drug,nisam ja tebi nista licno preporucio,ne znam zasto mi govoris toSo What! wrote:Slušo, Take A Look Around favorit. Inače solidan album, ali ne gotivim nešto posebno Limp Bizkit.armin.i.am wrote:Limp Bizkit je američka nu metal grupa iz Jacksonville-a, Floride. bend je postigao uspjeh od preko 33 milijuna prodanih albuma širom svijeta.
Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water
@CVIKERSAH
Pa dobro Macbeth je dobar rock. Teško je za metalca naći neku alternativu u BiH, pa je i prvih nekoliko Macbethovih albuma fenomenalno, ali zadnja dva su zakazala, ne toliko, ali ipak zakazali. Bila je lijepa je bila jedna fina pop pjesmica po kojoj su se proslavili, ali za one koji ih intenzivno slušaju više vole starije stvari. Njihvo žanr bi bio nešto ko christian rock u SAD-u, i ovo je posvećenu Bogu.
Preporučite album
Moderator: _BataZiv_0809
-
Mr. Brightside
#76 Re: Preporučite album
- Ajatolah_
#77 Re: Preporučite album
armin.i.am wrote:drug,nisam ja tebi nista licno preporucio,ne znam zasto mi govoris toSo What! wrote:Slušo, Take A Look Around favorit. Inače solidan album, ali ne gotivim nešto posebno Limp Bizkit.
-
dezurni_ucenik
#78 Re: Preporučite album
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 17:31, edited 1 time in total.
- So What!
#79 Re: Preporučite album
Ma onako, naveo sam lični razlog zašto slušam Macbeth.armin.i.am wrote:drug,nisam ja tebi nista licno preporucio,ne znam zasto mi govoris toSo What! wrote:Slušo, Take A Look Around favorit. Inače solidan album, ali ne gotivim nešto posebno Limp Bizkit.armin.i.am wrote:Limp Bizkit je američka nu metal grupa iz Jacksonville-a, Floride. bend je postigao uspjeh od preko 33 milijuna prodanih albuma širom svijeta.
Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water
@CVIKERSAH
Pa dobro Macbeth je dobar rock. Teško je za metalca naći neku alternativu u BiH, pa je i prvih nekoliko Macbethovih albuma fenomenalno, ali zadnja dva su zakazala, ne toliko, ali ipak zakazali. Bila je lijepa je bila jedna fina pop pjesmica po kojoj su se proslavili, ali za one koji ih intenzivno slušaju više vole starije stvari. Njihvo žanr bi bio nešto ko christian rock u SAD-u, i ovo je posvećenu Bogu.
-
dezurni_ucenik
#80 Re: Preporučite album
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 17:30, edited 1 time in total.
-
LSD
#81 Re: Preporučite album

Ma zapravo sve što je Ministry ikad izdao je dobro, ali ova tri su posebno dobra.
- Jack Be Nimble
#82 Re: Preporučite album
albumi koje ja mogu da slusam od pocetka do kraja

- So What!
#83 Re: Preporučite album
Poprilično zanimjiv izbor.Jack Be Nimble wrote:albumi koje ja mogu da slusam od pocetka do kraja
- madFlava
#84 Re: Preporučite album
Oasis- Defintely maybe,

Oasis Whats the story morning glory

the chameleons- script of the bridge

pj harvey -stories from the city stories from the sea

Oasis Whats the story morning glory

the chameleons- script of the bridge

pj harvey -stories from the city stories from the sea

- ČikaJosip
#85 Re: Preporučite album
The Music is the eponymous debut album by British rock band The Music, first released in September 2002.
"The Dance" – 5:08
"Take the Long Road and Walk It" – 4:53
"Human" – 5:28
"The Truth Is No Words" – 4:35
"Float" – 5:21
"Turn Out The Light" – 6:23
"The People" – 4:58
"Getaway" – 6:29
"Disco" – 6:36
"Too High" – 5:55
- So What!
#86 Re: Preporučite album

The Script - The Script
Debi album irske alter/pop/rock/indie grupe The Script. Najveći hit sa albuma Breakeven sam čuo 2008. u rano jutro, pred školu ja upalim MTV i na prvo slušanje sam se zaljubio u pjesmu. To me navelo da poslušam i ostatak albuma koji je stvarno fenomenalan. Lagano i dobra ljubavna muzika za opuštanje. Savršeno za samce. Novi album nisam poslušao, ali ću brzo.
-
LSD
#87 Re: Preporučite album

Love i Electric...dva the Cult-ova klasika.
- So What!
#88 Re: Preporučite album

Anthrax - Spreading the Disease
Kultni album jednog od najutjecajnih metal sastava svih vremena. Neću puno da pišem o njemu. Za one koji ga nisu slušali, neka poslušaju Madhouse i da se uvjere zašto ih svrstavaju u BIG4.
- So What!
#90 Re: Preporučite album

Santana - Supernatural
Ovaj album je definitvno obilježio početak protekle decenije. Radi se o najuspješnijem albumu Carlosa Santane. Na albumu se nalazi nekoliko neprevaziđenih hitova kao što je Smooth (saradnja sa Robom Thomasom), Maria Maria (saradnja sa The Product G&B), Corazón Espinado (saradnja sa Mana), The Calling (saradnja sa Ericom Claptonom) i Love of My Life (saradnja sa Dave Matthews Bandom). U SAD-u je prodatu 15 miliona primjeraka i to je album posljednje generacije koja nije imala problema sa internet piraterijom. Osim SAD-a, u NJemačkoj je prodat u milion primjeraka, kao i u Kanadi, a u Francuskoj je prodat u 600,000 hiljada primjeraka, a kada se sve sabere diljem svijeta je prodat u 27 miliona primjeraka i tako je zaradio 33 platinasta certifikata, a u Kanadi je dobio dijamantni certifikat i te ga lente čine 33. najbolje prodatim albumima ikad.
-
Mr. Brightside
#91 Re: Preporučite album

valjda se otarasio one svoje zene
- So What!
#92 Re: Preporučite album

Stone Sour - Live in Moscow
Za sve ljubitelje Stone Soura, evo jednog odličnog izdanja. Radi se o albumu Live in Moscow koje je snimljen na njihovom koncertu u Moskvi, 18. oktobra 2006. godine, a službeno pušten u prodaju 14. augsta 2007. godine. Na albumu se nalaze njihove najbolje pjesme sa prva dva albuma. Zanimljivo je da u Moskvi nije svirana pjesma Made of Scars koja je jedna od njihovih najpoznatijih pjesama.
-
Mr. Brightside
#93 Re: Preporučite album
album smeće,bend odlican,pjesme solidneSo What! wrote:
Za sve ljubitelje Stone Soura, evo jednog odličnog izdanja. Radi se o albumu Live in Moscow koje je snimljen na njihovom koncertu u Moskvi, 18. oktobra 2006. godine, a službeno pušten u prodaju 14. augsta 2007. godine. Na albumu se nalaze njihove najbolje pjesme sa prva dva albuma. Zanimljivo je da u Moskvi nije svirana pjesma Made of Scars koja je jedna od njihovih najpoznatijih pjesama.
- So What!
#94 Re: Preporučite album
Pa sad, smeće ili ne, to je do fanova. Ja ne sumnjam u tvoj ukus, što se mene tiče kako je njihov prvi da je veoma dobar. Mislim preformans im je bio dobar, a ni publika nije niešto zakazala.armin.i.am wrote:album smeće,bend odlican,pjesme solidneSo What! wrote:
-
Mr. Brightside
#95 Re: Preporučite album

ko je ikad slusao Korn najvjerovatnije je cuo neke od pjesama sa ovog fenomenalnog albuma.
-
LSD
#96 Re: Preporučite album

Australska vučica, nije loše...njihov debitantski istoimeni album...malo šminkerski i mainstrem muzika ali dobro zvuce

Ovi me podsjecaju na Zeppeline, modernija varijanta naravno...kao LZ u 2007 godini

Teksaški stoneri , veoma dobar album ko voli tu vrstu muzike.

Spirit Caravan...Jedan u nizu Wino Weinrich-ovih bedova (uz legendarni Obsessed i Saint Vitus).
Odlican stoner/doom album...preporuka.
- So What!
#97 Re: Preporučite album
Aesthetic Empathy - Definement
Evo još malo domaćeg zvuka. Radi se o odličnom sarajevskom metalcore bendu Aesthetic Empathy i njihovom albumu prvijencu pod nazivom Definement. Objavljen je početkom godine tačije 28. januara. Da budem iskren rado bih ga kupio, ali ga nemam gdje pa sam bio primoran da ga prelsušam na njihovj MySpace stranici i YouTubeu. Kvlaitetom se ne razlikuju ni od jednog benda iz inostranstva kojeg sam slušao, kavlitet i ideje su tu. Nema neke pretjerane originalnosti, ali sa ovo podneblje album je zaistaremek djelo. Čitajući forumu, otkrio sam da imaju brdo fanova i u regionu, a učestovali su i na Sarajevo Metla Festu ove godine. Favorit sa albuma je Dualism, a jako mi se dopala i pjesma Halfmoon and Silence. Iako postoje poprilično dugo, nakon ovog albuma može se reći da njihovo vrijeme tek dolazi. Nadajmo se da će na našu scenu izroniti još ovakvih bendova, ne mor biti sličan žanr, ali nek barem kvalitet ne izostaje.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#99 Re: Preporučite album
necu da se mucim sa slikama ali preporuka za "otvaraca" teme.
archive
nije grupa nego kolektiv
live@zenit se album zove poslusaj pa javi utiske!!!
p.s. odavno nisam nista bolje cuo!!!
archive
nije grupa nego kolektiv
live@zenit se album zove poslusaj pa javi utiske!!!
p.s. odavno nisam nista bolje cuo!!!
- ladyada
#100 Re: Preporučite album
mike oldfield crises