BBI - naplata parkinga
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#76 Re: BBI - naplata parkinga
pusti suplju,ti to zbog hamburgera i pite 
- славянин
#77 Re: BBI - naplata parkinga
Bolje onda kod bezistana da parkira tu ce te mnogi pozdraviti a gle cuda jedno 30 buregdzinica i cevapdzinicabitanga_sa_otesa wrote:pusti suplju,ti to zbog hamburgera i pite
- Travnički Noćni Šetač
#78 Re: BBI - naplata parkinga
Pa znaš gdje jedem pitu.... ni blizu BBI.... baš se mora prošetati...
- nepass1
#79 Re: BBI - naplata parkinga
i radi li sad sms naplata, da se ne brukam na rampi 
- bitanga_sa_otesa
#80 Re: BBI - naplata parkinga
na forumu to neces saznati,pitaj kad prodjes pored kucice prije nego sjednes u auto i plati prije nego sjednes u auto,da ne jebes druge ljude na rampi.
- nepass1
#81 Re: BBI - naplata parkinga
vec i kuci dosao, platio na aparatu.bitanga_sa_otesa wrote:na forumu to neces saznati,pitaj kad prodjes pored kucice prije nego sjednes u auto i plati prije nego sjednes u auto,da ne jebes druge ljude na rampi.
- bitanga_sa_otesa
#82 Re: BBI - naplata parkinga
brz si kao munjanepass1 wrote: vec i kuci dosao, platio na aparatu.
- holowey
#83 Re: BBI - naplata parkinga
proradilo je...jucer sam platio sms-om, a bio sam nabrijan da se svadjam oko toga 
- mayab
-
ovo_mi_je_nick
#85 Re: BBI - naplata parkinga
Da ne budem bezobrazan reći ću da pogledaš listić i račun od parkinga pa mi reci gdje piše broj tablica obzirom da se rampa otvara preko broja registracije onda mora biti i uspisana na listiću?bitanga_sa_otesa wrote:zajebavas se? ili nisi nikad bio u bbi ?ovo_mi_je_nick wrote:Kakvo snimanje tablica, nije autoput. Ako ti snimi karticu ragistarski broj ti mora biti i na papiriću.
To što se rampa sama digne je stvar toga što čiko iz one buhare aktivira rampu da se digne da se ne bi stvarala gužva na izlazu jer naravno ima rejsera koji još nisu savladali kako da se iz krivine dovoljno primaknu skeneru ali to su drajveri bože.
- holowey
#86 Re: BBI - naplata parkinga
otkud ti to da tablica MORA biti ispisana na listicu? dovoljno je da kod sa listica i ocitana tablica prilikom ulaska budu povezani u sistemu... i onda se ne moze desiti da tvoja firma placa parking za sluzbeno auto, a ti udjes sa svojim privatnim u garazu, zamijenis auta i nista ne platis... sa ocitanjem tablica i vezanjem za kod na listicu, ne mozes ovo uraditi...ovo_mi_je_nick wrote:Da ne budem bezobrazan reći ću da pogledaš listić i račun od parkinga pa mi reci gdje piše broj tablica obzirom da se rampa otvara preko broja registracije onda mora biti i uspisana na listiću?bitanga_sa_otesa wrote:zajebavas se? ili nisi nikad bio u bbi ?ovo_mi_je_nick wrote:Kakvo snimanje tablica, nije autoput. Ako ti snimi karticu ragistarski broj ti mora biti i na papiriću.
To što se rampa sama digne je stvar toga što čiko iz one buhare aktivira rampu da se digne da se ne bi stvarala gužva na izlazu jer naravno ima rejsera koji još nisu savladali kako da se iz krivine dovoljno primaknu skeneru ali to su drajveri bože.
-
ovo_mi_je_nick
#87 Re: BBI - naplata parkinga
kod listića glasi ovako: 280118031035999999
U ovom kodu numeracije (bar kod radi očitavanja je isti samo od debljih i tanjih linija sa različitim razmakom) ne vidim da postoji broj tablice.
Da postoji skener koji otvara rampu preko tablice, ukinuli bi one skenere pored rampe.
U ovom kodu numeracije (bar kod radi očitavanja je isti samo od debljih i tanjih linija sa različitim razmakom) ne vidim da postoji broj tablice.
Da postoji skener koji otvara rampu preko tablice, ukinuli bi one skenere pored rampe.
- holowey
#88 Re: BBI - naplata parkinga
a sta u slucaju da ti je tablica prljava, izlizana, necitljiva? ili tablica strane drzave, npr. irana? mora skener postojati, pa makar ga 99.99% korisnika nikada ne koristili...ovo_mi_je_nick wrote:kod listića glasi ovako: 280118031035999999
- bitanga_sa_otesa
#89 Re: BBI - naplata parkinga
ako kad u zivotu udjes u garazu bbi pogledaj i ti ispred rampe u visini tablice da postoji kamera,ista kao na naplatnim kucicama na autoputu,mozes nam je i uslikatovo_mi_je_nick wrote: Da ne budem bezobrazan reći ću da pogledaš listić i račun od parkinga pa mi reci gdje piše broj tablica obzirom da se rampa otvara preko broja registracije onda mora biti i uspisana na listiću?
-
ovo_mi_je_nick
#90 Re: BBI - naplata parkinga
Nije problem, ali samo mi reci gdje na listiću ima broj tablice. Pošto da na autoputu ispiše na papir tu istu tablicu sa kojom otvoriš rampu.bitanga_sa_otesa wrote:ako kad u zivotu udjes u garazu bbi pogledaj i ti ispred rampe u visini tablice da postoji kamera,ista kao na naplatnim kucicama na autoputu,mozes nam je i uslikatovo_mi_je_nick wrote: Da ne budem bezobrazan reći ću da pogledaš listić i račun od parkinga pa mi reci gdje piše broj tablica obzirom da se rampa otvara preko broja registracije onda mora biti i uspisana na listiću?
Slažem se a zašto onda 99 % automobile u redu koji čeka otvara na taj skener kroz prozor ? Nemoguće da je svakome prljava tablica, nema je, zelena, crvena...holowey wrote:a sta u slucaju da ti je tablica prljava, izlizana, necitljiva? ili tablica strane drzave, npr. irana? mora skener postojati, pa makar ga 99.99% korisnika nikada ne koristili...ovo_mi_je_nick wrote:kod listića glasi ovako: 280118031035999999
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#91 Re: BBI - naplata parkinga
Ne mogu se sjetiti BBI listica, ali recimo u SCC ispise broj registracije.
Neovisno od pitanja, ali izjaviti:

Da li si negdje u nekom centru pronasao uputstvo? Nisi zato sto smo jedna lezihljebovicka nacija, kod koje je kurcobolja na zavidnom nivou.
Je glupost:) Rampa se automatski otvara u SCC i u BBI. Za njih 100% znam jer nikada ne spustam prozor, a ne da koristim listicDa postoji skener koji otvara rampu preko tablice, ukinuli bi one skenere pored rampe.
Pa 99% na ovoj temi ne znaju za taj mehanizamSlažem se a zašto onda 99 % automobile u redu koji čeka otvara na taj skener kroz prozor ?
- bitanga_sa_otesa
#92 Re: BBI - naplata parkinga
na poledjiniovo_mi_je_nick wrote:
Nije problem, ali samo mi reci gdje na listiću ima broj tablice.
znaci ja mogu uci u bbi u garazu u 13h i uzmem listic i parkiram se.zavrsim posao u 17h ,prodjem pjeske pored rampe i uzmem papiric i izadjem u 17h i platim samo 15 minuta
-
ovo_mi_je_nick
#93 Re: BBI - naplata parkinga
To što se otvori rampa je do čovjeka koji iz one kućice istu otvori da se ne stvara gužva. Zašto se onda stvori gužva ako se izlazi na otvaranje tablica. Zašto se čeka 5 automobila dok se protežu vozači kroz prozor da dohvate skener papirićem, i zašto po 4-5 puta okreću listić daok skener ne prepozna kod. Za za to vrijeme rampa bi otvorila preko tablica 28 automobila.un1ted wrote:Ne mogu se sjetiti BBI listica, ali recimo u SCC ispise broj registracije.
Je glupost:) Rampa se automatski otvara u SCC i u BBI. Za njih 100% znam jer nikada ne spustam prozor, a ne da koristim listicDa postoji skener koji otvara rampu preko tablice, ukinuli bi one skenere pored rampe.
Pa 99% na ovoj temi ne znaju za taj mehanizamSlažem se a zašto onda 99 % automobile u redu koji čeka otvara na taj skener kroz prozor ?Da li si negdje u nekom centru pronasao uputstvo? Nisi zato sto smo jedna lezihljebovicka nacija, kod koje je kurcobolja na zavidnom nivou.
Sad se smirite i pokušajte razgovarati bez sjećanja na svoje porijeklo Foče, Goražda, Srebrenice, pa se pravite da ste rođeni u BBI.
Debilizam jer kažem da listić ne posjeduje ispisan broj tablice. Da ima čitač ispisao bi ga istog treba čim otkuca vdatum i vrijeme.
- Better Man
#94 Re: BBI - naplata parkinga
Bio u SCC prije par sedmica i kad sam krenuo s autom van pripremio listić i približavam se rampi i treba da otvorim prozor kad rampa mi se digla, tako da listić nisam koristio. Ako sistem radi čim se približiš treba da ti digne rampu i nemaš šta da otvaraš prozor i prislanjaš listić na skener.un1ted wrote:Ne mogu se sjetiti BBI listica, ali recimo u SCC ispise broj registracije.
Pa 99% na ovoj temi ne znaju za taj mehanizamSlažem se a zašto onda 99 % automobile u redu koji čeka otvara na taj skener kroz prozor ?Da li si negdje u nekom centru pronasao uputstvo? Nisi zato sto smo jedna lezihljebovicka nacija, kod koje je kurcobolja na zavidnom nivou.
-
ovo_mi_je_nick
#95 Re: BBI - naplata parkinga
bitanga_sa_otesa wrote:na poledjiniovo_mi_je_nick wrote:
Nije problem, ali samo mi reci gdje na listiću ima broj tablice.![]()
znaci ja mogu uci u bbi u garazu u 13h i uzmem listic i parkiram se.zavrsim posao u 17h ,prodjem pjeske pored rampe i uzmem papiric i izadjem u 17h i platim samo 15 minuta
Ne možeš jer će ti listić izbaciti tek kada na mjesto ispred rampe za ulazak u garažu ta "kamera" prepoznaje da je vozilo ispred rampe a ne čovjek pješke.
-
vnm
#96 Re: BBI - naplata parkinga
kako čiko u kućici zna da sam platio parking i mi treba podići rampu?
-
ovo_mi_je_nick
#97 Re: BBI - naplata parkinga
Govorim za BBI, SCC ispisuje broj tablica na kartici.Better Man wrote:Bio u SCC prije par sedmica i kad sam krenuo s autom van pripremio listić i približavam se rampi i treba da otvorim prozor kad rampa mi se digla, tako da listić nisam koristio. Ako sistem radi čim se približiš treba da ti digne rampu i nemaš šta da otvaraš prozor i prislanjaš listić na skener.un1ted wrote:Ne mogu se sjetiti BBI listica, ali recimo u SCC ispise broj registracije.
- zforumas
#98 Re: BBI - naplata parkinga
Pa majku mu valjda iza tog sistema ima nekakav "kompjuter" koji to sve biljezi i koji tim upravlja i koji zna da taj tvoj kod 280118031035999999 odgovara tvojoj tablici A12-B-345.
Kako termos boca zna kad je ljeto a kad je zima...
Kako termos boca zna kad je ljeto a kad je zima...
- bitanga_sa_otesa
#99 Re: BBI - naplata parkinga
kamera ne razlikuje vozilo od pjesaka,previse si otisao u buducnost.ovo_mi_je_nick wrote:
Ne možeš jer će ti listić izbaciti tek kada na mjesto ispred rampe za ulazak u garažu ta "kamera" prepoznaje da je vozilo ispred rampe a ne čovjek pješke.
imaju drugi senzori na rampi koji znaju da li je tu vozilo...ako vec zelis znati i pametovati,nauci kako rade neke stvari,pitaj....
svaki listic je vezan za registraciju,ako nekad dodjes u bbi u zivotu,sidji do kucice naplate pa pitaj radnika nek ti objasni.ili da ti dam broj mog druga koji radi na odrzavanju u bbi,pa s njim na kaficu i on ti sve pokaze .
- holowey
#100 Re: BBI - naplata parkinga
fazon je sto moras autom prici kameri na odredjenu udaljenost... sa fabijom moram malo proci skener, otprilike do b stuba... sa oktavijom stanem do skenera i to je dovoljno da mi ocita tablicu...ovo_mi_je_nick wrote:Slažem se a zašto onda 99 % automobile u redu koji čeka otvara na taj skener kroz prozor ? Nemoguće da je svakome prljava tablica, nema je, zelena, crvena...holowey wrote:a sta u slucaju da ti je tablica prljava, izlizana, necitljiva? ili tablica strane drzave, npr. irana? mora skener postojati, pa makar ga 99.99% korisnika nikada ne koristili...ovo_mi_je_nick wrote:kod listića glasi ovako: 280118031035999999