Champions League 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Obuca9
#76 Re: Champion League 2011/12
Ja znam jedan klub koji ipak nije u stanju da izbaci Dudelange.
Ali nećemo ga imenovati, da se simpatizeri istoga ne bi osjećali majorizirano.
- smoki_choko
#77 Re: Champion League 2011/12
samo cemo pokazati prstom na bili brighz__semir wrote:Ja znam jedan klub koji ipak nije u stanju da izbaci Dudelange.
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#78 Re: Champion League 2011/12
na bili brig,stadion HŠK Zrinjskog.smoki_choko wrote:samo cemo pokazati prstom na bili brighz__semir wrote:Ja znam jedan klub koji ipak nije u stanju da izbaci Dudelange.
- vinnie_jones
#79 Re: Champion League 2011/12
kako je isla ona ganga nesto tange ovo ono1pajdo wrote:na bili brig,stadion HŠK Zrinjskog.smoki_choko wrote:samo cemo pokazati prstom na bili brighz__semir wrote:Ja znam jedan klub koji ipak nije u stanju da izbaci Dudelange.
- smoki_choko
#80 Re: Champion League 2011/12
jok stadion, samo brig1pajdo wrote:na bili brig,stadion HŠK Zrinjskog.smoki_choko wrote:samo cemo pokazati prstom na bili brighz__semir wrote:Ja znam jedan klub koji ipak nije u stanju da izbaci Dudelange.
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#81 Re: Champion League 2011/12
jok stadion, samo brigsmoki_choko wrote:na bili brig,stadion HŠK Zrinjskog.1pajdo wrote:samo cemo pokazati prstom na bili brigsmoki_choko wrote:
"Stadion pod Bijelim brijegom"
http://hr.wikipedia.org/wiki/Stadion_po ... m_brijegom
Kako se dobro osjećam kad nekoga nešto novo naučim.
- Bosanski_kralj
#82 Re: Champion League 2011/12
Ukradena stvar nikad ne može postati kradljivčevo vlasništvo. Evo sad si nešto i stvarno naučio.1pajdo wrote:Kako se dobro osjećam kad nekoga nešto novo naučim.
- 1pajdo
#83 Re: Champion League 2011/12
http://hr.wikipedia.org/wiki/Stadion_po ... m_brijegomBosanski_kralj wrote:Ukradena stvar nikad ne može postati kradljivčevo vlasništvo. Evo sad si nešto i stvarno naučio.1pajdo wrote:Kako se dobro osjećam kad nekoga nešto novo naučim.
- Obuca9
#84 Re: Champion League 2011/12
Kakve veze taj stadion ima sa ovom temom? Nešto se ne sjećam da će se na tom stadionu u ovoj sezoni odigrati i jedna utakmica, pa makar i u nekom od pretkola.
- 1pajdo
#85 Re: Champion League 2011/12
Na stadionu se neće odigrati nijedna utakmica?hz__semir wrote:Kakve veze taj stadion ima sa ovom temom? Nešto se ne sjećam da će se na tom stadionu u ovoj sezoni odigrati i jedna utakmica, pa makar i u nekom od pretkola.
- Obuca9
#86 Re: Champion League 2011/12
Pročitaj naslov teme, pa će ti biti bar malo jasnije. Nadam se. Ali vidim da si shvatio poentu, samo se loma višpra da nisi, čim nisi boldirao rečenicu do kraja.1pajdo wrote:Na stadionu se neće odigrati nijedna utakmica?hz__semir wrote:Kakve veze taj stadion ima sa ovom temom? Nešto se ne sjećam da će se na tom stadionu u ovoj sezoni odigrati i jedna utakmica, pa makar i u nekom od pretkola.![]()
Stadion nije u funkciji?
![]()
- 1pajdo
#87 Re: Champion League 2011/12
hz__semir wrote:Pročitaj naslov teme, pa će ti biti bar malo jasnije. Nadam se. Ali vidim da si shvatio poentu, samo se loma višpra da nisi, čim nisi boldirao rečenicu do kraja.1pajdo wrote:Na stadionu se neće odigrati nijedna utakmica?hz__semir wrote:Kakve veze taj stadion ima sa ovom temom? Nešto se ne sjećam da će se na tom stadionu u ovoj sezoni odigrati i jedna utakmica, pa makar i u nekom od pretkola.![]()
Stadion nije u funkciji?
![]()
- lester burnham
#88 Re: Champion League 2011/12
Šampion Makedonija Škendija preti da neće otputovati u Beograd na meč kvalifikacija za Ligu šampiona sa Partizanom, koji je zakazan za 13. jul.
Makedonski „Dnevnik“ prenosi informacije da je razlog za tu pretnju ’vruća tema’ u makedonskom fudbalu, odnosno dualizam u rukovodstvo Opštinskog fudbalskog saveza (OFS) u Tetovu.
Škendija igrače za duel sa Partizanom prijavljuju u registar OFS, koji Fudbalska federacija (FFM) ne priznaje. Inače, fudbaleri iz Tetova se registruju u OFS, kojim rukovodi ljudi iz Renove, još jednog kluba iz tog grada.
Zbog toga što FFM ne priznaje OFS, prijave Škendije prošle nedelje nisu prošle. U ponedeljak su čelnici oba tela imali sastanak oko pronalaženja kompromisa i izbegavanja neprijatnosti, a Škendija je objavila da će u slučaju nepovoljnog ishoda o svemu obavestiti Svetsku fudbalsku federaciju (FIFA).
Makedonski „Dnevnik“ prenosi informacije da je razlog za tu pretnju ’vruća tema’ u makedonskom fudbalu, odnosno dualizam u rukovodstvo Opštinskog fudbalskog saveza (OFS) u Tetovu.
Škendija igrače za duel sa Partizanom prijavljuju u registar OFS, koji Fudbalska federacija (FFM) ne priznaje. Inače, fudbaleri iz Tetova se registruju u OFS, kojim rukovodi ljudi iz Renove, još jednog kluba iz tog grada.
Zbog toga što FFM ne priznaje OFS, prijave Škendije prošle nedelje nisu prošle. U ponedeljak su čelnici oba tela imali sastanak oko pronalaženja kompromisa i izbegavanja neprijatnosti, a Škendija je objavila da će u slučaju nepovoljnog ishoda o svemu obavestiti Svetsku fudbalsku federaciju (FIFA).
- ultima_palabra
#89 Re: Champion League 2011/12
Skidaj tange, ide Dudelangevinnie_jones wrote:kako je isla ona ganga nesto tange ovo ono
- smoki_choko
#90 Re: Champion League 2011/12
Revanš prvog pretkola LP
Valletta 2 - 1 Tre Fiori
Valletta 2 - 1 Tre Fiori
- cyprus
#91 Re: Champion League 2011/12
Dakle, u prvom pretkolu očekivani rezultati:
Santa Coloma - Dudelange 0:2 / 0:2cyprus wrote:Santa Coloma - Dudelange 2
Luksemburžani su ovdje apsolutni favoriti. Teško da Santa Coloma može napraviti iznenađenje, ali moguće je svašta... Šanse po meni: 25 - 75
Tre Fiori - Valletta 0:3 / 1:2cyprus wrote:Tre Fiori - Valletta 2
Valletta čist favorit, Sanmarinci su suviše loši da bi se mogli suprostaviti bili kome iz Evrope... Šanse: 10 - 90
- cyprus
#92 Re: Champion League 2011/12
Drugo pretkolo ipak nosi zanimljivije duele od prvog, ali što se tiče neizvjesnosti mislim da je neće biti previše ni u ovom kolu. U većini parova su favoriti već poprilično očigledni, ali dosadašnja praksa pokazuje da se uvijek desi nekoliko iznenađenja.
Pyunik - Viktoria Žižkov 2
Pyunik ima više evropskog iskustva od češkog (iznenađujućeg) prvaka, s obzirom da već desetak godina vlada armenskom ligom (slično kao Sheriff u Moldaviji), ali bilo bi iznenađenje kada Česi ne bi prošli. Opet mislim da im i neće biti lako sa Armencima. Šanse: 30 - 70
Valletta - Ekranas 2
Iako su Litvanci favoriti, ne vjerujem da će im biti lako sa Maltežanima, koji su se već zagrijali protiv Tre Fiorija. Prognoziram težak prolaz Ekranasa. Šanse: 20 - 80
Maribor - Dudelange 1
Maribor ako ne potcjeni previše svoje protivnike, mislim da ima otvoren prolaz u treće kolo. Šanse: 90 - 10
Mogren - Litex Loveč 1
Moguće da ću se vjerovatno provalit sa prognozom, mislim da bi ovdje moglo biti iznenađenje, pa da Crnogorci prođu. Ipak, šanse nisu baš prevelike da se to desi. Šanse: 20 - 80
Slovan Bratislava - Tobol Kostanay 1
Slovaci su favoriti, ali Kazahstanci često znaju biti tvrd orah. Iako nisam siguran u to, mislim da će Slovan opravdat ulogu favorita. Šanse: 65 - 35
Shamrock - Flora Tallinn 2
Ovo je jedan od neizvjesnijih parova. Shamrock je blagi favorit jer dolazi iz nešto jače lige, ali Flora ima veće iskustvo igranja u pretkolima. Ovdje prognoziram dakle prolazak nenosioca, ali ovakve prognoze su daleko od sigurnih. Šanse: 60 - 40
Zestafoni - Dacia Chisinau 2
Duel dva kluba koja nisu baš davno osnovana, ali posljednjih godina često igraju u Evropi. Zestafoni se oslanja na domaće gruzijske igrače, dok u moldavskoj Daciji ima dosta stranih igrača (slično kao i u Sheriffu). Iako je Zestafoni nosioc, mislim da nisu favoriti, pa blagu prednost dajem Daciji. Šanse: 45 - 55
Malmö FF - HB Torshavn 1
Šveđani su veliki favoriti i mislim da ovdje neće biti velike dileme oko pobjednika. Šanse: 95 - 5
Maccabi Haifa - Borac Banja Luka 1
Iako vjerujem da će naš ovogodišnji predstavnik pružit veći otpor Izraelcima, nego naš prošlogodišnji, sumnjam da prolaz Izraelaca može doći u pitanje. Šanse: 85 - 15
Bangor City - HJK Helsinki 2
Finci su dosta kvalitetniji, tako da je njihov prolaz vrlo vjerovatan. Šanse: 20 - 80
Dinamo Zagreb - Neftci Baku 1
Iako se Modri dosta muče zadnjih godina u pretkolima Lige Prvaka, posebno protiv ovih istočnoevropskih ekipa, mislim da bi ovdje trebali ići dalje, ali protivnika moraju ozbiljno shvatiti, jer azerbejdžanski fudbal napreduje iz godine u godinu. Zanimljivo da za Neftci igra Emil Mpenza. Šanse: 70 - 30
Skenderbeu - APOEL 1
Od APOEL-a se ovdje očekuje prolaz, ali ja imam osjećaj da bi moglo biti drugačije. Gotovo svi parametri su na strani Kiprana, ja ovdje mislim da bi moglo doći do iznenađenja. Opet kažem, velika šansa da ću se provalit. Šanse: 25 - 75
Skonto Riga - Wisla Krakow 2
Poljaci su kvalitetniji od latvijskog prvaka, pa smatram da ovdje neće doći do iznenađenja. Šanse: 20 - 80
Sturm Graz - Fehervar 1
Austrougarski derbi
. Sturm se čini kao favorit, ali mislim da će ovo biti težak dvomeč. Prognoziram tijesan prolaz Austrijanaca. Šanse: 65 - 35
Partizan - Škendija 1
Već se priča kako je moguće da Škendija otpadne i bez borbe, tj. da susreti i ne budu odigrani. Međutim, i u slučaju odigravanja susreta, mislim da su škandijine šanse za prolaz minimalne. Šanse: 90 - 10
Linfield - BATE Borisov 2
Svi parametri su na strani Bjelorusa i prolaz im se smješi, ali moraju biti oprezni. Šanse: 20 - 80
Rosenborg - Breidablik 1
Islanđani imaju dosta iznenađujućeg šampiona koji teško da se može oduprijeti skandinavskom velikanu Rosenborgu. Istina i jedni i drugi stoje prilično loše u domaćem prvenstvu ove godine. Šanse: 90 - 10
Pyunik - Viktoria Žižkov 2
Pyunik ima više evropskog iskustva od češkog (iznenađujućeg) prvaka, s obzirom da već desetak godina vlada armenskom ligom (slično kao Sheriff u Moldaviji), ali bilo bi iznenađenje kada Česi ne bi prošli. Opet mislim da im i neće biti lako sa Armencima. Šanse: 30 - 70
Valletta - Ekranas 2
Iako su Litvanci favoriti, ne vjerujem da će im biti lako sa Maltežanima, koji su se već zagrijali protiv Tre Fiorija. Prognoziram težak prolaz Ekranasa. Šanse: 20 - 80
Maribor - Dudelange 1
Maribor ako ne potcjeni previše svoje protivnike, mislim da ima otvoren prolaz u treće kolo. Šanse: 90 - 10
Mogren - Litex Loveč 1
Moguće da ću se vjerovatno provalit sa prognozom, mislim da bi ovdje moglo biti iznenađenje, pa da Crnogorci prođu. Ipak, šanse nisu baš prevelike da se to desi. Šanse: 20 - 80
Slovan Bratislava - Tobol Kostanay 1
Slovaci su favoriti, ali Kazahstanci često znaju biti tvrd orah. Iako nisam siguran u to, mislim da će Slovan opravdat ulogu favorita. Šanse: 65 - 35
Shamrock - Flora Tallinn 2
Ovo je jedan od neizvjesnijih parova. Shamrock je blagi favorit jer dolazi iz nešto jače lige, ali Flora ima veće iskustvo igranja u pretkolima. Ovdje prognoziram dakle prolazak nenosioca, ali ovakve prognoze su daleko od sigurnih. Šanse: 60 - 40
Zestafoni - Dacia Chisinau 2
Duel dva kluba koja nisu baš davno osnovana, ali posljednjih godina često igraju u Evropi. Zestafoni se oslanja na domaće gruzijske igrače, dok u moldavskoj Daciji ima dosta stranih igrača (slično kao i u Sheriffu). Iako je Zestafoni nosioc, mislim da nisu favoriti, pa blagu prednost dajem Daciji. Šanse: 45 - 55
Malmö FF - HB Torshavn 1
Šveđani su veliki favoriti i mislim da ovdje neće biti velike dileme oko pobjednika. Šanse: 95 - 5
Maccabi Haifa - Borac Banja Luka 1
Iako vjerujem da će naš ovogodišnji predstavnik pružit veći otpor Izraelcima, nego naš prošlogodišnji, sumnjam da prolaz Izraelaca može doći u pitanje. Šanse: 85 - 15
Bangor City - HJK Helsinki 2
Finci su dosta kvalitetniji, tako da je njihov prolaz vrlo vjerovatan. Šanse: 20 - 80
Dinamo Zagreb - Neftci Baku 1
Iako se Modri dosta muče zadnjih godina u pretkolima Lige Prvaka, posebno protiv ovih istočnoevropskih ekipa, mislim da bi ovdje trebali ići dalje, ali protivnika moraju ozbiljno shvatiti, jer azerbejdžanski fudbal napreduje iz godine u godinu. Zanimljivo da za Neftci igra Emil Mpenza. Šanse: 70 - 30
Skenderbeu - APOEL 1
Od APOEL-a se ovdje očekuje prolaz, ali ja imam osjećaj da bi moglo biti drugačije. Gotovo svi parametri su na strani Kiprana, ja ovdje mislim da bi moglo doći do iznenađenja. Opet kažem, velika šansa da ću se provalit. Šanse: 25 - 75
Skonto Riga - Wisla Krakow 2
Poljaci su kvalitetniji od latvijskog prvaka, pa smatram da ovdje neće doći do iznenađenja. Šanse: 20 - 80
Sturm Graz - Fehervar 1
Austrougarski derbi
Partizan - Škendija 1
Već se priča kako je moguće da Škendija otpadne i bez borbe, tj. da susreti i ne budu odigrani. Međutim, i u slučaju odigravanja susreta, mislim da su škandijine šanse za prolaz minimalne. Šanse: 90 - 10
Linfield - BATE Borisov 2
Svi parametri su na strani Bjelorusa i prolaz im se smješi, ali moraju biti oprezni. Šanse: 20 - 80
Rosenborg - Breidablik 1
Islanđani imaju dosta iznenađujućeg šampiona koji teško da se može oduprijeti skandinavskom velikanu Rosenborgu. Istina i jedni i drugi stoje prilično loše u domaćem prvenstvu ove godine. Šanse: 90 - 10
- lester burnham
#93 Re: Champion League 2011/12
svaka ti cast na analizama, samo jos da lista izadje,
i trpanje...

i trpanje...
-
bosnovizija
#94 Re: UEFA Europa League 2011/12
Raspored svih susreta drugog kola
utorak:
Piunik - Viktorija Plzen (17 sati)
Valeta - Ekranas (19.30)
Mogren - Liteks (20)
Maribor - Dudelange (20)
Slovan Bratislava - Tobol (20)
Shamrock Rovers - Flora (21)
srijeda:
Zestafoni - Dacia Chisinau (18)
Maccabi Haifa - Borac (19)
Malmo FF - HB Torshavn (19)
Bangor City - HJK Helsinki (19.30)
Dinamo Zagreb - FK Neftchi (20)
Skenderbeu - APOEL Nicosia (20)
FC Skonto Riga - Wisla Krakow (20.30)
Sturm Graz - Videoton FC (20.30)
Linfield - BATE Borisov (20.45)
Partizan - Shkendija 79 (20.45)
Rosenborg - Breidablik (20.45)
Uzvratni susreti bit će odigrani za sedam dana.

utorak:
Piunik - Viktorija Plzen (17 sati)
Valeta - Ekranas (19.30)
Mogren - Liteks (20)
Maribor - Dudelange (20)
Slovan Bratislava - Tobol (20)
Shamrock Rovers - Flora (21)
srijeda:
Zestafoni - Dacia Chisinau (18)
Maccabi Haifa - Borac (19)
Malmo FF - HB Torshavn (19)
Bangor City - HJK Helsinki (19.30)
Dinamo Zagreb - FK Neftchi (20)
Skenderbeu - APOEL Nicosia (20)
FC Skonto Riga - Wisla Krakow (20.30)
Sturm Graz - Videoton FC (20.30)
Linfield - BATE Borisov (20.45)
Partizan - Shkendija 79 (20.45)
Rosenborg - Breidablik (20.45)
Uzvratni susreti bit će odigrani za sedam dana.
- smoki_choko
#95 Re: Champion League 2011/12
Prve utakmice Drugog pretkola LP
Pyunik 0 - 4 Plzen
Valletta 2 - 3 Ekranas
Maribor 2 - 0 Dudelange
Mogren 1 - 2 Lovech
S. Bratislava 2 - 0 Tobol
Shamrock 1 - 0 Flora
Pyunik 0 - 4 Plzen
Valletta 2 - 3 Ekranas
Maribor 2 - 0 Dudelange
Mogren 1 - 2 Lovech
S. Bratislava 2 - 0 Tobol
Shamrock 1 - 0 Flora
- Blejac
#96 Re: Champion League 2011/12
Makabi-Borac trenutno 1:1 poluvreme..Partizan treba ove juznjake da dobije bez vecih problema ali se tim jos uigrava jer je po ko zna koji put uprava rasprodala ceo tim (majke im ga
)
- lester burnham
#97 Re: Champion League 2011/12
ma i nije bas tako, doveli ste dosta dobrih igraca, sve neki reprezentativci,
a i diara vam se vratio... !
a i diara vam se vratio... !
- ReD aka Socijalista
#98 Re: Champion League 2011/12
Nisam ocekivao da ce primiti bas 5 komada 
- lester burnham
#99 Re: Champion League 2011/12
shkendija jos drzi 0:0 na golubarniku,
stojkovic odbranio penal u `10, trebalo je 0:1 biti...
stojkovic odbranio penal u `10, trebalo je 0:1 biti...
- smoki_choko
#100 Re: Champion League 2011/12
ja partizana i govana, ne mogu jednoj skendiji gola da zabiju