Xbox 360

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Eborg

#76 Re: Xbox 360

Post by Eborg »

Pa pogledaj u BBI, na najnižem spratu, ima prodavnica. Isto tako, provjeri i u onoj radnji pored Masha.
House

#77 Re: Xbox 360

Post by House »

obican covjek wrote:Pozz ljudovi,

Sada na raspustu vjerovatno kupujem xbox ali gdje se ima kupiti u Sarajevu(modificiranu) ????? :?
xbox 360 slim 250gb taj tip xbox-a sa Valhalla matićnom ploćom...

Ako zna neko neka pomogne :D

U Hrvatskoj infomark.hr daje najbolje cijene i najbolje usluge jednom riječju najbolji su, ali meni treba od nekle bliže, iz Sarajeva eventualno iz BiH :D

Ako ne nađem, onda ću vidjeti možda kupiti iz HR, ali neće mi dati roditelji. :D
Ako ces igrati pirate ne kupuj još konzolu ! Vjeruj bratu svi cekamo novi firmware LT+ 2.0 , Microsoft je izbacio update koji poništi flash na DVD-ROM kompletno (stock) i mozes se pozdraviti s igranjem pirata ... Znaci stpi se jos malo bar do augusta - septembra kada ce izlazi novi firmware :wink: A što se tice izbora najbolje pogledaj na pik.ba ima hejbet konzola :thumbup:
Eborg

#78 Re: Xbox 360

Post by Eborg »

Ma nisam siguran koliko mu je pametno kupovati polovne konzole na Piku ili gdje već. To bih već prepustio iskusnijim gamerima koji znaju šta je RRoD i da procijene pohabanost konzole, ovako neka ganja novo.
obican covjek

#79 Re: Xbox 360

Post by obican covjek »

LT+ 2.0. bi trebao da izadje ubrzo koliko znam, taćnije već je u fazi testiranja te bi trebao biti ubrzo omogućen.

Vidjet' cu u BBI :D a gledao sam na piku, ako ne uspijem nigdje naći novu onda ću preko pika pokušati.
Eborg

#80 Re: Xbox 360

Post by Eborg »

Je li kod flashovanih konzola sigurno onemogućen pristup Liveu i updateovima ili je to stvar sreće hoće li te skužiti ili ne?
HAL9000

#81 Re: Xbox 360

Post by HAL9000 »

Eborg wrote:Je li kod flashovanih konzola sigurno onemogućen pristup Liveu i updateovima ili je to stvar sreće hoće li te skužiti ili ne?
Updateovima nikad nije onemogucen pristup, sve i da ti je konzola banovana sa live-a.
Sto se tice pristupa Live-u, ako uvijek imas najnoviji flash i zrno mozga (da ne igras igre preko Live-a prije oficijelnog datuma izlaska na trziste, pratiti malo scenu i najnovije informacije i sl.), sanse su vrlo male da ces biti banovan. @Eborg, vidim igras originale, sa flashovanom konzolom takodje ih mozes igrati preko Live-a i sanse su bas ispod 1% da ces tako popiti ban.
Trenutno se ceka lt2.0 tako da sad i ne preporucujem flashovanje konzola jer ako stavis stari lt1.1+, velike su sanse da ces fasovati ban, mada znam par likova koji i tako igraju i zasad nista, mada mislim da ce im u septembru biti bye bye :mrgreen: , no ne mora znaciti.
Ja sam konkretno preko godinu dana igrao sa flashovanom konzolom na Liveu i nikad nista. Sad trenutno imam jtag Xbox 360 pa i ne idem online. Samo dobro provjeravati svaku igru ako vec sam ih przis ili imati nekog pouzdanog ko ce ti ih nabavljati.
Thug...

#82 Re: Xbox 360

Post by Thug... »

Drug je prije 2 mjeseca kad je izasao predzadnji update za Live popusio bananu odmah, tako da...
HAL9000

#83 Re: Xbox 360

Post by HAL9000 »

Thug... wrote:Drug je prije 2 mjeseca kad je izasao predzadnji update za Live popusio bananu odmah, tako da...
Pa pao je vjerovatno na AP2.5 ko i masa drugih, jer nije bio informisan. I sada ima masa konzola koje su flagovane za ban upravo radi "Fail AP Challenge" i cim se konektuju na Live, ban im slijedi u sljdecem wave banu. Zato prije kupovine treba provjeriti Xval i to je to.
Eborg

#84 Re: Xbox 360

Post by Eborg »

Pa onda opet svako malo moraš nanovo flashati konzolu. Kad skontaš dođe te isto kao da igraš originale po lovi a još uz to moraš i paziti da ne budeš banovan. :-)
Eborg

#85 Re: Xbox 360

Post by Eborg »

BTW, GTA IV: The Ballad of Gay Tony razvaljuje i može komotno rame uz rame sa originalnom igrom, GTA IV: The Lost and Damned mu nije ni do koljena.

Nabavio i Mafia II, otkida kako je dobra, atmosfera za 10! :thumbup:
obican covjek

#86 Re: Xbox 360

Post by obican covjek »

koji ti je xbox? elite ? jasper ? (šta već :D)
House

#87 Re: Xbox 360

Post by House »

Eborg wrote:BTW, GTA IV: The Ballad of Gay Tony razvaljuje i može komotno rame uz rame sa originalnom igrom, GTA IV: The Lost and Damned mu nije ni do koljena.

Nabavio i Mafia II, otkida kako je dobra, atmosfera za 10! :thumbup:

Gay Tony zakon igra :wink: Mafia 2 totalno sranje iskreno , ceka se uhvati 2K czech to propadne u startu :D
Eborg

#88 Re: Xbox 360

Post by Eborg »

@obican covjek: Ako misliš na mene, kod mene je Xbox 360 Pro (čini mi se da se tako zove onaj stepenicu ispod Elite) i ima Jasper chipset. Od prvog dana radi sa Nyko Intercoolerom II koji ga sjajno hladi i nikada nije bilo problema. :thumbup:

@House: Meni se Mafia II pravo sviđa, zadržala je onaj štih prvobitne Mafie. :thumbup: Malo kamera nervira no volim ovako sporo razvijanje radnje, u GTA se sve prebrzo odvija plus ovdje ima više grafičkih detalja.
dzeno123

#89 Re: Xbox 360

Post by dzeno123 »

Joj imam sve te igre na DL al ih nisam stigo odigrati zbog ispita. Mislio sam da su ovi nastavci GTA bezveze ali ste me razuvjerili, startam od sutra. :)
Eborg

#90 Re: Xbox 360

Post by Eborg »

Kada nađem vremena i povoljnu cijenu nabavljam Red Dead Redemption i L.A. Noire, je li ko igrao? :thumbup:
obican covjek

#91 Re: Xbox 360

Post by obican covjek »

nisam al znam da ubijaju :D

u vezi ono što sam ja pitao za xbox, danas sam bio u bbi i tražio xbox (-1 sprat radnja: CD shop) slim kaže čovjek nema xbox-ova za sad a slimove ne nabavljaju...rece nesto zasto ih ne nabavljaju (cini mi se jer jos nema flasha za njih pa ih raja slabo uzima)...pa cu kada izadje flash otic opet do bbi-a pa pitat covjeka ako nikako ne nabavaljaju slimove pitat mozel za mene narucit jedan :lol:

što li vam ja ovo pišem ne znam ni sam :D

btw. http://infomark.hr/ dobra radnja iz hrvatske veoma povoljni (iako nama za bih dodje poskupo za postarinom) ako ne nadjem nigdje u bih slim onda vjerovatno od tud uzimam (vec sam rekao cini mi se negdje u postu ali bice mi lakse kad ovo napisem) :lol: :lol:
Eborg

#92 Re: Xbox 360

Post by Eborg »

Imaš li kakve rodbine vani, neka ti pošalju autobusom, dosta je jeftinije tamo. I ako ćeš već kupovati u Hrvatskoj bolje ti je kupi to ako budeš išao na more u Splitu ili tako negdje pa prenesi u autu, samo će te oderati na poštarini i carini ovako.
obican covjek

#93 Re: Xbox 360

Post by obican covjek »

ebg. to sam i mislio ali najgore što su ovi u puli jbg.

pula tamo na sjeveru blizu slovenije (ako mi dobro ide geografija) a dole je makarska i to... :S

skontat cu valjda nesto... jesil gledo trailer za mma supremacy,ufc undispunted i saint row third ? :dance:
House

#94 Re: Xbox 360

Post by House »

Stavite firmware , kupite paket Dual layer DL+R diskova , dobar przac i kraj price :D Sve te izadje kao jedna orginal igra , normala ako planirate igrati LIVE preporucujem orginal diskove :wink:

http://www.xbox360iso.com
Eborg

#95 Re: Xbox 360

Post by Eborg »

@obican covjek: Ma ima u Splitu sigurno, to je par sati od Makarske. Kako hoćeš ali imaš i u BiH 100% da se ne patiš.
obican covjek

#96 Re: Xbox 360

Post by obican covjek »

House wrote:Stavite firmware , kupite paket Dual layer DL+R diskova , dobar przac i kraj price :D Sve te izadje kao jedna orginal igra , normala ako planirate igrati LIVE preporucujem orginal diskove :wink:

ako nije problem link kako skinut piratsku i sprzit da se može igrat :D hvala

Eborg wrote:@obican covjek: Ma ima u Splitu sigurno, to je par sati od Makarske. Kako hoćeš ali imaš i u BiH 100% da se ne patiš.
Znaš li kakve radnje što misliš da ima u BiH xbox slim ? Znam da ima xbox ali nema slim...
Ako meni htjedne stari uzet' xbox, onda nema problema :D
Ima on jarana iz Italije i ostalih zemalja valjda neko može ponijet :D
House

#97 Re: Xbox 360

Post by House »

obican covjek wrote:
House wrote:Stavite firmware , kupite paket Dual layer DL+R diskova , dobar przac i kraj price :D Sve te izadje kao jedna orginal igra , normala ako planirate igrati LIVE preporucujem orginal diskove :wink:

Nikakav problem haveru , evo dobar tutorial prelagano je :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=WecUIxdY ... r_embedded
Eborg

#98 Re: Xbox 360

Post by Eborg »

Google is your friend. :D A probaj i onu radnju kod "Masha". :thumbup:
obican covjek

#99 Re: Xbox 360

Post by obican covjek »

House wrote:
obican covjek wrote:

Nikakav problem haveru , evo dobar tutorial prelagano je :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=WecUIxdY ... r_embedded
to braca, jel sigurno ovo, mislim jesil ti po ovom ?

@Eborg vidit cu :D
House

#100 Re: Xbox 360

Post by House »

Normala drug sve sigurica , istodobno gledaj video i przi igru brze ces skontati :wink:
Post Reply