Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ledeni_caj

#76 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ledeni_caj »

Pot A: Grcka, Norveska, Italija
Pot B: Crna Gora, Slovenija, Slovacka
Pot C: :D
Pot D: Georgia, Litvanija, Albanija, S. irska
Pot E: bilo ko
Pot F: bilo ko

Brazil eto nas :D :faraon:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#77 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Admir_1984 »

pot 3 i pot 4 u 5 deka sto se kvaliteta tice :roll:
cyprus

#78 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

perfect_guy wrote:a zbog tih prokletih litvanaca mi je naša reprezentacija na crnoj listi po pitanju klađenja
Haha, i sa mnom je isti slučaj :D :x Jebo li ih Stankevičius :x
mistek

#79 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by mistek »

perfect_guy wrote: sa srbima smo bili jednom u grupi

a zbog tih prokletih litvanaca mi je naša reprezentacija na crnoj listi po pitanju klađenja
Bili sa Srbijom i Crnom Gorom i igrali prijateljsku sa Jugoslavijom. Sa Srbijom, u ovom obliku, nismo bili :D

A pogledaj šešir 4:
Bugarska - 1 tekma, poraz.
Rumunija - 4 tekme, 3 poraza (gol razlika nemalih 2-9).
Gruzija - nismo igrali
Litvanija - 4 tekme, 2 pobjede, remi i poraz.
Albanija - 4 tekme, pobjeda, 2 remija i poraz.
Škotska - 2 tekme, 2 poraza
Sj. irska - nismo igrali.
Austrija - 2 tekme, remi i poraz.
Poljska - 1 tekma, remi.
mistek

#80 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by mistek »

I ne bih se složio da je svejendo koga iz 5. i 6. šešira.
Finska je sasvim solidna reprezentacija. Estonija, Latvija, Kipar, Makedonija su repke koje vazda otkidaju bodove i najvećim. Moldavija, Armenija, Azerbejdžan su rang ispod, ali opet neugodni, dok bi Farani bili premija čak i za neke ekipe posljednjeg šešira.
Vels i Island su mnogo jači od ostlaih. Kazahstan, pa i Luskemburg su također iznad ekipa kao što su Malta, Andora, Lihtenštajn i pogotovo San Marino.
karanana

#81 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by karanana »

ja mislim da bi lihtenstajn dobio luxemburga.
prije godinu-dvije igrali ljudi 1-1 sa portugalom u portugalu.

posto ne kontam ove potove ili kako ih vec zovete, samo da upitam: kad se izvlace grupe?
cyprus

#82 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

karanana wrote:ja mislim da bi lihtenstajn dobio luxemburga.
prije godinu-dvije igrali ljudi 1-1 sa portugalom u portugalu.

posto ne kontam ove potove ili kako ih vec zovete, samo da upitam: kad se izvlace grupe?
Lihtenštajn jeste reprezentacija jača od Luksemburga. A to sa Portugalom nije išlo baš tako. Kući su igrali 2:2, a u Portugalu zijanili 2:1 (ako se dobro sjećam)

Izvlačenje je 30. jula
cyprus

#83 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Nego ja za ovaj Vels ne kontam što je ovako loš. Pa gotovo cijela prva postava igra u Premier ligi, a oni u zadnjem šeširu :shock: :?
mistek

#84 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by mistek »

cyprus wrote:Nego ja za ovaj Vels ne kontam što je ovako loš. Pa gotovo cijela prva postava igra u Premier ligi, a oni u zadnjem šeširu :shock: :?
4 poraza u grupi i neslavno odigrane prošle kvalifikacije.

Za relaciju Luksmeburg-Lihtenštajn se zeznuh. Lihtenštajn ih redovno opali po ušima. Iako, Luksemburg je isto tako jači od San Marina, Malte i Andore.

Opet, mene više čudi da je Poljska na dnu 4. šešira, a da se Litvanija plaho dobro drži.
Ove skandinavske repke bi nam legle pravo mislim, a sve nekako visoko plasirane.
El_comadante

#85 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by El_comadante »

mistek wrote:
cyprus wrote:Nego ja za ovaj Vels ne kontam što je ovako loš. Pa gotovo cijela prva postava igra u Premier ligi, a oni u zadnjem šeširu :shock: :?

Za relaciju Luksmeburg-Lihtenštajn se zeznuh. Lihtenštajn ih redovno opali po ušima. Iako, Luksemburg je isto tako jači od San Marina, Malte i Andore.

Opet, mene više čudi da je Poljska na dnu 4. šešira, a da se Litvanija plaho dobro drži.
Ove skandinavske repke bi nam legle pravo mislim, a sve nekako visoko plasirane.
dobro Poljska je domačin pa nije igrala kvalifikacije a u kvalifikacijama se dobija više bodova nego za prijateljske utkamice. tako ko god da je domačin nekog prvenstva pada na listi baš zbog ovoga.
cyprus

#86 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

mistek wrote:

Ma znam ja zašto je Vels tako loše rangiran. Samo mi nije jasno kako sa tako naizgled dobrim sastavom igraju tako loše :-) :-)

A Luksemburg je tu negdje sa Maltom, možda je čak Malta nešto kvalitetnija. Za San Marino i Andoru se slažem, oni su evropsko dno.
campa_xxx

#87 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by campa_xxx »

Evo ti objasnjenje zasto je Vels u zadnjem sesiru iako ima isti broj bodova kao i Farska ostrva koji su u petom sesiru!

http://www.football-rankings.info/2011/ ... error.html
campa_xxx

#88 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by campa_xxx »

....
campa_xxx

#89 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by campa_xxx »

campa_xxx wrote:
Image

Kakve su ovo grupe na ss.ba danas objavljene? Na osnovu cega ovakve grupe? :shock:
Jakosne grupe

1. Španija, Holandija, Njemačka, Engleska, Portugal, Italija, Hrvatska, Norveška i Grčka
2. Srbija, Slovenija, Rusija, Francuska, Crna Gora, Švajcarska, Slovačka, Danska i Švedska
3. Turska, Češka, Izrael, Republika Irska, Ukrajina, Belgija, Rumunija, Bosna i Hercegovina i Bugarska
4. Litvanija, Albanija, Mađarska, Bjelorusija, Gruzija, Jermenija, Severna Irska, Škotska i Poljska
5. Austrija, Estonija, Letonija, Finska, Makedonija, Moldavija, Kipar, Azerbejdžan i Wales
6. Island, Luksemburg, Farska ostrva, Kazahstan, Lihtenštajn, Malta, Andora i San Marino

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu će saznati imena protivnika u kvalikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.
Zmajevi su smješteni u treću jakosnu skupinu, zajedno sa sa selekcijama Bugarske, Češke, Turske, Izraela, Republike Irske, Ukrajine, Rumunije i Belgije.

Evropa daje 13 predstavnika za smortu najboljih svjetskih selekcija, a direktan plasman u Brazil će izboriti devet pobjednika grupa, a još četiri ekipe će se plasirati u Brazil nakon baraža u kojem će učestvovati osam drugoplasiranih ekipa, dok će najgora drugoplasirana ekipa biti automatski eliminisana.

Puno je gresaka u ovom tekstu...dovoljno je da otvore FIFA-inu stranicu i da vide "zonal ranking" pa da vide gdje su sve pogrijesili! Cuj Turci u trecoj jakosnoj a 16. reprezentacija u Evropi :lol: :lol: :lol: Srbija im je 10-ta, Slovenija 11-ta itd... :mrgreen:
campa_xxx

#90 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by campa_xxx »

.
Last edited by campa_xxx on 26/07/2011 17:19, edited 1 time in total.
campa_xxx

#91 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by campa_xxx »

Ni sc sport nije nista bolji :-)
SASTAVI ŠEŠIRA
Prvi: Španija, Holandija, Nemačka, Engleska, Portugalija, Italija, Hrvatska, Norveška i Grčka;
Drugi: Srbija, Slovenija, Rusija, Francuska, Crna Gora, Švajcarska, Slovačka, Danska i Švedska;
Treći: Turska, Češka, Izrael, Republika Irska, Ukrajina, Belgija, Rumunija, Bosna i Hercegovina i Bugarska;
Četvrti: Litvanija, Albanija, Madjarska, Belorusija, Gruzija, Jermenija, Severna Irska, Škotska i Poljska;
Peti: Austrija, Estonija, Letonija, Finska, Makedonija, Moldavija, Kipar, Azerbejdžan i Vels;
Šesti: Island, Luksemburg, Farska ostrva, Kazahstan, Lihtenštajn, Malta, Andora i San Marino;
Odkud Rumuni i Turci u trecoj jakosnoj??? Ili oni prepisuju jedni od drugih ili sam je nesto zeznuo? Ali gledajuci na FIFA-inu rang listu Boga mi nisam!

http://www.fifa.com/worldfootball/ranki ... 5&rank=205

Mozda imaju pogresne info iz saveza....kako god, neozbiljni su i jedni i drugi...
siki_sa

#92 Koga cemo dobiti u kvalifikacijama za SP 2014??

Post by siki_sa »

Prvi: Španija, Holandija, Njemačka, Engleska, Portugal, Italija, Hrvatska, Norveška i Grčka;
Drugi: Srbija, Slovenija, Rusija, Francuska, Crna Gora, Švicarska, Slovačka, Danska i Švedska;
Treći: Turska, Češka, Izrael, Republika Irska, Ukrajina, Belgija, Rumunija, Bosna i Hercegovina i Bugarska;
Četvrti: Litvanija, Albanija, Mađarska, Bjelorusija, Gruzija, Armenija, Sjeverna Irska, Škotska i Poljska;
Peti: Austrija, Estonija, Latvija, Finska, Makedonija, Moldavija, Kipar, Azerbejdžan i Vels;
Šesti: Island, Luksemburg, Farska ostrva, Kazahstan, Lihtenštajn, Malta, Andora i San Marino;

Prognoza??
mrtva kokoš

#93 Re: Koga cemo dobiti u kvalifikacijama za SP 2014??

Post by mrtva kokoš »

drug, ima tema o SP 2014, potrazi... :-)
siki_sa

#94 Re: Koga cemo dobiti u kvalifikacijama za SP 2014??

Post by siki_sa »

Norveška
Crna Gora
Bosna i Hercegovina
Armenija
Latvija
Malta

Moja prognoza tj. zelja :-)
campa_xxx

#95 Re: Koga cemo dobiti u kvalifikacijama za SP 2014??

Post by campa_xxx »

Ima tema a i ne valjaju ti ove grupe nikako , garant si prepisao sa ss.ba ili sport centra :mrgreen:
jeza u ledja

#96 Re: Koga cemo dobiti u kvalifikacijama za SP 2014??

Post by jeza u ledja »

Cuj koga , pa Spaniju, kao i zadnja 3 puta. :roll:
Baltazar_khan

#97 Re: Koga cemo dobiti u kvalifikacijama za SP 2014??

Post by Baltazar_khan »

dobit ćemo novog selektora.
Gusztav

#98 Re: Koga cemo dobiti u kvalifikacijama za SP 2014??

Post by Gusztav »

Norveška
Švedska
BiH
Sj. Irska
Vels
San Marino
cyprus

#99 Re: Koga cemo dobiti u kvalifikacijama za SP 2014??

Post by cyprus »

Prognoza :oops:

Portugal
Srbija
BiH
Bjelorusija
Moldavija
Lihtenštajn

:run:
Mustang1

#100 Re: Koga cemo dobiti u kvalifikacijama za SP 2014??

Post by Mustang1 »

Hrvatska
Srbija
BiH
Albanija
Makedonija
Kazahstan

Pa ko ziv ko mrtav u Brazil :D
Locked