BBI - naplata parkinga

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#76 Re: BBI - naplata parkinga

Post by bitanga_sa_otesa »

pusti suplju,ti to zbog hamburgera i pite :D
славянин

#77 Re: BBI - naplata parkinga

Post by славянин »

bitanga_sa_otesa wrote:pusti suplju,ti to zbog hamburgera i pite :D
Bolje onda kod bezistana da parkira tu ce te mnogi pozdraviti a gle cuda jedno 30 buregdzinica i cevapdzinica :D
Travnički Noćni Šetač

#78 Re: BBI - naplata parkinga

Post by Travnički Noćni Šetač »

Pa znaš gdje jedem pitu.... ni blizu BBI.... baš se mora prošetati...
nepass1

#79 Re: BBI - naplata parkinga

Post by nepass1 »

i radi li sad sms naplata, da se ne brukam na rampi :D
bitanga_sa_otesa

#80 Re: BBI - naplata parkinga

na forumu to neces saznati,pitaj kad prodjes pored kucice prije nego sjednes u auto i plati prije nego sjednes u auto,da ne jebes druge ljude na rampi.
nepass1

#81 Re: BBI - naplata parkinga

Post by nepass1 »

bitanga_sa_otesa wrote:na forumu to neces saznati,pitaj kad prodjes pored kucice prije nego sjednes u auto i plati prije nego sjednes u auto,da ne jebes druge ljude na rampi.
vec i kuci dosao, platio na aparatu.
bitanga_sa_otesa

#82 Re: BBI - naplata parkinga

nepass1 wrote: vec i kuci dosao, platio na aparatu.
brz si kao munja :D
holowey

#83 Re: BBI - naplata parkinga

Post by holowey »

proradilo je...jucer sam platio sms-om, a bio sam nabrijan da se svadjam oko toga :lol:
mayab

#84 Re: BBI - naplata parkinga

Post by mayab »

RADI
ovo_mi_je_nick

#85 Re: BBI - naplata parkinga

Post by ovo_mi_je_nick »

bitanga_sa_otesa wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:Kakvo snimanje tablica, nije autoput. Ako ti snimi karticu ragistarski broj ti mora biti i na papiriću.

To što se rampa sama digne je stvar toga što čiko iz one buhare aktivira rampu da se digne da se ne bi stvarala gužva na izlazu jer naravno ima rejsera koji još nisu savladali kako da se iz krivine dovoljno primaknu skeneru ali to su drajveri bože.
zajebavas se? ili nisi nikad bio u bbi ?
Da ne budem bezobrazan reći ću da pogledaš listić i račun od parkinga pa mi reci gdje piše broj tablica obzirom da se rampa otvara preko broja registracije onda mora biti i uspisana na listiću?
holowey

#86 Re: BBI - naplata parkinga

Post by holowey »

ovo_mi_je_nick wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:Kakvo snimanje tablica, nije autoput. Ako ti snimi karticu ragistarski broj ti mora biti i na papiriću.

To što se rampa sama digne je stvar toga što čiko iz one buhare aktivira rampu da se digne da se ne bi stvarala gužva na izlazu jer naravno ima rejsera koji još nisu savladali kako da se iz krivine dovoljno primaknu skeneru ali to su drajveri bože.
zajebavas se? ili nisi nikad bio u bbi ?
Da ne budem bezobrazan reći ću da pogledaš listić i račun od parkinga pa mi reci gdje piše broj tablica obzirom da se rampa otvara preko broja registracije onda mora biti i uspisana na listiću?
otkud ti to da tablica MORA biti ispisana na listicu? dovoljno je da kod sa listica i ocitana tablica prilikom ulaska budu povezani u sistemu... i onda se ne moze desiti da tvoja firma placa parking za sluzbeno auto, a ti udjes sa svojim privatnim u garazu, zamijenis auta i nista ne platis... sa ocitanjem tablica i vezanjem za kod na listicu, ne mozes ovo uraditi...
ovo_mi_je_nick

#87 Re: BBI - naplata parkinga

Post by ovo_mi_je_nick »

kod listića glasi ovako: 280118031035999999

U ovom kodu numeracije (bar kod radi očitavanja je isti samo od debljih i tanjih linija sa različitim razmakom) ne vidim da postoji broj tablice.

Da postoji skener koji otvara rampu preko tablice, ukinuli bi one skenere pored rampe.
holowey

#88 Re: BBI - naplata parkinga

Post by holowey »

ovo_mi_je_nick wrote:kod listića glasi ovako: 280118031035999999

U ovom kodu numeracije (bar kod radi očitavanja je isti samo od debljih i tanjih linija sa različitim razmakom) ne vidim da postoji broj tablice.

Da postoji skener koji otvara rampu preko tablice, ukinuli bi one skenere pored rampe.
a sta u slucaju da ti je tablica prljava, izlizana, necitljiva? ili tablica strane drzave, npr. irana? mora skener postojati, pa makar ga 99.99% korisnika nikada ne koristili...
bitanga_sa_otesa

#89 Re: BBI - naplata parkinga

ovo_mi_je_nick wrote: Da ne budem bezobrazan reći ću da pogledaš listić i račun od parkinga pa mi reci gdje piše broj tablica obzirom da se rampa otvara preko broja registracije onda mora biti i uspisana na listiću?
ako kad u zivotu udjes u garazu bbi pogledaj i ti ispred rampe u visini tablice da postoji kamera,ista kao na naplatnim kucicama na autoputu,mozes nam je i uslikat :-D
ovo_mi_je_nick

#90 Re: BBI - naplata parkinga

Post by ovo_mi_je_nick »

bitanga_sa_otesa wrote:
ovo_mi_je_nick wrote: Da ne budem bezobrazan reći ću da pogledaš listić i račun od parkinga pa mi reci gdje piše broj tablica obzirom da se rampa otvara preko broja registracije onda mora biti i uspisana na listiću?
ako kad u zivotu udjes u garazu bbi pogledaj i ti ispred rampe u visini tablice da postoji kamera,ista kao na naplatnim kucicama na autoputu,mozes nam je i uslikat :-D
Nije problem, ali samo mi reci gdje na listiću ima broj tablice. Pošto da na autoputu ispiše na papir tu istu tablicu sa kojom otvoriš rampu.
holowey wrote:

a sta u slucaju da ti je tablica prljava, izlizana, necitljiva? ili tablica strane drzave, npr. irana? mora skener postojati, pa makar ga 99.99% korisnika nikada ne koristili...
Slažem se a zašto onda 99 % automobile u redu koji čeka otvara na taj skener kroz prozor ? Nemoguće da je svakome prljava tablica, nema je, zelena, crvena...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#91 Re: BBI - naplata parkinga

Post by un1ted »

Ne mogu se sjetiti BBI listica, ali recimo u SCC ispise broj registracije.

Neovisno od pitanja, ali izjaviti:
Je glupost:) Rampa se automatski otvara u SCC i u BBI. Za njih 100% znam jer nikada ne spustam prozor, a ne da koristim listic :mrgreen:
Slažem se a zašto onda 99 % automobile u redu koji čeka otvara na taj skener kroz prozor ?
Pa 99% na ovoj temi ne znaju za taj mehanizam :) Da li si negdje u nekom centru pronasao uputstvo? Nisi zato sto smo jedna lezihljebovicka nacija, kod koje je kurcobolja na zavidnom nivou.
bitanga_sa_otesa

#92 Re: BBI - naplata parkinga

ovo_mi_je_nick wrote:
Nije problem, ali samo mi reci gdje na listiću ima broj tablice.
na poledjini :lol:
znaci ja mogu uci u bbi u garazu u 13h i uzmem listic i parkiram se.zavrsim posao u 17h ,prodjem pjeske pored rampe i uzmem papiric i izadjem u 17h i platim samo 15 minuta :D
ovo_mi_je_nick

#93 Re: BBI - naplata parkinga

Post by ovo_mi_je_nick »

un1ted wrote:Ne mogu se sjetiti BBI listica, ali recimo u SCC ispise broj registracije.

Je glupost:) Rampa se automatski otvara u SCC i u BBI. Za njih 100% znam jer nikada ne spustam prozor, a ne da koristim listic :mrgreen:
Slažem se a zašto onda 99 % automobile u redu koji čeka otvara na taj skener kroz prozor ?
Pa 99% na ovoj temi ne znaju za taj mehanizam :) Da li si negdje u nekom centru pronasao uputstvo? Nisi zato sto smo jedna lezihljebovicka nacija, kod koje je kurcobolja na zavidnom nivou.
To što se otvori rampa je do čovjeka koji iz one kućice istu otvori da se ne stvara gužva. Zašto se onda stvori gužva ako se izlazi na otvaranje tablica. Zašto se čeka 5 automobila dok se protežu vozači kroz prozor da dohvate skener papirićem, i zašto po 4-5 puta okreću listić daok skener ne prepozna kod. Za za to vrijeme rampa bi otvorila preko tablica 28 automobila.

Sad se smirite i pokušajte razgovarati bez sjećanja na svoje porijeklo Foče, Goražda, Srebrenice, pa se pravite da ste rođeni u BBI.

Debilizam jer kažem da listić ne posjeduje ispisan broj tablice. Da ima čitač ispisao bi ga istog treba čim otkuca vdatum i vrijeme.
Better Man

#94 Re: BBI - naplata parkinga

Post by Better Man »

un1ted wrote:Ne mogu se sjetiti BBI listica, ali recimo u SCC ispise broj registracije.

Bio u SCC prije par sedmica i kad sam krenuo s autom van pripremio listić i približavam se rampi i treba da otvorim prozor kad rampa mi se digla, tako da listić nisam koristio. Ako sistem radi čim se približiš treba da ti digne rampu i nemaš šta da otvaraš prozor i prislanjaš listić na skener.
ovo_mi_je_nick

#95 Re: BBI - naplata parkinga

Post by ovo_mi_je_nick »

bitanga_sa_otesa wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:
Nije problem, ali samo mi reci gdje na listiću ima broj tablice.
na poledjini :lol:
znaci ja mogu uci u bbi u garazu u 13h i uzmem listic i parkiram se.zavrsim posao u 17h ,prodjem pjeske pored rampe i uzmem papiric i izadjem u 17h i platim samo 15 minuta :D

Ne možeš jer će ti listić izbaciti tek kada na mjesto ispred rampe za ulazak u garažu ta "kamera" prepoznaje da je vozilo ispred rampe a ne čovjek pješke.
vnm

#96 Re: BBI - naplata parkinga

Post by vnm »

kako čiko u kućici zna da sam platio parking i mi treba podići rampu?
ovo_mi_je_nick

#97 Re: BBI - naplata parkinga

Post by ovo_mi_je_nick »

Better Man wrote:

Bio u SCC prije par sedmica i kad sam krenuo s autom van pripremio listić i približavam se rampi i treba da otvorim prozor kad rampa mi se digla, tako da listić nisam koristio. Ako sistem radi čim se približiš treba da ti digne rampu i nemaš šta da otvaraš prozor i prislanjaš listić na skener.
Govorim za BBI, SCC ispisuje broj tablica na kartici.
zforumas

#98 Re: BBI - naplata parkinga

Post by zforumas »

Pa majku mu valjda iza tog sistema ima nekakav "kompjuter" koji to sve biljezi i koji tim upravlja i koji zna da taj tvoj kod 280118031035999999 odgovara tvojoj tablici A12-B-345.

Kako termos boca zna kad je ljeto a kad je zima...
bitanga_sa_otesa

#99 Re: BBI - naplata parkinga

ovo_mi_je_nick wrote:
Ne možeš jer će ti listić izbaciti tek kada na mjesto ispred rampe za ulazak u garažu ta "kamera" prepoznaje da je vozilo ispred rampe a ne čovjek pješke.
kamera ne razlikuje vozilo od pjesaka,previse si otisao u buducnost.
imaju drugi senzori na rampi koji znaju da li je tu vozilo...ako vec zelis znati i pametovati,nauci kako rade neke stvari,pitaj....
svaki listic je vezan za registraciju,ako nekad dodjes u bbi u zivotu,sidji do kucice naplate pa pitaj radnika nek ti objasni.ili da ti dam broj mog druga koji radi na odrzavanju u bbi,pa s njim na kaficu i on ti sve pokaze .
holowey

#100 Re: BBI - naplata parkinga

Post by holowey »

ovo_mi_je_nick wrote:
holowey wrote:

Slažem se a zašto onda 99 % automobile u redu koji čeka otvara na taj skener kroz prozor ? Nemoguće da je svakome prljava tablica, nema je, zelena, crvena...
fazon je sto moras autom prici kameri na odredjenu udaljenost... sa fabijom moram malo proci skener, otprilike do b stuba... sa oktavijom stanem do skenera i to je dovoljno da mi ocita tablicu...
Post Reply