28 May 2011 at Wembley FINALE

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko osvaja LS 28 maja na Wembley-u?

Poll ended at 27/05/2011 16:34

CF Barcelona
54
50%
FC Manchester United
55
50%

Total votes: 109

todd_smith

#76 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by todd_smith »

Volio bih da Braca dobije Machester nego ista na svijetu, ali...sa obzirom da je Barca dobila svaki dobar tim u glavnim utakmicama ove sezone u Ligi Sampiona dok je taj tim imao samo 10 igraca...

Ne znam, kao sto rekoh nadam se da ce ih ko jeftinu pinjatu po terenu pasovima lupati, kao 2009-te, i mada je ovo najslabiji Man Utd tim zadnjih godina, imaju dobre sanse za pobjede, pogotovo kroz Chicarita, igrac koji ce biti nocna mora za Puyola i Pique-a

na pocetku sezone da me neko pitao rekao bih Barca bez trunka sumnje, ali sada...mislim (kazem mislim da ne dolazi sad neko da me citira i prica kao da sam ovo rekao kao da je zakon i cinjenica :lol: ) 60-40 su sanse Barci
ultima_palabra

#77 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by ultima_palabra »

Baudelaire wrote:Ja ne znam što svi prizivate to da United napadne Barcelonu. Jasno mi je da United ide na pobjedu ali pokušati se nadigravati sa Barcelonom je u najmanju ruku ubitačno i glupo. Pokušao je to sir Alex u Rimu 2009 i dobro ispušio. Sezonu prije Barcelonu su izbacili u polufinalu, mada je u nekim momentima posjed bio i 90% na strani Barcelone. Jest da to nije ista Barcelona bila, ali svejedno, dobar dio tih igrača im igra i danas. Sir će odigrati, bar ja pretpostavljam, kao što je igrao Hiddink 2009. i kao što je igrao Mourinho 2010. Dvije defanzivne linije, jak presing od strane cijele ekipe i kontre. Nije frajer veslo sisao da im pokuša uzeti posjed sa Carrickom i Fletcherom.
Sve si rekao... SAF je tad malo i potcijenio Barcu, možda zbog one utakmice na Stamford Bridgeu u kojoj Barca nije poštenu akciju odigrala, možda zbog suspenzije Alvesa i Abidala, a možda i zbog neumjerenog pisanja engleskih novina :roll: Možda bi to i prošlo da su zabili gol na početku, međutim oni su ga primili i ostatak utakmice proveli pitajući se gdje je lopta :-) Ovaj put će to biti dosta drugačije...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#78 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by JoseMujica »

ja se nešto ne sjećam da je United 2009. u finalu napadao, već se sMorinjizirao gore od sMorinja?! Možda sam opet prolupao, ali tita mi potražiću tu tekmu da opet pogledam :!:

Barcelona Manchester United
Goals scored 2 0
Total shots 11 12
Shots on target 8 2
Ball possession 51% 49%
Corner kicks 4 7
Fouls committed 7 10
Offsides 2 5
Yellow cards 1 3
Red cards 0 0

hm...evo nađoh statistiku i tu su negdje skoro po svemu....pogledah i izvještaj koji kaže da je United napadao prvih 10 minuta utakmice i zadnjih 10 minuta...ostalo Ćirin fazon nabij loptu
Last edited by JoseMujica on 12/05/2011 09:54, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#79 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:ja se nešto ne sjećam da je United 2009. u finalu napadao, već se sMorinjizirao gore od sMorinja?! Možda sam opet prolupao, ali tita mi potražiću tu tekmu da opet pogledam :!:
Napadao je dok nije primio gol, mislim da je CR opalio 3-4 puta u prvih 10tak minuta... onda ga Eto'o zavali iz prve akcije Barce.
missko

#80 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by missko »

JoseMujica wrote:ja se nešto ne sjećam da je United 2009. u finalu napadao, već se sMorinjizirao gore od sMorinja?! Možda sam opet prolupao, ali tita mi potražiću tu tekmu da opet pogledam :!:
Pogledaj prvih 10tak minuta tekme pa sve do bezze primljenog gola.
Jack Be Nimble

#81 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Jack Be Nimble »

2009 Man U bio favorit. Tada je Man U imao mnogo jacu ekipu, sada su odron od onoga sto su bili. Ipak mislim da ce Man U uzeti, osveta od prije 2 godine i vratit ce se opet osam sezdeset.
skafiskafsnjak

#82 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by skafiskafsnjak »

A ne znam o kakvoj osveti pricate.... Igraci o tome ne razmisljaju, uvjeren sam u to ...Da razmisljaju, to bi ih odvelo u poraz . Mislim da je United jaci ove godine nego sto je bio 2009 jer igraju kolektivno,a to ih je i dovelo do finala . 2009 je tu bio Ronaldo i svaka lopta je na njega isla... Ko je zastopao njega, zastopao bi United. U ovom slucaju takvog igraca nema ....

Mislim da ce biti neizvjesnije finale nego 2009 ... Uostalom, moze Barsa drzati loptu 80% ... Kakve im koristi od toga ako UNited postigne vise golova u onih 20% . United vrlo dobro kontre igra .
Baudelaire

#83 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Baudelaire »

Fazon protiv Barcelone i jeste u tome da kad se postaviš za nadigravanje, ne vidiš lopte, ispadne kao da si smarao cijelu utakmicu, a ustvari si pokušao igrati njihovu igru u kojoj su nedostižni. Postavka Uniteda 2009. i pristup igri je bio ofanzivniji nego što je bio Chelseajev godinu prije, ali džaba,naoko to izgleda kao da je United bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, a Chelsea bio ofanzivniji od Barcelone.
al_akhisari

#84 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by al_akhisari »

todd_smith wrote:Volio bih da Braca dobije Machester nego ista na svijetu, ali...sa obzirom da je Barca dobila svaki dobar tim u glavnim utakmicama ove sezone u Ligi Sampiona dok je taj tim imao samo 10 igraca...

Ne znam, kao sto rekoh nadam se da ce ih ko jeftinu pinjatu po terenu pasovima lupati, kao 2009-te, i mada je ovo najslabiji Man Utd tim zadnjih godina, imaju dobre sanse za pobjede, pogotovo kroz Chicarita, igrac koji ce biti nocna mora za Puyola i Pique-a

na pocetku sezone da me neko pitao rekao bih Barca bez trunka sumnje, ali sada...mislim (kazem mislim da ne dolazi sad neko da me citira i prica kao da sam ovo rekao kao da je zakon i cinjenica :lol: ) 60-40 su sanse Barci
...izgleda da ovih nekoliko iskljucenja igraca timova ( odmah da kazem, sto se mene tice, ne vidim tu nikakvu zavjeru, niti pomoc sudija ), koji igraju protiv barce baca sjenu na, zaista jednu fantasticnu ekipu, i da postoji realna osnova za potcjenjenje barce zbog toga; mislim da je barca favorit, ali isto tako da i mu ima sanse, i tu bih se slizio s tobom oko ovog 60 - 40 :thumbup: ono s cim se ne bih slozio jeste ucinak napadaca mu chicharita; mislim da je jos zelen i da ga mediji jako mnogo "pusu" i prave od njeg velicinu, koja to zapravo ( jos ) nije; naravno, to je moje misljenje i ne znaci da je nemoguce, da malisa rijesi finale :D
skafiskafsnjak

#85 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by skafiskafsnjak »

Nije Chicharito veliki, a "guraju" ga mediji jer je u prvoj sezoni zabio 20 golova. Koji je to jos napadac to isto uciniO ?
Vjerovatno ih ima, ali ne puno .... Ipak, anonimus iz Meksika dodje i zabije 20 golova...
Jack Be Nimble

#86 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Jack Be Nimble »

25,000 karata Barsi i Manchesteru
10,000 karata sponzorima
ostalo fukarama koje mogu da odvoje 150 funti
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#87 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Entropio »

Biće napeto. Naravno, volio bih da Barca pobjedi, ali je neizvjesno.

Ferguson je definitivno naučio lekciju i zna sve o Barceloni sada. U onom finalu 2009. godine Guardiola ga je taktički iznenadio stavljajući Messija na poziciju lažne devetke i igrači Uniteda nisu znali kako da se brane (do tada je igrao uvijek na desnom krilu). Ne vjerujem da će Guardiola napraviti jednu tako veliku promjenu u ovom finalu, nego će ići standardnom igrom s nekim malim taktičkim promjenama da neutralizira opasne kontre Uniteda.

Nadam se da će biti uzbudljivo.
JoseMujica

#88 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by JoseMujica »

bar će igrači biti odmorni i spremni za finale s obzirom da su oba završila prvenstvo :thumbup: i ostaje im jedino ta utakmica
just principe

#89 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by just principe »

ocekujem najbolje finale u posljednjih godinu dana..svejedno mi je ko ce pobjediti
skafiskafsnjak

#90 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by skafiskafsnjak »

Barcelona Manchester United
Goals scored 2 0
Total shots 11 12
Shots on target 8 2
Ball possession 51% 49%
Corner kicks 4 7
Fouls committed 7 10
Offsides 2 5
Yellow cards 1 3
Red cards 0 0

hm...evo nađoh statistiku i tu su negdje skoro po svemu....pogledah i izvještaj koji kaže da je United napadao prvih 10 minuta utakmice i zadnjih 10 minuta...ostalo Ćirin fazon nabij loptu
Ko je jos ovo postigao protiv Barse zadnji put ?
Mislim da su sasne oko 60:40 u korist Barcelone .... Al to uopste nije garancija da ce Barsa da dobije ... I ako dobije nece to biti vise od 1 razlike, i naravno, nece biti lahko !
veljaca

#91 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by veljaca »

just principe wrote:ocekujem najbolje finale u posljednjih godinu dana..svejedno mi je ko ce pobjediti
Slazem se sa prvim dijelom - a sa drugim - volio bih da pobijedi najbolji trenutno tim - Barcelona :thumbup:
lester burnham

#92 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by lester burnham »

ha, moj glas donese izjednacenje 42-42 :)
lester burnham

#93 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by lester burnham »

utd, naravno,
zreo je za cetvrtog klempu!
tzipiripi

#94 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by tzipiripi »

Jedan od sponzora CL Opel je organizovao, ispred stadiona Camp Nou, promociju u kojoj su prodavali dvije karte za finalnu utakmicu po cijeni od po 10 €. Pokušaj prodaje je trajao puno duže nego što su to uopšte mogli pretpostaviti. Niko nije vjerovao da neko prodaje karte po toj cijeni, za koje se na crnom tržištu traži i do 1800 €.
I par koji je na kraju kupio te karte je teško povjerovao. Odgovor je bio u početku: "Ne znam... Nisam nikada vidjela kako karte izgledaju." Ipak su na kraju pravilno izabrali.

http://www.101greatgoals.com/would-you- ... ros/94104/

http://www.zurnal24.si/nogomet/barcelon ... 240/clanek
Obuca9

#95 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Obuca9 »

A realno, ko bi povjerov'o da daju karte za cvaju :D
ratata

#96 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by ratata »

JoseMujica wrote:dočekasmo...28 maja na Wembley-u finale Lige Šampiona. Sudar Barcelona vs. Mancheter United

O klubovima znamo sve i ovi klubovi znaju sve o fudbalu i zasigurno sudar dva trenutno najjača kluba na evropskom kontinentu. Na jednoj strani iskusni vuk i jedan od najboljih trenera u historiji fudbala Sir Alex Ferguson protiv mladog, ali veoma uspješnog Pepea Guardiole.

Šta mislite ko će izaći kao pobjednik i koji rezultat očekujete? Molim samo da pričamo o fudbalu, igračima, mogućim taktikama, prednostima i slabostima oba tima, a ne o sudijama i ostalim budalaštinama.

Ja bih volio pobjedu Barcelone (kao simpatizer), ali mislim da će pobjednik biti Manchester United. Prognoziram 1:0 za Man. Utd. Evo zašto:

Obje ekipe su strašne po igri i imaju dobre igrače i odlične trenere. Obje ekipe dobro drže loptu i imaju strašne dubinske pasove i kretanje igrača, kako s loptom tako i bez nje. Poziciona igra obje ekipe je dovedena do perfekcije. Iskustvo je na strani Man. Utd-a i trenersko i igračko, ali samo ako gledamo po godina :D .

Prvi minus Barcelone u odnosu na United jeste fizika, odnosno robusnost igrača, što Unitedu daje prednost u duel igri i isto tako u skok igri jer slobodnjaci i korneri mogu odlučiti (i obično odluče) ovakve utakmice.

Drugi minus Barcelone jeste da Barca ne zna igrati odbrambenu igru i čuvati rezultat što se vidjelo i protiv Reala a i protiv Sociedada. United je u odbrani jači od bilo kojeg italijanskog kluba...kad se brane brane se sa 10 igrača i onda sijevaju lude kontre i polukontre sa dva zvrka naprijed Runijem i Hernandezom. A Barcelona već sada ima problem sa povredama odbrambenih igrača, pa zadnji mjesec igra pokrpljenja odbrana sa veznjacima na mjestu štopera.

Mislim da će povrede biti ključ za ovo finale iako oba tima trebaju još po bod ili dva da završe priču o titulama u domaćem prvenstvu tako da će do finala moći odmoriti sve ključne igrače ( Španija još 3 kola, Engleska još 2 kola do kraja).

Pretpostavljam da će Manchester krenuti sa standardnom 4-4-2, defanzivno, zatvoreno i ganjati kontre dubinskim loptama i presjecanjem napada u čemu su fantastični posljednjih mjeseci. Runi i Hernandez su prave ubice naprijed i nisam siguran da će Barcina odbrana uspjeti da ih zaustavi, pogotovu ako ne bude u punom sastavu. Isto tako United će igrati na prekide, kornere, gdje mogu lako dominirati kaznenim prostorom svojom visinom i robusnošću. Na početku sezone Engleski stručnjaci su govorili da United ima najlošiju ekipu u zadnjih 10 godina, a na kraju evo njih na 1 bod do titule i u finalu LŠ-a!

Barca, pretpostavljam kreće sa klasičnim 4-3-3, sa kojim je igrala cijelu sezonu. Koliko će oni u početku biti ofanzivni zavisi od uputa trenera Dani Alavesu i lijevom beku (upitno je ko će biti na toj poziciji uopće...sinoć je igrao Abidal jedno pola sata i vidi se da je čovjek malo ispao iz fola) i koliko će bekovi igrati prema naprijed i stvarati višak igrača. Za Barcinu odbranu je vitalno da na štoperskim pozicijama budu Pike-Pujol , a u sredini Iniesta-Xavi i naprijed Messi jer j to kostur Barcine igre. Zadnjih mjesec dana tačno se vidio pad Barcine igre usred ovih rupa u zadnjem redu

nadam se samo da tekma neće biti dosadna :!:

da nije bilo UNICEF-a i Villara ovo finale bi igrali Real Madrid i Manchester United, ovako pošto nije bilo pošteno, neću ni da gledam, odoh s rajom na piće, a ovi što namještaju utakmice neka gledaju zajedno sa onima koji neće da vide sudijske greške, ali u svakom slučaju sam uz Manchester United jer su zalsuženo stigli do finala, za razliku od Barcelone.

čitam Messi se posvađao sa Guardiolom nakon zadnje tekme (zato što je sjedio na klupi a želi da stigne Ronalda po broju postignutih golova) toliko žestoko da želi da napusti Barcelonu ovog ljeta, što je za mene divna vijest, da vidim malo kako će bez njega, evo zadnji put bez njega 0:0
Last edited by ratata on 19/05/2011 18:37, edited 1 time in total.
ganjeta

#97 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by ganjeta »

:lol:
lester burnham

#98 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by lester burnham »

skenderija04

#99 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by skenderija04 »

Evo i prve glasine :
Finale sudi Nicola Rizzoli . Sta znamo o njemu? Statistike? Stil sudjenja?
JoseMujica

#100 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by JoseMujica »

te će odgovore dati sMorinjoljupci...sudije i zavjere su im uža ekspertiza u fudbalu :-)
Locked