Pot B: Crna Gora, Slovenija, Slovacka
Pot C:
Pot D: Georgia, Litvanija, Albanija, S. irska
Pot E: bilo ko
Pot F: bilo ko
Brazil eto nas
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Haha, i sa mnom je isti slučajperfect_guy wrote:a zbog tih prokletih litvanaca mi je naša reprezentacija na crnoj listi po pitanju klađenja
Bili sa Srbijom i Crnom Gorom i igrali prijateljsku sa Jugoslavijom. Sa Srbijom, u ovom obliku, nismo biliperfect_guy wrote: sa srbima smo bili jednom u grupi
a zbog tih prokletih litvanaca mi je naša reprezentacija na crnoj listi po pitanju klađenja
Lihtenštajn jeste reprezentacija jača od Luksemburga. A to sa Portugalom nije išlo baš tako. Kući su igrali 2:2, a u Portugalu zijanili 2:1 (ako se dobro sjećam)karanana wrote:ja mislim da bi lihtenstajn dobio luxemburga.
prije godinu-dvije igrali ljudi 1-1 sa portugalom u portugalu.
posto ne kontam ove potove ili kako ih vec zovete, samo da upitam: kad se izvlace grupe?
4 poraza u grupi i neslavno odigrane prošle kvalifikacije.cyprus wrote:Nego ja za ovaj Vels ne kontam što je ovako loš. Pa gotovo cijela prva postava igra u Premier ligi, a oni u zadnjem šeširu![]()
dobro Poljska je domačin pa nije igrala kvalifikacije a u kvalifikacijama se dobija više bodova nego za prijateljske utkamice. tako ko god da je domačin nekog prvenstva pada na listi baš zbog ovoga.mistek wrote:4 poraza u grupi i neslavno odigrane prošle kvalifikacije.cyprus wrote:Nego ja za ovaj Vels ne kontam što je ovako loš. Pa gotovo cijela prva postava igra u Premier ligi, a oni u zadnjem šeširu![]()
Za relaciju Luksmeburg-Lihtenštajn se zeznuh. Lihtenštajn ih redovno opali po ušima. Iako, Luksemburg je isto tako jači od San Marina, Malte i Andore.
Opet, mene više čudi da je Poljska na dnu 4. šešira, a da se Litvanija plaho dobro drži.
Ove skandinavske repke bi nam legle pravo mislim, a sve nekako visoko plasirane.
Ma znam ja zašto je Vels tako loše rangiran. Samo mi nije jasno kako sa tako naizgled dobrim sastavom igraju tako lošemistek wrote:4 poraza u grupi i neslavno odigrane prošle kvalifikacije.cyprus wrote:Nego ja za ovaj Vels ne kontam što je ovako loš. Pa gotovo cijela prva postava igra u Premier ligi, a oni u zadnjem šeširu![]()
Za relaciju Luksmeburg-Lihtenštajn se zeznuh. Lihtenštajn ih redovno opali po ušima. Iako, Luksemburg je isto tako jači od San Marina, Malte i Andore.
Opet, mene više čudi da je Poljska na dnu 4. šešira, a da se Litvanija plaho dobro drži.
Ove skandinavske repke bi nam legle pravo mislim, a sve nekako visoko plasirane.
Evo ti objasnjenje zasto je Vels u zadnjem sesiru iako ima isti broj bodova kao i Farska ostrva koji su u petom sesiru!cyprus wrote:Nego ja za ovaj Vels ne kontam što je ovako loš. Pa gotovo cijela prva postava igra u Premier ligi, a oni u zadnjem šeširu![]()
campa_xxx wrote:
Jakosne grupe
1. Španija, Holandija, Njemačka, Engleska, Portugal, Italija, Hrvatska, Norveška i Grčka
2. Srbija, Slovenija, Rusija, Francuska, Crna Gora, Švajcarska, Slovačka, Danska i Švedska
3. Turska, Češka, Izrael, Republika Irska, Ukrajina, Belgija, Rumunija, Bosna i Hercegovina i Bugarska
4. Litvanija, Albanija, Mađarska, Bjelorusija, Gruzija, Jermenija, Severna Irska, Škotska i Poljska
5. Austrija, Estonija, Letonija, Finska, Makedonija, Moldavija, Kipar, Azerbejdžan i Wales
6. Island, Luksemburg, Farska ostrva, Kazahstan, Lihtenštajn, Malta, Andora i San Marino
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu će saznati imena protivnika u kvalikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.
Zmajevi su smješteni u treću jakosnu skupinu, zajedno sa sa selekcijama Bugarske, Češke, Turske, Izraela, Republike Irske, Ukrajine, Rumunije i Belgije.
Evropa daje 13 predstavnika za smortu najboljih svjetskih selekcija, a direktan plasman u Brazil će izboriti devet pobjednika grupa, a još četiri ekipe će se plasirati u Brazil nakon baraža u kojem će učestvovati osam drugoplasiranih ekipa, dok će najgora drugoplasirana ekipa biti automatski eliminisana.
Odkud Rumuni i Turci u trecoj jakosnoj??? Ili oni prepisuju jedni od drugih ili sam je nesto zeznuo? Ali gledajuci na FIFA-inu rang listu Boga mi nisam!SASTAVI ŠEŠIRA
Prvi: Španija, Holandija, Nemačka, Engleska, Portugalija, Italija, Hrvatska, Norveška i Grčka;
Drugi: Srbija, Slovenija, Rusija, Francuska, Crna Gora, Švajcarska, Slovačka, Danska i Švedska;
Treći: Turska, Češka, Izrael, Republika Irska, Ukrajina, Belgija, Rumunija, Bosna i Hercegovina i Bugarska;
Četvrti: Litvanija, Albanija, Madjarska, Belorusija, Gruzija, Jermenija, Severna Irska, Škotska i Poljska;
Peti: Austrija, Estonija, Letonija, Finska, Makedonija, Moldavija, Kipar, Azerbejdžan i Vels;
Šesti: Island, Luksemburg, Farska ostrva, Kazahstan, Lihtenštajn, Malta, Andora i San Marino;