Fikret Abdić

ultima_palabra

#76 Re: Fikret Abdić

Post by ultima_palabra »

popajic wrote:
cyprus wrote:Neđto moram primjetit, ne toliko vezano za mainstream ove teme, ali tiče se i Abdića...

Za Fikreta Abdića se vrlo često kaže da je izdajnik i zločinac...
Za Ratka Mladića se obično kaže da je zločinac, monstrum, četnik, fašista itd, ali vrlo rijetko ili nikako da je izdajnik...

Šta to znači?

Da se izdajnicima države Bosne i Hercegovine obično mogu smatrati samo Bošnjaci/Muslimani? Da li takav način rezonovanja govori da je u narodu (pod)svjesno prihvaćena činjenica da je BiH država Bošnjaka, dok su Srbi i Hrvati strano tijelo za koje je prirodno da budu protiv države, uz standardnu ogradu ''čast izuzecima''?

Dakle, zašto je Abdić izdajnik, a Mladić nije?
Boze cyprus , kakvo pitanje !
Zar nije Mladic bio perjanica velikosrpske politike u BIH ? On TU politiku , u cije je ime pocinio masovne zlocine, NIJE nikad izdao. Zato je "samo" zlocinac !
Fikret je trebao biti prvi predsjednik predsjednistva BIH, dok je zalaufavao Agrokomerc spika mu je bila pro BIH , a onda mu je megalomanija udarila u glavu sto je rezultiralo totalnom saradnjom sa rusiteljima te iste BIH.Tako je postao i zlocinac i izdajnik .
I naravno, BIH je drzava I Bosnjaka I Srba I Hrvata onoliko koliko je doticni osjecaju kao svoju. Ni manje ni vise !
Naravno, Fikret je prvu godinu dana rata bar nominalno bio na našoj strani, Mladić nije nikad. Da je neki poznati Srbin 93. prebjegao četnicima, također bi bio izdajnik.
Bosnolog

#77 Re: Fikret Abdić

Post by Bosnolog »

Ridjobrki wrote:
Bosnolog wrote:Njegova kcerka je takode neprijetelj BiH, saveznik velikosrpskog HDZ-a i Covica,

Izdajnik jednom izdajnik uvijek,....
Njegova kćerka je politička tuka, malo krupnija, koja se u politiku razumije kao Mara u kriv falus i uživa neki sitni politički benefit na račun svoga babe. U politici je zbog svojih ličnih interesa i interesa svoje interesne grupice i kao takva je štetočina otprilike u istoj mjeri koliko i ostali takvi političari kakvih nam, gluposti našoj bezgraničnoj hvala, ne manjka na političkoj sceni. Kakav saveznik, ona je tu više zalutali prolaznik...

Porodica Abdić ustvari pravi veliku političku štetu DNZ-u koji (je) unatoč svojim korijenima ima(o) šansu da se profiliše kao pristojna regionalna/lokalna stranka. Njihov program i neke metode političkog djelovanja su za koplje ispred mnogih stranaka a Babo im je tu samo uteg oko vrata. Sama Elvira Abdić-Jelenović je produkt ove gluposti sa otvorenim listama koje su od politike napravile popularity contest i šteta je za DNZ da ih ona predstavlja u javnosti jer ta stranka ima boljih kadrova.
Slozio bih se sa tobom,samo si zaboravio napomenuti da je pri formiranu domova naroda u federalnom parlamentu upravo Babina tuka pokusala minirati i osporiti formiranje istog sto je upravo bio cilj dvoglavog HDZ-a i time potvrdila izdajnicku lozu svoga oca izdajnika iako je njeno protivljenje bilo najobicnije pisanje u vjetar,pa su je zbog tog cina HDZ gubitnici dizali u blazena nebesa,.....
Sasvim_Obican

#78 Re: Fikret Abdić

Post by Sasvim_Obican »

Fikret Abdić je bio spreman da, po ubistvu Izetbegovića u "slučajnoj razmjeni vatre" u toku razmjene sa Kukanjcem, izvrši državni udar i na vlast postavi kvinslinški režim zajedno sa ostalom "pro-srbijanskom" strujom u Sarajevu. Kad je to propalo, Abdić se vraća u Krajinu i počinje na uspostavi svoje ideje koja, u dijelu o Autnomnoj pokrajini u sastavu BiH, nije ništa drugo nego kantonalizacija koju danas imamo, ali je činjenica da je sve to prouzrokovalo nepotreban bratoubilački sukob u Krajini, itekako jezičak na vagi koji govori o Abdićevoj odgovornosti. Dakako, ideja o Autonomnoj Republici je klasična secesija i to je konačan sunovrat Abdića u okrilje velikosrpske politike.

No, ruku na srce. Mi Krajišnici znamo da za svaki rat treba postojati dvoje i, mada ponvaljam da je za izbijanje tog sukoba svojom realizacijom ideje o autonomiju u potpuno pogrešnom trenutku kriv isključivo Fikret Abdić, svjesni smo činjenice da je i 5. Korpus Armije R BiH ponekad imao potpuno pogrešne i nejasne poteze koji su samo vodili ka produbljivanju krvoprolića.
Hodidid

#79 Re: Fikret Abdić

Post by Hodidid »

zateznistub wrote:Zast ljudi sa ovih prostora, generalno, imaju neke emotivne osjecaje prema osobama koje su dio svog jadnog zivota proveli iza resetka?
Vjerovatno zato sto su im ti ljudi sjebali zivot direktno ili indirektno.
Hodidid

#80 Re: Fikret Abdić

Post by Hodidid »

Sasvim_Obican wrote:Fikret Abdić je bio spreman da, po ubistvu Izetbegovića u "slučajnoj razmjeni vatre" u toku razmjene sa Kukanjcem, izvrši državni udar i na vlast postavi kvinslinški režim zajedno sa ostalom "pro-srbijanskom" strujom u Sarajevu. Kad je to propalo, Abdić se vraća u Krajinu i počinje na uspostavi svoje ideje koja, u dijelu o Autnomnoj pokrajini u sastavu BiH, nije ništa drugo nego kantonalizacija koju danas imamo, ali je činjenica da je sve to prouzrokovalo nepotreban bratoubilački sukob u Krajini, itekako jezičak na vagi koji govori o Abdićevoj odgovornosti. Dakako, ideja o Autonomnoj Republici je klasična secesija i to je konačan sunovrat Abdića u okrilje velikosrpske politike. No, ruku na srce. Mi Krajišnici znamo da za svaki rat treba postojati dvoje i, mada ponvaljam da je za izbijanje tog sukoba svojom realizacijom ideje o autonomiju u potpuno pogrešnom trenutku kriv isključivo Fikret Abdić, svjesni smo činjenice da je i 5. Korpus Armije R BiH ponekad imao potpuno pogrešne i nejasne poteze koji su samo vodili ka produbljivanju krvoprolića.
Te dvije boldirane recenice koje si napisao nisu u korelaciji odnosno kontradiktorne su i pobijaju jedna drugu.
karanana

#81 Re: Fikret Abdić

Post by karanana »

Sasvim_Obican wrote:......svjesni smo činjenice da je i 5. Korpus Armije R BiH ponekad imao potpuno pogrešne i nejasne poteze koji su samo vodili ka produbljivanju krvoprolića.
moze li neki primjer ovoga?
Sasvim_Obican

#82 Re: Fikret Abdić

Post by Sasvim_Obican »

Hodidid wrote:
Sasvim_Obican wrote:Fikret Abdić je bio spreman da, po ubistvu Izetbegovića u "slučajnoj razmjeni vatre" u toku razmjene sa Kukanjcem, izvrši državni udar i na vlast postavi kvinslinški režim zajedno sa ostalom "pro-srbijanskom" strujom u Sarajevu. Kad je to propalo, Abdić se vraća u Krajinu i počinje na uspostavi svoje ideje koja, u dijelu o Autnomnoj pokrajini u sastavu BiH, nije ništa drugo nego kantonalizacija koju danas imamo, ali je činjenica da je sve to prouzrokovalo nepotreban bratoubilački sukob u Krajini, itekako jezičak na vagi koji govori o Abdićevoj odgovornosti. Dakako, ideja o Autonomnoj Republici je klasična secesija i to je konačan sunovrat Abdića u okrilje velikosrpske politike. No, ruku na srce. Mi Krajišnici znamo da za svaki rat treba postojati dvoje i, mada ponvaljam da je za izbijanje tog sukoba svojom realizacijom ideje o autonomiju u potpuno pogrešnom trenutku kriv isključivo Fikret Abdić, svjesni smo činjenice da je i 5. Korpus Armije R BiH ponekad imao potpuno pogrešne i nejasne poteze koji su samo vodili ka produbljivanju krvoprolića.
Te dvije boldirane recenice koje si napisao nisu u korelaciji odnosno kontradiktorne su i pobijaju jedna drugu.
Autnomna pokrajina proglašena u septembru 1993. i Autonomna republika ZB proglašena 1995. godine su definitivno dva, pravno i činjenično različita pojma, s obzirom da se ustavom prve predlagao ostanak u granicama BiH, a drugom otcjepljenje od naše zemlje. Kako rekoh, obe ideje su nepotrebne, ali je pokrajina još i mogla proći pod kanton, dok je ovo sa državicom :-)

@karanana

Ima ih dosta. Naravno, ni trenutka ne dvojim oko pravednosti borbe 5. Korpusa, ali bilo je mnogo situacija u kojima je komanda korpusa jurnula glavom bez obzira poput čuvenih incidenata u Pjanićima,pa propaganda sa obe strane koja je uzrokovala i današnje netrpeljivosti u Krajini. Tu su i zločini kojih je, dakako bilo više sa strane "autonomaša", ali ih je bilo i sa druge strane.

Ne želim da me se shvati kao nekog ko, ne daj Bože, brani Abdića ili njegove ideje,ili kao nekog ko relativizira njegove zločine i poslijedice tih zločina, već samo želim objasniti da se bratoubilački rat, čije poslijedice Krajina trpi u svakom smislu, mogao spriječiti pametnijim postupcima obe strane.
Ridjobrki

#83 Re: Fikret Abdić

Post by Ridjobrki »

Bosnolog wrote: Slozio bih se sa tobom,samo si zaboravio napomenuti da je pri formiranu domova naroda u federalnom parlamentu upravo Babina tuka pokusala minirati i osporiti formiranje istog sto je upravo bio cilj dvoglavog HDZ-a i time potvrdila izdajnicku lozu svoga oca izdajnika iako je njeno protivljenje bilo najobicnije pisanje u vjetar,pa su je zbog tog cina HDZ gubitnici dizali u blazena nebesa,.....
Upravo tako, ali zbog svojih interesa. Taj potez uopće nije bio u interesu DNZ-a niti po volji njihovom članstvu. Zato kažem da hipoteka obitelji Abdić predstavlja problem toj stranci koja bi mogla biti dosta konstruktivniji faktor što je i bila u nekim situacijama. Ovo je splet interesa HDZ-a u Bosni i interesa obitelji Abdić u Hrvatskoj, teško da je riječ o nekom planskom djelovanju zasnovanom na nekoj ideologiji ili ideji. Čisti interesni pragmatizam bez ikakvog razmišljanja o implikacijama tog čina - drugi deenzeovci su godinama smisleno djelovali na nekom političkom profiliranju i ovo je upropastilo rad jedne ekipe ljudi kroz godine. Zato kažem da i DNZ od Fikreta danas ima samo štetu i najbolje bi bilo kad bi F.A. svima učinio uslugu i jednostavno umro.
Hodidid wrote:
Ovdje je previše stvari a stvar je jasna: Abdića je jednostavno svo vrijeme ta mašinerija držala za muda jednostavno rečeno i on je radio ono što se od njega u datom momentu očekivalo. To je jedino objašnjenje koje nije u kontradikciji samo sa sobom. Fikret je krenuo pod patronatom Pozderaca raditi dobru stvar i onda je prešao na mračnu stranu namamljen njenim mogućnostima. Zinuo je previše i svojim potezima doveo SANU/KOS/Miloševićev projekt u triple-win situaciju:

1. Kompromitirali i uništili Pozderce
2. Dobili poslušnika koji će za spas svoje imperije učiniti SVE što se bude tražile
3. Podmetnuli trojanca Bošnjacima za iduća dešavanja

Tu je i odgovor na pitanje čiji je ustvari Fikret bio: svoj. Sve je radio da zadovolji svoju taštinu i megalomaniju i bio je svojim karakterom i položajem idealan za to. A narod k'o narod....

Sasvim_Obican wrote: @karanana

Ima ih dosta. Naravno, ni trenutka ne dvojim oko pravednosti borbe 5. Korpusa, ali bilo je mnogo situacija u kojima je komanda korpusa jurnula glavom bez obzira poput čuvenih incidenata u Pjanićima,pa propaganda sa obe strane koja je uzrokovala i današnje netrpeljivosti u Krajini. Tu su i zločini kojih je, dakako bilo više sa strane "autonomaša", ali ih je bilo i sa druge strane.

Ne želim da me se shvati kao nekog ko, ne daj Bože, brani Abdića ili njegove ideje,ili kao nekog ko relativizira njegove zločine i poslijedice tih zločina, već samo želim objasniti da se bratoubilački rat, čije poslijedice Krajina trpi u svakom smislu, mogao spriječiti pametnijim postupcima obe strane.
Ja te kao Krajišnik koji je rat proveo u Bihaću shvatam i dajem ti za pravo ali opet... Rat. Ponašanje 5. Korpusa je bilo ponašanje vojske u ratu i šta ćeš? I propaganda ratna, i pojedini zločini, i incidenti ove ili one vrste - te stvari idu s ratom i teško ih je iskontrolirati. Nismo mi dovoljno mudri da to procijenimo kako treba a naročito u ratnim uslovima. Svjedočio sam tome: u ratu nema sivih nijansi i sve je crno ili bijelo jer sve čini razliku između života i smrti. Pogotovo u ovoj našoj krvavoj Krajini, uz svu ljubav i poštovanje prema drugim dijelovima BiH - ljudi, vi to ne možete shvatiti.

Posebno je pitanje po meni ne djelovanje Petog - to je bio teren - nego vrha u Sarajevu! Peti je bio operativna jedinica, politika se krojila na drugim mjestima. Je li nam trebala ona fetva Islamske zajednice? Je li nam trebalo ratno huškanje sadašnjeg reisa a tadašnjeg naibu reisa Cerića? Neko može reći "pa i to je bilo u ratu, i to je priča o crnom ili bijelom". E, to nije. Jedno su horde na terenu a drugo mudre glave na vrhu. Jedno je djelovanje po instinktima na terenu a drugo odsustvo bilo kakve smislene i koherentne politike na vrhu.

Ma ne priča mi se o ovom nikako. Mene to boli kao krajiškog žestokog lokalpatriotu (ja bih se nacionalno izjašnjavao kao Krajišnik da mogu jer je meni taj krajiški identitet najbliskiji od svih mojih identiteta bilo kao ponosnog Bosanca, Bošnjaka, Slavena, Europljanina...) i onda ode priča i na pogibije Nanića i Ljubijankića (jedan jedini oboreni let od hiljadu i kusur obavljenih u ratu!) i na Alijine talove i sve dalje i dalje.

Abdić je tu bio ključ dešavanja i katalizator svega što je Krajini bilo namijenjeno tih godina a na našu žalost nije nam bilo namijenjeno ništa dobro. Sreća naša pa dođe do Oluje pa niko nije morao buditi Harisa ponovo...
cyprus

#84 Re: Fikret Abdić

Post by cyprus »

popajic wrote:
cyprus wrote:Neđto moram primjetit, ne toliko vezano za mainstream ove teme, ali tiče se i Abdića...

Za Fikreta Abdića se vrlo često kaže da je izdajnik i zločinac...
Za Ratka Mladića se obično kaže da je zločinac, monstrum, četnik, fašista itd, ali vrlo rijetko ili nikako da je izdajnik...

Šta to znači?

Da se izdajnicima države Bosne i Hercegovine obično mogu smatrati samo Bošnjaci/Muslimani? Da li takav način rezonovanja govori da je u narodu (pod)svjesno prihvaćena činjenica da je BiH država Bošnjaka, dok su Srbi i Hrvati strano tijelo za koje je prirodno da budu protiv države, uz standardnu ogradu ''čast izuzecima''?

Dakle, zašto je Abdić izdajnik, a Mladić nije?
Boze cyprus , kakvo pitanje !
Zar nije Mladic bio perjanica velikosrpske politike u BIH ? On TU politiku , u cije je ime pocinio masovne zlocine, NIJE nikad izdao. Zato je "samo" zlocinac !
Fikret je trebao biti prvi predsjednik predsjednistva BIH, dok je zalaufavao Agrokomerc spika mu je bila pro BIH , a onda mu je megalomanija udarila u glavu sto je rezultiralo totalnom saradnjom sa rusiteljima te iste BIH.Tako je postao i zlocinac i izdajnik .
I naravno, BIH je drzava I Bosnjaka I Srba I Hrvata onoliko koliko je doticni osjecaju kao svoju. Ni manje ni vise !
Pa i Abdić nikad nije izdao autonomašku politiku. Zašto bi se ona tretirala drugačije od velikosrpske u ovom kontekstu izdajništva?
ultima_palabra wrote:Naravno, Fikret je prvu godinu dana rata bar nominalno bio na našoj strani, Mladić nije nikad. Da je neki poznati Srbin 93. prebjegao četnicima, također bi bio izdajnik.
I HVO je na početku rata nominalno bio saveznik Armiji RBiH. Zašto se za njih također rijetko kaže da su izdajice? Ili drugo pitanje: da je Abdić od prvog dana rata imao istu poziciju kao tokom drugog dijela rata, onda ne bi bio izdajnik? :-)
Sasvim_Obican

#85 Re: Fikret Abdić

Post by Sasvim_Obican »

Zanima me, zna li neko da li je danas donešena odluka o Abdićevom puštanju na slobodu ? Nešto sam čitao da je to danas, ali nigdje da nađem informacije o ishodu te odluke.
Ridjobrki

#86 Re: Fikret Abdić

Post by Ridjobrki »

cyprus wrote:
Pa i Abdić nikad nije izdao autonomašku politiku. Zašto bi se ona tretirala drugačije od velikosrpske u ovom kontekstu izdajništva?
Vjerovatno i sam znaš koliku si besmislicu napisao, ovo je toliko besmisleno da sam ja pokušao ali nisam uspio sročiti smislen komentar/odgovor. Kao drugu sa sportskih tema ti mogu samo reći da je ovo teška povreda pravila logičkog razmišljanja i da je logika sport sad bi već bio na tuširanju. :) :) :)
cyprus wrote: I HVO je na početku rata nominalno bio saveznik Armiji RBiH. Zašto se za njih također rijetko kaže da su izdajice? Ili drugo pitanje: da je Abdić od prvog dana rata imao istu poziciju kao tokom drugog dijela rata, onda ne bi bio izdajnik? :-)
Ponekad pitanje sadrži odgovor. Upravo tako - i republike Hrvatska i BiH su nominalno imale iste ciljeve, oni stvarni su ono što se nam seksa sa kokama...
popajic

#87 Re: Fikret Abdić

Post by popajic »

@cyprus
Ah zaboga , ne ide te danas sa pitanjima :roll:
( Kada odbijes da se suprostavis agresorima , jos s njima i suradjujes , sta mislis kakav ces epitet dobiti ?! )
cyprus

#88 Re: Fikret Abdić

Post by cyprus »

Ridjobrki wrote:
cyprus wrote:
Vjerovatno i sam znaš koliku si besmislicu napisao, ovo je toliko besmisleno da sam ja pokušao ali nisam uspio sročiti smislen komentar/odgovor. Kao drugu sa sportskih tema ti mogu samo reći da je ovo teška povreda pravila logičkog razmišljanja i da je logika sport sad bi već bio na tuširanju. :) :) :)
cyprus wrote: I HVO je na početku rata nominalno bio saveznik Armiji RBiH. Zašto se za njih također rijetko kaže da su izdajice? Ili drugo pitanje: da je Abdić od prvog dana rata imao istu poziciju kao tokom drugog dijela rata, onda ne bi bio izdajnik? :-)
Ponekad pitanje sadrži odgovor. Upravo tako - i republike Hrvatska i BiH su nominalno imale iste ciljeve, oni stvarni su ono što se nam seksa sa kokama...
OK, što se tiče toga prvog... Haj priznajem da možda ne poznajem dobro te krajiške bivše i sadašnje prilike... pa ako je moje nepoznavanje materije uzrok moje navodne kardinalne greške volio bih da me ispraviš i kažeš kako je zapravo :)

Što se tiče nominalnosti, to što sam napisao bio je samo odgovor na palabrin komentar. On je napiso da je Abdić na početku rata nominalno bio na našoj strani, pa sam ja onda samo ustvrdio da je i HVO, ili ako ćemo ga personificirati, Mate Boban, bio također na toj strani nominalno... I onda postavio logično pitanje: zašto se jedna nominalnost tretira na jedan način, a druga na drugi?
Last edited by cyprus on 26/09/2011 17:14, edited 1 time in total.
cyprus

#89 Re: Fikret Abdić

Post by cyprus »

popajic wrote:( Kada odbijes da se suprostavis agresorima , jos s njima i suradjujes , sta mislis kakav ces epitet dobiti ?! )
A zašto taj epitet nije dobio i Mladić? Pa ni on se nije suprostavio agresorima, nego je čak posto njihov lider...

Pitanja su vrlo logična, samo se očigledan odgovor na njih izbjegava...
popajic

#90 Re: Fikret Abdić

Post by popajic »

cyprus wrote:
popajic wrote:( Kada odbijes da se suprostavis agresorima , jos s njima i suradjujes , sta mislis kakav ces epitet dobiti ?! )
A zašto taj epitet nije dobio i Mladić? Pa ni on se nije suprostavio agresorima, nego je čak posto njihov lider...

Kad govoris o naci( onalnim) , klero - etnickim glavasima onda valjda nije sporno da oni mogu izdati samo svoj korpus , jer samo njega ( navodno ) predstavljaju.
Kad govoris o drzavi , imas patriote , a i rusitelje iste.
Izdajnik za patriotu je onaj ko je rusi , a za rusitelja onaj ko je brani .
Mladic - agresorska glava od starta , znaci nema izdaje , ali ima zlocina !!!
Joooj, nam diskusije :roll:
cyprus

#91 Re: Fikret Abdić

Post by cyprus »

popajic wrote:
cyprus wrote:

Kad govoris o naci( onalnim) , klero - etnickim glavasima onda valjda nije sporno da oni mogu izdati samo svoj korpus , jer samo njega ( navodno ) predstavljaju.
Kad govoris o drzavi , imas patriote , a i rusitelje iste.
Izdajnik za patriotu je onaj ko je rusi , a za rusitelja onaj ko je brani .
Mladic - agresorska glava od starta , znaci nema izdaje , ali ima zlocina !!!
Joooj, nam diskusije :roll:
Pa ja i govorim o odnosu prema državi, jer je takav bio karakter rata - napad na državu. Tu su se i Mladić i Abdić, obojica Bosanci i Hercegovci, našli praktično na istoj strani - onoj koja ruši državu. Zašto praviti distinkciju među njima u kontekstu izdaje?

Mislim, znam ja zašto se pravi razlika... samo ti i ostali koji se čudite ovom mom pitanju to ne možete prevalit preko usta...
hercegovac_pravi

#92 Re: Fikret Abdić

Post by hercegovac_pravi »

Blentavih pitanja boga ti dragog. Šta tije cilj? Da ti neko odgovori kako Abdić nije htio Bošnjakistan pa je zbog toga postao izdajica? :lol: :lol:
popajic

#93 Re: Fikret Abdić

Post by popajic »

@cyprus
Pa ja i govorim o odnosu prema državi, jer je takav bio karakter rata - napad na državu. Tu su se i Mladić i Abdić, obojica Bosanci i Hercegovci, našli praktično na istoj strani - onoj koja ruši državu. Zašto praviti distinkciju među njima u kontekstu izdaje?

Mislim, znam ja zašto se pravi razlika... samo ti i ostali koji se čudite ovom mom pitanju to ne možete prevalit preko usta...

Prevalio sam samo nisi primijetio :D
Ako je Fikret sa Alijom osnovao SDA - dakle bosnjacku nac. partiju , a okrenuo se ekipi koja je zeljela da zatare i BIH i narod na cijem je celu stajao taj isti Fikret = izdajnik !
Iz mog ugla, ugla jednog Bosanca , taj Fikret je opet izdajnik samo ne na nacionalnoj osnovi nego zbog kolaboriranja sa agresorom.
Elem , covjek je izdajnik , kako god okrenes :D ( naravno i kriminalac , psihopata, megaloman...)
cyprus

#94 Re: Fikret Abdić

Post by cyprus »

Haj da onda prestanem sa pitanjima i iznesem konsataciju, tj. budem vrlo konkretan...

Dakle, ako Fikret jeste izdajica, a Mladić nije ---> to znači da samo Bošnjaci/Muslimani mogu biti izdajice države...
A ako samo Bošnjaci/Muslimani mogu biti izdajice države ---> to znači da Srbi i Hrvati ne mogu
Ako Srbi i Hrvati ne mogu biti izdajice države ---> to znači da oni ne pripadaju toj državi

Tako bar ispada kad se tvrdi ovo protiv čega sam ja zapeo, dakle ne sviđa mi se što se pristaje na logiku klero-nacionalista svih boja... Eto dosta od mene. Pozdrav.
hajducka travica

#95 Re: Fikret Abdić

Post by hajducka travica »

cyprus wrote:Haj da onda prestanem sa pitanjima i iznesem konsataciju, tj. budem vrlo konkretan...

Dakle, ako Fikret jeste izdajica, a Mladić nije ---> to znači da samo Bošnjaci/Muslimani mogu biti izdajice države...
A ako samo Bošnjaci/Muslimani mogu biti izdajice države ---> to znači da Srbi i Hrvati ne mogu
Ako Srbi i Hrvati ne mogu biti izdajice države ---> to znači da oni ne pripadaju toj državi

Tako bar ispada kad se tvrdi ovo protiv čega sam ja zapeo, dakle ne sviđa mi se što se pristaje na logiku klero-nacionalista svih boja... Eto dosta od mene. Pozdrav.
Na zalost nemaju oni taj kapacitet da tako razmisljaju :thumbup:
hajducka travica

#96 Re: Fikret Abdić

Tranquilizer wrote:Dobar biznismen loš politicar i tu se degradirao momacki, evo rece covjek treba ga ignorisati...koliko je unazadio ovu zemlju svojim potezima istorija nikada nece dokazati :roll:
Recimo da je samo on jedan,sta je sa drugima il' ti neznas da i drugi postoje.Jedan vec lezi na Kovacima.
hajducka travica

#97 Re: Fikret Abdić

Tranquilizer wrote:
poznanik wrote:
Tranquilizer wrote:Dobar biznismen loš politicar i tu se degradirao momacki, evo rece covjek treba ga ignorisati...koliko je unazadio ovu zemlju svojim potezima istorija nikada nece dokazati :roll:
Čime su je "drugi" unaprijedili?

Stoji ta konstatacija :D , ali njegov trenutak kada je to uradio je bio odlican i neponovljiv zaista :!:
Vidis kako je dobro kad te podsjete na druge,nemoj se praviti zaboravan.
popajic

#98 Re: Fikret Abdić

Post by popajic »

hajducka travica wrote:
cyprus wrote:Haj da onda prestanem sa pitanjima i iznesem konsataciju, tj. budem vrlo konkretan...

Na zalost nemaju oni taj kapacitet da tako razmisljaju :thumbup:
Ko su ONI ?
Svako ( bez obzira na krvna zrnca) onaj ko je Bio ZA BIH , pa se okrenuo agresorima = izdajnik
One koji su od starta ( priznanja RBIH ) bili za njeno razvaljivanje i ne mozes nazvati izdajnicima.
Dakle, ONI Srbi i Hrvati koji su odlucili da je cerupaju su SAMI ODABRALI da vise pripadaju komsijskim drzavama nego vlastitoj.
Oni nisu izdali nikog drugog do sami sebe - samo sto nemaju taj kapacitet da tako razmisljaju !
hajducka travica

#99 Re: Fikret Abdić

prljavi Hare wrote:Bošnjačko izdajničko smeće!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Nevjerujem da se Fikret Abdic smatra Bosnjakom,kladio bi se u sve da se smatra Bosancem,kao sto se i sam smatram.Bosnjaci su izgubili rat,izgubili ogromnu teritoriju,vodili su u ratu bosnjackomuslimansku politiku a ne bosansku,pristajali su na raznorazne izdajnicke kompromise,podijelili su Bosnu i hercegovinu i danas su svedeni na bitisanje na 23% bosanske teritorije.Ja kao Bosanac osjecam Bosnu i hercegovinu od Drine do Gline i od Save do mora.Bosnjaci na celu sa Alijom Izetbegovicem su odustali od Ustava Republike Bosne i hercegovine i tako napravaili izdaju kosmickih razmjera.Sada hodaju po svijetu i kukaju na zlu kob koja ih je zadesila a neznaju da su sami u mnogome krivi za svoju situaciju.
Bosnolog

#100 Re: Fikret Abdić

Post by Bosnolog »

Mladic i Dabic kao i Boban i ostalo smece su bili sluge hegemonistickih projekata susjednih zemalja kao dio plana iz Karadordeva,Potom je slijedila pobuna i stavljanje u sluzbu tih rezima,...Abdic je stavljanjem na stranu agresora i otvorenim saveznistvom sa njima protiv Sarajeva i ARBiH posto duli izdajnik,prvo svoje drzave a potom stranke a da ne govorim da je okrenuo da brat brata ili rodak rodaka ubija,sto ga cini duplim izdajnikom i neprijeteljem BiH.......

Ovi gore video klipovi govore dovoljno ko je bio izdajnik i neprijetelj BiH Fikret Abdic

Na ovom video klipu na 5:25" je prikazan sav jada Abdicevih izdajnika i velikosrpskih sluga koja je do tada sa vise od 60% BiH protjerala i pobila njegove sunarodnike,...Abdic je dupli izdajnik ali i zlocinac,..

Stoga me ne iznenaduje da je isti omiljen i simpatiziran od strane bosnorusitelja i BH dusmana,kako iz Srbije kao i iz Hrvatske kao i domace pete kolone,jer podjela i nestanak BiH je obadvjema hegemonistickim ideologijama isla u prilog,po onoj poznatoj "neprijetelj mogi neprijetelja je moj prijatelj". ;-)

Abdic ti je nesto kao Cetnici i Ustase prema partizanskom pokretu koristeci i Naciste u njihovoj sluzbi,mada su Abdicevci bili jos gori,oni su se ideoloski pomirili sa nestankom Bosne u slugarskoj ulozi Beograda ocekujuci da ce pobjediti, nadajuci se da ce im postediti zivote i nagraditi ih ostanakom dijela krajine u velikoj Srbiji ili Banovni Hrvatskpj,sasvim je bilo nebitno,on bi pristao da bude dio bilo koje drzave ovisno o dogovora Beograda i Zagreba,...... :oops:
Locked