da li bi otisli ???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

da li bi ostavili voljenu osobu i napustili ovu zemlju da vam se ukaze prilika ???

Poll ended at 03/08/2011 00:41

DA
33
40%
NE
49
60%

Total votes: 82

ShakiraHanuma

#76 Re: da li bi otisli ???

Post by ShakiraHanuma »

anthraxQ wrote:najgluplje mi je kada kažu Sreća nije u novcu.

to su garant neki bogatuni nekad davno platili nekim pjesnicima da to napišu kako bi romantičarski ubjedili malu raju da ta ista mala raja ne bi talasala.

brate, sretan si kada možeš kupiti najbolju hranu, najbolju odjeću, najbolji lijek za neku bolest, putovati, istraživati...a i suprotan spol će se garantovano u svemu tome i zalijepiti negdje pa će se i zavoljeti...ne mora biti prva ali zavoljeti će se neka.
Sreća jeste i u novcu. Jednoj ženi daje neovisnost da se koncentriše na ljubav i da se manje sekira o
nekim stvarima. :wink:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#77 Re: da li bi otisli ???

Post by Entropio »

swemiracxx wrote:zanima me...
npr. imate savrsenu osobu kraj sebe...
i trenutno vam je sve divno i krasno...
ali...
ukaze vam se prilika da odete u ameriku da radite u svojoj struci
plata super
ugovor minimum na 3 godine i sve, sve , sve...
ali da li bi mogli da ostavite ovde ljubav i da odete...
msm, zivot nije bajka ni americki film i daljina, tolika daljina
i velika vremenska razdvojenost u velikom broju slucajeva uradi svoje...
Šta znači msm? U zadnje vrijeme to često viđam... Izgleda toliko glupo ako znači mislim.

Zavisi od situacije... Ako ovdje imaš samo ljubav, a jedeš meso jednom godišnje, onda bih otišao.
Ljuska_u_BaklaFi

#78 Re: da li bi otisli ???

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Entropio wrote:
ali...
plata super
Šta znači msm? U zadnje vrijeme to često viđam... Izgleda toliko glupo ako znači mislim.

Zavisi od situacije... Ako ovdje imaš samo ljubav, a jedeš meso jednom godišnje, onda bih otišao.
Znachi upravo to... MISLIM :D
swemiracxx

#79 Re: da li bi otisli ???

Post by swemiracxx »

BarbaDue wrote:ne znam jel vec neko ranije pitao al' evo, zasto ta tvoja ljepotic ne ide sa tobom? mislim dobijas idealan posao...pa da, vjerovatno si mogao postavljati uslove? bas me interesuje kakvo je njeno razmisljanje glede toga?
evo tebi cu odg i svim prije i posle tebe ...njena situacija je komplikovana nemoze da ide zbog nekih stvari ...otisli bih skupa al to je nemoguce ... kao drugo sve da ja odem moralo bih proci par mjeseci dok bi ona dosla ...kao trece ona da bude ovdje i da joj saljem novac to necu ... kao cetvrto ostajem ovdje i pokrecem svoj biznis ...bismiletom laganini ...i kao peto nikad nikog necu krivit zbog svoje odluke !!! :)
swemiracxx

#80 Re: da li bi otisli ???

Post by swemiracxx »

BJB wrote:
ali...
plata super

Covjek ako je dovoljno mudar moze imati i jare i pare.. :D

u ovoj situaciji gubis jedno ...moras da biras jare il pare ... :)
swemiracxx

#81 Re: da li bi otisli ???

Post by swemiracxx »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Kad' bi mi momak dobio takvu priliku, ne bih mu ni dala da razmislja, nego pakovanje i put pod noge .....ako me stvarno voli vec cemo "preturiti" to preko glave na najbolji moguci nacin, ako me ne voli, idealna prilika da ga onda nikad vise ne vidim.
Nemam ambicija da odem odavdje, pa tako da sebi i ne stvaram takve prilike u kojim bih se nasla u slicnoj situaciji......ako bih imala situaciju gdje on ide, isla bih bez razmisljanja...... :) Ali, ovo ja sve u svoje ime ....

dal bi ga podrzala da odbije tu priliku i donese odluku da ostane i pokrene biznis ovdje i ostvari sve to tamo sto je trebao u ovoj zemlji ??? :)
swemiracxx

#82 Re: da li bi otisli ???

Post by swemiracxx »

HAVANA wrote:
anthraxQ wrote:najgluplje mi je kada kažu Sreća nije u novcu.

to su garant neki bogatuni nekad davno platili nekim pjesnicima da to napišu kako bi romantičarski ubjedili malu raju da ta ista mala raja ne bi talasala.

brate, sretan si kada možeš kupiti najbolju hranu, najbolju odjeću, najbolji lijek za neku bolest, putovati, istraživati...a i suprotan spol će se garantovano u svemu tome i zalijepiti negdje pa će se i zavoljeti...ne mora biti prva ali zavoljeti će se neka.

Kao neko ko je iskusio i jedno i drugo, mogu ti reci da je istina...a sreca su moja djeca i zena sa kojom sam bio i go i bos,i sit i gladan...i sada kada imam sve sto mi treba i sto smo zajedno stvorili.Smatram se jako bogatim,ne zbog novca.Pokretac teme najbolje zna sta osjeca i da li je ispravno postupio.Ako je to to...naci ce nacin da budu zajedno...
Uvijek se sjetim covjeka iz grcke,bivsi sarajevski student...koji je u sred rata,mjesecima ganjao,falisifikovao papire,pokusavao uci u zatvoreni grad...i na kraju se pojavio na vratima njenim,spakovali se i poslije milion peripetija uspjeli izaci iz grada...pa dalje sa laznim ino pasosem...pa ih uhapsili...do televizije je doslo... :-) isto film...Sada opet zive ovdje...uspjesan covjek koji je kao stranac i frontalni kokuz poceo raditi u tudjoj zemlji i obezbijedio se i finansijski i u svakom drugom pogledu...Zena,djeca...a pare dodju i odu...pa opet dodju...

POTPISUJEM SVAKA CAST MAJSTORE !!!
swemiracxx

#83 Re: da li bi otisli ???

Post by swemiracxx »

Karabaja wrote:Ja nisam otišao :)
i neću otići na u uvodnom postu opisan način :)

A mogu otići :D
ima nas jos koji biraju isto kao ti :) ...iako bi vecina pakovala kofere ...
swemiracxx

#84 Re: da li bi otisli ???

Post by swemiracxx »

[quote="Koolin1"]Znate li pricu o Vasi Ladackom??[/quote]

:thumbup: :thumbup:
swemiracxx

#85 Re: da li bi otisli ???

Post by swemiracxx »

baustelac wrote:S obzirom na tvoje godine, najbolje je kako dosta raje predlaze da se uzmete pa da i ona ide s tobom... a ja dodajem, po mogucnosti da i ona ima dobije "svoj" posa, inace moze biti veliki zajeb. Da ona sjedi kuci i ceka te kuci dok si ti 12 sati na poslu mislim da ne fercera na duze staze.

Doduse ti vec u CemeriKi i sad u trenutcima kada ti je flasa super drustvo, trazis samo opravdanje za svoju odluku. Hajd zivio!

netrazim ja opravdanje po forumu i utjehu u wopy i istina je da postoji neki crv koji mi kaze pa mozda si se prevario al u konacnom zbiru fkt se nekajem ... uspijet cu i ovdje ostvarit svoj san i prodat ga u ameriku . :)
Ljuska_u_BaklaFi

#86 Re: da li bi otisli ???

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

swemiracxx wrote:
Ljuska_u_BaklaFi wrote:Kad' bi mi momak dobio takvu priliku, ne bih mu ni dala da razmislja, nego pakovanje i put pod noge .....ako me stvarno voli vec cemo "preturiti" to preko glave na najbolji moguci nacin, ako me ne voli, idealna prilika da ga onda nikad vise ne vidim.
Nemam ambicija da odem odavdje, pa tako da sebi i ne stvaram takve prilike u kojim bih se nasla u slicnoj situaciji......ako bih imala situaciju gdje on ide, isla bih bez razmisljanja...... :) Ali, ovo ja sve u svoje ime ....

dal bi ga podrzala da odbije tu priliku i donese odluku da ostane i pokrene biznis ovdje i ostvari sve to tamo sto je trebao u ovoj zemlji ??? :)
Kada bi mogao da ostvari to "nesto " ovdje, onda vjerovatno ne bi ni dosao u situaciju ili, ili ....
swemiracxx

#87 Re: da li bi otisli ???

Post by swemiracxx »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:
swemiracxx wrote:

Kada bi mogao da ostvari to "nesto " ovdje, onda vjerovatno ne bi ni dosao u situaciju ili, ili ....
ovdje to ide na tezi nacin ...a tamo na laksi o tome se radi ...citava ova prica je vezana za taj biznis i zato mi je ponudeno 3 god i sve sve sve na laksi nacin ... ja sam izabrao tezi i nju !!! i na kraju krajeva nebitan sam ja i moja prica ...vec ono sto vi mislite na ovu temu ... zato sam je i otvorio ...otici ili ostati ...to je pitanje sa kojim se vecina danas susrece ...
Cointreau

#88 Re: da li bi otisli ???

Post by Cointreau »

Entropio wrote:
ali...
plata super

Da, upravo to i ja htjedoh reći. Ako ovdje imaš posao u struci (ili bilo kakav posao koji te zadovoljava), ako nisi previše ambiciozan, ne pucaš na Ameriku, bla, bla... Onda je moj odgovor ostati. Ali ako te ovdje zadržava samo ljubav a boriš se sastaviti kraj sa krajem, mislim da nema dalje dileme...A ljubav ako je prava i iskrena će izdržati i preživjeti, u suprotno me niko ne može ubijediti :)
palamuda

#89 Re: da li bi otisli ???

Post by palamuda »

Ne bih otišao u Ameriku nhikako, a pogotovo da ostavim nekog koga volim.
Ne bi svoju ženu dao za 77 Amerika.
dječak sa šibicama

#90 Re: da li bi otisli ???

Post by dječak sa šibicama »

BJB wrote:
ali...
plata super

Covjek ako je dovoljno mudar moze imati i jare i pare.. :D
Nije neka mudrost izmajmunisati da i ona dodje za njim u Ameriku.

Samo treba strpljenja i umjesnosti.
baustelac

#91 Re: da li bi otisli ???

Post by baustelac »

palamuda wrote:Ne bih otišao u Ameriku nhikako, a pogotovo da ostavim nekog koga volim.
Ne mogu da odolim, ... e sto bas palamudas
Marilyn

#92 Re: da li bi otisli ???

Post by Marilyn »

Ne bih otišla. Nema šanse.
swemiracxx

#93 Re: da li bi otisli ???

Post by swemiracxx »

palamuda wrote:Ne bih otišao u Ameriku nhikako, a pogotovo da ostavim nekog koga volim.
iako ti nick nije za pohvaliti evo :thumbup: :bih:
swemiracxx

#94 Re: da li bi otisli ???

Post by swemiracxx »

Dzontra Volta wrote:ja bih otisao da zamjenim Hugh Hefnera... jedino pod tim uvjetom :oops:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Not My Idea

#95 Re: da li bi otisli ???

Post by Not My Idea »

Ne.
Novac ispred ljubavi, ne.
d.a.d.a.

#96 Re: da li bi otisli ???

Post by d.a.d.a. »

ali...
plata super
Da, otisla bih, jer ako je osoba savrsena, sve ostalo se da srediti!
illuminated

#97 Re: da li bi otisli ???

Post by illuminated »

evo da se ja jos jednom tuspasim na ovu temu...

pitanje je postavljeno tako da mora da se da iskljucivi odgovor. licno mislim da postoji mnostvo odgovora izmedju tj da
stvari nisu crno bijele. Prije svega zelim pokretacu teme svu srecu ovog svijeta...
ali ja mislim da si napravio gresku zivota sa vjerovatnocom od oko 70%.
Zasto? Moguce je da ta prica sa privatnim biznisom upali, jer ne znam ko stoji iza tebe i koliko para imas ali u kontaktu sam sa dosta ljudi jer i sam zivim i radim vani i htio sam da investiram, i do sada nisam cuo nista pozitivno o klimi za pokretanje biznisa u BIH.
Moj jedan dobar prijatelj se je ostavio dobro placen posao programera u NJEmackoj i vratio se u Moskvu zbog djevojke,
ljubav ovo ono...nakon dva mjeseca smo se culi...samo mi je na telefon rekao ..S*anje...ni zene ni posla.
Kako god, kao muskarac, mislim da si izgubio autoritet, jer si popustio...ona je trebala da ide sa tobom ako te voli, cuo sam od mnogo ljudi jer sam u istoj situaciji. Naime ja radim vani, i hocu da dovedem dragu ovdje gdje zivim.

Napravi test:
Nadji 10 nepoznatih ljudi i predoci im svoj slucaj detaljno. I postavi im ovo pitanje:
Da li mislite da bi pristala da ide sa mnom ako me voli?
Zena (a i muskarac) kad voli ce da ide u vatru a ne u fucking ameriku...

I na kraju da rezimiramo, cisto tehnicku tvoju tehniku upravljanja rizikom:
od izvjesne, svjetle, dobro placene i sigurne buducnosti ulazis vrlo riskantan i nesiguran poduhvat....
znam da ces mi reci..ljubav je to. Ja cu reci na to...zene ako ista traze na ovom svijetu to je sigurnost.
I najveci razlog pucanja brakova je novac. Po nekim istrazivanja hemija zaljubljenosti prosjecno traje 3 godine.

Ali sve u svemu...vidim da si vec odlucio....tako da mogu samo da ti pozelim srecu. Trebace ti.
Zivio.
dječak sa šibicama

#98 Re: da li bi otisli ???

Post by dječak sa šibicama »

Ja i dalje ne razumijem zasto ona ne moze sa njim ili za njim preko bare.

Ako mu se vec nudi odlican posao itd...

Jel to ta ljubav toliko jaka da ne moze izdrzati par mjeseci, pola godine ili godinu dvije razdvojenog zivota (uz vjerovatno povremena vidjanja, pretpostavljam da je moguce)?

Ja licno bih se prvo pitao o kakvoj se tu ljubavi radi, ako me je strah ostaviti je koji mjesec "bez nadzora", ili ako ona ne vjeruje meni i mojoj vjernosti. Ovo sad govorim subjektivno.
pustopoljina

#99 Re: da li bi otisli ???

Post by pustopoljina »

ja ne bih posla za covjekom u nekoliko slucajeva:
- da ga ne volim
- da imam posao koji obozavam i koji me ispunjava, a koji tamo gdje je on ne mogu raditi, a mi nemamo djecu u planu.
- da me hoce voditi negdje gdje se smatram ugrozenom i ne osjecam slobodnom. odnosno, gdje bi moj zivot van kuce bio jednak nuli.
swemiracxx

#100 Re: da li bi otisli ???

Post by swemiracxx »

illuminated wrote:evo da se ja jos jednom tuspasim na ovu temu...

pitanje je postavljeno tako da mora da se da iskljucivi odgovor. licno mislim da postoji mnostvo odgovora izmedju tj da
stvari nisu crno bijele. Prije svega zelim pokretacu teme svu srecu ovog svijeta...
ali ja mislim da si napravio gresku zivota sa vjerovatnocom od oko 70%.
Zasto? Moguce je da ta prica sa privatnim biznisom upali, jer ne znam ko stoji iza tebe i koliko para imas ali u kontaktu sam sa dosta ljudi jer i sam zivim i radim vani i htio sam da investiram, i do sada nisam cuo nista pozitivno o klimi za pokretanje biznisa u BIH.
Moj jedan dobar prijatelj se je ostavio dobro placen posao programera u NJEmackoj i vratio se u Moskvu zbog djevojke,
ljubav ovo ono...nakon dva mjeseca smo se culi...samo mi je na telefon rekao ..S*anje...ni zene ni posla.
Kako god, kao muskarac, mislim da si izgubio autoritet, jer si popustio...ona je trebala da ide sa tobom ako te voli, cuo sam od mnogo ljudi jer sam u istoj situaciji. Naime ja radim vani, i hocu da dovedem dragu ovdje gdje zivim.

Napravi test:
Nadji 10 nepoznatih ljudi i predoci im svoj slucaj detaljno. I postavi im ovo pitanje:
Da li mislite da bi pristala da ide sa mnom ako me voli?
Zena (a i muskarac) kad voli ce da ide u vatru a ne u fucking ameriku...

I na kraju da rezimiramo, cisto tehnicku tvoju tehniku upravljanja rizikom:
od izvjesne, svjetle, dobro placene i sigurne buducnosti ulazis vrlo riskantan i nesiguran poduhvat....
znam da ces mi reci..ljubav je to. Ja cu reci na to...zene ako ista traze na ovom svijetu to je sigurnost.
I najveci razlog pucanja brakova je novac. Po nekim istrazivanja hemija zaljubljenosti prosjecno traje 3 godine.

Ali sve u svemu...vidim da si vec odlucio....tako da mogu samo da ti pozelim srecu. Trebace ti.
Zivio.

pitanje je postavljeno zbog mnogih ...svi zele negdje dalje u neku drugu kordinatu swemira ...a ne samo zbog mog slucaja ...drug moj i ti imas dilemu ...da li si uradio pogresan korak pa daj izracunaj te postotke i vidjet ces da zivot se nemjeri u postotcima i u pricanju dozivljaja drugi ...ja sam citav zivot slijedio onaj svoj insekt ...i ono svoje radis pravu stvar ...zivio sretno i tb !!!
Post Reply