickih sredstava i organizovanje paramilitarnih grupa koje su opremane i naoruzavane na podrucju Crne Gore.
Sad ja nagadjam i treba da ti dokazujem nesto sto svi znaju. Po toj tvojoj teoriji srbija je oslobodjena od optuzbe za agresiju - da li je i ona nevina samo mi seremo ovde o necemu sto je sud vec rijesio.
Sto se tice agresije Crna Gora je bila sastavni dio drzave koja je izvrsila agresiju nad BiH. Presjednik Crne gore u tom vremenu nije nista uradio da sprijeci slanje materijalno tehnickih sredstava i organizovanje paramilitarnih grupa koje su opremane i naoruzavane na podrucju Crne Gore.
Sad ja nagadjam i treba da ti dokazujem nesto sto svi znaju. Po toj tvojoj teoriji srbija je oslobodjena od optuzbe za agresiju - da li je i ona nevina samo mi seremo ovde o necemu sto je sud vec rijesio.
- Skijaš
#78 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Što se tiče bockanja, PTSP prijatelju. Jeli smo staro meso ko zna čega, konzervirano ko zna kada. Godinama smo imali najlon na prozorima jer detonacijom razbijeno staklo može zaklati čovjeka. Ne možeš ni čaj napraviti ni zube oprati a ni okupati se ako ne doneseš vodu na sebi kao mazga. I tako, s vremenom smo izgradili taj stav da se nikom ni za šta nećemo pravdati, a nama moraju sviCetinjanin wrote:Dobro je, ima normalnih i kod vas. A taman da dignem ruke od Bosanaca. Ali Sarajlije me vazda oduseve!Skijaš wrote:Cetinjanin, ne osvrći se puno na njihova bockanja. Mi u Sarajevu i vi na Cetinju smo na istoj strani i to je ovdje jedina bitna stvar
Uglavnom, važno je da smo mi u dobrim odnosima, a šta je bilo, bilo je, neka se sudovi bave tim.
-
Irvinovo stado
#79 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Ovaj Cetinjanin je Albanac... Providan si covjece. 
- gate
#80 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Prije bih rekao da je baš cetinjaninIrvinovo stado wrote:Ovaj Cetinjanin je Albanac... Providan si covjece.
- svjezi_ustipak
#81 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
11.07.2011, povodom otvaranja spomenika zrtvama u Crnoj Gori
Protestno pismo Udruženja Žena – žrtva rata i Saveza logoraša Bosne i Hercegovine
Kao žrtve agresije koju su Srbija i Crna Gora izvršili na Republiku Bosnu i Hercegovinu upućujemo oštar protest povodom odluke Vlade Crne Gore da u Podgorici otvori „Spomen – park“ posvećen, kako se navodi, svim civilnim žrtvama rata na prostoru bivše Jugoslavije od 1991. do 2001.godine. Ovo je sraman čin sa kojim crnogorska Vlada prekraja ratnu prošlost i posebno što se u ovom slučaju Crna Gora pokušava predstaviti kao država koja nije učestvovala u agresiji na BiH i genocidu nad Bošnjacima. Isto tako, ovo je sraman čin zato što vladajući režim CG stavlja u isti ravan žrtve genocida, silovanja, logora i progana sa zločincima koji su u infiromi JNA, rezervi, policije i paravojnih formacija poginuli u ratnim dejstvima, pljačkanju, silovanju… Najzad ovo je posebno sraman čin Vlade Crne Gore koji pomenuto spomen obilježje otvaraju 11. jula – na dan najvećeg genocida u Europi nakon Drugog svjetskog rata.
Javnosti radi, SR Jugoslavija odnosno Srbija i Crna Gora izvršile su oružanu agresiju na međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercgeovinu, dok su (i današnji) visoki crnogorski zvaničnici donosili odluke u povodu sprovođenja tog zločinačkog plana, posebno naglašavamo učestvujući u radu Vrhovnog savjeta odbrane tadašnje zločinačke VJ. Dok su pripadnici crnogorskih vojnih i paravojnih formacija učestvovali u činjenju najtežih ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida nad pripadnicima bošnjačkog naroda diljem Bosne i Hercgeovine. Rezultat agresije na BiH u kojoj je Crna Gora dala „ogroman doprinos“ je dvjesta hiljada žrtava rata, među kojima najviše djece, žena i staraca.
Zato, mi, žene -žrtve rata, žrtve užasnih tortura i silovanja u kojima su učestvovali i pripadnici vojnih i paravojnih formacija iz Crne Gore, i preživjeli logoraši najstrašnijih logora smrti u Europi poslije Drugog svjetskog rata, nastalih kao izraz zločinačke srpsko-crnogorske fašističke idoelogije, sa gnušanjem odbacujemo mogućnost da naši dželati, krvnici i nalogodvaci zločina, podižu spomenik nama – stvarnim civilnim žrtvama rata u BiH.
Nepromijenjena crnogorska vlast smislila je i sprovodi u djelo najsramniji i najužasniji mogući scenarij u kojem dželati podižu spomenike žrtavama svojih zločina. I to zločina bez kazne. Jer, koliko nam je poznato niko u Crnoj Gori nije optužen za ratne zločine po komandoj političkoj ili bilo kojoj drugoj liniji odgovornosti. Stoga mi dolje potpisani vam poručujemo – ne dozvoljavamo da manipulišete bošnjačkim civilnim žrtvama rata, i ne dozovljavamo da gradite spomenike istim onim krvavim rukama sa kojima ste rušili BiH, Sarajevo, Mostar, „oslobađali“ Srebrenicu, Višegrad, Foču, Trebinje, Bileću, Prijedor, Zvornik, Brčko, Banja Luku …
Ne dozvoljavamo da vaš europski put popločavate našim neiskopanim kostima koje su po vašem nalogu sakrivene u brojnim masovnim grobnicama s namjerom prikrivanja zločina i ratne odgovornosti. Zar ne vidite da vam na tom putu stoje brojni logori u kojima ste naš narod mučili i ubijali, na hiljade žena silovali, bezbroj naše djece ubili.
Spomenik koji podiže Vlada CG za nas predstavlja još jedan pokušaj obmane sveukupne javnosti kojom Crna Gora želi sakriti agresorsku ratnu prošlost i abolirati svoje najodgovornije političare iz tog perioda.
Na kraju poručujemo – Vi imate pravo podizati spomenike samo onim vašim građanima koje ste slali da vojuju i ubijaju po BiH a koje očito podrazumijevate pod „civilnim žrtavama rata“.
Bakira Hasečić,
Predsjednica Udruženja Žena – žrtva rata
Murat Tahirović,
Predsjednik Saveza logoraša BiH
Protestno pismo Udruženja Žena – žrtva rata i Saveza logoraša Bosne i Hercegovine
Kao žrtve agresije koju su Srbija i Crna Gora izvršili na Republiku Bosnu i Hercegovinu upućujemo oštar protest povodom odluke Vlade Crne Gore da u Podgorici otvori „Spomen – park“ posvećen, kako se navodi, svim civilnim žrtvama rata na prostoru bivše Jugoslavije od 1991. do 2001.godine. Ovo je sraman čin sa kojim crnogorska Vlada prekraja ratnu prošlost i posebno što se u ovom slučaju Crna Gora pokušava predstaviti kao država koja nije učestvovala u agresiji na BiH i genocidu nad Bošnjacima. Isto tako, ovo je sraman čin zato što vladajući režim CG stavlja u isti ravan žrtve genocida, silovanja, logora i progana sa zločincima koji su u infiromi JNA, rezervi, policije i paravojnih formacija poginuli u ratnim dejstvima, pljačkanju, silovanju… Najzad ovo je posebno sraman čin Vlade Crne Gore koji pomenuto spomen obilježje otvaraju 11. jula – na dan najvećeg genocida u Europi nakon Drugog svjetskog rata.
Javnosti radi, SR Jugoslavija odnosno Srbija i Crna Gora izvršile su oružanu agresiju na međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercgeovinu, dok su (i današnji) visoki crnogorski zvaničnici donosili odluke u povodu sprovođenja tog zločinačkog plana, posebno naglašavamo učestvujući u radu Vrhovnog savjeta odbrane tadašnje zločinačke VJ. Dok su pripadnici crnogorskih vojnih i paravojnih formacija učestvovali u činjenju najtežih ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida nad pripadnicima bošnjačkog naroda diljem Bosne i Hercgeovine. Rezultat agresije na BiH u kojoj je Crna Gora dala „ogroman doprinos“ je dvjesta hiljada žrtava rata, među kojima najviše djece, žena i staraca.
Zato, mi, žene -žrtve rata, žrtve užasnih tortura i silovanja u kojima su učestvovali i pripadnici vojnih i paravojnih formacija iz Crne Gore, i preživjeli logoraši najstrašnijih logora smrti u Europi poslije Drugog svjetskog rata, nastalih kao izraz zločinačke srpsko-crnogorske fašističke idoelogije, sa gnušanjem odbacujemo mogućnost da naši dželati, krvnici i nalogodvaci zločina, podižu spomenik nama – stvarnim civilnim žrtvama rata u BiH.
Nepromijenjena crnogorska vlast smislila je i sprovodi u djelo najsramniji i najužasniji mogući scenarij u kojem dželati podižu spomenike žrtavama svojih zločina. I to zločina bez kazne. Jer, koliko nam je poznato niko u Crnoj Gori nije optužen za ratne zločine po komandoj političkoj ili bilo kojoj drugoj liniji odgovornosti. Stoga mi dolje potpisani vam poručujemo – ne dozvoljavamo da manipulišete bošnjačkim civilnim žrtvama rata, i ne dozovljavamo da gradite spomenike istim onim krvavim rukama sa kojima ste rušili BiH, Sarajevo, Mostar, „oslobađali“ Srebrenicu, Višegrad, Foču, Trebinje, Bileću, Prijedor, Zvornik, Brčko, Banja Luku …
Ne dozvoljavamo da vaš europski put popločavate našim neiskopanim kostima koje su po vašem nalogu sakrivene u brojnim masovnim grobnicama s namjerom prikrivanja zločina i ratne odgovornosti. Zar ne vidite da vam na tom putu stoje brojni logori u kojima ste naš narod mučili i ubijali, na hiljade žena silovali, bezbroj naše djece ubili.
Spomenik koji podiže Vlada CG za nas predstavlja još jedan pokušaj obmane sveukupne javnosti kojom Crna Gora želi sakriti agresorsku ratnu prošlost i abolirati svoje najodgovornije političare iz tog perioda.
Na kraju poručujemo – Vi imate pravo podizati spomenike samo onim vašim građanima koje ste slali da vojuju i ubijaju po BiH a koje očito podrazumijevate pod „civilnim žrtavama rata“.
Bakira Hasečić,
Predsjednica Udruženja Žena – žrtva rata
Murat Tahirović,
Predsjednik Saveza logoraša BiH
-
Cetinjanin
#82 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Odnosi toga rezima su bili neprijateljski i prema Crnogorcima. Vec sam gore postova da su svi koji su se izjasnili kao Crnogorci dobili otkaze u policiju i da je takvo stanje trajalo do 1995-e.aladin wrote:Ne tu nema dokaza o agresiji nego o odnosu Prijateljske Crne Gore prema bosnjacima i procesiranjem za ratne zlocine u Crnoj Gori.
Bilo je i paramilitarnih grupa koje su isle da se bore sa muslimanima protiv pravoslavaca (to su bili crnogorski muslimani). Za takve stvari nije kriva drzava i nemoj mene nista okrivljavat oko toga, to su se pojedinci organizovali i isli u Bosnu da ratuju. Znam Poljake koji su isli da ratuju za Hrvatsku u Krajinu, pa niko ne optuzuje Poljsku za agresiju.aladin wrote:Sto se tice agresije Crna Gora je bila sastavni dio drzave koja je izvrsila agresiju nad BiH. Presjednik Crne gore u tom vremenu nije nista uradio da sprijeci slanje materijalno tehnickih sredstava i organizovanje paramilitarnih grupa koje su opremane i naoruzavane na podrucju Crne Gore.
Srbija je pomagala Mladica, materijalno i organizovanjem paratrupa, ali nije direktno i javno. Zbog toga ne mozes sankcionisat drzavu (jer nije javno), ali mozes pojedince koji su krijuci pomagali Bosanske Srbe, a to su Milosevic i ekipa. Mada, jedno je pomagat, a drugo je izvrsit otvorenu agresiju, kao sto se radilo u Vukovar i Dubrovnik.aladin wrote:Sad ja nagadjam i treba da ti dokazujem nesto sto svi znaju. Po toj tvojoj teoriji srbija je oslobodjena od optuzbe za agresiju - da li je i ona nevina samo mi seremo ovde o necemu sto je sud vec rijesio.![]()
-
dibidus
#83 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Ne znam o cemu se ovdje raspravlja, kad je sve jasno i poznato. Crna Gora se najmudrije razdruzila sa Srbijom i uradila je najmudrije sto je mogla sa aspekta CG naravno.
Igrala je sa Srbijom u istom kolu dok je morala a kad se ukazala zgodna prilika izvukli se iz kola.
I nama bi mozda bolje bilo da smo 92 kao i CG sebe smatrali zatocenicima i da se nismo kurcili, vec cekali bolji trenutak kako bi smo politickim sredstvima dosli do cilja.
Ali ostaje vijecno pitanje da li smo mogli tako s obzirom da je Hrvatsko-Srpski rat vec tutnjao i on se itekako, za razliku od CG, ticao Bosne i prenosio na Bosnu.
Dakle, mi nismo mogli primjeniti istu taktiku kao i CG, ali ostaje cinjenica da ovdje nazalost uopste nije niti pokusana neka taktika sve je ovdje bilo stihijski i krajnje naivno, sjetimo se samo one cuvene mudrosti "za rat je potrebno dvoje".
Crnogorcima cestitke na uspjesnom osamostaljenju bez vlastite krvi. To sto su morali "malkice" okrvaviti ruke na komsijama, to cemo zaboraviti, to nije nista sta su Bosanci sve u stanju zaboraviti.
Zaborav ovdje nije samo dokaz nase ljudske velicine, najcesce se radi o nesposobnosti pamcenja!
Ali to nije tema, dakle crnogorcima cestitke na mudrom osamostaljenju i razvijanju dobrih komsijskih odnosa, uz jednu malu molbu da ne cackaju nepotrebno bosanske rane, koje su zarasle makar sa te strane.
Igrala je sa Srbijom u istom kolu dok je morala a kad se ukazala zgodna prilika izvukli se iz kola.
I nama bi mozda bolje bilo da smo 92 kao i CG sebe smatrali zatocenicima i da se nismo kurcili, vec cekali bolji trenutak kako bi smo politickim sredstvima dosli do cilja.
Ali ostaje vijecno pitanje da li smo mogli tako s obzirom da je Hrvatsko-Srpski rat vec tutnjao i on se itekako, za razliku od CG, ticao Bosne i prenosio na Bosnu.
Dakle, mi nismo mogli primjeniti istu taktiku kao i CG, ali ostaje cinjenica da ovdje nazalost uopste nije niti pokusana neka taktika sve je ovdje bilo stihijski i krajnje naivno, sjetimo se samo one cuvene mudrosti "za rat je potrebno dvoje".
Crnogorcima cestitke na uspjesnom osamostaljenju bez vlastite krvi. To sto su morali "malkice" okrvaviti ruke na komsijama, to cemo zaboraviti, to nije nista sta su Bosanci sve u stanju zaboraviti.
Zaborav ovdje nije samo dokaz nase ljudske velicine, najcesce se radi o nesposobnosti pamcenja!
Ali to nije tema, dakle crnogorcima cestitke na mudrom osamostaljenju i razvijanju dobrih komsijskih odnosa, uz jednu malu molbu da ne cackaju nepotrebno bosanske rane, koje su zarasle makar sa te strane.
-
MMM1977
#84 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Crna Gora je, kao i BiH na kraju krajeva, složena država, gdje živi jako puno različitih naroda i stoga ništa nije tako jednostavno kako neki na ovoj temi pokušavaju da predstave.
Po mom mišljenju, Crna Gora nije vršila agresiju na BiH nego je to radila JNA koristeći teritoriju Crne Gore. Ako bismo ustvrdili da je CG bila agresor na BiH, onda se komotno može reći da je i BiH izvršila agresiju na Hrvatsku tamo 1991. jer je JNA koristila teritorij BiH da bi napadala Hrvatsku.
Moramo shvatiti da u CG i dalje ima jako puno onih koji se deklarišu kao Srbi i to je veliki problem i za samu CG. CG, odnosno zvanična politika, ne može biti odgovorna za njihove stavove, koji su značajno drugačiji nego zvanični stavovi vlade. Ako bismo uzeli u obzir stavove crnogorskih Srba kao relevantne, onda moramo primjetiti da mi imamo puno veći problem ovdje, sa Srbima iz RS, nego sa CG. Nema tu ništa čudno, ne može vlada CG da učini ništa da se to mišljenje promjeni, kao što mi ovdje ne možemo promjeniti mišljenje većine Srba iz RS.
Ja prave Crnogorce smatram prijateljima, vjerujem da bi tokom 90ih učinili više da se moglo, ali malo ih je i bili su pod JNA čizmom tako da je situacija razumljiva, ako neko hoće realno da sagleda. Prijateljstvo Crnogoraca se očituje u sve jačim vezama sa BiH, kako ekonomskim, tako i kulturnim. Mogu ustvrditi da su veze između CG i BiH (zvanične) danas puno bolje nego veze CG sa Srbijom.
U CG sam bio preko 100 puta nakon rata, nikada niti jedan problemčić, ljudi su domaćini pravi i osjećaju simpatije prema nama. A nama trebaju prijatelji, to je sigurno, a u Crnogorcima to možemo imati.
Što se tiče napada na Dubrovnik, čim je na vlast došla procrnogorska vlast, na Cetinju se mogla čuti jedna strofa: "Sa Lovćena vila kliče, oprosti nam Dubrovniče..." ili tako nekako. Mislim da to dovoljno govori.
Kako kaže Skijaš: Pozdrav slobodarskom i prijateljskom crnogorskom narodu.
Po mom mišljenju, Crna Gora nije vršila agresiju na BiH nego je to radila JNA koristeći teritoriju Crne Gore. Ako bismo ustvrdili da je CG bila agresor na BiH, onda se komotno može reći da je i BiH izvršila agresiju na Hrvatsku tamo 1991. jer je JNA koristila teritorij BiH da bi napadala Hrvatsku.
Moramo shvatiti da u CG i dalje ima jako puno onih koji se deklarišu kao Srbi i to je veliki problem i za samu CG. CG, odnosno zvanična politika, ne može biti odgovorna za njihove stavove, koji su značajno drugačiji nego zvanični stavovi vlade. Ako bismo uzeli u obzir stavove crnogorskih Srba kao relevantne, onda moramo primjetiti da mi imamo puno veći problem ovdje, sa Srbima iz RS, nego sa CG. Nema tu ništa čudno, ne može vlada CG da učini ništa da se to mišljenje promjeni, kao što mi ovdje ne možemo promjeniti mišljenje većine Srba iz RS.
Ja prave Crnogorce smatram prijateljima, vjerujem da bi tokom 90ih učinili više da se moglo, ali malo ih je i bili su pod JNA čizmom tako da je situacija razumljiva, ako neko hoće realno da sagleda. Prijateljstvo Crnogoraca se očituje u sve jačim vezama sa BiH, kako ekonomskim, tako i kulturnim. Mogu ustvrditi da su veze između CG i BiH (zvanične) danas puno bolje nego veze CG sa Srbijom.
U CG sam bio preko 100 puta nakon rata, nikada niti jedan problemčić, ljudi su domaćini pravi i osjećaju simpatije prema nama. A nama trebaju prijatelji, to je sigurno, a u Crnogorcima to možemo imati.
Što se tiče napada na Dubrovnik, čim je na vlast došla procrnogorska vlast, na Cetinju se mogla čuti jedna strofa: "Sa Lovćena vila kliče, oprosti nam Dubrovniče..." ili tako nekako. Mislim da to dovoljno govori.
Kako kaže Skijaš: Pozdrav slobodarskom i prijateljskom crnogorskom narodu.
-
Cetinjanin
#85 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Mala razlika izmedju Bosne i CG u to vrijeme, a ta razlika je ta sto Milosevic u Bosni nije izvrsio drzavni udar i nije postavio svoje ljude i nije ocistio bosansku policiju i televiziju od nesrba. To je sve uradio u CG. Tako da CG uopste nije taktizirala do 1995-e kada po prvi put na celo crnogorske policije dolaze Crnogorci i kad pocinje ciscenje od Milosevicevaca. Tek tada pocinje taktiziranje i odugovlacenje sa referendumom do 2006-e.dibidus wrote:Ne znam o cemu se ovdje raspravlja, kad je sve jasno i poznato. Crna Gora se najmudrije razdruzila sa Srbijom i uradila je najmudrije sto je mogla sa aspekta CG naravno.
Svima mora bit jasno da je u CG izvrsen drzavni udar (puch) 1989-e kada Milosevic postavlja svoju marionetsku Vladu. Od 1989-e do 1995-e Crna Gora, kao satelitska drzava Srbiji, je uradila mnogo stvari od kojih treba da se stidi, ali direktan ratni zlocin nikad. Dubrovnik nije bio ratni zlocin, vec agresija. U Bosnu (osim na granicu sa Dubrovnikom za vrijeme agresije na sami Dubrovnik) CG nije slala vojsku niti je JNA slala crnogorske vojnike u BiH kao sto ih je poslala na Dubrovnik. Najveci grijeh je bio hapsenje 100 bosanskih izbjeglica i njihovo slanje u Bosnu dje su ih pobili Mladicevci. Medjutim, ne treba zaboravit da su dva kljucna covjeka u crnogorsku policiju bili najveci anticrnogorci koji su samo par godina kasnije htjeli da zapale Crnu Goru u ime Milosevica.
A ovo neselektivno trabunjanje pojedinih kako je Crna Gora kao drzava kriva za zlocine u BiH je u najmanju ruku neukusno. Mi, Cetinjani, sa velikim simpatijama gledamo Bosance i pogotovo Sarajlije, a to je bas zbog toga sto najmanje fashistoidnog nacionalizma ima kod vas. Ali kad cujemo neke optuzbe koje previse generalisu stvari onda te simpatije polako splasavaju. Ne mislim na tebe, Dibidus, no na neke koji su postovali na ovaj topic.
Pozitivne komentare ces cesto cut od svih Cetinjana koji su bili u Sarajevo:
Sarajlije su kao Crnogorci
- nellington
#86 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
"Na današnji dan, kada se obilježava šesnaest godina od stravičnog zločina u Srebrenici, Crna Gora ima potrebu da da svoj doprinos istini, pravdi, miru, otkrivanju grešnih i sjećanju na nevine podizanjem spomen-obilježja svim civilnim žrtvama ratova vođenih na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991. do 2001. godine“, rekao je Lukšić.svjezi_ustipak wrote:Ronnie O'Sullivan wrote:Samo da mi je znati kome je ona "prijateljska"...Skijaš wrote:pozdrav slobodarskom narodu prijateljske Crne Gore
![]()
takodje. volio bih te vidjeti da si sacekao narod prijateljske Crne Gore u Istocnoj Bosni pa da vidis koliko su ti prijatelji. Isto kao sto su uradili sa Bosnjacima koje su izrucili cetnicima. Sada je prijateljski narod Crne Gore ubice uredno oprao oslobadjajucim sudskim odlukama. I najljepse, za 11. juli podigli spomenik svim poginulim na podrucju bivse Jugoslavije-ubicama koje se rusile Dubrovnik, Vukovar, Focu, Sarajevo i Visegrad kao i njihovim zrtvama.
prijateljski, malo sutra.
- Ridjobrki
#87 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Nisam upratio čime su planirali izvesti napad, visokofrekventnim guslama? 
- nellington
#88 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Ridjobrki wrote:Nisam upratio čime su planirali izvesti napad, visokofrekventnim guslama?
- Šef
#89 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Kako nisu napravili udar, pola Crne Gore živi u Beogradu. I to su svi na funkcijama, dobro uhljebljeni. Počev od familije Kapičić preko Toleta Karadžića pa nadalje. A možemo i krenuti redom: Milošević, Karadžić, Arkan, Božović... najmanji zajednički imenitelj im je?
- Ridjobrki
#90 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
@nellington:

Koji bi to deathmatch bio, Tesla Ray vs Njegoš Wave...
Plus Zvezdan Cvetković's Vuk Mandušić Challenge... 
Koji bi to deathmatch bio, Tesla Ray vs Njegoš Wave...
- junkers
#91 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
razdružili bi se al u k...u i oni i kosovo da Bosna nije pružila otpor,a naš referendum je bio političko sredstvo za izlazak iz krnje jugoslavije. a u Bosni se nisi ni morao kurčit opet bi isto ili gore prošaodibidus wrote:Ne znam o cemu se ovdje raspravlja, kad je sve jasno i poznato. Crna Gora se najmudrije razdruzila sa Srbijom i uradila je najmudrije sto je mogla sa aspekta CG naravno.
-
Cetinjanin
#92 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Lakse bismo se razdruzili da je Bosna ostala u krnjoj Jugoslaviji i da nije odma izvela referendum, vec da je cekala. Ne bi bilo rata u BiH, a Bosna bi bila cjelovata bez RS. Tako bi bilo 10 godina i onda bi Bosna i Crna Gora i Makedonija, a i Kosovo, razbile Jugoslaviju bez Milosevica.junkers wrote:razdružili bi se al u k...u i oni i kosovo da Bosna nije pružila otpor,a naš referendum je bio političko sredstvo za izlazak iz krnje jugoslavije. a u Bosni se nisi ni morao kurčit opet bi isto ili gore prošaodibidus wrote:Ne znam o cemu se ovdje raspravlja, kad je sve jasno i poznato. Crna Gora se najmudrije razdruzila sa Srbijom i uradila je najmudrije sto je mogla sa aspekta CG naravno.
Ali, nekome se zurilo sa referendumom u BiH iako su znali da ce bit rata, a samim tim da ce bit raspracavanje Bosne.
-
popajic
#93 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Kao da si pomalo sumnjao u toCetinjanin wrote:Dobro je, ima normalnih i kod vas. A taman da dignem ruke od Bosanaca. Ali Sarajlije me vazda oduseve!Skijaš wrote:Cetinjanin, ne osvrći se puno na njihova bockanja. Mi u Sarajevu i vi na Cetinju smo na istoj strani i to je ovdje jedina bitna stvar
Skijas,
Istine radi , ja ne mogu bas tako olako zaboraviti vikend cetnike - Crnogorce ,koji su pocetkom 92-e harali po Grbavici.
Ne lezi mi to bilo - proslo , sad smo raja ...kao sto mi JESU raja svi antifasisti , pa naravno i Crnogorci koji su se i rijecju i djelom ogradili od doticnih
-
Cetinjanin
#94 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Ne mogu ni ja voljet bosanske chetnike, pa ne svaljujem njihove zlocine na citavu Bosnu.popajic wrote: Kao da si pomalo sumnjao u to![]()
Skijas,
Istine radi , ja ne mogu bas tako olako zaboraviti vikend cetnike - Crnogorce ,koji su pocetkom 92-e harali po Grbavici.
Ne lezi mi to bilo - proslo , sad smo raja ...kao sto mi JESU raja svi antifasisti , pa naravno i Crnogorci koji su se i rijecju i djelom ogradili od doticnih
-
popajic
#95 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Naravno ! Uopstavanje je jako opasno i nepravedno kao sto bi bilo opasno i nepravedno negirati postojanje fasista u vlastitoj sredini i ne osuditi ih.Ja to uvijek cinim . Uvijek !Cetinjanin wrote:Ne mogu ni ja voljet bosanske chetnike, pa ne svaljujem njihove zlocine na citavu Bosnu.popajic wrote: Kao da si pomalo sumnjao u to![]()
Skijas,
Okriviti sve Crnogorce za ove cetnicke postrojbe koje su punim kamionima iz C.G. ufuravali u Sarajevo - bi bilo suludo.
Kao sto bi bilo suludo negirati da ih je bilo.
No hard feelings - ja jednostavno volim istinu !
- junkers
#96 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
ti preskočio devedesete,pa i prije najava samostalnosti po Bosni su hodali četnici,formirane sao...ne želim ni pomisliti šta bi se desilo da smo ostali u takvoj državi,ono žute trake itd...pa bar bi crnogorci trebali znati nešto o ponosu,čojstvu...ili je to mit?Cetinjanin wrote:Lakse bismo se razdruzili da je Bosna ostala u krnjoj Jugoslaviji i da nije odma izvela referendum, vec da je cekala. Ne bi bilo rata u BiH, a Bosna bi bila cjelovata bez RS. Tako bi bilo 10 godina i onda bi Bosna i Crna Gora i Makedonija, a i Kosovo, razbile Jugoslaviju bez Milosevica.junkers wrote:razdružili bi se al u k...u i oni i kosovo da Bosna nije pružila otpor,a naš referendum je bio političko sredstvo za izlazak iz krnje jugoslavije. a u Bosni se nisi ni morao kurčit opet bi isto ili gore prošaodibidus wrote:Ne znam o cemu se ovdje raspravlja, kad je sve jasno i poznato. Crna Gora se najmudrije razdruzila sa Srbijom i uradila je najmudrije sto je mogla sa aspekta CG naravno.
Ali, nekome se zurilo sa referendumom u BiH iako su znali da ce bit rata, a samim tim da ce bit raspracavanje Bosne.
-
Cetinjanin
#97 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Nikad nijesi moga vidjet ili procitat mene da negiram chetnike iz Crne Gore, pa upravo se mi s njima borimo da ocuvamo crnogorsku Crnu Goru, jer oni oce od nas da naprave drugu srpsku drzavu. Ali vise ima chetnika u Bosnu no u CG, ako cemo pravo.popajic wrote:Naravno ! Uopstavanje je jako opasno i nepravedno kao sto bi bilo opasno i nepravedno negirati postojanje fasista u vlastitoj sredini i ne osuditi ih.Ja to uvijek cinim . Uvijek !Cetinjanin wrote:Ne mogu ni ja voljet bosanske chetnike, pa ne svaljujem njihove zlocine na citavu Bosnu.popajic wrote: Kao da si pomalo sumnjao u to![]()
Skijas,
Okriviti sve Crnogorce za ove cetnicke postrojbe koje su punim kamionima iz C.G. ufuravali u Sarajevo - bi bilo suludo.
Kao sto bi bilo suludo negirati da ih je bilo.
No hard feelings - ja jednostavno volim istinu !
-
Cetinjanin
#98 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Referendum je bio direktan povod u rat. Velikosrbima ne bi odgovara rat u BiH da je Bosna ostala u YUG. Ulazenjem Bosne u rat Velikosrbi su odustali od Kninske Krajine i odlucili se da prave Republiku Srpsku. Da je Bosna ostala u YUG, chetnici bi, misleci da imaju cijelu Bosnu, odustali od etnickog ciscenja u BiH i ne bi dizali ruke od Kninske Krajine. Takva krnja Jugoslavija (BiH, Srbija, Crna Gora i Makedonija i Kosovo) bi se raspala u narednih 15-20 godina, moguce je mirnim putem, jer bi Milosevic do tada umro i moguce da bi se smirile strasti. Uglavnom, Velikosrbi bi imali previse neprijatelja u samoj zemlji: Bosnjaci, Crnogorci, Makedonci, Kosovari, Srbi antifashisti, a vjerovatno i medjunarodnu zajednicu.junkers wrote: ti preskočio devedesete,pa i prije najava samostalnosti po Bosni su hodali četnici,formirane sao...ne želim ni pomisliti šta bi se desilo da smo ostali u takvoj državi,ono žute trake itd...pa bar bi crnogorci trebali znati nešto o ponosu,čojstvu...ili je to mit?
Medjutim, Alija je izabra da ide u rat bas kad je velikosrpski nacionalizam bio najjaci, u vrijeme kad je medjunarodna zajednica rekla Aliji da mu nece pomoci (cak su mu i embargo na oruzje udarili) i kad su Bosnjaci bili najslabiji (bez naoruzanja, sa ledjima okrenutim prevarantskim Tudjmanovcima, nesjedinjeni zbog Fikreta Avdica). Mislim da gori momenat za referendum u istoriji nije moga bit izabran. Na sve to je Alija izjavio "znao sam da ce biti rata, ali nisam znao da ce biti genocida". Pa ako si zna da ce bit rata, treba si da znas da ce ovi koji imaju svo naoruzanje JNA pokusat da stvore drzavu u drzavi - Republiku Srpsku, a da im je samo rat potreban da to ostvare, i ti si im rat dao!
-
popajic
#99 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Prekratko si na forumu da bih znao tvoje stvarno misljenje....doci ce i to na svoje@cetinjanin
Nikad nijesi moga vidjet ili procitat mene da negiram chetnike iz Crne Gore, pa upravo se mi s njima borimo da ocuvamo crnogorsku Crnu Goru, jer oni oce od nas da naprave drugu srpsku drzavu. Ali vise ima chetnika u Bosnu no u CG, ako cemo pravo.
Greska !!!Referendum je bio direktan povod u rat. Velikosrbima ne bi odgovara rat u BiH da je Bosna ostala u YUG. Ulazenjem Bosne u rat Velikosrbi su odustali od Kninske Krajine i odlucili se da prave Republiku Srpsku.
Velikosrpska ideja :" svi Srbi u jednoj drzavi" je modelirala i proizvela NE rat NEGO agresiju.
NIJE BIH usla u rat nego je bila napadnuta.
Bitne razlike, zar ne ?
-
Cetinjanin
#100 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Moje "stvarno misljenje"? Sad bi te posla dje se ne salje.popajic wrote: Prekratko si na forumu da bih znao tvoje stvarno misljenje....doci ce i to na svoje![]()
U BiH je bio gradjanski rat, a Milosevic je pomagao (indirektno i prikriveno, jer je pokusao da ubijedi svijet da je udario sankcije Mladicu) jednoj strani. Znaci nije bilo otvorene agresije, vec prikrivene, ali to isto ka kad Amerika pomaze Izrael u borbi protiv susjednih arapskih zemalja, znaci Amerika ne ratuje sa arapskim zemljama.popajic wrote:NIJE BIH usla u rat nego je bila napadnuta.
Bitne razlike, zar ne ?
U sami pocetak rata JNA je jos bila stacionirana u BiH i samo tada je ona ucestvovala u rat, ali posto se povukla to je bilo ovako kako sam gore naveo.