BiH-x wrote:vox-populi wrote:Sto ne znaci da ih nema. Ni ja mnoge stvari ne znam, ali mi to ne daje za pravo da tvrdim da je ispravno i da postoji samo ono sto JA znam.
Pa naravno, kao to da ti imas havera Bosnjaka koji je studirao u BG (i "znas ih jos par") ne znaci da je to neka normalna pojava

Što je normalno, što nije? Mislio si učestalo, vjerojatno?
Ljudi idu gdje misle da bi bolje prošli, tako je uvijek i bilo. Studirao sam u Splitu (u Mostaru i danas nema tog studija), ali je razlika ogromna, od svih informacija, zadataka, pojašnjenja na web-stranici (dok su u BiH uglavnom loše napravljeni, većinom i nema portala za učenje), besplatnih stvari recimo za tehničke fakultete, besplatnih nogometnih terena (moram i to navesti

), menze koja je raznovrsna a jeftina, razni popusti, besplatan gradski prijevoz, novih st. domova (doduše i u Mostaru zadnjih par godina), od ove godine i standardizacija putem državne mature te svi imaju PLAĆEN faks od države...samo ukucaj splitska sveučilišna knjižnica i pogledaj slike, preko 100 računala...nadam se da će i u nas ubrzo ovakvo što zaživjeti.. Naravno, sve to ima i svoje nedostatke, ali mislim da sam bio u velikoj prednosti u odnosu na mostarske tehničke fakultete... Osobno, išao bih i u Beograd studirati ako mislim da bih dobio bolje obrazovanje i mogućnosti, nema dileme, a i vidio bih svijeta...
Sestra mi govori da joj se ovdje u BiH na 1. godini dogodilo desetak puta da profesori izostanu, a meni samo jednom u 6 godina?
Zar je bitno ako 50 ili 5 Bošnjaka završi faks u Beogradu ako misle da im je to bolja opcija? Ovakve su mi priče nebitne...