Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ralzika je :sunni podrzavaju gubitak vlastitog zivota u slucaju neprakticiranja idtirar,ali,istovremeno ne osudjuju prakticiranje Idtirar
Sad si me nasmijala. Zar mislis da shiie osudjuju gubitak vlastitog zivota u slucajaju neprakticiranja taqiyye?
Medjutim, ovaj tvoj stav da je "naravno" da ti mislis da ta (sunni) grupa licemjerno optuzuje drugu (shiia) grupu u vezi prakticiranja iste stvari (tj taqiye/idtirara) nekako nemogu uklopiti u tvoju zadnju tvrdnju da sunni istovremeno ne osudjuju prakticiranje idtirara/taqiye. Mozes li mi to nekako pojasniti?
Pozdrav
moj stav "naravno" si skuzio
nisam napisala kako shhie osudjuju gubitak vlastitog zivota kao rezultat neprkaticiranja taqqiya;kako si to uopste zakljucio
ljubav_aha wrote:
nisam napisala kako shhie osudjuju gubitak vlastitog zivota kao rezultat neprkaticiranja taqqiya; kako si to uopste zakljucio
Mada ne navodis direktno tvoj stav o shiijama, ti ipak govoreci o razlici (izmedju shiia i sunni stava) kazes da sunni podrzavaju gubitak vlastitog zivota u slucaju neprakticiranja idtirara.
Suprotnost podrzavanju je osudjivanje
Ukoliko je sunnitsko podrzavanje gubitka vlastita zivota ta "razlika" spram shiiskog stava, onda da po toj logici nije tesko zakljuciti da shiie osudjuju gubitak vlastitog zivota
Ispravi me ukoliko je logika tvojeg rasudjivanja isla drugim putem
Pozdrav
ti si shiija,sto mozes bolje potvrditi od mene ,nema potrebe da te uvjeravam u nesto sto vec znas o svojoj vjerskoj skupini ,vec si napisao da i oni podrzavaju prakticiranje gubitka zivota u ima boga,i u vezi toga nisam nista vise dodala
Ko o cemu oni jedni o drugima na lijepom ramazanu.
Ljudi otvoreno; vama fali seksa.
Prema tvrdnjama Frojda seks je ljudima bitan koliko i hrana, voda ili san, i po njemu seksualni instinkt je osnova svih ljudskih aktivnosti. Da li je bio u pravu?
Postoje dve vrste ljudi - oni koji vole seks i oni koji nisu ljubitelji ove vrste aktivnosti.
Razlozi zašto druga grupa postoji i zašto ne voli seks su različiti. Nekim ljudima su seksualni odnosi zabranjeni, neki se suzdržavaju sve do trenutka kada stupe u brak. Postoje ljudi koji jednostavno nemaju priliku da uživaju u seksu, a ima i onih koji se plaše .
Ako biste pitali Frojda, on bi rekao da je druga grupa, oni koji apstiniraju, u velikoj opasnosti. Sam Frojd je popularizovao verovanje da je ljudskom biću potreban seks kako bi normalno funkcionisalo u društvu.
Po Frojdu, bez seksa svi bismo se razboleli, a redovan seksualni život preduslov je za zdrav i ispunjen život. Po njegovom mišljenju, seks je možda čak i važniji od hrane, vode i sna.
ljubav_aha wrote:ti si shiija,sto mozes bolje potvrditi od mene ,nema potrebe da te uvjeravam u nesto sto vec znas o svojoj vjerskoj skupini ,vec si napisao da i oni podrzavaju prakticiranje gubitka zivota u ima boga,i u vezi toga nisam nista vise dodala
Jesam shiia i znam sta shiia ucenje kaze o tome, ali me je ono tvoje objasnjavanje "razlika" izmedju njihovih stavova navelo na curuk tahtu, mada je na kraju ispalo da ta razlika uopste i nije bila neka razlika
Pozdrav
ps. Nevezano za temu, znas li sta je "curuk tahta"?
I am not a punk
trebalo duze vremena da skontas moje pisanje,das is alles
svojnasvom wrote:Ko o cemu oni jedni o drugima na lijepom ramazanu.
Ljudi otvoreno; vama fali seksa.
Prema tvrdnjama Frojda seks je ljudima bitan koliko i hrana, voda ili san, i po njemu seksualni instinkt je osnova svih ljudskih aktivnosti. Da li je bio u pravu?
Postoje dve vrste ljudi - oni koji vole seks i oni koji nisu ljubitelji ove vrste aktivnosti.
Razlozi zašto druga grupa postoji i zašto ne voli seks su različiti. Nekim ljudima su seksualni odnosi zabranjeni, neki se suzdržavaju sve do trenutka kada stupe u brak. Postoje ljudi koji jednostavno nemaju priliku da uživaju u seksu, a ima i onih koji se plaše .
Ako biste pitali Frojda, on bi rekao da je druga grupa, oni koji apstiniraju, u velikoj opasnosti. Sam Frojd je popularizovao verovanje da je ljudskom biću potreban seks kako bi normalno funkcionisalo u društvu.
Po Frojdu, bez seksa svi bismo se razboleli, a redovan seksualni život preduslov je za zdrav i ispunjen život. Po njegovom mišljenju, seks je možda čak i važniji od hrane, vode i sna.
od seksa se dehidrira
svaki put svaka tema,sukob,bilo sto,je razultat manjak seksa
evo idem sad popiti gatorade,da se hidriram prije seksa