Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
- zateznistub
#76 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Po ko zna koji put i ko zna kojoj sve temi @zobirile kontraš.
što se Hr primorja tice, ovaj tekst je samo podupro moju zakletvu datu samom sebi da nakon rata NIKAD VIŠE na "nihovo" more. Toliko zemalja ima plaže i more da ih za ostatak zivota nemogu obici a nude puuuno vise za manje novca. Ko voli Jadran i ne moze bez njega bujrum picite i svake godine citajte kako vas blate...
što se Hr primorja tice, ovaj tekst je samo podupro moju zakletvu datu samom sebi da nakon rata NIKAD VIŠE na "nihovo" more. Toliko zemalja ima plaže i more da ih za ostatak zivota nemogu obici a nude puuuno vise za manje novca. Ko voli Jadran i ne moze bez njega bujrum picite i svake godine citajte kako vas blate...
- atko
#77 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Hrvati imaju sve uvjete da propadnu ko grcka ... duzni su do grla ... mrsko im je raditi ... i pokusavaju zivjeti od turizma ...a plaze i hotle sto je tito do osamdesetih napravio napravio ... i najradije bi da im postom posaljemo lovu koju smo planirali potrositi i da ne dolazimo ...
-
dječak sa šibicama
#78 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ko je ikad bio u Gradcu recimo, ili pribliznim lokacijama, zna da Zapadna Hercegovina okupira ta mjesta vikendom, sa paprikama u serpama, sarmom, paradajz turizam u izvornom oblikuzonbirile wrote:ovakve teme su uvijek pune naboja i na kraju završe,ustaše, HVO i sl.Kao prvo čovjek ne proziva Bošnjake,nego Bosance i Hercegovce(Čitluk).Treba samo jednom otiči u dane vikenda i vidjeti magistralu od gradca do podgore-auto do auta na bankini.Drugo hrvatsku obalu možeš gledati kao exteritorijalni Dubrovnik,"naše more" Neum-Makarska i sjevernije od Splita.Ono sve što se piše o makarskoj rivijeri ne vrijedi za Istru,Kvarner,Zadar.Postavlja se antologijsko pitanje šta utče na što-struktura gosta na ponudu,ili ponuda kreira strukturu.Po svoj praksi hrvatskoj i svjetskoj ,struktura gosta je ta koja kreira ponudu,počev od Monaka,do Rovinja,Poreča ,Kana.Makarskoj rivijeri smo zaleđe mi,i leteći vikend gosti,sjeverno talijani i Austrijanci.
Ocima ih gledati ne mogu, samo plazu zauzimaju
Meni licno je to makarsko primorje odbojno ko i CG primorje, iz slicnih razloga. Radije predjem na neko ostrvo, ili odem juznije ka Dubrovniku, koji jeste bezobrazno skup i naplacuju ti po udisaju, ali bar nema krkanluka.
U CG primorju, ko da si u Leskovac dosao, a Gradac navece trese kolo
Lijepi Hvar, Peljesac, Korcula, Dubrovnik.
-
HM 2011
#79 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Iskreno,
Da je Dalmacija - Karipsko otočije, mi im u 90% slučaja ne bi mogli ponuditi ništa više od kupljene pizze u restoranu, lignji, i srdela jer to je ono što moj tvoj njegov i džep većine može priuštiti kao nagradu za nebce na NAŠEM mediteranu.....
Dalmacija i čitav dio JAdranskog mora ima prilagođenu infrastrukturu džepovima stanovništva iz okolice i tako bi to trebalo biti....
Nemam ja ništa od sjaja kazina i hotela sa 12 zvjezdica kada će 99% stanovništva moje države eventualno prošetati holom tog hotela da viidi kako to izgleda (situacija Bristol - Sarajevo).....
Koliko košta BH razjedinjenost.....
Košta toliko da je taj postotak 99% ?
Plati apartman 100 Eura u Brelama (malo mjesto na makarskoj rivi, sa plavom zastavom) - vjeruj mi osjećati ćeš se pažen kao turista !
Uvjeren sam da bi pričali o 70% građana koji mogu uživati u elitnoj ponudi, kada bi pokrenuli napredniju priču u sferi politike - i to je u najboljem scenariju (optimistično).....
Međutim - MI SMO PRIMORANI DA TO SHVATIMO NA NAJTEŽI MOGUĆI NAČIN !
Ko je kriv - Krivi smo mi jer smo razjedinjeni - ili se barem predstavljamo takvi - jer ljude koje volimo - patimo - jer ne želimo da se kolektivno ističemo u uzajmanoj podršci i pomaganju......
KRIVI SMO - I NEK NAS JAŠE ĆURKOVIĆ I ĆURKOVIĆI -
dok se ne promjenimo nismo bolje ni zaslužili.....
Da je Dalmacija - Karipsko otočije, mi im u 90% slučaja ne bi mogli ponuditi ništa više od kupljene pizze u restoranu, lignji, i srdela jer to je ono što moj tvoj njegov i džep većine može priuštiti kao nagradu za nebce na NAŠEM mediteranu.....
Dalmacija i čitav dio JAdranskog mora ima prilagođenu infrastrukturu džepovima stanovništva iz okolice i tako bi to trebalo biti....
Nemam ja ništa od sjaja kazina i hotela sa 12 zvjezdica kada će 99% stanovništva moje države eventualno prošetati holom tog hotela da viidi kako to izgleda (situacija Bristol - Sarajevo).....
Koliko košta BH razjedinjenost.....
Košta toliko da je taj postotak 99% ?
Plati apartman 100 Eura u Brelama (malo mjesto na makarskoj rivi, sa plavom zastavom) - vjeruj mi osjećati ćeš se pažen kao turista !
Uvjeren sam da bi pričali o 70% građana koji mogu uživati u elitnoj ponudi, kada bi pokrenuli napredniju priču u sferi politike - i to je u najboljem scenariju (optimistično).....
Međutim - MI SMO PRIMORANI DA TO SHVATIMO NA NAJTEŽI MOGUĆI NAČIN !
Ko je kriv - Krivi smo mi jer smo razjedinjeni - ili se barem predstavljamo takvi - jer ljude koje volimo - patimo - jer ne želimo da se kolektivno ističemo u uzajmanoj podršci i pomaganju......
KRIVI SMO - I NEK NAS JAŠE ĆURKOVIĆ I ĆURKOVIĆI -
dok se ne promjenimo nismo bolje ni zaslužili.....
- vivaldi
#80 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ivo- ... 63549.aspx
Posteno od Mlinaricke. Inace, odvratno je to sto je to napisao mada ni ja o ovim kojekavim backpackersima sto hodaju po gradu i popravljaju turisticku statsitiku nemam bas neko pozitivno misljenje, ali to javno objelodaniti je ipak previse.
Posteno od Mlinaricke. Inace, odvratno je to sto je to napisao mada ni ja o ovim kojekavim backpackersima sto hodaju po gradu i popravljaju turisticku statsitiku nemam bas neko pozitivno misljenje, ali to javno objelodaniti je ipak previse.
-
dječak sa šibicama
#81 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ne boj se ti za njih. Da je Bosni tih 7-8 milijardi eura zarade od turizma, i desetak miliona stranih turista godisnje, sve bi se u dupe udarali nogom.atko wrote:Hrvati imaju sve uvjete da propadnu ko grcka ... duzni su do grla ... mrsko im je raditi ... i pokusavaju zivjeti od turizma ...a plaze i hotle sto je tito do osamdesetih napravio napravio ... i najradije bi da im postom posaljemo lovu koju smo planirali potrositi i da ne dolazimo ...
Daj bar google koristite, procackajte malo, Hrvatska je ove godine turisticki najprivlacnija zemlja mediterana nakon Cipra, kapaciteti su prekrcani... nekad imam osjecaj da neki nemaju pojma da je hrvatski Jadran malo siri pojam od poteza Ploce-Makarska
-
zonbirile
#82 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
i za podsjetnik i pouk diskutantima niti je jadran Makarska rivijera,niti je to Hrvatska.To je samo recimo 25% obale.
-
dječak sa šibicama
#83 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Meni se cini da su ovi iz Makaraskog primorja samo ljubmorni na Istru, srednji i sjeverni Jadran (Split, ZAdar, Sibenik, Vodice, Crikvenica itd) i Dubrovacko primorje, apropo zarade do turizmazonbirile wrote:i za podsjetnik i pouk diskutantima niti je jadran Makarska rivijera,niti je to Hrvatska.To je samo recimo 25% obale.
Sta cu im ja, tako im grah pao, u zaledju im Bosanac i Hercegovac. Plus Cesi i Poljaci
-
Mrs.Zurbrigen
#84 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
vivaldi wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/ivo- ... 63549.aspx
svidja mi se artikl.
-
teAMICA
#85 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ja vec godinama u Hrvatsku ne idem. U neku ruku su u pravu sto se nas samih tice, papcina pune plaze, dreke narodnjaka, hebote ko da su Jadran od Svaba oslobodili. Fino me stid za njih bude. ALI to ne znaci da nas trebaju bacati u isti kos... Pa i ja se slamam oko svakog kupca, kupio on za dvadeset ili dvije hiljade maruna. Isti odnos imam prema njima.
Kako prije par godina dozivjeh da me mrko gledaju (cak i kad placam racun za veceru)
odlucih da moja noga tamo vise krociti nece. Radije cu svake druge godine na more, al brate onda kako treba. Za svoje pare da mi neko face slaze... moze jednom.
Kako prije par godina dozivjeh da me mrko gledaju (cak i kad placam racun za veceru)
- GAU8
#86 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Neka se Dalmatinci malo zapitaju sta oni to nude da privuku te ekskluzivnije turiste.
Imaju to more i mogu zahvaliti bogu na njemu, ali ne ulazu nista, nece da rade, a kukaju.
Neka zahvale nama, ionako smo im skoro pola sezonske zarade, kako god.
Imaju to more i mogu zahvaliti bogu na njemu, ali ne ulazu nista, nece da rade, a kukaju.
-
zonbirile
#87 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
----------------------------------------teAMICA wrote:Ja vec godinama u Hrvatsku ne idem. U neku ruku su u pravu sto se nas samih tice, papcina pune plaze, dreke narodnjaka, hebote ko da su Jadran od Svaba oslobodili. Fino me stid za njih bude. ALI to ne znaci da nas trebaju bacati u isti kos... Pa i ja se slamam oko svakog kupca, kupio on za dvadeset ili dvije hiljade maruna. Isti odnos imam prema njima.
Kako prije par godina dozivjeh da me mrko gledaju (cak i kad placam racun za veceru)odlucih da moja noga tamo vise krociti nece. Radije cu svake druge godine na more, al brate onda kako treba. Za svoje pare da mi neko face slaze... moze jednom.
u pravu si ali to nekako ide jedno s drugim.Recimo dva brata dva pansiona-Drvenik i Poreč.Podjednako rade,ono slomiše se,ali onaj sjeverni šiša ovoga par puta u lovi.Žešći gosti,duža sezona.Ono što najviše ubija ovoga drugog je bezperspektivnost,jer nema izlaza,ne može promjeniti zaleđe,a zaleđe samo od sebe se mjenja na gore.
- slobodni armirach
#88 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Curkovic staro dalmatinsko prezime
Dalmacija more bit mirna sto se tice mene, godinama postujem njihove molitve, Ne idem.
ma znamo mi koga On ne bi volio da vidi na moru, samo se ne govori, ,,zna se ko je obiljezen u ovom proglasu dalmatinskog Andersa
Dalmacija more bit mirna sto se tice mene, godinama postujem njihove molitve, Ne idem.
ma znamo mi koga On ne bi volio da vidi na moru, samo se ne govori, ,,zna se ko je obiljezen u ovom proglasu dalmatinskog Andersa
-
zonbirile
#89 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
------------------------------GAU8 wrote:Neka se Dalmatinci malo zapitaju sta oni to nude da privuku te ekskluzivnije turiste.
samo par postova unazad da pročitaš nekad,ali nikad to ne uradiš.Ista zemlja,isti ljudi,propisi,Kvarner,Istra,Zadar -razvaljuju ponudom.Možda fali golf teren u Podacama i jahanje u Bristu.Ne gledaj svijet iz bunara,nije makarska rivijera,cijela jadranska obala
- Jack Be Nimble
#90 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ne slazem se clankom jer naravno samo su jednu naciju okacili na zid, ali ipak imaju taj problem. Sto od Bosanaca, Ceha, Svabi i ostalih. Nikada nisam isao u Makarsku, ali gdje ja idem na ljetovanje obicno se domacin zali na strance da ne potrose puno. A i zasto bih? Cjene dignu do plafona, ne znam sta ocekuju?
Eh sto se tice gostoprimstva na ulici, u kaficima nikakvih problema nisam imao. Cak sta vise, zavole me kada cuju da sam Bosanac.
Eh sto se tice gostoprimstva na ulici, u kaficima nikakvih problema nisam imao. Cak sta vise, zavole me kada cuju da sam Bosanac.
- GAU8
#91 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Izvinjavam se.zonbirile wrote:------------------------------GAU8 wrote:Neka se Dalmatinci malo zapitaju sta oni to nude da privuku te ekskluzivnije turiste.
samo par postova unazad da pročitaš nekad,ali nikad to ne uradiš.Ista zemlja,isti ljudi,propisi,Kvarner,Istra,Zadar -razvaljuju ponudom.Možda fali golf teren u Podacama i jahanje u Bristu.Ne gledaj svijet iz bunara,nije makarska rivijera,cijela jadranska obala
Mislio sam na Dalmatinsko-Splitsku regiju. Mada vidis da mi gore pise Dalmatinci a ne Hrvati.
Tako da
-
zonbirile
#92 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Dubrovčani očito nemaju tih problema,njima svaki dan po jedan kruzer istovari po par hiljada extra turista.Zrče,grin festival,kvarner,Istra ne pričaju o tome.
-
dječak sa šibicama
#93 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
GAU8 wrote: Neka zahvale nama, ionako smo im skoro pola sezonske zarade, kako god.
Državni zavod za statistiku objavio je podatke o broju turista i noćenja u 2010. godini, prema kojima je u Hrvatskoj prošle godine zabilježeno povećanje broja turista u odnosu na 2009. godinu. Tako je u Hrvatskoj u 2010. godini zabilježen promet od 10.604.000 turista, što je za oko 350.000 turista više nego u 2009. godini. Isto tako povećan je i broj noćenja, kojih je u 2010. godini bilo 56.416.000, tj. oko 1.5 milijuna više nego 2009. godini. Povećanje broja turista možemo isključivo zahvaliti povratku stranaca, budući da je u 2010. godini zabilježen pad dolaska domaćih turista za nekih 80.000. Najbrojniji strani turisti u Hrvatskoj i dalje dolaze iz Njemačke, kojih je bilo oko 1,5 milijuna. Osim Nijemaca, jedini koji su prebacili brojku od jednog milijuna su Talijani i Slovenci.
Naša zemlja je prošle godine bila najzanimljivija turistima iz Njemačke koji su nas posjetili u najvećem broju. U čarima Lijepe naše prošle je godine uživalo njih 1 525 133. Odmah iz Nijemaca slijede Talijani, njih 1 018 375.
Susjedi Slovenci na trećem su mjestu po broja dolaska stranaca u našu zemlju. Prošle nas je godine posjetilo tako 1 016 572 Slovenaca. Tradicionalni hrvatski gosti su i Česi, koji su s brojem od 605 732 dolaska na četvrtom mjestu po posjetama stranih turista. Iza njih su Poljaci, oni su se s brojem od 454 445 dolaska popeli na peto mjesto po dolasku stranih turista.
Najviše turista koje svoje godišnje odmore odluče provesti u RH, opredijeli se za boravak u hotelu. To je prošle godine učinilo njih 4 132 323. Kampovi su idealan odabir za zaljubljenike u prirodu, a takvih je kod nas lani bilo 2 040 955. Za privatni smještaj odlučilo se 2 684 387 turista, a za apartmane njih 2 680 684.
Prema službenim podatcima Državnog zavoda za statistiku, Republiku Hrvatsku je u razdoblju od siječnja do prosinca 2010. godine posjetilo 10.604.116 turista, od čega 9.110.742 stranca, što predstavlja 3,2 posto više dolazaka u odnosu na godinu prije, za što su zaslužni strani turisti s 4,8 posto više dolazaka. S ukupnih 56.416.379 noćenja, ostvaren je 2,6 posto bolji rezultat, od čega su 9,6 posto ostvarili domaći, a 90,4 posto strani turisti.
U razdoblju od siječnja do prosinca 2010. u odnosu na isto razdoblje 2009. broj noćenja domaćih turista manji je za 5,8 posto, a broj noćenja stranih turista veći je za 3,6 posto.
Tijekom 12 mjeseci prošle godine u strukturi dolazaka stranih turista najviše posjeta bilježimo iz Njemačke (1.525.133 – 4,2 posto više), Italije (1.018.375 – 3,7 posto manje), Slovenije (1.016.572 – 5,6 posto više), Austrije (810.340 – 4,4 posto više), Češke (605.732 – 4,7 posto više), Poljske (454.445 – 8,8 posto više), Francuske (388.320 – 1,2 posto manje), Slovačke (310.031 – šest posto više), Mađarske (297.667 – 0,2 posto manje) i Nizozemske (285.257 – 3,7 posto manje).
Od izvaneuropskih zemalja najviše posjetitelja dolazi iz Japana (147.119 – 9,8 posto manje), SAD-a (132.751 – 11,6 posto više) i Australije (64.526 – 25,4 posto više).
jasta nego pola
-
zonbirile
#94 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
-------------------------------------------------GAU8 wrote:Izvinjavam se.zonbirile wrote:------------------------------GAU8 wrote:Neka se Dalmatinci malo zapitaju sta oni to nude da privuku te ekskluzivnije turiste.
Mislio sam na Dalmatinsko-Splitsku regiju. Mada vidis da mi gore pise Dalmatinci a ne Hrvati.
Tako da![]()
![]()
u čemu je problem,pa to ti i pišem.Šta bi DALMATINCI trebali ponuditi na makarskoj rivijeri prosječnom gostu.Golf,jahanje,padobranske skokove,marine,kasina,sve to imaš sjevreno.Nije do njih do gostiju je.Gosti slabijeg imovinskog stanja su posljedičnoj vezi sa lošom7nikakvom ponudom.
- Alfons Kauders
#95 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
u hrvatskoj svake godine ljetuje oko 250,000 bosanaca... sto je zanemarivo u ukupnim statistikama, ali gledajuci po regijama, od dubrovnika do splita smo u prvih pet... u nekim mjestima prvi ili drugi po brojnosti...
na stranu sto se u tih 250,000 ne ubrajaju hrvati iz bih, jer su hrvatski drzavljani, ni dijaspora koja dolazi s novim papirima... 
-
zonbirile
#96 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
----------------------------------Alfons Kauders wrote:u hrvatskoj svake godine ljetuje oko 250,000 bosanaca... sto je zanemarivo u ukupnim statistikama, ali gledajuci po regijama, od dubrovnika do splita smo u prvih pet... u nekim mjestima prvi ili drugi po brojnosti...na stranu sto se u tih 250,000 ne ubrajaju hrvati iz bih, jer su hrvatski drzavljani, ni dijaspora koja dolazi s novim papirima...
začarani krug,oni bi bolje turiste,a ne mogu,mi ne bi dole,ali moramo(najbliže je)
- vivaldi
#97 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ma bas tako. Svi su tu u pravu. Kad se prvi ja sjetim mladosti po dalmaciji u pravu su sve sto kazu. Spavo i povraco gdje sam stigo, bio ekoloski onesvjesten, a posljednjih 100 maraka znao razvuci 7 dana..zonbirile wrote:----------------------------------Alfons Kauders wrote:u hrvatskoj svake godine ljetuje oko 250,000 bosanaca... sto je zanemarivo u ukupnim statistikama, ali gledajuci po regijama, od dubrovnika do splita smo u prvih pet... u nekim mjestima prvi ili drugi po brojnosti...na stranu sto se u tih 250,000 ne ubrajaju hrvati iz bih, jer su hrvatski drzavljani, ni dijaspora koja dolazi s novim papirima...
začarani krug,oni bi bolje turiste,a ne mogu,mi ne bi dole,ali moramo(najbliže je)
- HomeSweetHome
#98 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
1 525 133dječak sa šibicama wrote:GAU8 wrote: Neka zahvale nama, ionako smo im skoro pola sezonske zarade, kako god.![]()
Državni zavod za statistiku objavio je podatke o broju turista i noćenja u 2010. godini, prema kojima je u Hrvatskoj prošle godine zabilježeno povećanje broja turista u odnosu na 2009. godinu. Tako je u Hrvatskoj u 2010. godini zabilježen promet od 10.604.000 turista, što je za oko 350.000 turista više nego u 2009. godini. Isto tako povećan je i broj noćenja, kojih je u 2010. godini bilo 56.416.000, tj. oko 1.5 milijuna više nego 2009. godini. Povećanje broja turista možemo isključivo zahvaliti povratku stranaca, budući da je u 2010. godini zabilježen pad dolaska domaćih turista za nekih 80.000. Najbrojniji strani turisti u Hrvatskoj i dalje dolaze iz Njemačke, kojih je bilo oko 1,5 milijuna. Osim Nijemaca, jedini koji su prebacili brojku od jednog milijuna su Talijani i Slovenci.
Naša zemlja je prošle godine bila najzanimljivija turistima iz Njemačke koji su nas posjetili u najvećem broju. U čarima Lijepe naše prošle je godine uživalo njih 1 525 133. Odmah iz Nijemaca slijede Talijani, njih 1 018 375.
Susjedi Slovenci na trećem su mjestu po broja dolaska stranaca u našu zemlju. Prošle nas je godine posjetilo tako 1 016 572 Slovenaca. Tradicionalni hrvatski gosti su i Česi, koji su s brojem od 605 732 dolaska na četvrtom mjestu po posjetama stranih turista. Iza njih su Poljaci, oni su se s brojem od 454 445 dolaska popeli na peto mjesto po dolasku stranih turista.
Najviše turista koje svoje godišnje odmore odluče provesti u RH, opredijeli se za boravak u hotelu. To je prošle godine učinilo njih 4 132 323. Kampovi su idealan odabir za zaljubljenike u prirodu, a takvih je kod nas lani bilo 2 040 955. Za privatni smještaj odlučilo se 2 684 387 turista, a za apartmane njih 2 680 684.
Prema službenim podatcima Državnog zavoda za statistiku, Republiku Hrvatsku je u razdoblju od siječnja do prosinca 2010. godine posjetilo 10.604.116 turista, od čega 9.110.742 stranca, što predstavlja 3,2 posto više dolazaka u odnosu na godinu prije, za što su zaslužni strani turisti s 4,8 posto više dolazaka. S ukupnih 56.416.379 noćenja, ostvaren je 2,6 posto bolji rezultat, od čega su 9,6 posto ostvarili domaći, a 90,4 posto strani turisti.
U razdoblju od siječnja do prosinca 2010. u odnosu na isto razdoblje 2009. broj noćenja domaćih turista manji je za 5,8 posto, a broj noćenja stranih turista veći je za 3,6 posto.
Tijekom 12 mjeseci prošle godine u strukturi dolazaka stranih turista najviše posjeta bilježimo iz Njemačke (1.525.133 – 4,2 posto više), Italije (1.018.375 – 3,7 posto manje), Slovenije (1.016.572 – 5,6 posto više), Austrije (810.340 – 4,4 posto više), Češke (605.732 – 4,7 posto više), Poljske (454.445 – 8,8 posto više), Francuske (388.320 – 1,2 posto manje), Slovačke (310.031 – šest posto više), Mađarske (297.667 – 0,2 posto manje) i Nizozemske (285.257 – 3,7 posto manje).
Od izvaneuropskih zemalja najviše posjetitelja dolazi iz Japana (147.119 – 9,8 posto manje), SAD-a (132.751 – 11,6 posto više) i Australije (64.526 – 25,4 posto više).
jasta nego pola
1 018 375
1 016 572
810 340
605 732
454 445
388.320
310.031
297.667
285.257
147.119
132.751
64.526
Koliko li je Bosanaca od ovih 3 547 732???
Nagradno pitanje glasi koliko se Bosanaca uopste prijavi?
-
dječak sa šibicama
#99 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Polako, ja sam citirao samo dio, tu su jos Turski, Korejski, Grcki, Kineski, Brazilski, Ukrajinski, Ruski, Skandinavski, itd, turisti.HomeSweetHome wrote: 1 525 133
1 018 375
1 016 572
810 340
605 732
454 445
388.320
310.031
297.667
285.257
147.119
132.751
64.526
Koliko li je Bosanaca od ovih 3 547 732???
Nagradno pitanje glasi koliko se Bosanaca uopste prijavi?
Broj Bosanaca i Hercegovaca je zanemariv, u ukupnom broju turista, negdje izmedju 2 i 3 % ukupnog broja turista u Hrvatskoj.
Sto se tice prijavljivanja, jos od prosle sezone hrvatska vlada je angazirala jos par hiljada novih inspektora na terenu, cini mi se 2000, od cega vecina na Makarskom primorju. Nije tesko zakljuciti zasto bas na Makarskom
-
GOLFER
#100 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
A ubrajamo li se mi, mladi, koje samo pogledaju i puste preko granice, nikakva evidencija, nista... vec godinama idem, samo su jednom nam uzeli licne i nosili ih u kucicu...Alfons Kauders wrote:u hrvatskoj svake godine ljetuje oko 250,000 bosanaca... sto je zanemarivo u ukupnim statistikama, ali gledajuci po regijama, od dubrovnika do splita smo u prvih pet... u nekim mjestima prvi ili drugi po brojnosti...na stranu sto se u tih 250,000 ne ubrajaju hrvati iz bih, jer su hrvatski drzavljani, ni dijaspora koja dolazi s novim papirima...