neretvanac wrote:Razumljivo.Sasvim_Obican wrote:Niko ih ne može natjerati da zavole BIH, ali niko nema pravo meni oduzeti moje pravo na državu u kojoj živim i koju volim. Mene nije briga što neki čiča u Grudama ili u Ugljeviku ne smatra BIH za svoju domovinu, ali što prije takvi prihvate da žive u državi koja se zove Bosna i Hercegovina, biće bolje i nama i njima... Ko se mača laća, od mača i gine !neretvanac wrote:Ja ti opet lijepo, pogresno me svrstavas.
Koje to drzave ima u Grudama i Sirokom Brijegu? Jesi kad bio u tim mjestima? Ili ti smatras pod drzavom da na karti Europe vidis omedjene granice, jer bosnjacka drzavotvornost ne seze daleko od tog nivoa, nazalost.
Ni za vrijeme Jugoslavije, koja je bila 10 puta jaca drzava od BiH, nije se tu moglo uvesti reda i zakona niti izvjesiti petokrake po ulicama. Ko prohoda prvi sa BH zastavom Sirokim Brijegom, ja cu biti rado prvi koji ce mu doci u bolnicu u posjetu.
Usporedba ti nije na mjestu, Turci u Njemackoj nisu konstituvan narod, Hrvati u Bosni i Hercegovini jesu, tu su zadnjih 600-700 godina, nece nigdje ni otici, vjeruj mi.
Niko ih ne moze natjerati da zavole Bosnu i Hercegovinu, barem ne ovakvu kakva jeste, a bez ljubavi prema njoj nece ni raditi za njen uspjeh i dobro.
Al sta dobijas od od teoretskog priznanja da je to Bosna i Hercegovina, kao sto jeste.
Vrhunac bosnjacke politike je, dakle, da svi priznaju da stvarno zive u drzavi koja se zove Bosna i Hercegovina, al nas nije briga sto cu sutra imat 30 savova na glavi ako pronosam zastavu te iste, priznate drzave tim mjestima ?
Čovječe dragi, ja nisam Bošnjak, ali volim BiH jer sam u njoj rođen, odrastao, završio škole i zato što nemam rezervne domovine. Ja ne znam šta je bošnjačka politika, ali moja politika je pro-bosanska. Moja politika se zalaže za očuvanje hiljadu godina duge priče o Bosni i Hercegovini kao državi koja nikad ni za koga, nego uvijek za sebe. Niko ne mora voljeti BIH, ali onda neka pokupi kofere i ide u države koje voli više. Al jedan je nauk - iz Bosne niko ne može ponijeti ne pedalj zemlje !