Celtic punk (The Pogues,...)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

horion_bosona

#76 Re: Celtic punk (The Pogues,...)

Post by horion_bosona »

horion_bosona

#77 Re: Celtic punk (The Pogues,...)

Post by horion_bosona »

horion_bosona

#78 Re: Celtic punk (The Pogues,...)

Post by horion_bosona »

horion_bosona

#79 Re: Celtic punk (The Pogues,...)

Post by horion_bosona »

horion_bosona

#80 Re: Celtic punk (The Pogues,...)

Post by horion_bosona »

horion_bosona

#81 Re: Celtic punk (The Pogues,...)

Post by horion_bosona »

sutra na koncert... :-D

horion_bosona

#82 Re: Celtic punk (The Pogues,...)

Post by horion_bosona »

eee bio ja na koncertu ... :-D

Cudan je osjecaj kad ides da gledas po prvi put bend, koji ti je inace jedan od najdrazih... Nisam ni vjerovao da cu biti u prilici da gledam The Poguese, s obzirom na burnu istoriju benda, a pogotovo ne sa Shaneom u sastavu ...

The Poguese nikad nisu ni bili virtuozi, niti je Shane MacGowan vokalno bio nesto vise od tipicnog punkerskog pjevaca... Medjutim oni su od samog pocetka imali poseban šmek, sama pojava, boemski Shane i njegove pjesme, te specificne interpretacije poznatih irskih narodnih... i to je upravo Poguese cinilo jednim od najautenticnijih bendova...

Pribojavao sam se kako ce danas zvucati, nisam htio da se razocaram i slusam ofucane starce... Ovo se ponajvise odnosilo na Shanea, jer se covjek potpuno ruinirao visedecenijskim lokanjem... jednom kad su ga pitali za procenat alkohola u njegovoj krvi, on je odgovorio da "nema alkohola u krvi, vec krv u alkoholu"... Shane, svojevrsni ulicni pjesnik genijalac, autor niza prelijepih pjesama, za koje se cini kao da su nastajale kroz generacije tokom par stoljeca... a vec je sad izvjesno da pojedine ceka sudbina keltskih klasika...

Koncert je poceo prije nego se ocekivalo, pa me je njihov izlazak na binu zatekao u redu za wc :-D I kad je krenula Streams of Whiskey, a Shane otpjevao prvi stih, sve bojazni o razocarenju su nestale i krece vesela pijanka na otvorenom... Meni su cak zvucali daleko bolje nego recimo na poznatom koncertu iz '88 na St. Patrick (koji sam pogledao iznova par dana prije)... Njihova energija je cijelo vrijeme bila u koheziji s publikom... strasno je lijepo biti u gomili od 6-7 hiljada ljudi koji su nasmijani i rasplesani, a to je bio rezultat energije odaslane s bine... Iako prilicno umoran od puta i tog dana nesnosne vrucine, skakao sam i derlao se cijelo vrijeme, a piva ni ne znam koliko sam oblokao...

Odlican koncert, daleko iznad ocekivanja... posto sam znao playlistu sa ove turneje nisam se toliko razocarao sto nisam cuo neke od pjesama... pogotovo Summer in Siam... ali definitivno je vrijedilo puta... keserim se i sad od same pomisli na koncert..

imam nesto i snimljenog sa koncerta, mada moram priznati da mi je to bilo zadnje na pameti... :-)

ljudi su svako malo bacali u vazduh plasticne case piva, ovo je trenutak kad prema mene ide mlaz hladnog piva, koji je mi svakako prijao za razliku od mog digitalca (ostatak vecer ostao neupotrebljiv)...

Image

snimio sam par pjesama mobitelom (los kvalitet jbg nisam planirao s njim ni snimati) i ovo najbolje ilustruje koliko sam bio u stanju da mirno snimam… :D

zato evo par posudjenih fotki sa indexa i solidni snimci…

Image

Image

Image

dina_arajevo

#83 Re: Celtic punk (The Pogues,...)

Post by dina_arajevo »

:thumbup: bas mi je drago sto si se za sve nas super proveo na koncertu :D
Steta sto nisu svirali Summer in Siam. Valjda ce doci jos jednom i odsvirati i Summer in Siam :D
dr.Gonzo

#84 Re: Celtic punk (The Pogues,...)

Post by dr.Gonzo »

Ja volim ovu pjesmu:

Inace, u pitanju je stara irska anti-ratna pjesma, o djevojci ciji se momak vraca sakat sa ratista. Doduse, jos su mi bolje verzije koje nisu u punk fazonu, al i ova je dobra.

Od ovoga se vazda najzim:
Where are the legs with which you run,
When first you went to carry a gun
Indeed your dancing days are done
Johnny I hardly knew ya
Post Reply