Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
- jon_jovi
#76 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Ja bih volio od Marindvora do Čaršije al me ne može zapsat
-
laki@
#77 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Buca potok,iznad fabrike Zrak vidis Sarajevo ko na dlanu,mir i tisina a tako blizu gradskog prevoza.........
-
laki@
#78 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Admir_1984 wrote:Prije ce vuk doci na Sedrenik ili ona naselja Sarajevska ispod Trebevica nego u Hrasnicu. Vezano za maglu istina je da bude, al neznatno veca od one u gradu. Jednom sam se vracao iz grada i fakat magla zesca bila, a vamo prema Hrasnici nema je nikako. Bilo je i obrnutih slucajeva, a kad sve saberem u godini imas 5 bash maglovitih danazonbirile wrote:zna biti jebeno zimi,u magli na -20 nabasati na vuka nije prijatno
E hajd sta naprica a ljeto imate samo 2 mjeseca,zivjela 5 godina prodala stan,kupila u Buca citi i rahat sad.......
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#79 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
razlike u nadmorskoj visini haman da i nemalaki@ wrote:Admir_1984 wrote:Prije ce vuk doci na Sedrenik ili ona naselja Sarajevska ispod Trebevica nego u Hrasnicu. Vezano za maglu istina je da bude, al neznatno veca od one u gradu. Jednom sam se vracao iz grada i fakat magla zesca bila, a vamo prema Hrasnici nema je nikako. Bilo je i obrnutih slucajeva, a kad sve saberem u godini imas 5 bash maglovitih danazonbirile wrote:zna biti jebeno zimi,u magli na -20 nabasati na vuka nije prijatno
E hajd sta naprica a ljeto imate samo 2 mjeseca,zivjela 5 godina prodala stan,kupila u Buca citi i rahat sad.......
- tf2_spy
#80 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Šta je ovo, svaki cigo svoga konja hvali? Čuj Hrasnica i Buća potok... oj, majko..
Po meni, najbolji dio grada su ulice bivša Skerlićeva (ne znam kako se sad zove) i ona iznad nje, Rizaha Štetića.
p.s. ne živim ni u jednoj od njih, ali bih rado...
Po meni, najbolji dio grada su ulice bivša Skerlićeva (ne znam kako se sad zove) i ona iznad nje, Rizaha Štetića.
p.s. ne živim ni u jednoj od njih, ali bih rado...
Last edited by tf2_spy on 15/06/2012 14:51, edited 1 time in total.
- jon_jovi
#81 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Ova Ilidžanska sfera, nju nemojte ni u snu. Eno jučer čovjeka u njegovoj kući ubilo. Tu vam je došao sav šljam iz nekoliko republika.
-
krtica_
#82 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Zar se moze tek tako postati bosanac?PeshtA wrote:Pozdrav,
Imam neke prijatelje Kuvajcane koji bi zeljeli postati Bosancii zainteresovani su da kupe neki 3 soban stan ili neku manju kucu u sirem sredistu sehera.
Posto im je dojadio pijesak, prvi uslov je da je stan/kuca u naselju u kojem ima puno zelenila i da taj stan nije dalje od 10ak km od pristupa tramvaju, znaci da se oni dovezu autom do stanice i onda da se vozaju traJvanom![]()
Koji dio Sarajeva bi im mogli preporuciti ...
Ja neam pojma, ja sam iz BOnovica![]()
Hvala
I onda se pitamo sto imamo ovoliko bagre i olosa u drzavi.
Citava drzava azil za budale.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#83 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Pa i na Bistriku ubise Zigu i tu se svega nakotilo, u svakom dijelu grada imas tih stvarijon_jovi wrote:Ova Ilidžanska sfera, nju nemojte ni u snu. Eno jučer čovjeka u njegovoj kući ubilo. Tu vam je došao sav šljam iz nekoliko republika.
-
casanova123
#84 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Visnjik je definitivno najljepse naselje za zivjeti.. Javi se ako je potreban stan za prodati.. Pozz
-
Static-X
#85 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Poznajeli ko naselje Osjek, preciznije onaj dio odma uz rijeku Bosnu ka vrelu Bosne.
Jel mirno, imal kriminala?
- tf2_spy
#86 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
čuj ima li kriminala? pa komplet naselje je kriminal - bespravna gradnjaStatic-X wrote:Poznajeli ko naselje Osjek, preciznije onaj dio odma uz rijeku Bosnu ka vrelu Bosne.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#87 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
tf2_spy wrote:čuj ima li kriminala? pa komplet naselje je kriminal - bespravna gradnjaStatic-X wrote:Poznajeli ko naselje Osjek, preciznije onaj dio odma uz rijeku Bosnu ka vrelu Bosne.
- Morales
#88 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Ilidža i Džidžikovac 
-
Static-X
#89 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Nisam mislio na tu vrstu kriminala, to sta neko radi u svojoj vlastitoj basci me ne interesuje.tf2_spy wrote:čuj ima li kriminala? pa komplet naselje je kriminal - bespravna gradnjaStatic-X wrote:Poznajeli ko naselje Osjek, preciznije onaj dio odma uz rijeku Bosnu ka vrelu Bosne.
-
ice2cube
#90 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Dobrinja ili negdje na opstini Stari Grad...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#91 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
svaki bi bio dobar da imamo infrastrukturu i para za nova auta
- tf2_spy
#92 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
hm, kakva bolan vlastita bašča u vodozaštitnoj zoni? ili kad počnu kuće pravit na klizištu, pa onda od opštine traže pare (koje ti i ja dajemo iz doprinosa i poreza) za nadoknadu štete. meni to prelazi okvire vlastite bašče, jbg, možda ja preširoko gledam na te stvarti. a ti usko. nešta jest.Static-X wrote: Nisam mislio na tu vrstu kriminala, to sta neko radi u svojoj vlastitoj basci me ne interesuje.
-
Static-X
#93 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Ne, nije uopste to dali ja gledam usko ti siroko, nego pricamo o dvije razlicite stvari. Iako se slazem stim sto kazes, ja nebi da ulazim u to kako je ko sta gradio, gdje, s dozvolom ili ne, jer i sama tema se ne bazira na tom principu. Mene interesuje kako je naselje, bar onaj dio naselja specificno, jeli mirno, bez tinejdzerski nozeva i pucnjave.tf2_spy wrote:hm, kakva bolan vlastita bašča u vodozaštitnoj zoni? ili kad počnu kuće pravit na klizištu, pa onda od opštine traže pare (koje ti i ja dajemo iz doprinosa i poreza) za nadoknadu štete. meni to prelazi okvire vlastite bašče, jbg, možda ja preširoko gledam na te stvarti. a ti usko. nešta jest.Static-X wrote: Nisam mislio na tu vrstu kriminala, to sta neko radi u svojoj vlastitoj basci me ne interesuje.
- jon_jovi
#94 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Predlažem da Tutin postane peta gradska općina. Više ih je ovdje nego Tjutjinju. Uz ljivadu, niz ljivadu... oj haaa. 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
-
Coconut
#97 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Breka! ne zivim al´ bih voljela 
- respo
#98 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
otoka marijin dvor potez oko tramvajskih sina
- duplanula
#99 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Ciglane su po meni veoma dobro mjesto
, mirno naselje, skola imas u blizini, uskoro i dzamija na parkingu
, zelenilo u parku preko puta.
Stari Grad druga opcija, jer sve je nekako dostupno u par koraka, lijep da dijete odrasta u jednom relativno mirnom okruzenju.
Dobrinja treca, nekako mi se "ubila" za mlade bracne parove, aleja za setnju, ima dosta parkova (koji su u katasrofalnom stanju, puni smeca, plasticnih boca i poneka sprica...)
Ima tu jos pros i cons ali evo ovako iz glave na prvu
Stari Grad druga opcija, jer sve je nekako dostupno u par koraka, lijep da dijete odrasta u jednom relativno mirnom okruzenju.
Dobrinja treca, nekako mi se "ubila" za mlade bracne parove, aleja za setnju, ima dosta parkova (koji su u katasrofalnom stanju, puni smeca, plasticnih boca i poneka sprica...)
Ima tu jos pros i cons ali evo ovako iz glave na prvu
- art vandeley
#100 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Breka Hills definitivno... najgotivnije naselje u Sarajevu