Priznati prevaru ili ne?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

Priznati prevaru?

DA
60
41%
NE
88
59%

Total votes: 148

Rosebud_

#76 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Rosebud_ »

Ja nesto ne volim ovaj termin - "prevara". Kad su dvoje u vezi, logicno je da je to dobrovoljno i stoga jer postoje neki osjecaji, obostrani naravno. Cim jedna strana pocne osjecati naklonost ka nekoj trecoj strani, onda je jasno da se to s drugom stranom sve obotalilo, i treba biti iskren. (Jesam zapetljala :-) )
Znaci, po toj nekoj mojoj definiciji, prevara u jednoj vezi ne bi trebala da postoji. Ako me pozelis prevariti znaci da to sto osjecas prema meni nije "to", i nema smisla nastavljati. Nego lijepo, svako svojim putem.

Naravno, sto ljudi - sto cudi, pa je ovo sto sam ja objasnila malo teze izvodivo. Neki bi mozda rekli da je to u idealnoj vezi, ali ja cvrsto vjerujem da to tako moze i treba biti. Makar sam se tako dogovorila sa svojim dragim :)
plejka2

#77 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by plejka2 »

sanabe wrote:Gdje, kako, s kim, zasto.....nebitno. Prevarili ste partenera/partnericu. Priznati ili ne?
Jeste li bili u ovoj situaciji> Je li vam neko priznao prevaru? Jeste li vi priznali?
I pika li se pod prevaru ako ste se ....kako sad....a seksali : :-) sa nekim drugim u periodu kada sta bili u svadji sa onm/onom s kim ste u vezii?

Dakle, priznati prevaru ili ne? Znam da postoji tema Oprostiti prevaru...mene zanima vase misljenje o tome treba li je uopste priznati? I zelite li da vam druga strana prizna?
ko vara taj i krade a ko krade on je lopov :D
ssmmiilleeyy

#78 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by ssmmiilleeyy »

plejka2 wrote:
sanabe wrote:Gdje, kako, s kim, zasto.....nebitno. Prevarili ste partenera/partnericu. Priznati ili ne?
Jeste li bili u ovoj situaciji> Je li vam neko priznao prevaru? Jeste li vi priznali?
I pika li se pod prevaru ako ste se ....kako sad....a seksali : :-) sa nekim drugim u periodu kada sta bili u svadji sa onm/onom s kim ste u vezii?

Dakle, priznati prevaru ili ne? Znam da postoji tema Oprostiti prevaru...mene zanima vase misljenje o tome treba li je uopste priznati? I zelite li da vam druga strana prizna?
ko vara taj i krade a ko krade on je lopov :D

Ko Uci znat ce,Ko krade imat će :lol: :lol: :lol: :thumbup:
fidoremilienko

#79 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by fidoremilienko »

U svakom slučaju NE! :D
Dr.Mr.Fr.

#80 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Dr.Mr.Fr. »

ne, ne i ne :D
obala

#81 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by obala »

Ne bih....sto ne zna, ne moze ni da ga boli.
cava

#82 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by cava »

Topla voda wrote:
BJB wrote:
Topla voda wrote: previse razmiljas bona :D

Izvalim s vremena na vrijeme i koju pametnu :D ..Steta sto ih ne zapisujem, cisto da se zna da sam bila tu :mrgreen: ..
zapisujem ja :D

ma ja mislim da ne treba puno razmisljati generalno o tome,ako ti je do nekog stalo,neces to uraditi,ako to uradis,jebat ga nije ni vrijedilo to nesto prije

Sam da podapišem, kratko i jasno :D
Vegetastar

#83 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Vegetastar »

ja bih priznao kad bi se to desilo.

Ne bih mogao izdržati
JThomas

#84 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by JThomas »

ja generalno imam tendenciju da pričam stvari koje mi nimalo ne idu u korist, pa... :-) haj' ga znaj, ja kakav sam bolid ne bi mog'o da ne kažem :-)

moja stara je upravo suprotno od toga, al' ja sam više na njenu staru, siiiiiine, u mene što na umu, to na drumu :-)
spreca

#85 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by spreca »

Oprastam samo sebi :D ne priznajem nista i kad bi me nasla na kamari ,ja bi joj reko da sam se poklizno i upo na nju :lol: :lol: :lol: .....jednom prizno odmah sledeci dan ali nikad nije povjerovala jer joj je to bila doooobra prijateljica.....posle godinu dana nesto se svadile i prijateljica joj to turila pod nos i tada je povjerovla :lol: :lol: :lol:
Zoya

#86 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Zoya »

Vidi, vidi, 44% bi priznalo, 56% ne bi. Za na ranu privit' :oops:
dječak sa šibicama

#87 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by dječak sa šibicama »

Nebi priznao vec bi rekao "ne gledaj me predugo, nismo jedno za drugo".

Ovo pitanje meni zvuci kao ovi u Hagu, "priznajete li krivicu, gospodine Mladicu?".

Ko da je bitno, kad si prevario, napravio si sta si napravio, ispao si seronja, kasnije je sve tako malo bitno. Po meni je vaznije pitanje zelite li da vam partner prizna da vas je prevario, ili da "ode iz vaseg zivota" a da nikada ne saznate zasto.
haubica_i_to_teshka

#88 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by haubica_i_to_teshka »

E joj tebe sanabe... :-)
Shto cu joj govoriti,samo bi se (bezze) nasekirala :mrgreen:
♥ Julianna ♥

#89 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by ♥ Julianna ♥ »

dječak sa šibicama wrote:Nebi priznao vec bi rekao "ne gledaj me predugo, nismo jedno za drugo".

Ovo pitanje meni zvuci kao ovi u Hagu, "priznajete li krivicu, gospodine Mladicu?".

Ko da je bitno, kad si prevario, napravio si sta si napravio, ispao si seronja, kasnije je sve tako malo bitno. Po meni je vaznije pitanje zelite li da vam partner prizna da vas je prevario, ili da "ode iz vaseg zivota" a da nikada ne saznate zasto.

Od onog što ne znam, neće me glava zabolit i vice versa, samo trik je kako da se ne sazna, ako se neće priznavati.
Zato bolje orat svoju njivu, a maštat o komšijinoj :-D
spreca

#90 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by spreca »

♥ Julianna ♥ wrote:
dječak sa šibicama wrote:Nebi priznao vec bi rekao "ne gledaj me predugo, nismo jedno za drugo".

Od onog što ne znam, neće me glava zabolit i vice versa, samo trik je kako da se ne sazna, ako se neće priznavati.
Zato bolje orat svoju njivu, a maštat o komšijinoj :-D
Mozda kontra :D
♥ Julianna ♥

#91 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by ♥ Julianna ♥ »

Kako kontra, da oreš tuđu njivu a maštaš o svojoj?? :-D
juli84

#92 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by juli84 »

Ne bih priznala niti bih voljela da meni prizna, što bismo se bezze mučili zbog nečeg tako beznačajnog :oops:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#93 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by plain vanilla »

juli84 wrote:Ne bih priznala niti bih voljela da meni prizna, što bismo se bezze mučili zbog nečeg tako beznačajnog :oops:
beznacajnog?
Cholina_Lokica

#94 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Cholina_Lokica »

plain vanilla wrote:
juli84 wrote:Ne bih priznala niti bih voljela da meni prizna, što bismo se bezze mučili zbog nečeg tako beznačajnog :oops:
beznacajnog?
Da ponovimo... Beznacajnog?
spreca

#95 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by spreca »

♥ Julianna ♥ wrote:Kako kontra, da oreš tuđu njivu a maštaš o svojoj?? :-D
a ha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: uvijek sam volio sta zijaniti :lol: :lol: :lol:svoja njiva moze i sacekati :D
Last edited by spreca on 04/07/2011 19:15, edited 1 time in total.
zelenashica

#96 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by zelenashica »

Cholina_Lokica wrote:
plain vanilla wrote:
beznacajnog?
Da ponovimo... Beznacajnog?
Jasta je nego beznačajno...samo sta?
Cointreau

#97 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Cointreau »

stojim iza toga da treba biti iskren i pošten itd... Ali ako ste prevarili nekoga, automatski niste ni bili pošteni prema toj osobi, pa zašto biste onda bili iskreni? Malo nelogično. Treba sagledati sa svih strana, kome bi to šta dobro donijelo...neke stvari je pametnije prećutati.
dječak sa šibicama

#98 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by dječak sa šibicama »

Cointreau wrote:stojim iza toga da treba biti iskren i pošten itd... Ali ako ste prevarili nekoga, automatski niste ni bili pošteni prema toj osobi, pa zašto biste onda bili iskreni? Malo nelogično. Treba sagledati sa svih strana, kome bi to šta dobro donijelo...neke stvari je pametnije prećutati.
I zivjeti u lazi?

Ako si hrabar prevariti, budi hrabar i priznati.
Cointreau

#99 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Cointreau »

dječak sa šibicama wrote:
Cointreau wrote:stojim iza toga da treba biti iskren i pošten itd... Ali ako ste prevarili nekoga, automatski niste ni bili pošteni prema toj osobi, pa zašto biste onda bili iskreni? Malo nelogično. Treba sagledati sa svih strana, kome bi to šta dobro donijelo...neke stvari je pametnije prećutati.
I zivjeti u lazi?

Ako si hrabar prevariti, budi hrabar i priznati.
I šta imate od toga? Vjerovatno ćete se rastati i sve ostalo što ide uz to... a recimo zamislite situaciju; prevarili ste jednom, kajete se, želite ostati sa voljenom osobom i znate da nikada više takvo nešto nećete napraviti...a svako, ama baš svako griješi... opet biste bili iskreni i hrabri? Ili bolje pitanje, mislite da je prevarenom baš toliko stalo da sazna da je prevaren? Briga njega za vašu iskrenost kad ste mu srušili svijet... Mislim da je ovo više stvar koliko vaša duša, odnosno savjest može da podnese.
Katy

#100 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Katy »

A mozete vi jedni drugima sad kontrirati do iduce godine na forumu i dok vam ne dosadi........

Prevara kad se desi onda je to cisto nepostivanje partnera i neobaziranje na njegova osjecanja
jer svi koji varaju (jedino ako je neko bas k'o cuskija )znaju da se ipak moze desiti na bilo koji
nacin da se to sazna.Ipak to urade...znaci ....s v i j e s n o !
Ako je neko nekog prevario ne igra vise nikakvu ulogu hoce li se to priznati ili ne!!!!!
Ako je neko imao potrebu da vara....u vezi/braku nesto nestima....cemu priznavanje?Sve je jasno kao dan!Trulo!
Pri tom ,da naglasim,ne osudjujem ljude koji su bili u takvoj sitaciji da prevare....svako ima svoje razloge za to ako veza postojeca nije u redu.(osim ako to rade ,onako,non stop,nikom ne 'oproste',a nekog drugog zamlacuju kuci kao da su vjerni nekih 20 god. braka recimo...takvi ne trebaju da se vezuju jer vole promjenu.)
Ako neko voli svim srcem...sama pomisao da zbog gluposti(jedne noci ili samo sexa s nekim) izgubi nekog koga voli
je zgrazavajuca i nece to uraditi cak i da se nadje u bilo kojoj situaciji da mu se neko drugi nudi na sve moguce nacine.

Znaci ako ste prevareni.....i oprostite...mozete....ali to vise nikad nece biti to! Ono sto je nekad bilo!
Nemoguce je da posljedice ne ostanu!
Ako ste prevarili....samo je dokaz da nepostujete osobu s kojom ste i da je u vecini stvar navike veza u kojoj ste,a ljubav....ljubav je nesto drugo,to mnogima postane jasno upravo kad prevare,kad se to vec desi...pa priznali,ne priznali.....kad dodje do toga.....ne valja!
Post Reply