Testirajte GPRS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Panasonic

Post by Panasonic »

Uspijem se onektovati ali ne i otvarati stranice! Telefon je nokia 7650 pa nisam siguran da li se sa njim uopste moze surfati preko http-a - zna li ko moze li?

I jos nesto,
kako namjestite ono sa mailom???
Ali_G

Post by Ali_G »

Za momka sa 3100. Na zvanicnoj stranici Nokije se pominje samo WAP, pa valjda samo preko toga moze da radi. Za Nokiu 7650 pise da podrzava GPRS
FaceOff
De napisi kako bar mail otvaras. Kod mene je SE T610

Joj samo mi ovako mozemo zakomplikovati. Lakse je bilo da su izbcili spisak telefona koji podrzavaju ovu opciju
Gazz

Post by Gazz »

:x :x :x ovo me nervira

help me pleaseeee.... help the poor :D

Nokia 3100 ---- stalno pishe da provjerim IP, ja ne kontam sta dalje da radim... sve ukucano kako treba i :x grrrrrr :x

evo sad mi u cosku na displayu stoji ovo glupo G, prvo normalno, a sad odjednom prekrizenoooo :x :x :x

Help Meeee :roll: :)
stidljiv

Post by stidljiv »

eeee...i ja imam taj problem...pisi propalo...ne moze nikako.... :-? :?
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

ma nemate ga rasta testirati,to je promasena stvar,ne koriste ga ni u puno sofisticiranijim sistemima,a kamoli u Bosni :lol:
ma smijesna stvar,a jos je tuznije ako mislite dacete skidati muziku mobilnim telefonom :lol: :lol:
ko zna Bosanci :-) :-) :-)
T-1000

Post by T-1000 »

E eo funca meni mail, eh sad pitanje: koji free mail moze na POP3 account?
FaceOff

Post by FaceOff »

Ali_G wrote:Za momka sa 3100. Na zvanicnoj stranici Nokije se pominje samo WAP, pa valjda samo preko toga moze da radi. Za Nokiu 7650 pise da podrzava GPRS
FaceOff
De napisi kako bar mail otvaras. Kod mene je SE T610

Joj samo mi ovako mozemo zakomplikovati. Lakse je bilo da su izbcili spisak telefona koji podrzavaju ovu opciju
Poruke-E-posta-Opcije-Izmjeniti racun I UKUCAS PARAMETRE i mozes slati i primati mailove
BigusDickus

Post by BigusDickus »

T-1000 wrote:E eo funca meni mail, eh sad pitanje: koji free mail moze na POP3 account?
http://www.gmx.net
...dobar, pouzdan, dobijes 1GB prostora...samo ako ne znas sam, moras naci nekoga ko zna malo njemackog :)
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Eh sad, jedno pitanje, ako neko zna slucajno... :?

Znaci li ovo "mobilni Internet", mogucnost surfanja samo sa mobitelima koji imaju neki web browser ili rade i wap browseri? Onaj access point koji su dali u uputama (bh.mobile) je izgleda namijenjen samo za web, ili ja nesto radim pogresno? :-?

Gledao sam na stranama T-mobile Hrvatska i nasao da imaju tri APN-a, za wap, mms i web. Isto tako mi nije logicna ona IP adresa u uputama bh telecoma (0.0.0.0), jer izgleda da svi ostali provideri imaju neku IP adresu (npr. T-mobile 10.12.0.3). :-?
DTL

Post by DTL »

BigusDickus wrote:Eh sad, jedno pitanje, ako neko zna slucajno... :?

Znaci li ovo "mobilni Internet", mogucnost surfanja samo sa mobitelima koji imaju neki web browser ili rade i wap browseri? Onaj access point koji su dali u uputama (bh.mobile) je izgleda namijenjen samo za web, ili ja nesto radim pogresno? :-?

Gledao sam na stranama T-mobile Hrvatska i nasao da imaju tri APN-a, za wap, mms i web. Isto tako mi nije logicna ona IP adresa u uputama bh telecoma (0.0.0.0), jer izgleda da svi ostali provideri imaju neku IP adresu (npr. T-mobile 10.12.0.3). :-?
Jeste mogu samo telefoni na symbianu, sa http (web) browserima.

Nemoj molim te da poredis BH telekom i T-mobile Hrvatska.

Oni su poslali ljude da se skoluju za ovo, a mi doveli mamine i tatine sinove da nesto upale i da radi, ma smjesno.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Bilo bi smijesno, da nije tuzno...ali ko zna, mozda nekad... :-?
thEnd

Post by thEnd »

ej moze li mi neko reci zasto mi tel nece da primi ovu ip adresu 0.0.0.0 sve duge hoce al ovu nece nikako,tel je sharp gx30
mr.deeds

Post by mr.deeds »

dajte ljudi ja veze nemam...sta da radim :? dobio sam upute sta trebam ukucati ali nece mi ni mail(na hotmail-u je) a nece ni GPRS
mobitel mi je SE Z600 ,ako ko zna gdje trebam ici i kako ukucati zamolio bih ga da sve detaljno napise. haj ima pice od mene :D
Kompljikator

Post by Kompljikator »

Imal iko da mu radi bilo sta a da nema symbian os. posebno me zanimaju oni sa nokia telefonima. imam 6100 apsolutno nista ne radi.
T-1000

Post by T-1000 »

jel ko uspio natjerat ovaj hepek da radi na siemensima?? mc60,c60 i sl
Panasonic

Post by Panasonic »

Ljudiiiiiiiiii...

Ovakvo je stanje:
Za sada je pustena testna faza GPRS ali samo ce funkcionisati na Symbian-ima koji podrzavaju HTTP i koji imaju WEB browser (koji je vec ugradjen u telefon). Kod mene je 7650 i ne radi jer ne podrzava HTTP (tj. ako vam telefon podrzava XHTML radit ce, ja se uspijem samo konektovati jer moj podrzava GPRS).
Drugi dio testne faze (tamo negdje u januaru) ce biti faza testiranja WAP-a, kojeg vecina telefona podrzava. Tu mozes dobiti rezultate utakmica, vrijeme u svijetu - Evropi... Razne vijesti iz svijeta i tako to.
Panasonic

Post by Panasonic »

Evo kako cete konfigurisati na Nokiji 7650 i ostalim Symbian-ima.

1. Idi na Menu>Settings>Connection>GPRS

Eh sada, u polje 'GPRS connection' stavi 'When available', a u 'Access point' stavi bh.mobile

2. Vrati se na Connection, pa idi na 'Access points'> lijevi Softkey (gdje pise Options)>New access point> Use default settings

Kada sve ovo fino napravite dobit cete novi Access point. Otvorite ga (mislim na 'Edit" - editovanje)

3.
Connection name=bh.mobile
Data bearer=GPRS
Access point name=bh.mobile
User name=ostaviti prazno (pisat ce 'none')
Prompt password=No
Authentication=Normal
Gateway IP address = ovdje ne pisite sve nule! IP je identifikacioni broj vaseg mobitela na internetu - i svaki mora biti jedinstven! Ako si ga vec promijenio u sve nule, onda pokusaj ubaciti bilo koji broj pa ako imate srece nece biti registrovan
Homepage=http://internet.td-1.de (na primjer)
Connection security=Off
Session mode=Temporary

Kada ste sve ovo fino namjestili pritisnite lijevi softkey>pa na advanced settings. Ovdje samo promijenite Phone IP address ako nije stavljena na 'Dynamic' (mora biti dynamic)

4. To je to. Sada se ponovo vratite na glavni meni i idite na 'Service'.
Zatim pritisnite lijevi softkey i nadjite opciju 'Settings'. Tu pod 'Default access point' stavite bh.mobile. Sada se ponovo vratite na 'Service' i otvorite bh.mobile i konektovat cete se!

Pozdrav

PS: Ovako je kod mene
krava

Post by krava »

hajd sada objasnite sta su symbiani

koliko sam skontala
SE T630 nije symbian??
jer mi ne radi ovo
Qler

Post by Qler »

symbian je operativni sistem za mobitele i te zahebancije :)
to imaju samo jaci mobiteli, a nokia je prva pocela sa tim, mislim sa serijom 9xxxx nisam siguran 8-)
to su ti oni telefoni koji imaju ikonice ko windows :)
T630 nije ni izdaleka symbian :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Symbian, symbian...jos malo... :D

A onda ide age of Windows Mobile... :D
Image
Qler

Post by Qler »

ma gura bili svoj cod svugdje :D:D:D:D

haj ali nesto imam neku averziju prema Win Mobile, nemam pojma zasto. Valjda sto kuci koristim windoze, pa sam zeljan promjene, a linix ne ide, hebi ga, nema igrica :D:D:D:D

baj d vej nisam siguran al meni se cini da ima ili ce biti linux za hendheld racunare, palmove te zahebancije ????
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Ma napravili su nesto vec...mislim da se proizvodi jedan linux handheld, u Indiji, ako se ne varam...ali nista od toga, jer nema support-a. :?

Jaka podrska je glavni Microsoft-ov adut. Zato me ne bi iznenadilo da prozorcici zavladaju i mobitelima, uskoro. :D
Qler

Post by Qler »

ma ima on podrsku, ima dosta zahebancija za njega, al bas zato sto je najrasprostranjeniji najvise ga i napadaju, e sad zamislili kad bude vecinski OS i na mobitelima, kako ce biti, vec ima tona virusa za symbian :( nisu windows-i los proizvod, samo sto ih ljudi (hackeri) maximalno shebavaju na svakom koraku :)

al jeste veca sminka od symbiana :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
ciCERON

Post by ciCERON »

Postavke za Sony Ericsson Z1010 ???

Sve je namjesteno, ali se nikako ne moze konektovati!
Ako ima netko PAMATAN help..
BigusDickus

Post by BigusDickus »

ciCERON wrote:Postavke za Sony Ericsson Z1010 ???

Sve je namjesteno, ali se nikako ne moze konektovati!
Ako ima netko PAMATAN help..
Mislis...HALP :D
Post Reply