Kod mene u Cliu prozor ide sam gore - dole, samo pritisnes dugme, a moze i da pritisnes dugme da ga samo djelomicno otvoris, kad ne zelis da ga skroz otvoris, tj. da se sam automatski na pritisak dugmeta do kraja otvori.Klodovik wrote:Nisam dobio sva četiri prozora u početnoj opremi, ali su svi automatski (bilo da ih je dva ili četiri). Dugme do kraja i sam ide gore/dolje. U Renaultu to zovu impulsnim pomjeranjem prozora i trebaš kupiti Clio GT da bi to dobio. A retrovizori su grijani, električni. Mislim, nisu to neke presudne stvari, ali je nepotrebna štednja. A ovo za volan mi je bilo bitno. Džaba meni francuska udobnost, ako se ja u autu ne mogu namjestiti kako treba.beco wrote:To za pomjeranje volana priznajem nemam ni ja po dubini dobijali se u jacim paketima ne znam. A malo mi je sumnjivo da si dobio sva 4 prozora elektrificrana u pocetnoj opremi? Kod Clia su od 3 nivoa unutrasnjosti Dynamic elektrificirana sva stakla. Meni su vise isli na zivce retrovizori koji su bili rucniSto maraka doplate u Active opremi. Meni je bilo važnije (u Fabiji) da mi se volan (bez ikakvih doplata) pomjera i po visini i po dubini, nego da imam komande radija na volanu. I da su mi svi električni prozori automatski (opet bez nekakvih doplata). Clio te stvari nije imao kad sam gledao da kupim auto (ako se nije šta promijenilo). Čak su mi rekli da se volan u Cliju uopće ne može pomjerati po dubini, bez obzira na paket opreme.
renault fluence
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Better Man
#76 Re: renault fluence
-
Klodovik
#77 Re: renault fluence
Oba prednja prozora?Better Man wrote:
Kod mene u Cliu prozor ide sam gore - dole, samo pritisnes dugme, a moze i da pritisnes dugme da ga samo djelomicno otvoris, kad ne zelis da ga skroz otvoris, tj. da se sam automatski na pritisak dugmeta do kraja otvori.
- johntra
#78 Re: renault fluence
hoćeš da kažeš da si hlađeni pretinac i grijanje rukavica dobio u najslabijem paketu opreme, bez ikakve nadoplate za to? ahaaaaaaaaaaaaaaaaa...pogotovo u Škodi....frngla wrote:meni da se kucala nadoplata kupio bih sebi neko bolje auto, vece klasejohntra wrote:uh, jes neko nakucao doplate...meni treba funkcionalno i kvalitetno auto, a renault to nije
- beco
#79 Re: renault fluence
A nismo se razumjeli dobro, ja sam mislio da govoris o samo elektrificiranim prozorima. A ta impulsno pomjerana stakla mislim da se dobijaju u nekom slagat cu te electro paketu gdje idu ta stakla, maglenke, elektrificirani retrovizori i jos nesto. Meni je ovaj Clio najudobnije auto koje sam dosad vozio i mogu komotono satima bez problema voziti. Meni je presudno bilo, cijena, motor, klima. A nakon ovog auta presudni kriteriji ce biti automatska klima, maglenke, jaci motor. MIslim da je takoder vazno napomenuti kad je koje auto kupljeno, jer su cijen pravo pale nakon 2008. godine.Klodovik wrote:Nisam dobio sva četiri prozora u početnoj opremi, ali su svi automatski (bilo da ih je dva ili četiri). Dugme do kraja i sam ide gore/dolje. U Renaultu to zovu impulsnim pomjeranjem prozora i trebaš kupiti Clio GT da bi to dobio. A retrovizori su grijani, električni. Mislim, nisu to neke presudne stvari, ali je nepotrebna štednja. A ovo za volan mi je bilo bitno. Džaba meni francuska udobnost, ako se ja u autu ne mogu namjestiti kako treba.beco wrote:To za pomjeranje volana priznajem nemam ni ja po dubini dobijali se u jacim paketima ne znam. A malo mi je sumnjivo da si dobio sva 4 prozora elektrificrana u pocetnoj opremi? Kod Clia su od 3 nivoa unutrasnjosti Dynamic elektrificirana sva stakla. Meni su vise isli na zivce retrovizori koji su bili rucniSto maraka doplate u Active opremi. Meni je bilo važnije (u Fabiji) da mi se volan (bez ikakvih doplata) pomjera i po visini i po dubini, nego da imam komande radija na volanu. I da su mi svi električni prozori automatski (opet bez nekakvih doplata). Clio te stvari nije imao kad sam gledao da kupim auto (ako se nije šta promijenilo). Čak su mi rekli da se volan u Cliju uopće ne može pomjerati po dubini, bez obzira na paket opreme.
Last edited by beco on 05/05/2011 20:06, edited 2 times in total.
- beco
#80 Re: renault fluence
Hlađeni pretinac i grijanje rukavica je li ovo jedna te ista stvar? jer ne znam sto se to toliko povlaci, to samo znaci da jedno crijevo ide od klime do tog pretinca i kako nafercas klimu tako je i u pretincu. Imam i ja tojohntra wrote:hoćeš da kažeš da si hlađeni pretinac i grijanje rukavica dobio u najslabijem paketu opreme, bez ikakve nadoplate za to? ahaaaaaaaaaaaaaaaaa...pogotovo u Škodi....frngla wrote:meni da se kucala nadoplata kupio bih sebi neko bolje auto, vece klasejohntra wrote:uh, jes neko nakucao doplate...meni treba funkcionalno i kvalitetno auto, a renault to nije
-
Klodovik
#81 Re: renault fluence
Itekako je važno. Po današnjim cijenama automobila, ja Fabiju (a ni Clija) ne bih uopće kupovao. Prije nekih tri godine je priča bila sasvim drugačija.beco wrote:
A nismo se razumjeli dobro, ja sam mislio da govoris o samo elektrificiranim prozorima. A ta impulsno pomjerana stakla mislim da se dobijaju u nekom slagat cu te electro paketu gdje idu ta stakla, maglenke, elektrificirani retrovizori i jos nesto. Meni je ovaj Clio najudobnije auto koje sam dosad vozio i mogu komotono satima bez problema voziti. Meni je presudno bilo, cijena, motor, klima. A nakon ovog auta presudni kriteriji ce biti automatska klima, maglenke, jaci motor. MIslim da je takoder vazno napomenuti kad je koje auto kupljeno, jer su cijen pravo pale nakon 2008. godine.
- sheikh
#82 Re: renault fluence
A nismo se razumjeli dobro, ja sam mislio da govoris o samo elektrificiranim prozorima. A ta impulsno pomjerana stakla mislim da se dobijaju u nekom slagat cu te electro paketu gdje idu ta stakla, maglenke, elektrificirani retrovizori i jos nesto. Meni je ovaj Clio najudobnije auto koje sam dosad vozio i mogu komotono satima bez problema voziti. Meni je presudno bilo, cijena, motor, klima. A nakon ovog auta presudni kriteriji ce biti automatska klima, maglenke, jaci motor. MIslim da je takoder vazno napomenuti kad je koje auto kupljeno, jer su cijen pravo pale nakon 2008. godine.[/quote]
Ako je Clio najudobnije vozilo sto si vozio,onda prijatelju imas prilicno skromno vozacko iskustvo
Bez uvrede
Ako je Clio najudobnije vozilo sto si vozio,onda prijatelju imas prilicno skromno vozacko iskustvo
Bez uvrede
-
frngla
#83 Re: renault fluence
odvadi malo, auta imaju kodirane kljuceve jos od 94-eBetter Man wrote:Recu ti da opet govoris gluposti u vezi kvalitet Renaulta! Kupio 2007. godine novog Clia, 1,2 16v benzinca, Dynamic oprema. Presao 81 hiljadu i nesto km i nikakvih problema nisam imao. Radi savrseno, samo redovni servisi i to je to. J....s auto koje se moze lako otvoriti i odvuci i sto je jos gore koje ti neko moze otkljucati kljucem svog auta. Prica mi kolegica s posla slucaj svoje prijateljice kad je dosla na parking po auto da ide kuci. Cura vozi Fabiu. Dosla ona na parking i fino otkljucala auto i krenula kuci, kad u po puta primjeti bruku opusaka u pepeljari, a ona ne pusi. Tad ona skonta da je otkljucala i upalila tudju Fabiu, a ne svoju. Vrati se na parking i sjedne u svoje auto. Tudja Fabia kju je otkljucala i upalila bila iste boje kao njena i parkirana do njene. Koliko god Clio bio gradsko auto, on je ipak udoban i nije tvrd kao Fabia, Polo ili Golf. Danas poslije posla odem u praonicu i prije mene bio na redu od mog prijatelja njegov gazda na poslu. Covjek kupio novu Opel Insigniu sa jacim Diesel motorom. Auto ga je do registarcije kostalo 41 hiljadu i nesto KM. Auto je sa full opremom kakvu za za te pare u Passatu mozes samo sanjati, a pitanje je dali bi Golfa Diesl verziju sa full opremom mogao dobiti za te pare. Jedan moj poznanik je Golfa 6, 2,0 TDI sa full opremom platio 48 hiljada KM. Reako sam mu da je lud, jer za te pare je mogao kupiti pravu limuzinu, npr. pomenutu Insigniu, C5, Lagunu, Mazdu 6, Toyotu Avensis. Dosta je vise precjenjenih pljackasa iz VW koncrna koji za puno novca daju malo!
a onaj saraf kod steke, nisam corav da ga zamjenim sa rucicom podesavanja retrovizora
-
frngla
#84 Re: renault fluence
kod tebe se ne vidi šaraf, ali se vidi čep preko šarafaBetter Man wrote:Vjerovatno mislis na seraf u unutrasnjosti kvake. Kod mog Clia to nema. Doduse kod mene je Clio 3.
edit: najviše volim svoje tvrdnje potkrijepiti dokazima, evo ti slika nekog uber zaj****og megane-a "monaco rs" a ti nadji u fabia-i mk1 šaraf ili čep za isti, na oko vidljiv, ja ću odmah ruku na panj staviti
http://static.carvenom.com/images/Renau ... 0x1200.jpg
- citroen
#85 Re: renault fluence
FRngla,jesi li zadovoljan sa svojim skodilakom,al ono iskeno mi odgovori?? Znam da si na jednom drugom forumu sam kudio svoje klepetalo,toliko da mi te bilo zao,cak sam htio da copiram sve sto si tamo pisao pa da postavim ovdje ali necu da te brukam.Provjeri josh jednom sa sobom da li si zaista zadovoljan sa klepetalom,mozda bi cak bio zadovoljniji sa mapleom

-
frngla
#86 Re: renault fluence
nakon odradjenog servisa jesam
to je ova druga skoda 1.4 Mpi i poprilicno sam bio razocaran kupovinom iste, cak sam razmisljao da je utopim, al' opet "sam pao, sam se ubio" sto bi se narodno reklo... nisam pazio prilikom kupovine iste, zaletio se sto je malo presla 52000 km... auto je mijesalo vodu i ulje, lose islo, trosilo cak cca 12l/100 km gradske voznje... promijenjeni su dihtung dekla, glave, boca za permant, ulje, permant, semering radilice, termostat, senzor temperature, svjecice, svi filteri (jos nekih dijelova, ne mogu da se sjetim svega) ugl. servis me kostao nekih 400 KM sa svim origigi dijelovima i rukama, jbg tako je kad ne pazis... ali sad fakat da kucnem u drvo, drugo auto, sad je auto zmaj
(i ne bilo sta sam sve zamijenio) trosi 7-8.5l/100km (gradske) bolje ide, a manje sitro... da dodam, ja to ne krijem, opet je to do odrzavanja (neodrzavanja) prijasnjeg vlasnika
opet kazem jos jedna je u mom posjedu, 1.2 htp doduse manje trosi nego ova druga 1.4 Mpi (ova sto sam naveo da je izmjenjeno sve iznad) opet da kucnem u drvo 1.2 htp je presla 140000 u mom vlasnistvu, sve redovno odrzavanje po servisnoj bez kvarova ikakvih, zamijenjen je jedino prekidac svjetla i seleni (koji su inace boljka na fabiji prije redizajna) i to je to
i opet tvrdim da je auto jeftinije za odrzavati, izdrzljivije, isplativije, nego clio iz tog perioda, a sad sto se ovdje pojedini natezu sa mnom, da je njegov clio ovakav, onakav, a nemaju neke kontraargumente, to je njihova stvar... ljudi kako ne razumijete, ja ne radim u skodi, nemam nista od vw grupacije, niti renault grupacije, niti od psa, samo sam kupovao razumom, da je kvalitetno izradjeno vozilo, da se pokazalo, da je BENZINAC (vodjen ovim" zabava pocinje na 4500rpm, tu dizel ravrsava") da drzi cijenu, da je jeftino (koliko-toliko) i to je to
i opet tvrdim da je auto jeftinije za odrzavati, izdrzljivije, isplativije, nego clio iz tog perioda, a sad sto se ovdje pojedini natezu sa mnom, da je njegov clio ovakav, onakav, a nemaju neke kontraargumente, to je njihova stvar... ljudi kako ne razumijete, ja ne radim u skodi, nemam nista od vw grupacije, niti renault grupacije, niti od psa, samo sam kupovao razumom, da je kvalitetno izradjeno vozilo, da se pokazalo, da je BENZINAC (vodjen ovim" zabava pocinje na 4500rpm, tu dizel ravrsava") da drzi cijenu, da je jeftino (koliko-toliko) i to je to
- beco
#87 Re: renault fluence
sheikh wrote:A nismo se razumjeli dobro, ja sam mislio da govoris o samo elektrificiranim prozorima. A ta impulsno pomjerana stakla mislim da se dobijaju u nekom slagat cu te electro paketu gdje idu ta stakla, maglenke, elektrificirani retrovizori i jos nesto. Meni je ovaj Clio najudobnije auto koje sam dosad vozio i mogu komotono satima bez problema voziti. Meni je presudno bilo, cijena, motor, klima. A nakon ovog auta presudni kriteriji ce biti automatska klima, maglenke, jaci motor. MIslim da je takoder vazno napomenuti kad je koje auto kupljeno, jer su cijen pravo pale nakon 2008. godine.
Pa ovo mi je tek 2 auto, ali uvijek moze boljeAko je Clio najudobnije vozilo sto si vozio,onda prijatelju imas prilicno skromno vozacko iskustvo![]()
Bez uvrede
- drndalo
#88 Re: renault fluence
Odosmo mi daleko, ko sto uvijek odemo...
Imam i ja druga, koji jos tjera Clia 1.4 iz 2002, 155.000 km, koji osim redovnog odrzavanja i potrosnih stvari na njemu nije imao nikakvih intervencija... Prva ruka, i evo jos ga voza... Ne nateze se ni s kim', njemu se svidja, slusa ga, zadovoljan je vec 9 godina s njim... I sta to znaci ? Da je Clio bolji od Fabije ? Ili Fabija od Clia ? Ili je nemoguce da Clio moze da se ne kvari...? Mozda kad ljudi kupe polovnjaka 1.5 dci sa "original" 117.000 km na satu (al' u trecem brojanju), pa im sve nesto ne valja i odlazi... Imam i druga koji je kupio novog Megana tih godina, 1.4 16v, pa su mu doslovno 8 dana nakon isteka 1 godine garancije (2001-2002) vrisnule 2/4 bobine... *ebaji ga, zamijenio te 2 za koje se kasnije pokazalo da su serijski bile lose, i vozi od tada 8 godina samo uz redovne servise... Raznih prica ima...
Gledam koliko su neki zaludjeni svojim "ljubavima", ne bi pored njihovih TDI-a i dCi-a vidjeli ni novog Bentley-a benzinca da im neko velikom greskom ponudi za 15.000 KM...
Kao i puno stvari u zivotu to je pitanje ukusa, mogucnosti, zelja, i trenutka... Tako i Fluence, s pocetka teme, kao i VW Jetta nekada, nudi prostor nize srednje klase sa velikim ruksakom, za pristojan novac... Kome se svidja takav paket, bujrum, kome ne, anti-bujrum... A price "ciji-je-veci-u-mog-ili-tvog-komsije", su najcesce iskaz nasih frustracija... I ja volim janjetinu, ali je nemam svaki dan... A mozda je tako i dobro...
To me podsjeti na jedno iskustvo sa Skodom Felicijom 1.3, idemo nas 2 s punim autom, i kod Zepca pocinje onaj uspon prije tunela, i ja da malo "olaksam" Skodi, prebacim iz 4-te u 3-u, kao da se manje pati, da "konji" nesto rade... Kaze jaran:"Zvuk smo postigli, samo jos kojeg konja da nafatamo po livadama"...

Imam i ja druga, koji jos tjera Clia 1.4 iz 2002, 155.000 km, koji osim redovnog odrzavanja i potrosnih stvari na njemu nije imao nikakvih intervencija... Prva ruka, i evo jos ga voza... Ne nateze se ni s kim', njemu se svidja, slusa ga, zadovoljan je vec 9 godina s njim... I sta to znaci ? Da je Clio bolji od Fabije ? Ili Fabija od Clia ? Ili je nemoguce da Clio moze da se ne kvari...? Mozda kad ljudi kupe polovnjaka 1.5 dci sa "original" 117.000 km na satu (al' u trecem brojanju), pa im sve nesto ne valja i odlazi... Imam i druga koji je kupio novog Megana tih godina, 1.4 16v, pa su mu doslovno 8 dana nakon isteka 1 godine garancije (2001-2002) vrisnule 2/4 bobine... *ebaji ga, zamijenio te 2 za koje se kasnije pokazalo da su serijski bile lose, i vozi od tada 8 godina samo uz redovne servise... Raznih prica ima...
Gledam koliko su neki zaludjeni svojim "ljubavima", ne bi pored njihovih TDI-a i dCi-a vidjeli ni novog Bentley-a benzinca da im neko velikom greskom ponudi za 15.000 KM...
Kao i puno stvari u zivotu to je pitanje ukusa, mogucnosti, zelja, i trenutka... Tako i Fluence, s pocetka teme, kao i VW Jetta nekada, nudi prostor nize srednje klase sa velikim ruksakom, za pristojan novac... Kome se svidja takav paket, bujrum, kome ne, anti-bujrum... A price "ciji-je-veci-u-mog-ili-tvog-komsije", su najcesce iskaz nasih frustracija... I ja volim janjetinu, ali je nemam svaki dan... A mozda je tako i dobro...
Dedera smanji malo "zabavu", pobi nas po semaforima...frngla wrote:da je BENZINAC (vodjen ovim" zabava pocinje na 4500rpm, tu dizel ravrsava")
To me podsjeti na jedno iskustvo sa Skodom Felicijom 1.3, idemo nas 2 s punim autom, i kod Zepca pocinje onaj uspon prije tunela, i ja da malo "olaksam" Skodi, prebacim iz 4-te u 3-u, kao da se manje pati, da "konji" nesto rade... Kaze jaran:"Zvuk smo postigli, samo jos kojeg konja da nafatamo po livadama"...
Last edited by drndalo on 06/05/2011 08:53, edited 1 time in total.
-
frngla
#89 Re: renault fluence
naravno to je sad od covjeka do covjeka koje ce auto kupiti, svako moze preci uz redovno odrzavanje, cinjenica je da je unutrasnjost u renaultu losije kvalitete i losije uklopljena nego kod konkurencije iz njemacke/ceske i nista vise, nekom se svidja klio, nekom punto, nekom fabia... opet kazem ja nisam srcem kupio fabiu, vec razmisljanjem 
ps: a to za dizel, drug bolje je 750 ccm, benzinski motor nego v6 tdi, meni barem, mrzim bagavi zvuk i to je to
naravno da je zajebancija to za 4500 rpm, (ako nisi skontao to je izjava direktora porsche-a)
ipak jašem rasnih "šeset" konja 
ps: a to za dizel, drug bolje je 750 ccm, benzinski motor nego v6 tdi, meni barem, mrzim bagavi zvuk i to je to
naravno da je zajebancija to za 4500 rpm, (ako nisi skontao to je izjava direktora porsche-a)
Last edited by frngla on 06/05/2011 08:53, edited 1 time in total.
-
goibos
#90 Re: renault fluence
stavite karakteristike, opremu i cijenu najjeftinijeg fluensa sa jedne strane i stavite karakteristike, opremu i cijenu najjeftinije oktavije sa druge strane pa uporedite... sigurno da je fluens i bolji, napredniji i opremljeniji a cijena je tu negdje(čak je i jeftiniji jer kad bi se na osnovnu oktaviju dodala oprema koju fluens ima cijena bi joj skočila bar za 5K)
što se tiče fabije, vozio sam je i prešao dosta KM sa njom, motor 1,4 mpi je dobar samo po ravnom, nema dovoljno snage na trotoar da se popenje i frustrirajuće je sa njim krenuti uz neku planinu ili brdo...
što se tiče unutrašnjosti, preusko je, neudobno, loš pregled... ne da je clio udobniji od fabije, reno 5 je udobniji od fabije
e sad ne znam kakve su mu šteke bile i da li je u njima bilo čepova ili nije... nisam baš takva picajzla da zagledam svaki detalj
mislim, reći da neko auto ne valja zato jer ima neki "čep" iza neke kvake je glupo... a nije ti glupo što kod fabije nema preglednosti, nema prostora, nema snage, ma daj...
i neko ono reče da renault nije gigant...
30 godina u Formuli 1 je ništa ? ? ?
što se tiče fabije, vozio sam je i prešao dosta KM sa njom, motor 1,4 mpi je dobar samo po ravnom, nema dovoljno snage na trotoar da se popenje i frustrirajuće je sa njim krenuti uz neku planinu ili brdo...
što se tiče unutrašnjosti, preusko je, neudobno, loš pregled... ne da je clio udobniji od fabije, reno 5 je udobniji od fabije
e sad ne znam kakve su mu šteke bile i da li je u njima bilo čepova ili nije... nisam baš takva picajzla da zagledam svaki detalj
mislim, reći da neko auto ne valja zato jer ima neki "čep" iza neke kvake je glupo... a nije ti glupo što kod fabije nema preglednosti, nema prostora, nema snage, ma daj...
i neko ono reče da renault nije gigant...
30 godina u Formuli 1 je ništa ? ? ?
- drndalo
#91 Re: renault fluence
Ne zaboravimo da Octavia ima 5-a vrata, za razliku od Fluence-a, a to moze biti bitna razlika nekome...

Ma sve=5, skontao sam da je za*ebancija, vidis da sam ti u tom stilu i odgovorio....?frgla wrote:naravno da je zajebancija to za 4500 rpm, (ako nisi skontao to je izjava direktora porsche-a) ipak jašem rasnih "šeset" konja
Last edited by drndalo on 06/05/2011 09:00, edited 2 times in total.
-
frngla
#92 Re: renault fluence
kubica se javlja drito iz renault clio-a pa ko bolan kupuje klia zbog udobnosti, sta ocekujes od auta od 60 konja, da leti... ljudi budimo realni octavia je klasa za fluence-a makar sto se tice zavrsne obrade, unutrasnjeg izgleda, vanjski je diskutabilan, ali ja licno vise volim nekako "normalna" auta, a ne eksperimente na tockovima...
- drndalo
#93 Re: renault fluence
Pa dobro, ali zasto ne dozvoliti onim nastranima da vole "nenormalna" auta...?
-
frngla
#94 Re: renault fluence
naravno, nek' vole, dok ima takvih renault ce i prodavati vozila, nego mrzim kad me ubjedjuje neko u nesto bez dokaza, sve je pocelo od gumene table u fabia-i kecu i one plastike i šarafa u clio-u a la zastava 
edit: sto se tice cijena fluence-a:
osnovni fluence
Authentique 1.6 16V EU5 81 (110) 155 6.7 25.783,-
Skoda Octavia ambiente 1,6 75kw/102ks 5G 26.771 KM
oprema u classic octavia-i je losa poprilicno, dok je u ovoj ambiente, vec solidna oprema, dok je u renaultu osnovna solidna jako oprema,
Octavia Elegance 1,6 75kw/102ks 5G 28.974 KM
Fluence Dynamique 1.6 16V EU5 81 (110) 155 6.7 29.664,-
cijene razmotrite sami
osnovni fluence
oprema u classic octavia-i je losa poprilicno, dok je u ovoj ambiente, vec solidna oprema, dok je u renaultu osnovna solidna jako oprema,
cijene razmotrite sami
Last edited by frngla on 06/05/2011 09:12, edited 1 time in total.
- beco
#95 Re: renault fluence
Molim te lijepo 75 KSfrngla wrote:kubica se javlja drito iz renault clio-a pa ko bolan kupuje klia zbog udobnosti, sta ocekujes od auta od 60 konja, da leti... ljudi budimo realni octavia je klasa za fluence-a makar sto se tice zavrsne obrade, unutrasnjeg izgleda, vanjski je diskutabilan, ali ja licno vise volim nekako "normalna" auta, a ne eksperimente na tockovima...
A koliko me pamcenje sluzu Kubica je nastradao u Fabiji prije nekoliko mjeseci doduse bila je s2000
-
goibos
#96 Re: renault fluence
samo što nisi stavio najslabiju oktaviju 1,4 sa 80KS (najslabiji clio ima 75KS)frngla wrote:naravno, nek' vole, dok ima takvih renault ce i prodavati vozila, nego mrzim kad me ubjedjuje neko u nesto bez dokaza, sve je pocelo od gumene table u fabia-i kecu i one plastike i šarafa u clio-u a la zastava
osnovni fluence
cijene razmotrite sami
i što reno već zadnje dvije godine uvijek ima neke akcije tako da auto može biti jeftinije i do 25%...
niže cijene su nova strategija renault grupacije jer žele da povećaju udio na tržištu a nikako nisu odraz lošijeg kvaliteta
ovde se priča svela na unutrašnjost... ko da aston martin vozite svi pa znate šta je savršeno
na mom meganu je mekana plastika, jel to onaj sa fabijom smatra gumiranim ?
-
frngla
#97 Re: renault fluence
nisam stavio najslabiju oktaviju naravno da bi igra bila bare-bare, najslabiji motor je jos jeftiniji, a ne skuplji
šahu, idole, care
edit: na novom meagane-u moguce, samo sto kaska za autom nize klase, jedno cekaj 12 godina
znaci 99 fabia imala gumenu tablu 
edit: na novom meagane-u moguce, samo sto kaska za autom nize klase, jedno cekaj 12 godina
-
goibos
#98 Re: renault fluence
normalno da je jeftiniji... trebao si njega staviti pa dodati opremu(ovo oprema kod škode znači: klima, 2 zračna jastuka(6 nikad neće imati), radio(mislim stvarno), pepeljara (da, da), komande za radio na volanu još nisu savladali pa to ne možete ni doplatiti, električni dizači) na te 22K sa opremom bi bilo preko 30K hhahaha za auto od 80KS xaxaxafrngla wrote:nisam stavio najslabiju oktaviju naravno da bi igra bila bare-bare, najslabiji motor je jos jeftiniji, a ne skupljišahu, idole, care
![]()
edit: na novom meagane-u moguce, samo sto kaska za autom nize klase, jedno cekaj 12 godinaznaci 99 fabia imala gumenu tablu
ne znam šta smatraš gumom, kažem ti da sam imao fabiju 1,4 mpi clasic paket + doplata za pepeljaru, upaljač i klimu , nije baš za pohvalu ni unutrašnjost ni motor a vanjski dizajn je bio odličan, puno ljepši od fabije2
i za kraj, novi megane je jedan od najljepših auta u klasi, eto
i
-
frngla
#99 Re: renault fluence
ubio si volju u meni, nemam ja potrebe da se naduravam s tobom, vozi sta hoces boli me peta, a do tada citaj vijesti 
http://skoda.ba/index.php?mact=News,cnt ... eturnid=84
toliko
toliko
-
goibos
#100 Re: renault fluence
ferari je prodao možda 1000 auta u svijetu u prošloj godini pa bi po toj tvojoj logici značilo da je škoda bolja od ferarija
normalno da se imaju dobru prodaju kad su jeftini, samo će im sad dacia uzeti dobar dio tržišta
normalno da se imaju dobru prodaju kad su jeftini, samo će im sad dacia uzeti dobar dio tržišta