Darko Maletic

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

lord blackadder

#76 Re: Darko Maletic

Post by lord blackadder »

Dobijao je on priliku, nije niko kriv vama padobrancima sa 15 g. sto ne znate za dvojac Bartolovic & Maletic.
Corola

#77 Re: Darko Maletic

Post by Corola »

lord blackadder wrote:Dobijao je on priliku, nije niko kriv vama padobrancima sa 15 g. sto ne znate za dvojac Bartolovic & Maletic.
:mrgreen:
Njih dvoje ko' McDonaldsov hambug'a.
Moze se pojesti,ali ces opet ostati gladan. 8-)
Last edited by Corola on 09/06/2011 05:41, edited 2 times in total.
samko1974

#78 Re: Darko Maletic

Post by samko1974 »

Bosanski_kralj wrote:Mislim da je on samo jedan u nizu igrača tipa Akrapović, koji bljesnu na trenutak, a sve ostalo je za zaborava.

jarane treba i dobro je imati i takve koji bljesnu na trenutak, i treba ih znati i pronaci, zar ne?Kamo srece da imamo tako jednog i protiv Bjelorusije u Minsku koji ce bljesnuti samo na trenutak i donijeti nam pobjedu, makar vise nikad tako ne bljesno. :)
ramiral

#79 Re: Darko Maletic

Post by ramiral »

lord blackadder wrote:Dobijao je on priliku, nije niko kriv vama padobrancima sa 15 g. sto ne znate za dvojac Bartolovic & Maletic.
Tako je jarane
Ili Hrgović i Bešlija u NicaZe 2003... kad razmontiraše Norvešku defense :bih:
elSaik

#80 Re: Darko Maletic

Post by elSaik »

pape wrote:
Tomahawk11 wrote:Joj naseg mentaliteta, jel odigrao srcem, jes, u cemu je sad problem, moramo mi iskopati razlog zasto je to tako. :oops:
Tacno, ... nas pogani mentalitet.
Covjek igra u dresu reprzentacije Bosne i Hercegovine. Sinoc, ... dvadesetak minuta uz maksimalno zalaganje, borbeno, ... i sa puno trcanja. Sve je krunisao lijepim golom, i .... sta bi jos trebao uraditi da ga normalno ocijenimo i prihvatimo, bez glupavih poshalica o njegovom porijeklu i namjerama kako da proslavi svoj pogodak?
Proslavio ga je sa vidnom radoscu, na koljenima i rukama rasirenim prema navijacima.
Da sam bio na njegovom mjestu, ja bih se uz to jos i prekrstio, no .... izgleda da je Darko kjafir.
Ne znam baš...
http://www.superbosna.com/vijesti/sport ... e_se_oslo/

:mrgreen:
Baudelaire

#81 Re: Darko Maletic

Post by Baudelaire »

Ja se sjećam dobro Bartolovićeve partije protiv Francuza na Koševu, tad je igrao za Cibaliu čini mi se. Kako je samo isprosipao Abidala, u jednom mi ga je momentu žao bilo. Inače, što se Maletiča tiče, pa vjerovatno je najbolje krilo koje imamo i dobro nam je došao. Epizodista ili ne, mi imamo hroničan nedostatak brzih, krilnih igrača što je malo čudno u poređenju sa onom generacijom i Baljićem, Hrgovićem, Bešlijom, Bartolovićem itd itd.
Charuga
Globalni moderator

#82 Re: Darko Maletic

Post by Charuga »

DARKO MALETIĆ, IGRAČ BORCA I REPREZENTACIJE BIH: Golovi za reprezentaciju se ne postižu svaki dan, supruga i roditelji su me odmah zatrpali SMS čestitkama

Utakmica "biti ili ne biti" za fudbalsku reprezentaciju BiH uspješno je okončana, a jedan od onih koji će posebno pamtiti trijumf protiv Albanaca na Bilinom polju svakako je Darko Maletić. Sjajni 30-godišnji "turbo" veznjak iz Banjaluke, kojeg su već proglasili "džokerom" sa klupe selektora Sušića, svojim golom skratio je muke Albancima i potvrdio pobjedu od 2:0. Ovo mu je bio prvi pogodak u dresu reprezentacije, iako je Maletić dio "zmajeva" još od Muzurovićeve ere, a munjevitim prodorima po desnoj strani ranije je "sijao strah" kod Norvežana, Turaka... Puno je važnih golova postigao u Partizanu, Rapidu, briljantnim partijama doprinijeo šampionskoj tituli Borca, ali 15 minuta na Bilinom polju i posljednji pogodak Maletiću će ostati u posebnom sječanju...

- Presjekao sam jednu loptu i kao "brzi voz" prešao put od našeg do Albanskog gola! Misimović me je uposlio u pravom trenutku i vjerovatno očekivao povratnu loptu za šut, ali ja sam na trenutak zastao i razmislio. Proletilo mi je kroz glavu da bi albanski štoper mogao presječi pas i odlučio sam da je bolje sebično slavu preuzeti na sebe, nego rizikovati Sušićev bijes - našalio sa Maletić na početku razgovora za "San Sport". Ušao je na teren u 73. minuti i samo jednim prodorom oduševio više od 10.000 navijača u Zenici, koji su ga od radosti "rastrgali" nakon završetka meča.

- Proslavio sam gol i posvetio ga publici na Bilinom polju, posebnom i neosvojivom stadionu, na kojem je zadovoljstvo igrati. Bio sam sretan, a i sad se osječam fenomenalno, iako pomalo iscrpljen od svega i hronično neispavan! - rekao je Maletić, koji nije stigao slaviti pobjedu sa saigračima iz reprezentacije, jer je morao odmah krenuti za Banjaluku.

- Ne postižu se golovi za rezprezentaciju svaki dan, pa supruga i roditelji nisu mogli čekati, nego su me odmah zatrpali SMS čestitkama - istakao je Maletić.

Čast mu je igrati u dresu reprezentacije, a uvijek daje 100 posto od sebe na terenu, bez obzira o kakvoj se utakmici radi.

- Najdraže od svega mi je što smo nastavili niz nepobjedivosti u Zenici, a posebno zbog selektora Sušića, kojem nije bilo lako ovih dana. Sada imamo tri mjeseca da se spremimo za okršaje sa Bjelorusima, od kojih uopšte ne treba strahovati. Vrata baraža su nam širom otvorena - naglasio je Maletić. Raduje se odmoru u kojem će uživati narednih desetak dana.

- Prvo sam planirao "skoknuti» do Beograda, da završim neke privatne stvari. Poslije ću obavezno na more, vjerovatno negdje na Jadran. Moram malo "rasteretiti glavu", prije nego se vratim u Banjaluku na pregovore. Lijepo je pomoći najdražem klubu, ali istekao mi je ugovor sa Borcem i ne vjerujem da ću im pomagati i u Ligi prvaka. Želim još koju godinu odigrati u inostranstvu - zaključio je Maletić za "San Sport" i tako najavio odlazak, mada još uvijek nema konkretnih ponuda na stolu. BLIN MAGAZIN/tg
just principe

#83 Re: Darko Maletic

Post by just principe »

u vrijeme dok je igrao u partizanu tada je nasa reprezentacija igrala protiv srba u barazu, e sad koliko me sjecanje sluzi dali je on dobio otkaz tamo zbog toga ili se nije smio odazvati nasem selektoru...Necega je bilo ali ne mogu se sjetiti :roll:
Baudelaire

#84 Re: Darko Maletic

Post by Baudelaire »

just principe wrote:u vrijeme dok je igrao u partizanu tada je nasa reprezentacija igrala protiv srba u barazu, e sad koliko me sjecanje sluzi dali je on dobio otkaz tamo zbog toga ili se nije smio odazvati nasem selektoru...Necega je bilo ali ne mogu se sjetiti :roll:
Maletić tad nije igrao u Partizanu, u Partizanu je tad igrao Branimir Bajić.
palermo

#85 Re: Darko Maletic

Post by palermo »

Baudelaire wrote:
just principe wrote:u vrijeme dok je igrao u partizanu tada je nasa reprezentacija igrala protiv srba u barazu, e sad koliko me sjecanje sluzi dali je on dobio otkaz tamo zbog toga ili se nije smio odazvati nasem selektoru...Necega je bilo ali ne mogu se sjetiti :roll:
Niit je bio tad u reprezentaciji (barem koliko se ja sjećam)
Baudelaire

#86 Re: Darko Maletic

Post by Baudelaire »

Debitovao je kod Muzurovića 2007 godine, a ne bi dobio šansu da nije bilo bojkota.
Bosanski_kralj

#87 Re: Darko Maletic

Post by Bosanski_kralj »

Imao je nekih problema u Partizanu, zato što je nastupao za BiH.
Ni ja ne znam o čemu se tačno radi.
just principe

#88 Re: Darko Maletic

Post by just principe »

Baudelaire wrote:

u pravu si to je onda Bajic bio, pomjesao sam ga :roll: tada se Bajic usro :roll:
jeza u ledja

#89 Re: Darko Maletic

Post by jeza u ledja »

[quote]Lijepo je pomoći najdražem klubu, ali istekao mi je ugovor sa Borcem i ne vjerujem da ću im pomagati i u Ligi prvaka. Želim još koju godinu odigrati u inostranstvu - zaključio je Maletić za "San Sport" i tako najavio odlazak, mada još uvijek nema konkretnih ponuda na stolu. [/quote]

:oops:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#90 Re: Darko Maletic

Post by Dado dijasporitus »

Treba ipak dodati da ga do danas treberi nisu bas ni silno zeljeli u reprezentaciji jer ruku na srce Darko do ove utakmice nije imao zapazenih rezultata igrajuci za reprezentaciju. Ovo mu je definitivno najbolja utakmica za reprezentaciju u karijeri i zelim mu jos puno takvih.
udrch

#91 Re: Darko Maletic

Post by udrch »

Darko je legenda..
lester burnham

#92 Re: darko maletic

Post by lester burnham »

...

fuck off, todd smith... !
todd_smith

#93 Re: darko maletic

Post by todd_smith »

lester burnham wrote:...

e neka si mi rek`o
Baudelaire

#94 Re: darko maletic

Post by Baudelaire »

todd_smith wrote:

e neka si mi rek`o
Šta te ba ne bi iznenadilo? Nemoj majke ti zajebavati. Darko je uvijek bio momak na mjestu, i ne vidim smisao pljuvanja po njemu, pogotovo na taj način.
todd_smith

#95 Re: darko maletic

Post by todd_smith »

Baudelaire wrote:
todd_smith wrote:

e neka si mi rek`o
Šta te ba ne bi iznenadilo? Nemoj majke ti zajebavati. Darko je uvijek bio momak na mjestu, i ne vidim smisao pljuvanja po njemu, pogotovo na taj način.
ko pljuje po njemu? niko ne govori da je los igrac, to sto se tice kometara da me ne bi iznenadilo je moje misljenje na osnovi proslave titule sa Borcem, ali necu dalje o tome da komentarisem jer je politika, a ne fudbal
ultrarajvoSA

#96 Re: Darko Maletic

Post by ultrarajvoSA »

casper_ wrote::thumbup:

mislim da je vrijeme da obrisete temu o edinu dzeki i da se posvetimo nekim drugim nasim junacima

jel te stid ? ? ? ?

Dzeko nije u formi a vi jedva docekaste da ga spustate, ponizavate i pricate gluposti o njemu. Dok je bio u formi ti i ostali d.kali ste na njega i njegove golove i samu pomisao na njega. STIDI SE ! ! ! !

e sad malo o tom tvom "junaku".
Prvo se raspitaj koga taj tvoj "junak" podrzava i cije pjesme pjeva. Pogledaj malo proslavu titule u Banja Luci. Pogledaj ko je dizao tri prsta i pjevao o cetnicima.
bingov buraz

#97 Re: Darko Maletic

Post by bingov buraz »

Moderacija bi ovde trebala intervenisati,nakupilo se smeca.Cuj podrzava Ratka Mladica :-) ne klevetajte covjeka bez dokaza.

Sto se tice teme,prosjecan igrac,trkac potreban reprezentaciji ali ovde napravise Bale-a od njega...nidje veze.
ganjeta

#98 Re: Darko Maletic

Post by ganjeta »

Moze li kod nas ista proci bez prebojavanja krvnih zrnaca ? Momak zabio gol reko kome ga je posvetio i kraj price.
rufas

#99 Re: Darko Maletic

Post by rufas »

ganjeta wrote:Moze li kod nas ista proci bez prebojavanja krvnih zrnaca ? Momak zabio gol reko kome ga je posvetio i kraj price.
Kome ga je posvetio.
Nisam bio u toku :D
To mi bas glupo,da gol i kao posveti nekome.
Pa nije dao gol barceloni,vec nesretnim albancima.
Prosjecan igrac,sa mnogo godina da bi uspjeo nesto vise u zivotu.
Niko ne pominje prvi gol od medunjanina,koji je 99% bio vazniji od ovog maleticevog.
Nigdje teme o njemu.
Jaaao kako bih vas sve...
ganjeta

#100 Re: Darko Maletic

Post by ganjeta »

Citati i samo citati :thumbup:
Post Reply