Sjećam se k'o da je juče bilo, Mile Dodik sa antikaradžićevskim bekraundom, pa ga Zlayoglu prozvao Mićo. Eto to će Mićo - socijalista i još nezavisni odraditi.... Zlaja se bio provalio k'o čir potkožnjak. Ko i ne bi, lako je biti general kada četnik u duši, lafo antikaradžićevac, servira na backhand pa pritrči na mrežu.KENJAC wrote:Ova tema ce imati smisla ako se javi neko ko licno poznaje BLAZA (a ne Blazu jer se u Trebinju kaze tako) i na osnovu licnih zapazanja iznese svoj stav! Cinjenica da se bori protiv aktuelne vlasti, ne govori mi nista! Normalno da ce upotrebljavat takve rijeci kao sto su "genocid, ubice, kriminlci..." jer kako bi se inace borio i dodvoravo, ne malom broju ljudi na koje te rijeci ostavljaju utisak! Nemojte zaboraviti jednu jako jako bitnu cinjenicu! A to je da je Milorad Dodik imao ogromnu pomoc MZ i anticetnicki orijentisanih Srba da dodje na vlast jer je ON bio jedini sa anti Karadzicevskom borbom u svom back roundu! Nemojte zaboravit da je Dodo od osnivanja SDS bio protiv takve politike. Trebinje kao grad je imao svoj mracni period, budala ima i sada i nikad ih nece nestat, ali u ovom trenutku "Pod Platanima" kafu ispija ogromna Bosnjacka populacija. Obradi u Dzamiji se odvijaju uz komentar tri - cetiri osobe a za ostale je postala normalna pojava. U Interexu imas dvije masine za rezanje mesa, za svinjske proizvode i za druge proizvode, svi do jednog Bosnjaci su ostvarili povrat imovine a svake godine bar desetak Bosnjackih porodica kupi novi stan.
I jos nesto. Mislim da je Trebinje medju gradovima u kojima je ubijeno ili ranjeno mozda najmanje pripadnika drugih manjina u toku rata. Ne opravdam nego javno kazem da bi trebalo ubiti metkom u celo svakoga ko je samar opalio nekom iz takvih pobuda. I sam sam bio pripadnikom manjine u mnogo multikulturnijem gradu..... pa sam na kraju moro otici. I sam sam osjetio sta znaci kad ti svaki hajvan moze odlucivato o tom zivotu ili smrti!
Dakle svak ima pravo nekog podrzava ili osporava. Sve u granicama civilizacijskog (ako je toga na Balkanu jos ostalo) i na osnovu licnog zapazanja a ne na osnovu onoga sto nam se servira.
Alternativni klub Trebinje
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#76 Re: Alternativni klub Trebinje
- vinnie_jones
#77 Re: Alternativni klub Trebinje
Božo Volan?KENJAC wrote:Ne mozemo svi dobro servirat! Al imamo jednog sto to radi najbolje na Svijetu!
-
KENJAC
#78 Re: Alternativni klub Trebinje
Bog me ubio ako ja ista kontam ove iznd mene... a vidim meni se obracaju ??

-
Irvinovo stado
#79 Re: Alternativni klub Trebinje
Ma ajde, nista zato, ne kontaju ni oni tebe.KENJAC wrote:Bog me ubio ako ja ista kontam ove iznd mene... a vidim meni se obracaju ??
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma ja sam bolan anarhokomunista, a to je razlicito... Drz se ti Blaze, on ti je, ko sto neko rece, Mile Dodik sa kraja devedestih.bingov buraz wrote:Jok,blago nama sa takvim socijalistima.Irvinovo stado wrote:Cuj to. Znaci, ako nisi uz Blazu nis ne valjas i odmah ides u ovaj drugi tabor... Blago nama kad imamo takve misliocebingov buraz wrote:
A ti se drzi ovih "normalnih" sto pobise i protjerase sve sto su mogli,sva sreca da takvi nisu na Blazinoj strani.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#80 Re: Alternativni klub Trebinje
Ne kaže se BACK ROUND, nego BACKGROUND ili po bosanski bekgraund.KENJAC wrote:Bog me ubio ako ja ista kontam ove iznd mene... a vidim meni se obracaju ??
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Međutim, nije tema @KENJAC i njegov engleski, srpski, bosanski, hrvatski, crnogorski. Svakom se može desiti greška, pa je tako Alija Izetbegović spominjao ''sarajevske magacine'' misleći na sarajevske magazine.
Mirsad KEBO, političar, je spominjao BLOK misleći na BLOG.
-
KENJAC
#81 Re: Alternativni klub Trebinje
Aaaaa sade sam vas svatijo! Sve jasno ko dan. Sad ja skontah odkud 11 'iljada postova! Pisi sta ti padne na pamet bez smisla i argumenata i eto dvajes iljada postova. Tema je Alternativni Klub Trebinje. Du ju andrstend!!
- dzeno123
#82 Re: Alternativni klub Trebinje
Blazo je poceo okupljati ljude oko cijele te svoje liberalne ideje u Trebinju sto do sada nije bio slucaj i to je odmah zasmetalo nekim ljudima. Odatle dolaze sve ove prijetnje ali Blazo je covjek stijena, izdrzat ce on to sve.
Last edited by dzeno123 on 16/11/2011 11:41, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
#83 Re: Alternativni klub Trebinje
Kako je bez smisla, bolan, kada je to bilo samo skretanje sa teme, pa malo o tebi? Skretanje sa teme je dozvoljeno, ali odmah da se diskusija vrati na temu.KENJAC wrote:Aaaaa sade sam vas svatijo! Sve jasno ko dan. Sad ja skontah odkud 11 'iljada postova! Pisi sta ti padne na pamet bez smisla i argumenata i eto dvajes iljada postova. Tema je Alternativni Klub Trebinje. Du ju andrstend!!
- tbv
#84 Re: Alternativni klub Trebinje
09.08.2011. Obračun sa novinarima je zadnja faza pada jednog tiranina
Alternativni klub Trebinje najenergičnije odbacuje policijsko-pravosudno nasilje Milorada Dodika nad novinarima, u ovom slučaju Federalne televizije, saopšteno je danas iz tog kluba.
Alternativni klub traži odgovornost suda i sudije koji je donio presudu na štetu novinara, a pritom, kako se navodi u saopštenju, nije uvažio činjenicu da Dodik nema pravnu osnovu da tuži novinare iz više razloga, navodeći kao primjer i "njegovo profašističko ponašanje koje ozbiljno urušava Ustav Bosne i Hercegovine, što kulminira negiranjem genocida u Srebrenici".
Istovremeno, Alternativni klub upozorava Dodika da je obračun s novinarima zadnja faza pada jednog tiranina .
U saopštenju, Alternativni klub postavlja i pitanje "režimskim sudijama" gdje će oni kada im šef napusti Bosnu i Hercegovinu, dok svima onima koji čestito rade svoj posao, u ovom slučaju novinarski, poručuju da istraju, jer će se uskoro izvaditi iz fioka sve tužbe koje "režimska tužilastva" još uvijek kriju.
Dodaje se kako su upravo tuženi "Dodik i njegova zločinačko - kriminalna družina".
Alternativni klub, također, traži reakciju domaćih i inostranih novinarskih udruženja te ambasada i svih organizacija koje se bave ljudskim pravima.
http://www.24sata.info/vijesti/dogadjaj ... z1UXKTdXqa
- tbv
#85 Re: Alternativni klub Trebinje
15.10.2011. - Alternativni klub Trebinje Poziv Moonu da posjeti istočnu Hercegovinu
Alternativni klub Trebinje, povodom najnovijeg napada na gatačkog imama Sadeta ef. Bilalića, uputio je otvoreno pismo američkom ambasadoru u BiH Patricku Moonu od kojeg traži da posjeti istočnu Hercegovinu.Kao jedina nevladina organizacija koja permanentno upozorava javnost da je istočna Hercegovina još uvijek pod kontrolom osumnjičenih i optuženih za ratne zločine, te da isti imaju veliki uticaj na policijsko-pravosudne i sve ostale segmente života, molimo vas da posjetite istočnu Hercegovinu i pokušate razmrsiti Gordijev čvor koji se zove mržnja prema drugima i različitima, a pritom se takve pojave ne sankcioniraju, navodi se u pismu.
Alternativni klub moli ambasadora Moona da posjeti sve institucije koje su nadležne za bezbjednost povratnika i njihovih vjerskih vođa, te da pokuša zadnji put uputiti upozorenje da je neoprostivo, 11 godina nakon Daytona, napadati muslimanske dostojanstvenike usred grada u kome je u proteklom ratu pobijeno 177 nevinih civila.
- Zato još niko "bitan" nije odgovarao, kao što niko nije odgovarao za posljeratne napade na gatačke Bošnjake i džamije... Vaša ekselencijo, dolazite iz zemlje gdje su ovakve stvari nedopustive. Alternativni klub dijeli vrijednosti vaše demokratije i pluralizma. Pokušajmo s "normalnim i civilizovanim" Gackom uspostaviti dijalog da se ovakvi napadi više nikada ne ponove. Svakako zatražimo ostavke načelnika Centra javne bezbjednosti Trebinje i glavnog okružnog tužioca Trebinje, jer oni su ti koji su popustili pred avetima prošlosti, navodi se, između ostalog, u pismu Alternativnog kluba ambasadoru Moonu.
- tbv
#86 Re: Alternativni klub Trebinje
14.11.2011. Blažo Stevović: "Asmire ni Trebinje nije navijalo za Tebe, Tita mi pionirske"
Tvoj rođeni grad navijao za Portugal. Mada u Trebinju ne žive Portugalci, niti su imali kakvih dodira kroz historiju sa nama, eto navijali smo za njih. Ne svi,naravno.
Asmire Begoviću iz čestite kuće Begovića, priželjkivali su Trebinjski stručnjaci za fudbal, pogotovo njihov "stočni" fond da ti Ronaldo pošalje jednu neodbranjivu pod gredu.
Srećom nije.
Pitao sam momke po kladionicama, zašto navijaju pored Tebe za Portugal, kažu kada Republika Srpska bude imala reprezentaciju navijaće za nju, a Bosna i Hercegovina vele nije njihova zemlja. Bilo je i momaka koji su viđeniji, i koji putuju malo dalje od Trebinja, pa trguju, dilaju, švercaju, koji su iz pika rekli, Blaka navijamo za BiH.
Asmir Begović je u Trebinju imao podršku oko 20 posto hajde da kažem "normalnih" Trebinjaca.
Menadžment FK Leotar, po čaršiji poznat po nadimku "ariel" čeka da Asmir baci koju funtu na njihova "osiromašena" pleća. To su ljudi, koje je jednom ili dva put lopta pogodila u glavu na malom odmoru i sada su u upravi ove veš mašine što na ariel pere. Počeli su dovoditi azilante...
Asmir Begović kada je bježao, odnosno protjeran iz Trebinja imao je samo dvije godine. Nije protjeran kao loš golman već kao Turčin, Balija...
Iako mu je otac branio u FK Leotar,i zadužio ovaj grad, našli su se "mandatari" Srpstva da Begoviće protjeraju.
Asmir je postao što je postao, jedan od najboljih Evropskih golmana, a Trebinje je ostalo rupa mržnje, krvi, kriminala i trave za koju bi Ronaldo rekao da je korov, ako je već onu na Bilinom polju onako nagrdio.
Asmire Begoviću, ne šalji Leotaru ništa, dok ga ne sredimo. Tamo su kriminalci. A kada bude 80 posto navijalo za Tebe, poslaćeš ovoj djeci svačega, ja to znam, iako te Engleska možda napravila malo čvršćim, jačim i ne tako lakog na emocije.
No, bilo te fino vidjeti. Visok, vitak, pravi Hercegovac.
Evo jutros Dodikovi mediji, u rubrici aforizmi kažu "Bosna i Hercegovina je pobijedila Portugal sa 0-0". Ukrali mi aforizam kada je Srbija pobijedila Sloveniju 1-1. Dodik nije vječan. A i u godinama je. Ovi oko njega mu već izmiču. Moglo bi se desiti da uskoro zaigraš u Banja Luci ili Tebinju kao golman reprezentacije naše države.
Do tada Asmire, brani čast Trebinja, gdje god da si, i pričaj o Trebinju, onakvom kakvo je bilo za vrijeme tvoga tate i kakvo će biti. Asmire, učini to zbog nas koji mislimo različito od ovih dvadeset posto.
Neka ti mreža ostane netaknuta i u Portugalu!
Blažo Stevović,
predsjednik "Alternativnog kluba Trebinje"
http://www.24sata.info/kolumne/fatamorg ... irske.html
- tbv
#87 Re: Alternativni klub Trebinje
ovo postaje po svaku cijenu nametanje jednoumlja, prijete svakom ko nije lojalan njihovoj fasistickoj ideologiji, onda se na kraju pojedini pitaju sto se nesrbi nisu vratili u mali aushvitz...15.11.2011. TERORISTIČKI NAPAD U TREBINJU: BLAŽ STEVOVIĆ PORUČUJE-IDEMO DO KRAJA
Poštovani,
bicu kratak,jer život gospodina Sekulović Nikole i njegove porodice,te mene,kao i svih onih koji različito misle od ratnih zločinaca,terorista i organizovanih kriminalaca u Trebinju visi o koncu.
Sinoc u kasne sate radnik Vladike Grigorija, crkvenjak BZ, nastanjen u Trebinju je slomio ulazna vrata na porodicnoj kuci Sekulovića. Prema mojim saznanjima i saznanjima mojih saradnika na informativni razgovor nisu privođeni ni Vladika Grigorije ali ni Dobroslav Čuk, koji duzi period prijeti Sekuloviću i mojoj malenkosti.
Vladika Grigorije je zloupotrjebio čovjeka sa psihickim smetnjama, ali interesantno da je taj isti čovjek pored toliko izloga u Trebinju, izabrao za metu Sekulovićevu kucu. Ne radi se o smetnjama vec o bezobrazluku Grigorija i navedenog BZ.
Činjenica je da je ovo nastavak politike "zastraši pa vladaj" ali danas i sinoć smo gospodin Sekulović i ja konstatovali da idemo do kraja, a kraj je procesuiranje odgovornih za napade na nas, nase domove i slično. Ovo su klasicni napadi na demokratsku svijest Trebinja.
Pozivam Vas da ovo saopstenje-molbu plasirate sto prije na više adresa. Moramo dobiti zaštitu. I moramo mirno spavati ,jer imamo pravo na različit stav.
Da podsjetim gospodin Sekulović ima troje djece i suprugu, koji su i sinoc bili meta Pravoslavnog teroriste, koji mora imati nalogodavce, a oni su gore pomenuti.
Na koncu gospodin Sekulović je prije nekoliko dana nazvao te ljude "grobarima" Trebinja. To bi mogao biti motiv za napad, jer Grigorije i Čuk uz blagoslov direktora policije RS,ministra Čadja i načelnika CJB Trebinje Zubca, sprovode poltiku Laktasizacije Trebinja, posmatrajući pasivno teška krivična djela koja prema tribunima slobode čine Grigorije,Čuk i mala grupa lokalnih kriminalaca .Pozivam sve poštene Trebinjce da stanu u odbranu porodice gospodina Sekulovića, a organe gonjenja i međunarodne bezbjednosne institucije da sto prije posjete Trebinje. Nazalost,grad terorizma a ne turizma.
http://www.tacno.net/Novost.aspx?id=11132
Blazo izdrzi, i napuni olovom svakog ko ti kucni prag predje!!!!!
- libertyBiH
#88 Trebinje /Dobro Cuk
DOBROSLAV CUK MI PRESUDIO !
Jutros u 8 i 30 na svoj mobitel dobijam poziv za sastanak sa Dobroslavom Cukom, na opste iznenadjenje. Sastanak pocinje u 10 sa malim zakasnjenjem i traje dva sata.
Prvih pola sata Cuk mi drzi monolog o razvoju Trebinja. Dok on To radi Branko Bratic Nane donosi moje kolumne isprintane s kompjutera i daje ih Cuku,koji cita i prijeti.
Sam sutim i Boga molim da izvucem zi...vu glavu.
Nakon pola sata monologa Cuk pribjegava prijetnjama koje se ticu rada Alternativnog kluba, trazi spisak clanova, insajdera, dousnika, koji nam daju informacije o zlocinima u Trebinju i organizovanom kriminalu. Pri tom za sve zlocine okrivljuje Bozidara Vucurevica a sebe prikazuje kao humanistu.
Trebinjske narkodilere i telohranitelja Bratica, upotrebljava kao zastitni zid protiv mene.Tvrdi mi da moram sa njim ili cu izvisiti u svakom pogledu.
Ja insistiram na pitanju otvaranja i zatvaranja svake price o ratnim zlocinima,izvinjenju Dubrovniku,njegovoj ostavci i ostavci njegovog kabineta.
Na to on reaguje poprilicno otresito i pominje metke.
Na moje direktno pitanje ,,jesu li se dogovorili on i Bratic ko stoji iza napada na moju porodicnu kucu,,odgovara da on nije.Svaljuje krivicu na Bratica.
Tvrdi da nisam patriota i da sam najveca smetnja razvoju demokratskog Trebinja.
Ne prihvata da je u Trebinju pocinjen ratni zlocin niti da su pokradene drustvene firme,te da se droga dila u velikim kolicinama.
Na moju molbu da se preda istraznim organima u Dubrovniku zajedno sa 54 Trebinjca ili Tuzilastvu BiH,odgovara prijetnjom da ce sa svojim timom razmisliti sta ce sa mnom ciniti.
Potenciram da hitno preda vlast i da ode u oba Tuzilastva, te ga tjeram da sa sobom povede i neke ljude iz okruzenja koji su privredni kriminalci.
Prekida me ljutito.
Insistira da sazna otkud meni informacije.
Ne pristajem.
Zabranjuje mi svaki kontakt sa medjunarodnim organizacijama a posebno sa Americkom Ambasadom te politickim strankama i to Demokratskom Partijom, Pokretom za Trebinje, Partijom Demokratskog Progresa a da se posebno udaljim od SDP-a BiH i Liberalno Demokratske Stranke Bosne i Hercegovine.
Priznaje da nije u dobrim odnosima sa policijom ali jeste sa onima koji su vecinom presli pet godina zatvorskog staza.
Na moje neprekidno insistiranje da se izvinemo Dubrovniku, on me prekida i govori da to ne moze jednostrano.
Ja mu kazem Nacelnice to je uslov za otvaranje Trebinja, za nove investicije, turisticke projekte i slicno.
Kritikuje me i konstatuje da pobrisem sa interneta svaki clanak o njemu i njegovom bratu, a da ce on sa svojim timom uraditi sa mnom ono sto u ovom trenutku najvise zasluzujem.
Srdacno,
Blazo Stevovic
28.11.2011.godine.
Trebinje
Ovaj gradonacelnik izgleda gori od Vucurevica ........
Jutros u 8 i 30 na svoj mobitel dobijam poziv za sastanak sa Dobroslavom Cukom, na opste iznenadjenje. Sastanak pocinje u 10 sa malim zakasnjenjem i traje dva sata.
Prvih pola sata Cuk mi drzi monolog o razvoju Trebinja. Dok on To radi Branko Bratic Nane donosi moje kolumne isprintane s kompjutera i daje ih Cuku,koji cita i prijeti.
Sam sutim i Boga molim da izvucem zi...vu glavu.
Nakon pola sata monologa Cuk pribjegava prijetnjama koje se ticu rada Alternativnog kluba, trazi spisak clanova, insajdera, dousnika, koji nam daju informacije o zlocinima u Trebinju i organizovanom kriminalu. Pri tom za sve zlocine okrivljuje Bozidara Vucurevica a sebe prikazuje kao humanistu.
Trebinjske narkodilere i telohranitelja Bratica, upotrebljava kao zastitni zid protiv mene.Tvrdi mi da moram sa njim ili cu izvisiti u svakom pogledu.
Ja insistiram na pitanju otvaranja i zatvaranja svake price o ratnim zlocinima,izvinjenju Dubrovniku,njegovoj ostavci i ostavci njegovog kabineta.
Na to on reaguje poprilicno otresito i pominje metke.
Na moje direktno pitanje ,,jesu li se dogovorili on i Bratic ko stoji iza napada na moju porodicnu kucu,,odgovara da on nije.Svaljuje krivicu na Bratica.
Tvrdi da nisam patriota i da sam najveca smetnja razvoju demokratskog Trebinja.
Ne prihvata da je u Trebinju pocinjen ratni zlocin niti da su pokradene drustvene firme,te da se droga dila u velikim kolicinama.
Na moju molbu da se preda istraznim organima u Dubrovniku zajedno sa 54 Trebinjca ili Tuzilastvu BiH,odgovara prijetnjom da ce sa svojim timom razmisliti sta ce sa mnom ciniti.
Potenciram da hitno preda vlast i da ode u oba Tuzilastva, te ga tjeram da sa sobom povede i neke ljude iz okruzenja koji su privredni kriminalci.
Prekida me ljutito.
Insistira da sazna otkud meni informacije.
Ne pristajem.
Zabranjuje mi svaki kontakt sa medjunarodnim organizacijama a posebno sa Americkom Ambasadom te politickim strankama i to Demokratskom Partijom, Pokretom za Trebinje, Partijom Demokratskog Progresa a da se posebno udaljim od SDP-a BiH i Liberalno Demokratske Stranke Bosne i Hercegovine.
Priznaje da nije u dobrim odnosima sa policijom ali jeste sa onima koji su vecinom presli pet godina zatvorskog staza.
Na moje neprekidno insistiranje da se izvinemo Dubrovniku, on me prekida i govori da to ne moze jednostrano.
Ja mu kazem Nacelnice to je uslov za otvaranje Trebinja, za nove investicije, turisticke projekte i slicno.
Kritikuje me i konstatuje da pobrisem sa interneta svaki clanak o njemu i njegovom bratu, a da ce on sa svojim timom uraditi sa mnom ono sto u ovom trenutku najvise zasluzujem.
Srdacno,
Blazo Stevovic
28.11.2011.godine.
Trebinje
Ovaj gradonacelnik izgleda gori od Vucurevica ........
- Sasvim_Obican
#89 Re: Trebinje /Dobro Cuk
Strašno. Prijetnja likvidacijom slovom i brojem. Daleko da bi u bilo kojem gradu u BiH prošao nešto puno bolje jer su kriminalno-politički talovi, kao i talovi općenito, alergični na medijsko prozivanje, ali kada to radi načelnik jedne općine i to na ovako perfidan i očigledan način, gotovo je jezivo pomisliti šta bi se Blaži Stevoviću moglo desiti. 
- tbv
#90 Re: Alternativni klub Trebinje
ni sta dodati, niti sto oduzeti, potpuno se slazem da je ova proslava predmet izmjene historijiskih cinjenica, provokacija i bezobrazluk...09.01.2012. Alternativni klub Trebinje: Dvadeset godina opšte pljačke, cirkusa i kapitulacije zdravog razuma
Proslava Dana RS-a koju je danas organizirao Milorad Dodik sa svojom svitom je kulminacija dvadesetogodišnje pljačke naroda u ovom entitetu, kulminacija cirkusa zvanog Republika Srpska i kapitulacija zdravog razuma, prokomentirao je za današnju proslavu Dana RS-a predsjednik Alternativnog kluba Trebinje Blažo Stevović.
Dodao je da je u situaciji kada 80 posto stanovništva u RS-u živi na granici siromaštva više nego apsurdna vijest da je u današnju proslavu utrošeno 650.000 KM.
"S tim novcem moglo se pokrenuti nekoliko malih ili srednjih preduzeća. Ono što bi narod sada trebao uraditi je tražiti da vidimo u kojim hotelima će spavati gosti koje je Dodik pozvao na proslavu i koliko je potrošeno za kavijar i piće," kazao je Stevović.
Porazna je činjenica, rekao je, da patrijarh Irinej, Boris Tadić i ostali uporno ističu Republiku Srpsku kao državu.
"Krajnje je vrijeme da shvate da RS nije država već entitet u sastavu Bosne i Hercegovine i da to prhvate. Ovo što rade je samo doljevanje ulja na vatru. Danas se u Banjoj Luci dešavaju čudne stvari. Rođendan entitetu zvanom Republika Srpska, malignom tijelu koje metastazira, ali i dalje ostaje živo zahvaljujući ko zna kakvim citostaticima, čestitaju oni koji su potpisali da prvo rukovodstvo RS-a, dakle, Ratko Mladić, Slobodan Milošević i Radovan Karadžić budu izručeni u Haag. Također, tinja sukob između SDS-a i SNSD-a o tome ko je stvorio RS pa ovih dana očekujem sukob sličan onome između partizana i četnika", rekao je Stevović.
Mediji u RS-u su u potpunosti u službi Milorada Dodika, tvrdi Stevović, a današnja proslava, pojasnio je, liči na parade u Sjevernoj Koreji s Dodik-unom na čelu.
"Imamo dvije Republike Srpske - onu koju danas vidite na televiziji i onu u kojoj narod kopa po kontejnerima i nema tri obroka dnevno", rezimirao je Stevović.
Stevović čvrsto vjeruje u jedinstvenu BiH te mu je današnja proslava užasna i porazna.
"BiH je sekularna država i ne vidim zašto bi bilo koji njen dio imao krsnu slavu", rekao je.
Predsjednik Alternativnog kliuba Trebinje apelirao je na političare i građane iz Federacije BiH i ostalih dijelova BiH da ne reagiraju na ove očigledne provokacije jer, rekao je, "nisu svi u RS-u isti".
"Nama je živjeti zajedno, raditi zajedno i zajedno ići u Evropu", poručio je.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#91 Re: Alternativni klub Trebinje
Ma Blazo je kralj,covjek koji je istrajan u svojoj borbi protiv vetrenjaca. Da je Bogdo u Bosni vise ovakvih ljudi,hrabrih,idealista,bez kompromisa ,pravicnih...gdje bi nam kraj bio.
Jedini problem vezan za tu pricu,i za slicne price ovoj,sto takvi ljudi narocito po manjim sredinama tesko da mogu da okupe neku ozbiljniju masu istomisljenika oko sebe. Cak i ako ih ima,puno je lakse i komfornije biti negdje u pozadini ,pa i ako mislis kao ovaj "ludi" sto se javno exponira..suti,i iz prikrajka dobijaj 150 KM nekog od socijalnog davanja i uz strah u ocima izgovori ono kod nas popularno"..suti dobro je samo nek' ne puca..."
Manipulacija strahom je opasan potencijal i ogromna kocnica za neki hrabri individualni iskorak.
Jedini problem vezan za tu pricu,i za slicne price ovoj,sto takvi ljudi narocito po manjim sredinama tesko da mogu da okupe neku ozbiljniju masu istomisljenika oko sebe. Cak i ako ih ima,puno je lakse i komfornije biti negdje u pozadini ,pa i ako mislis kao ovaj "ludi" sto se javno exponira..suti,i iz prikrajka dobijaj 150 KM nekog od socijalnog davanja i uz strah u ocima izgovori ono kod nas popularno"..suti dobro je samo nek' ne puca..."
Manipulacija strahom je opasan potencijal i ogromna kocnica za neki hrabri individualni iskorak.
Last edited by -LIBERO- on 09/01/2012 17:46, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
#92 Re: Alternativni klub Trebinje
Alternativni klub Trebinje!
http://www.youtube.com/watch?v=TTbMMHH8Pz8
Dobro bi bilo da nas Blažo izvjesti šta je za praznik dobila gospodja Mara Kolundžija iz BL."Imamo dvije Republike Srpske - onu koju danas vidite na televiziji i onu u kojoj narod kopa po kontejnerima i nema tri obroka dnevno", rezimirao je Stevović.
http://www.youtube.com/watch?v=TTbMMHH8Pz8
- tbv
#93 Re: Alternativni klub Trebinje
Blaze IZDRZI21.02.2012. Blažo Stevović: Fašisti u mantijama
Biću kratak, jer ovi koji napadaju Srbiju, personifikovanu kroz Čedomira Jovanovića, a nose mantije dobro znaju moj stav o njima, čast izuzetcima, ali ipak osjećam potrebu da podsjetim čitaoce na sljedeće...
1-Da je SPC aktivno učestvovala u genocidu u BiH!
2-Da su vladike i sveštenici nerijetko nosili oružje i blagosiljali zlotvore poput "Škorpiona"!
3-Da se SPC nikada nije pokajala zbog genocida i masakra, koji su počinili njeni vjernici u BiH!
4-Da je SPC vodila premanentnu antiislamsku kampanju.
5-Da vladike i sveštenstvo SPC-a u entitetu RS nisu dužni dolaziti u svetovne sudove / primjer vladike Grigorija u Osnovnom sudu Trebinje.
6-Da je SPC utočište fašističkih organizacija, koji od Srba i Srbije prave monstrume, pa je imidž Srba i Srbije u svijetu katastrofalan.
7-Da SPC učestvuje u RS u privredno terorističkim aktivnostima putem Investiciono razvojne banake RS.
8-Da SPC spriječava Srbiju i RS da se suoče s prošlošću i krenu putem evropskih integracija i NATO pakta.
9-Da su na udaru SPC-a upravo oni, koji pokušavaju vratiti Srbiju i entitet RS u normalne, civilizovane životne realnosti.
10- Napadi na Čedomira Jovanovića od strane pojedinaca iz SPC su dokaz da je SPC neokajana i klerofašistička organizacija, koja je uspostavila teokratski sistem razmišljanja ali i vladanja u Srbiji i entitetu RS.
Mnogo je zla u proteklih dvadesetak godina napravljeno ispod pojedinih mantija.
To zlo se često iskorjenjuje, a Irineju Bačkom poručujem, "ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće doznati"!
Brvno iz oka svoga, moraće se vaditi kad-tad!
Do tada neka pusti onu drugu, posramljenu, perspektivnu Srbiju i onaj drugi dio entiteta RS da pokuša stvoriti bolje uslove za život običnog, uništenog Pravoslavnog covjeka.
Mjesto tom evropskom i modernom Pravoslavcu je u Evropskoj uniji, a nikako u guberniji Aleksandra Konuzina.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#94 Re: Alternativni klub Trebinje
Hrabro i prejako.
Blazo..
. Samo dok citam ove redove sto je napisao, sta je sve porucio i izrekao( i to ne samo sada,i ne samo ovaj put)..pomislim, pa ubit ce ga majke mi.. 
Blazo..
- -LIBERO-
- Čiča Gliša