Testirajte GPRS
Moderator: Benq
-
Ali_G
Za momka sa 3100. Na zvanicnoj stranici Nokije se pominje samo WAP, pa valjda samo preko toga moze da radi. Za Nokiu 7650 pise da podrzava GPRS
FaceOff
De napisi kako bar mail otvaras. Kod mene je SE T610
Joj samo mi ovako mozemo zakomplikovati. Lakse je bilo da su izbcili spisak telefona koji podrzavaju ovu opciju
FaceOff
Joj samo mi ovako mozemo zakomplikovati. Lakse je bilo da su izbcili spisak telefona koji podrzavaju ovu opciju
-
Gazz
help me pleaseeee.... help the poor
Nokia 3100 ---- stalno pishe da provjerim IP, ja ne kontam sta dalje da radim... sve ukucano kako treba i
evo sad mi u cosku na displayu stoji ovo glupo G, prvo normalno, a sad odjednom prekrizenoooo
Help Meeee
-
sekiracija1
ma nemate ga rasta testirati,to je promasena stvar,ne koriste ga ni u puno sofisticiranijim sistemima,a kamoli u Bosni
ma smijesna stvar,a jos je tuznije ako mislite dacete skidati muziku mobilnim telefonom
ko zna Bosanci

ma smijesna stvar,a jos je tuznije ako mislite dacete skidati muziku mobilnim telefonom
ko zna Bosanci
-
FaceOff
Poruke-E-posta-Opcije-Izmjeniti racun I UKUCAS PARAMETRE i mozes slati i primati mailoveAli_G wrote:Za momka sa 3100. Na zvanicnoj stranici Nokije se pominje samo WAP, pa valjda samo preko toga moze da radi. Za Nokiu 7650 pise da podrzava GPRS
FaceOff
-
BigusDickus
http://www.gmx.netT-1000 wrote:E eo funca meni mail, eh sad pitanje: koji free mail moze na POP3 account?
...dobar, pouzdan, dobijes 1GB prostora...samo ako ne znas sam, moras naci nekoga ko zna malo njemackog
-
BigusDickus
Eh sad, jedno pitanje, ako neko zna slucajno...
Znaci li ovo "mobilni Internet", mogucnost surfanja samo sa mobitelima koji imaju neki web browser ili rade i wap browseri? Onaj access point koji su dali u uputama (bh.mobile) je izgleda namijenjen samo za web, ili ja nesto radim pogresno?
Gledao sam na stranama T-mobile Hrvatska i nasao da imaju tri APN-a, za wap, mms i web. Isto tako mi nije logicna ona IP adresa u uputama bh telecoma (0.0.0.0), jer izgleda da svi ostali provideri imaju neku IP adresu (npr. T-mobile 10.12.0.3).
Znaci li ovo "mobilni Internet", mogucnost surfanja samo sa mobitelima koji imaju neki web browser ili rade i wap browseri? Onaj access point koji su dali u uputama (bh.mobile) je izgleda namijenjen samo za web, ili ja nesto radim pogresno?
Gledao sam na stranama T-mobile Hrvatska i nasao da imaju tri APN-a, za wap, mms i web. Isto tako mi nije logicna ona IP adresa u uputama bh telecoma (0.0.0.0), jer izgleda da svi ostali provideri imaju neku IP adresu (npr. T-mobile 10.12.0.3).
-
DTL
Jeste mogu samo telefoni na symbianu, sa http (web) browserima.BigusDickus wrote:Eh sad, jedno pitanje, ako neko zna slucajno...![]()
Znaci li ovo "mobilni Internet", mogucnost surfanja samo sa mobitelima koji imaju neki web browser ili rade i wap browseri? Onaj access point koji su dali u uputama (bh.mobile) je izgleda namijenjen samo za web, ili ja nesto radim pogresno?![]()
Nemoj molim te da poredis BH telekom i T-mobile Hrvatska.
Oni su poslali ljude da se skoluju za ovo, a mi doveli mamine i tatine sinove da nesto upale i da radi, ma smjesno.
-
BigusDickus
Bilo bi smijesno, da nije tuzno...ali ko zna, mozda nekad... 
-
mr.deeds
dajte ljudi ja veze nemam...sta da radim
dobio sam upute sta trebam ukucati ali nece mi ni mail(na hotmail-u je) a nece ni GPRS
mobitel mi je SE Z600 ,ako ko zna gdje trebam ici i kako ukucati zamolio bih ga da sve detaljno napise. haj ima pice od mene
mobitel mi je SE Z600 ,ako ko zna gdje trebam ici i kako ukucati zamolio bih ga da sve detaljno napise. haj ima pice od mene
-
Kompljikator
Imal iko da mu radi bilo sta a da nema symbian os. posebno me zanimaju oni sa nokia telefonima. imam 6100 apsolutno nista ne radi.
-
Panasonic
Ljudiiiiiiiiii...
Ovakvo je stanje:
Za sada je pustena testna faza GPRS ali samo ce funkcionisati na Symbian-ima koji podrzavaju HTTP i koji imaju WEB browser (koji je vec ugradjen u telefon). Kod mene je 7650 i ne radi jer ne podrzava HTTP (tj. ako vam telefon podrzava XHTML radit ce, ja se uspijem samo konektovati jer moj podrzava GPRS).
Drugi dio testne faze (tamo negdje u januaru) ce biti faza testiranja WAP-a, kojeg vecina telefona podrzava. Tu mozes dobiti rezultate utakmica, vrijeme u svijetu - Evropi... Razne vijesti iz svijeta i tako to.
Ovakvo je stanje:
Za sada je pustena testna faza GPRS ali samo ce funkcionisati na Symbian-ima koji podrzavaju HTTP i koji imaju WEB browser (koji je vec ugradjen u telefon). Kod mene je 7650 i ne radi jer ne podrzava HTTP (tj. ako vam telefon podrzava XHTML radit ce, ja se uspijem samo konektovati jer moj podrzava GPRS).
Drugi dio testne faze (tamo negdje u januaru) ce biti faza testiranja WAP-a, kojeg vecina telefona podrzava. Tu mozes dobiti rezultate utakmica, vrijeme u svijetu - Evropi... Razne vijesti iz svijeta i tako to.
-
Panasonic
Evo kako cete konfigurisati na Nokiji 7650 i ostalim Symbian-ima.
1. Idi na Menu>Settings>Connection>GPRS
Eh sada, u polje 'GPRS connection' stavi 'When available', a u 'Access point' stavi bh.mobile
2. Vrati se na Connection, pa idi na 'Access points'> lijevi Softkey (gdje pise Options)>New access point> Use default settings
Kada sve ovo fino napravite dobit cete novi Access point. Otvorite ga (mislim na 'Edit" - editovanje)
3.
Connection name=bh.mobile
Data bearer=GPRS
Access point name=bh.mobile
User name=ostaviti prazno (pisat ce 'none')
Prompt password=No
Authentication=Normal
Gateway IP address = ovdje ne pisite sve nule! IP je identifikacioni broj vaseg mobitela na internetu - i svaki mora biti jedinstven! Ako si ga vec promijenio u sve nule, onda pokusaj ubaciti bilo koji broj pa ako imate srece nece biti registrovan
Homepage=http://internet.td-1.de (na primjer)
Connection security=Off
Session mode=Temporary
Kada ste sve ovo fino namjestili pritisnite lijevi softkey>pa na advanced settings. Ovdje samo promijenite Phone IP address ako nije stavljena na 'Dynamic' (mora biti dynamic)
4. To je to. Sada se ponovo vratite na glavni meni i idite na 'Service'.
Zatim pritisnite lijevi softkey i nadjite opciju 'Settings'. Tu pod 'Default access point' stavite bh.mobile. Sada se ponovo vratite na 'Service' i otvorite bh.mobile i konektovat cete se!
Pozdrav
PS: Ovako je kod mene
1. Idi na Menu>Settings>Connection>GPRS
Eh sada, u polje 'GPRS connection' stavi 'When available', a u 'Access point' stavi bh.mobile
2. Vrati se na Connection, pa idi na 'Access points'> lijevi Softkey (gdje pise Options)>New access point> Use default settings
Kada sve ovo fino napravite dobit cete novi Access point. Otvorite ga (mislim na 'Edit" - editovanje)
3.
Connection name=bh.mobile
Data bearer=GPRS
Access point name=bh.mobile
User name=ostaviti prazno (pisat ce 'none')
Prompt password=No
Authentication=Normal
Gateway IP address = ovdje ne pisite sve nule! IP je identifikacioni broj vaseg mobitela na internetu - i svaki mora biti jedinstven! Ako si ga vec promijenio u sve nule, onda pokusaj ubaciti bilo koji broj pa ako imate srece nece biti registrovan
Homepage=http://internet.td-1.de (na primjer)
Connection security=Off
Session mode=Temporary
Kada ste sve ovo fino namjestili pritisnite lijevi softkey>pa na advanced settings. Ovdje samo promijenite Phone IP address ako nije stavljena na 'Dynamic' (mora biti dynamic)
4. To je to. Sada se ponovo vratite na glavni meni i idite na 'Service'.
Zatim pritisnite lijevi softkey i nadjite opciju 'Settings'. Tu pod 'Default access point' stavite bh.mobile. Sada se ponovo vratite na 'Service' i otvorite bh.mobile i konektovat cete se!
Pozdrav
PS: Ovako je kod mene
- Qler
symbian je operativni sistem za mobitele i te zahebancije 
to imaju samo jaci mobiteli, a nokia je prva pocela sa tim, mislim sa serijom 9xxxx nisam siguran
to su ti oni telefoni koji imaju ikonice ko windows
T630 nije ni izdaleka symbian
to imaju samo jaci mobiteli, a nokia je prva pocela sa tim, mislim sa serijom 9xxxx nisam siguran
to su ti oni telefoni koji imaju ikonice ko windows
T630 nije ni izdaleka symbian
-
BigusDickus
Symbian, symbian...jos malo...
A onda ide age of Windows Mobile...

A onda ide age of Windows Mobile...

- Qler
ma gura bili svoj cod svugdje
:D:D:D
haj ali nesto imam neku averziju prema Win Mobile, nemam pojma zasto. Valjda sto kuci koristim windoze, pa sam zeljan promjene, a linix ne ide, hebi ga, nema igrica
:D:D:D
baj d vej nisam siguran al meni se cini da ima ili ce biti linux za hendheld racunare, palmove te zahebancije ????
haj ali nesto imam neku averziju prema Win Mobile, nemam pojma zasto. Valjda sto kuci koristim windoze, pa sam zeljan promjene, a linix ne ide, hebi ga, nema igrica
baj d vej nisam siguran al meni se cini da ima ili ce biti linux za hendheld racunare, palmove te zahebancije ????
-
BigusDickus
Ma napravili su nesto vec...mislim da se proizvodi jedan linux handheld, u Indiji, ako se ne varam...ali nista od toga, jer nema support-a. 
Jaka podrska je glavni Microsoft-ov adut. Zato me ne bi iznenadilo da prozorcici zavladaju i mobitelima, uskoro.
Jaka podrska je glavni Microsoft-ov adut. Zato me ne bi iznenadilo da prozorcici zavladaju i mobitelima, uskoro.
- Qler
ma ima on podrsku, ima dosta zahebancija za njega, al bas zato sto je najrasprostranjeniji najvise ga i napadaju, e sad zamislili kad bude vecinski OS i na mobitelima, kako ce biti, vec ima tona virusa za symbian
nisu windows-i los proizvod, samo sto ih ljudi (hackeri) maximalno shebavaju na svakom koraku 
al jeste veca sminka od symbiana
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
al jeste veca sminka od symbiana
-
BigusDickus
Mislis...HALPciCERON wrote:Postavke za Sony Ericsson Z1010 ???
Sve je namjesteno, ali se nikako ne moze konektovati!
Ako ima netko PAMATAN help..