"Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Locked
Sasvim_Obican

#76 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Sasvim_Obican »

neretvanac wrote:
Sasvim_Obican wrote:
neretvanac wrote:Ja ti opet lijepo, pogresno me svrstavas.
Koje to drzave ima u Grudama i Sirokom Brijegu? Jesi kad bio u tim mjestima? Ili ti smatras pod drzavom da na karti Europe vidis omedjene granice, jer bosnjacka drzavotvornost ne seze daleko od tog nivoa, nazalost.
Ni za vrijeme Jugoslavije, koja je bila 10 puta jaca drzava od BiH, nije se tu moglo uvesti reda i zakona niti izvjesiti petokrake po ulicama. Ko prohoda prvi sa BH zastavom Sirokim Brijegom, ja cu biti rado prvi koji ce mu doci u bolnicu u posjetu.
Usporedba ti nije na mjestu, Turci u Njemackoj nisu konstituvan narod, Hrvati u Bosni i Hercegovini jesu, tu su zadnjih 600-700 godina, nece nigdje ni otici, vjeruj mi.
Niko ih ne moze natjerati da zavole Bosnu i Hercegovinu, barem ne ovakvu kakva jeste, a bez ljubavi prema njoj nece ni raditi za njen uspjeh i dobro.
Niko ih ne može natjerati da zavole BIH, ali niko nema pravo meni oduzeti moje pravo na državu u kojoj živim i koju volim. Mene nije briga što neki čiča u Grudama ili u Ugljeviku ne smatra BIH za svoju domovinu, ali što prije takvi prihvate da žive u državi koja se zove Bosna i Hercegovina, biće bolje i nama i njima... Ko se mača laća, od mača i gine !
Razumljivo.
Al sta dobijas od od teoretskog priznanja da je to Bosna i Hercegovina, kao sto jeste.
Vrhunac bosnjacke politike je, dakle, da svi priznaju da stvarno zive u drzavi koja se zove Bosna i Hercegovina, al nas nije briga sto cu sutra imat 30 savova na glavi ako pronosam zastavu te iste, priznate drzave tim mjestima ?

Čovječe dragi, ja nisam Bošnjak, ali volim BiH jer sam u njoj rođen, odrastao, završio škole i zato što nemam rezervne domovine. Ja ne znam šta je bošnjačka politika, ali moja politika je pro-bosanska. Moja politika se zalaže za očuvanje hiljadu godina duge priče o Bosni i Hercegovini kao državi koja nikad ni za koga, nego uvijek za sebe. Niko ne mora voljeti BIH, ali onda neka pokupi kofere i ide u države koje voli više. Al jedan je nauk - iz Bosne niko ne može ponijeti ne pedalj zemlje !
Skijaš

#77 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Skijaš »

Sasvim_Obican wrote:Čovječe dragi, ja nisam Bošnjak, ali volim BiH jer sam u njoj rođen, odrastao, završio škole i zato što nemam rezervne domovine. Ja ne znam šta je bošnjačka politika, ali moja politika je pro-bosanska. Moja politika se zalaže za očuvanje hiljadu godina duge priče o Bosni i Hercegovini kao državi koja nikad ni za koga, nego uvijek za sebe. Niko ne mora voljeti BIH, ali onda neka pokupi kofere i ide u države koje voli više. Al jedan je nauk - iz Bosne niko ne može ponijeti ne pedalj zemlje !
:thumbup:
Henry.K

#78 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Henry.K »

Ljepoje wrote:
prljavi Hare wrote:Mirno razdruživanje je moguće na način da svima kojima se ova zemlja ne sviđa,bilo da je riječ o Srbima,
Bošnjacima,Hrvatima,Eskimima,pokupe prnje i idu odavde! :!:
Po volji im......Turska,Srbija,Hrvatska.......gdje god ih žele!
:dance: :bih:

Evo ja nudim prijevoz, bilo autobusom, trolibusom il avioletom na poželjnu destinaciju > Hrvatska - Srbija - Crna Gora - Turska itk.

AGENCIJA: "HOĆEŠ NEĆEŠ, NETREBAŠ"

Ekstra***Za djecu do 12 godina popust iznosi 50% za jednosmjernu!
Ekstra***Penzioneri i studenti popust iznos 40 % za jednosmjernu kartu!

Svih zaintresovani neka se jave preko ppm!

:sax:
Daleko ste vi od pozicije da drugima nudite kupljenje krpa.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#79 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by prljavi Hare »

Henry.K wrote:
Ljepoje wrote:
prljavi Hare wrote:Mirno razdruživanje je moguće na način da svima kojima se ova zemlja ne sviđa,bilo da je riječ o Srbima,

Evo ja nudim prijevoz, bilo autobusom, trolibusom il avioletom na poželjnu destinaciju > Hrvatska - Srbija - Crna Gora - Turska itk.

Evo još jednog što je prespavao 16 godina! :lol: Pa ja,pita se preCjednik Mile i "sinovi Manjače"! :D
AliceInChains

#80 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by AliceInChains »

Henry.K wrote:
Ljepoje wrote:

Mislis li sa krpama npr. na nudenje dvojnog drzavljanstva Srbije Bosnjacima? :mrgreen:

(mala sala, posto postoji tema sa tom intencijom na ovom forumu :dance: )
kv99

#81 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by kv99 »

neretvanac wrote:Ja ti opet lijepo, pogresno me svrstavas.
Koje to drzave ima u Grudama i Sirokom Brijegu? Jesi kad bio u tim mjestima? Ili ti smatras pod drzavom da na karti Europe vidis omedjene granice, jer bosnjacka drzavotvornost ne seze daleko od tog nivoa, nazalost.
Ni za vrijeme Jugoslavije, koja je bila 10 puta jaca drzava od BiH, nije se tu moglo uvesti reda i zakona niti izvjesiti petokrake po ulicama. Ko prohoda prvi sa BH zastavom Sirokim Brijegom, ja cu biti rado prvi koji ce mu doci u bolnicu u posjetu.
Usporedba ti nije na mjestu, Turci u Njemackoj nisu konstituvan narod, Hrvati u Bosni i Hercegovini jesu, tu su zadnjih 600-700 godina, nece nigdje ni otici, vjeruj mi.
Niko ih ne moze natjerati da zavole Bosnu i Hercegovinu, barem ne ovakvu kakva jeste, a bez ljubavi prema njoj nece ni raditi za njen uspjeh i dobro.
Jbg Neretvanac , ti opet o Sirokom Brijegu i Grudama a nikako da odgovoris zasto i pored toga sto kvislinzi imaju vlasst u tim mjestima opet ima granica tamo gdje jeste ? Zasto nisu ni 1992 a ni danas rekli : mi imamo vlast u Grudama i Sirokom Brijegu a vi u Sarajevu je*i te se !!! Nisu jer Grude i Siroki nisu ono sto njima treba i ne sprijeceva se Grude i Siroki da urade sta zele u Grudama i Sirokom . Mogu oni koliko hoce da masu i sa sahovnicima po Grudama ali to njima nece pomoci da ostvare ciljeve , bas suprotno.
I kakve veze ima to sto su Bih Hrvati konstutivan narod sa time sto SNSD trazi ko fol u njihovo ime ? Hajde ti meni navedi gdje to stoji da konstitutivan narod ima pravo da dobije sve sto trazi pa cak i podjelu zemlje ako im prahne ? Navedi mi taj zakon, dio Ustava bilo gdje da stoji .
BiH Hrvati su tu vec 600-700 godina i nece nigdje i bas zbog toga onaj sto mase sahovnicom u Grudama nece postici sto zeli.
hajnehaj

#82 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by hajnehaj »

Skijaš wrote:
Frankyee wrote:Na zalost razdruzivanje je vec napravljeno i jos vise se ojacava.
Međuetnički antagonizmi će nestati kada slomimo četničke, ali i druge elemente koji insistiraju na tom da suživot nije moguć.
zanimljivo , ali ovo je bolesno već , zašto bi ja nekoga želio na silu tjerati da živi sa mnom ?
kv99

#83 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by kv99 »

Henry.K wrote:
Ljepoje wrote:

Kupljenje krpa se nudi svima koji zele podjelu zemlje, od onih kojima je san Smrdija, Hrvatska pa i Turska pa se nadam da se nisi prepoznao u toj grupi . A u cemu je problem , cetnici ne bi imali mogucnost da posjete samo Smrdiju vec i da odu do Turske jer znas sta se kaze : krv nije voda , rod je rod, preci su preci", 500 godina je dug period pa se sigurno osjeca nostalgija :lol:
hajnehaj

#84 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by hajnehaj »

Sasvim_Obican wrote:

Čovječe dragi, ja nisam Bošnjak, ali volim BiH jer sam u njoj rođen, odrastao, završio škole i zato što nemam rezervne domovine. Ja ne znam šta je bošnjačka politika, ali moja politika je pro-bosanska. Moja politika se zalaže za očuvanje hiljadu godina duge priče o Bosni i Hercegovini kao državi koja nikad ni za koga, nego uvijek za sebe. Niko ne mora voljeti BIH, ali onda neka pokupi kofere i ide u države koje voli više. Al jedan je nauk - iz Bosne niko ne može ponijeti ne pedalj zemlje !
kakvo neiskusno razmišljanje , tako smo i mi nekada mislili da nemamo rezervne domovine od Jugoslavije ,pa evo vidiš da imamo ....gdje god si napisao Bosna i Hercegovina , zamjeni i stavi Jugoslavija i vidjet ćeš o čemu pričam ...
Alfons Kauders

#85 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Alfons Kauders »

hajnehaj wrote:
Skijaš wrote:
Frankyee wrote:Na zalost razdruzivanje je vec napravljeno i jos vise se ojacava.
Međuetnički antagonizmi će nestati kada slomimo četničke, ali i druge elemente koji insistiraju na tom da suživot nije moguć.
zanimljivo , ali ovo je bolesno već , zašto bi ja nekoga želio na silu tjerati da živi sa mnom ?
Pa ko koga tjera? :D

Kome se ne svidja, bujrum, kofere i u Srbiju, Tursku, Hrvatsku, Saudiju, Svedsku, Ameriku itd...
kv99

#86 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by kv99 »

hajnehaj wrote:
Sasvim_Obican wrote:

kakvo neiskusno razmišljanje , tako smo i mi nekada mislili da nemamo rezervne domovine od Jugoslavije ,pa evo vidiš da imamo ....gdje god si napisao Bosna i Hercegovina , zamjeni i stavi Jugoslavija i vidjet ćeš o čemu pričam ...
Ako si tako razmiljsao onda sigurno nisi bio u Jugoslaviji jer je Jugoslavija nastala tako sto su Savezne Republike unijele svoju suverenost u zajednicku drzavu . Tako da si i pravno a i duhovno imao uvijek osjecaj da si iz Slovenije, Hrvatske , Smrdije , Makedonije itd-itd. Znaci Jugoslaviju su cinile republike koji su unijele svoju suverenost i jedna od njih je bila i Bosna i Hercegovina tako da tvoje poredjenje nema veze sa zivotom ili istorijom.
Skijaš

#87 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Skijaš »

hajnehaj wrote:
Skijaš wrote:
Čitava je BiH moja zemlja. Franjevačka provincija Bosna Srebrena je dobila ime po Srebrenici i taj grad za mene nikad neće biti inostranstvo. Onaj ko ne želi da živi u istoj državi sa mnom, može otići gdje želi. Ja odavde ne idem.
calimero2

#88 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by calimero2 »

Muslimani u BiH nisu za "mirno razdruzivanje" zato sto su u nepovoljnijoj situaciji nego od 1971....
Pitam se samo koliko ima sada "muslimana" u BiH..a koliko "bosnjaka"...a koliko "bosanaca"??

I kakva je SUTRA buducnost "pustog ostrva"????
Alfons Kauders

#89 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Alfons Kauders »

calimero2 wrote:Muslimani u BiH nisu za "mirno razdruzivanje" zato sto su u nepovoljnijoj situaciji nego od 1971....
Pitam se samo koliko ima sada "muslimana" u BiH..a koliko "bosnjaka"...a koliko "bosanaca"??

Kad Hrvati u Hrvatskoj i Srbi u Srbiji budu spremni za mirno razdruzivanje s Krajinom, Sandzakom, Istocnom Slavonijom i Presevskom Dolinom, i Bosanci ce prihvatiti mirno razdruzivanje sa RS. Posteno? :D
armin071

#90 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by armin071 »

Alfons Kauders wrote:
calimero2 wrote:Muslimani u BiH nisu za "mirno razdruzivanje" zato sto su u nepovoljnijoj situaciji nego od 1971....

Kad Hrvati u Hrvatskoj i Srbi u Srbiji budu spremni za mirno razdruzivanje s Krajinom, Sandzakom, Istocnom Slavonijom i Presevskom Dolinom, i Bosanci ce prihvatiti mirno razdruzivanje sa RS. Posteno? :D
Jao tebe :-) Ali oni nisu konstitutivni narodi kao Hrvati u BiH i kao takvi nemaju nikakva prava rasturati drzave kao sto to Hrvati imaju pravo... I ako sad @osa ovo vidi ima odmah da te optuzi za majorizaciju :lol:
calimero2

#91 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by calimero2 »

Alfons Kauders wrote:

NIJE - Nema mjenjanja granica! Tata (Babo) je rekao!

:dance:

p.s. RS je kao i Medjugorje!
kv99

#92 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by kv99 »

calimero2 wrote:
Alfons Kauders wrote:

NIJE - Nema mjenjanja granica! Tata (Babo) je rekao!

:dance:

p.s. RS je kao i Medjugorje!
Jel se to i u genocidnoj stvorevini pojavila gospa :? Pazite da vam ne otmu turiste :lol:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#93 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by prljavi Hare »

Skijaš wrote:
hajnehaj wrote:
Skijaš wrote: Međuetnički antagonizmi će nestati kada slomimo četničke, ali i druge elemente koji insistiraju na tom da suživot nije moguć.
Čitava je BiH moja zemlja. Franjevačka provincija Bosna Srebrena je dobila ime po Srebrenici i taj grad za mene nikad neće biti inostranstvo. Onaj ko ne želi da živi u istoj državi sa mnom, može otići gdje želi. Ja odavde ne idem.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ima dovoljno mjesta za sve nas,od Drine do Une,od Save do Neuma!Niko ne tjera nikoga da voli ovu zemlju ali
svi će morati poštovati Ustav BiH i pozitivne zakone ove zemlje!Svi koji poput Dodika požele izaći iz
zakonskih okvira,postaju prekršioci više krivičnih zakona ove zemlje i kao takvi će biti tretirani! :dance:
Sa druge strane,mora se raditi na tome da svi imaju jednaka prava bez obzira kojem nacionalnom korpusu
pripadaju,ne samo tzv. konstitutivni narodi već svi građani ove zemlje!! :dance:
NIKO NEMA EKSLUZIVNO PRAVO NI NA ŠTA!!! :dance: :thumbup: :bih:
Svi oni koji misle da imaju veća prava od drugih.........velika je ovo planeta,naći će se negdje mjesta i za
takve!!!! :thumbup: :bih:
calimero2

#94 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by calimero2 »

kv99 wrote:
Jel se to i u genocidnoj stvorevini pojavila gospa :? Pazite da vam ne otmu turiste :lol:
Genocidasi nemaju sa mnom nista....Daleko im kuca!
Nekad smo bili "skoro" zajedno, oni tamo mi ovamo!

:lol: :lol:
kv99

#95 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by kv99 »

calimero2 wrote:
kv99 wrote:

Prvo kazes da je RS kao i Medjugorje pa me zanima kakve to ima slicnosti ako nije gospa u pitanju ? Nemoj mi samo jos reci da je i Medjugorje nastalo na masovnim grobnicama .
Alfons Kauders

#96 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Alfons Kauders »

calimero2 wrote:p.s. RS je kao i Medjugorje!
Znaci RS je pseudoreligiozna izmisljotina u koju vjeruju samo mala djeca, a dobro dodje za zgrtanje love uskom krugu ljudi...

Pa vidis, nije ti losa usporedba. Nimalo.

:D
Alfons Kauders

#97 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Alfons Kauders »

kv99 wrote:Jel se to i u genocidnoj stvorevini pojavila gospa :? Pazite da vam ne otmu turiste :lol:
Da se pojavila, garant bi je neko oteo, silovao i ubio... :D Mozda ne tim redoslijedom, al nejse. :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#98 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by PipiDugaDevetka »

kv99 wrote:
calimero2 wrote:
kv99 wrote:

Prvo kazes da je RS kao i Medjugorje pa me zanima kakve to ima slicnosti ako nije gospa u pitanju ? Nemoj mi samo jos reci da je i Medjugorje nastalo na masovnim grobnicama .
Ako zamijeniš riječ ''Medjugorje'' sa skraćenicom ''HZHB'', onda i nije daleko od istine.

Tako mi ''kifle'', pardon,...tako mi pereca!
jutarnji

#99 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by jutarnji »

PipiDugaDevetka wrote:Ako zamijeniš riječ ''Medjugorje'' sa skraćenicom ''HZHB'', onda i nije daleko od istine.
Ne treba se kaciti na bezvezne podvale i mijesati pricu o Medjugorju sa radovanovim i bobanovim zaostavstinama.
Medjugorje je dobar primjer kako u BiH ima pametnih, snalazljivih, kamo srece da je mene raja poslusala kad sam
im predlozio da provucemo pricu kako se iznad mahale ukazao Abu Beki :D . Mogli smo sad rahat lopatom uzimat
Arape. :oops:
Alfons Kauders

#100 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Alfons Kauders »

jutarnji wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Ako zamijeniš riječ ''Medjugorje'' sa skraćenicom ''HZHB'', onda i nije daleko od istine.
Ne treba se kaciti na bezvezne podvale i mijesati pricu o Medjugorju sa radovanovim i bobanovim zaostavstinama.
Medjugorje je dobar primjer kako u BiH ima pametnih, snalazljivih, kamo srece da je mene raja poslusala kad sam
im predlozio da provucemo pricu kako se iznad mahale ukazao Abu Beki :D . Mogli smo sad rahat lopatom uzimat
Arape. :oops:
Fakat... Ali sta se moze, svi sposobni ublehasi su u politici, za promovisanje duhovnih i istorijskih ubleha ostali samo diletanti... :D

Image
Locked