Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
2407

#76 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by 2407 »

ladyblue18 wrote:
L00d wrote:To za ribu iz konzerve je dosta raje reklo... tako da cu poslusati u vezi toga...
Tunjevina je super, ali iscijedi ulje iz konzerve prije nego je uzmes jesti. ;-) I mozes uz nju dodati paradajz, krastavicu, sira mladog ili posnog, i tako... :D
Super skupa :oops: :mrgreen: i sadrzi dosta zive, pa ne treba pretjerivati s istom :)
madnessa

#77 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by madnessa »

kupujem rio mare al natura i ona ima 105kcal na 100g, dok ova u ulju ima cca 400kcal na 100g. svaka riba ima zive u sebi i dva puta sedmicno je sasvim neka fina mjera za konzumiranje. kako zbog izbjegavanja prevelike konzumacije zive tako i zbog dovoljnog unosa omega masnih kiselina.
negdje sam citala da do predoziranja zivom moze doci, ako se pojede vise od 1kg tunjevine od jednom... ne poznajem nikoga ko bi toliko mogao pojesti, pa mislim da je svaka normalna konzumacija ok.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#78 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Meni je rio mare skupa. :-)

A tunjevinu ne jedem vise od jednom ili dva puta sedmicno pa se ne bih brinula. :D
madnessa

#79 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by madnessa »

jedina u salamuri/vodi, a da nije Kplus je ova, pa je zato uzimam... :(
skafiskafsnjak

#80 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Dobro ste me podsjetili ... nisam ribe pojeo ima godina :P

a da sad rezimiramo ... Sta preporucujete za dorucak, rucak i veceru ?
Od ove normalne ishrane ... Za pocetak normalna ishrana, kasnije cu da brojim kcal i te stvari :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#81 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by plain vanilla »

Da i ja dam ozbiljan komentar :D

1. Prvo i mozda najvaznije je da treba imati na umu da osim vode, nezasladjenog caja i crne kafe bez secera sve deblja. Nesto manje, nesto vise, ali su mi smijesni ljudi koji umjesto vecere pojedu kg jabuka. Za sto dugorocniji rezultat, bolje je kalkulirati kolicinama, a ne namirnicama, tj, ne izbacivati nista u potpunosti iz ishrane, ali paziti da su manje kolicine i da se ekstra kaloricna hrana ne uzima precesto.

2. Postoji razlika imedju ljudi koji imaju par kilograma viska i onih koji imaju ozbiljan problem s viskom kilograma, i naravno da oni ovom problemu ne mogu pristupiti isto.
Za ove druge, vazno je da shvate da kilogrami nece nestati preko noci, jer preko noci se nisu ni stvorile zalihe od +xy kilograma. Potrebno se odluciti na promjenu rezima ishrane i osigurati se strpljenjem.

3. Ja licno, nakon isprobanih milion dijeta, nisam pobornik ekstremne iskljucivosti..mislim da iskljucivost pomaze da prije odustanemo od dijete i vratimo se losim prehrambenim navikama. Dakle, ako vam se danas jede kolach, pojedete ga, ali necete pojesti tepsiju kolacha, nego cete par narednih dana pripaziti. Ako ste s drustvom na veceri-vecerate, ali od sutra nastavljate s izbjegavanjem prejedanja za veceru..
ladyblue18

#82 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

L00d wrote:Dobro ste me podsjetili ... nisam ribe pojeo ima godina :P

Od ove normalne ishrane ... Za pocetak normalna ishrana, kasnije cu da brojim kcal i te stvari :D
Dorucak mora biti najbogatiji obrok u toku dana, mjesaj UH i proteine.
IZbaci pastete, virsle, kobasice, masne sireve, vajkreme, eurokrem, dzemove, vocne jogurte, kakao, salamu, suhomesnate proizvode, tvrde sireve, margarin ili bar svedi na minimum minimuma. Corn flakes ne valja, nijedan.

ABC i slicni sirni namazi su ok, pileca ili pureca sunka, jaja, povrce, vec spomenuta tunjevina, mladi sir, posni sir.
Zobene pahuljice su super ko ima zeludac za njih.

Jogurte i mlijeko uzimati sa najmanjim postotkom masnoce.

Piletina, puretina, riba, dosta povrca.
Voce jesti samo u prvom dijelu dana.
Orasaste plodove, kad ogladnis uzmes malo kikirikija u ljusci npr ili nesto trece i zasiti te bolje nego jedan sendvic nakon kojeg si za pola sata opet gladan.

Grickalice izbaci, sokove sve izbaci, voda je tvoj najbolji prijatelj. :D Doduse ima onaj iso sport se kupiti raja ga pije i od svih sokova koji se imaju kupiti cini mi se da je on najzdraviji.

Slatkise izbaci, cokolada za kuhanje moze, kolaci sta ja znam mislim da nece nikome biti nista od kolaca sedmicno. :D
Pite, cevape, i ostali fast food...zna se vec. Pohovano, przeno u dubokom ulju...sve slicno ne valja.

Izbaciti bijelo brasno iz upotrebe ako je moguce, tjestenina... ko ima para za integralnu bujrum.
Povrce uglavnom se moze sve jesti, ali ne pretjerivati sa krompirom.

Vecera nek ti se sastoji od proteina, znaci jaja, sir, piletina, riba, jogurt vocni homemade :D, mogu i orasasti plodovi, guglaj malo o proteinima.

Eto, ukratko. :-)
Filter

#83 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Filter »

ladyblue18 wrote:
L00d wrote:Dobro ste me podsjetili ... nisam ribe pojeo ima godina :P

Dorucak mora biti najbogatiji obrok u toku dana, mjesaj UH i proteine.
IZbaci pastete, virsle, kobasice, masne sireve, vajkreme, eurokrem, dzemove, vocne jogurte, kakao, salamu, suhomesnate proizvode, tvrde sireve, margarin ili bar svedi na minimum minimuma. Corn flakes ne valja, nijedan.

ABC i slicni sirni namazi su ok, pileca ili pureca sunka, jaja, povrce, vec spomenuta tunjevina, mladi sir, posni sir.
Zobene pahuljice su super ko ima zeludac za njih.

Jogurte i mlijeko uzimati sa najmanjim postotkom masnoce.

Piletina, puretina, riba, dosta povrca.
Voce jesti samo u prvom dijelu dana.
Orasaste plodove, kad ogladnis uzmes malo kikirikija u ljusci npr ili nesto trece i zasiti te bolje nego jedan sendvic nakon kojeg si za pola sata opet gladan.

Grickalice izbaci, sokove sve izbaci, voda je tvoj najbolji prijatelj. :D Doduse ima onaj iso sport se kupiti raja ga pije i od svih sokova koji se imaju kupiti cini mi se da je on najzdraviji.

Slatkise izbaci, cokolada za kuhanje moze, kolaci sta ja znam mislim da nece nikome biti nista od kolaca sedmicno. :D
Pite, cevape, i ostali fast food...zna se vec. Pohovano, przeno u dubokom ulju...sve slicno ne valja.

Izbaciti bijelo brasno iz upotrebe ako je moguce, tjestenina... ko ima para za integralnu bujrum.
Povrce uglavnom se moze sve jesti, ali ne pretjerivati sa krompirom.

Vecera nek ti se sastoji od proteina, znaci jaja, sir, piletina, riba, jogurt vocni homemade :D, mogu i orasasti plodovi, guglaj malo o proteinima.

Eto, ukratko. :-)

ihhh tvoj cojk ima da bude ko` tambura
ladyblue18

#84 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Filter wrote:
:lol: :lol: :lol: ma jok vala :lol: Ne namecem ja nikome nista, ali pitao je pa da mu pomognem. :D
plain vanilla

#85 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by plain vanilla »

ladyblue18 wrote:
Filter wrote:
:lol: :lol: :lol: ma jok vala :lol: Ne namecem ja nikome nista, ali pitao je pa da mu pomognem. :D
nek si im vala pite zabranila :lol:
madnessa

#86 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by madnessa »

uh kad sam vidjela da 300g zeljanice ima preko 800kcal pala sam u nesvijest. od tada pite zdra'o. :-)
ladyblue18

#87 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

madnessa wrote:uh kad sam vidjela da 300g zeljanice ima preko 800kcal pala sam u nesvijest. od tada pite zdra'o. :-)
Ja sad rucala zeljanicu :skoljka: :lol:

Ja fakat mislim da nece niko umrijeti ako pojede 2,3 puta mjescno pite malo. :-? :D
plain vanilla wrote: nek si im vala pite zabranila :lol:
:lol:
hali gali halid

#88 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by hali gali halid »

Koliko kalorija ima u pivu?
plain vanilla

#89 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by plain vanilla »

hali gali halid wrote:Koliko kalorija ima u pivu?
45-50 na jedan dl
2407

#90 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by 2407 »

'ta ce zeljanica :roll:

Da zelje valja, zec bi bio ko medvjed :mrgreen: :lol:
skafiskafsnjak

#91 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

madnessa wrote:uh kad sam vidjela da 300g zeljanice ima preko 800kcal pala sam u nesvijest. od tada pite zdra'o. :-)
pa sta, pojedes 600gr i mirna Bosna za taj dan, hahahahahahahahah
madnessa

#92 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by madnessa »

ma vise volim pun tanjir pilece salate, finu neku sniclu sa zara i sl. nego zeljanicu. ako me bas ono merak onda pojedem, ali jako malo. bolje je napraviti sam, jer onda se moze kalorijska vrijednost smanjiti light sirom, manje dodatne masnoce i vise zelja.
Pitarrr82

#93 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

madnessa wrote:ma vise volim pun tanjir pilece salate, finu neku sniclu sa zara i sl. nego zeljanicu. ako me bas ono merak onda pojedem, ali jako malo. bolje je napraviti sam, jer onda se moze kalorijska vrijednost smanjiti light sirom, manje dodatne masnoce i vise zelja.

:thumbup:

Ionako se ne sjecam kad sam jeo zadnji put pite :D
Ambrozija

#94 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Ambrozija »

Ljudi, mozda nije primjereno pitanje za ovu temu, ali da ne otvaram novu....S obzirom da mnogo znate o mrsavljenju mozda znate dosta i o cistoj suprotnosti...Meni, naime, trebaju 2-3 kilograma...Dakle, da se udebljam :D
Zna li iko sta da radim? Inace, jedem sve zivo, ali se brojke na vagi nikako ne pomjeraju....
Pomoc bi dobro dosla, i hvala svima unaprijed :)
Pitarrr82

#95 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

Ambrozija wrote:Ljudi, mozda nije primjereno pitanje za ovu temu, ali da ne otvaram novu....S obzirom da mnogo znate o mrsavljenju mozda znate dosta i o cistoj suprotnosti...Meni, naime, trebaju 2-3 kilograma...Dakle, da se udebljam :D
Zna li iko sta da radim? Inace, jedem sve zivo, ali se brojke na vagi nikako ne pomjeraju....

Ja bih opet preporucio nutricionistu :), ipak je to strucno misljenje jer ako vec jedes sve... :)
skafiskafsnjak

#96 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Ambrozija wrote:Ljudi, mozda nije primjereno pitanje za ovu temu, ali da ne otvaram novu....S obzirom da mnogo znate o mrsavljenju mozda znate dosta i o cistoj suprotnosti...Meni, naime, trebaju 2-3 kilograma...Dakle, da se udebljam :D
oj ocu ja tvoj organizam :D aahhahahaha
JThomas

#97 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by JThomas »

pita, lisnato tijesto, keksi, i još zalij mlijekom, nema fule :D pa mileram, majoneza, sladoled, ih, razvali se insan sad pa sad... :D
Ambrozija

#98 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Ambrozija »

Pitarrr82 wrote: Ja bih opet preporucio nutricionistu :), ipak je to strucno misljenje jer ako vec jedes sve... :)
Joj, da....Vjerovatno bih trebala...Vidis, i kad jedem i kad nista ne jedem, imam jednak broj kilograma, dobro kilogram gore-dole....Ne znam :(
L00d wrote: oj ocu ja tvoj organizam :D aahhahahaha
Nije ni ovo dobro, vjeruj :(
JThomas wrote:pita, lisnato tijesto, keksi, i još zalij mlijekom, nema fule :D pa mileram, majoneza, sladoled, ih, razvali se insan sad pa sad... :D
Hvala na odgovoru i pomoci...Od svega nabrojanog jedino nisam fan majoneze, a sve ostalo obozavam :D Pokusat cu....
Pitarrr82

#99 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

Ambrozija wrote:
Pitarrr82 wrote: Ja bih opet preporucio nutricionistu :), ipak je to strucno misljenje jer ako vec jedes sve... :)
Joj, da....Vjerovatno bih trebala...Vidis, i kad jedem i kad nista ne jedem, imam jednak broj kilograma, dobro kilogram gore-dole....Ne znam :(
L00d wrote: oj ocu ja tvoj organizam :D aahhahahaha
Nije ni ovo dobro, vjeruj :(
JThomas wrote:pita, lisnato tijesto, keksi, i još zalij mlijekom, nema fule :D pa mileram, majoneza, sladoled, ih, razvali se insan sad pa sad... :D
Hvala na odgovoru i pomoci...Od svega nabrojanog jedino nisam fan majoneze, a sve ostalo obozavam :D Pokusat cu....

Zato i kazem, ipak je najbolje zdravo mrsati ili dobiti par kilograma kao u tvom slucaju a nutricionista je tu za oboje...
Ambrozija

#100 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Ambrozija »

Pitarrr82 wrote:
Zato i kazem, ipak je najbolje zdravo mrsati ili dobiti par kilograma kao u tvom slucaju a nutricionista je tu za oboje...
Hvala jos jednom na odgovoru...Iskreno, ne znam ni ko se tim bavi...Mozes li mi nekoga preporuciti? Znas li da li samo prilagode nacin ishrane mom organizmu ili mozda prepisu i neke tablete? zapravo, postoje li uopce tablete koje pomazu? Bila sam onaj b-kompleks, navodno pomaze pri debljanju, ali meni nije imao nikakvog ucinka...

Joj, da....oprosti na ovolikim pitanjima...Ovo naravno pitam i tebe i ostale koji znaju vise :)
Post Reply