... i "moj" Velez je iz Hercegovine.north wrote:
Sve stoji, nema se šta ni dodati ni oduzeti.....
Mislim da bi se sad trebalo nekako dići iznad ovoga, pokušati okupiti ljude iz fudbala, imamo ih kao što reče hvala bogu i ovdje i vani....zajednički pokušati dogovoriti sastanak sa čelnicima UEFE, reći, da, mi smo to koji žele da spasimo fudbal u BiH i prihvatamo sve vaša načela i pokušati svim mogućim lobijima dobiti priznanje od UEFE kao novoosnovani savez....a ko što reče puca mi neka stvar za predstavnike iz RS i Hercegovine....
Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- star(i)mo
#76 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#77 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Hajde da se igramo malo naucne fantastike.
Skupstina broji 60 clanova koje mogu da biraju klubovi ali Izvrsni odbor saveza treba da broji 15 clanova od kojih je 1 predsjednik i 1 podpredsjednik. Evo nekoliko imena koja se rotiraju u zadnje vrijeme koji bi mogli biti clanovi IO saveza. Dodajte ili oduzmite.
1. Ivica Osim (predsjednik)
2. Faruk Hadzibegic (podpredsjednik)
3. Sergej Barbarez
4. Elvir Bolic
5. Mehmed Bazdarevic
6. Meho Kodro
7. Blaz Sliskovic
8. Vahid Halilhodzic
9. Fuad Muzurovic
10. Miroslav Blazevic
11. Enver Maric
12. Dusan Bajevic
13.
14.
15.
Skupstina broji 60 clanova koje mogu da biraju klubovi ali Izvrsni odbor saveza treba da broji 15 clanova od kojih je 1 predsjednik i 1 podpredsjednik. Evo nekoliko imena koja se rotiraju u zadnje vrijeme koji bi mogli biti clanovi IO saveza. Dodajte ili oduzmite.
3. Sergej Barbarez
4. Elvir Bolic
5. Mehmed Bazdarevic
6. Meho Kodro
7. Blaz Sliskovic
8. Vahid Halilhodzic
9. Fuad Muzurovic
10. Miroslav Blazevic
11. Enver Maric
12. Dusan Bajevic
13.
14.
15.
- burek_in_space
#78 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Vlatko Glavash
Aleksandar Ristic
Aleksandar Ristic
-
michio
#79 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Od tih je samo Osim u BiH (bolestan covjek) dok mi je Sliskovic neozbiljan.
-
north
#80 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Naravno, razumijemo se, zna se na koga se mislistar(i)mo wrote:... i "moj" Velez je iz Hercegovine.north wrote:
Sve stoji, nema se šta ni dodati ni oduzeti.....
Mislim da bi se sad trebalo nekako dići iznad ovoga, pokušati okupiti ljude iz fudbala, imamo ih kao što reče hvala bogu i ovdje i vani....zajednički pokušati dogovoriti sastanak sa čelnicima UEFE, reći, da, mi smo to koji žele da spasimo fudbal u BiH i prihvatamo sve vaša načela i pokušati svim mogućim lobijima dobiti priznanje od UEFE kao novoosnovani savez....a ko što reče puca mi neka stvar za predstavnike iz RS i Hercegovine....![]()
- denimb
#81 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Hajd kad se vec igramo, a sta ako nas UEFA i FIFA suspendiraju i ostave nama da se dogovorimo oko tog statuta, pa to potraje godinu - dvije?Dado dijasporitus wrote:Hajde da se igramo malo naucne fantastike.![]()
3. Sergej Barbarez
4. Elvir Bolic
5. Mehmed Bazdarevic
6. Meho Kodro
7. Blaz Sliskovic
8. Vahid Halilhodzic
9. Fuad Muzurovic
10. Miroslav Blazevic
11. Enver Maric
12. Dusan Bajevic
13.
14.
15.
Taj ulet i organizovanje saveza s njihove strane mi se cini kao i intervencija NATO snaga u Libiji, nadam se da grijesim, ali ne znam koliko su voljni da se bas do dna umijesaju u nase probleme, jer svi znamo koliko su kompleksni.
- fosil
#82 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Munja, treba neko za administraciju.
Predrag Pasic
Aco Ristic
Predrag Pasic
Aco Ristic
- bogoljub
#83 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Ma treba napraviti novi savez.Ovi koji su glasali protiv, istog momenta izbaciti iz saveza. Na njihovo mjesto dovesti druge ljude, normalne prije svega.
Prvo ponuditi Srbe na mjesto njihovih članova koji su glasali protiv, ima li iko ko je ZA BiH u toj Crpskoj, ako nema, ne bendati ih i pustiti ih nek se igraju Viktorije ili picigena , za sva vremena, isto tako uraditi sa ovima iz Županija.
Ponavljam! Ovaj savez treba skroz ukinuti, napraviti NOVI SAVEZ NORMALAN Obratiti se viskom prestavniku, ako treba!
Uostalom, izbaciti ove koji su danas glasali protiv i ubaciti ove gore sa spiska kolko ih ima, da ih ima, zašto mora biti Šezdeset i nešto guzonja da sjede jedu piju i loču na račun ove države , a da glasaju protiv nje!?
Prvo ponuditi Srbe na mjesto njihovih članova koji su glasali protiv, ima li iko ko je ZA BiH u toj Crpskoj, ako nema, ne bendati ih i pustiti ih nek se igraju Viktorije ili picigena , za sva vremena, isto tako uraditi sa ovima iz Županija.
Ponavljam! Ovaj savez treba skroz ukinuti, napraviti NOVI SAVEZ NORMALAN Obratiti se viskom prestavniku, ako treba!
Uostalom, izbaciti ove koji su danas glasali protiv i ubaciti ove gore sa spiska kolko ih ima, da ih ima, zašto mora biti Šezdeset i nešto guzonja da sjede jedu piju i loču na račun ove države , a da glasaju protiv nje!?
Last edited by bogoljub on 30/03/2011 00:04, edited 1 time in total.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#84 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
denimb wrote:Hajd kad se vec igramo, a sta ako nas UEFA i FIFA suspendiraju i ostave nama da se dogovorimo oko tog statuta, pa to potraje godinu - dvije?Dado dijasporitus wrote:Hajde da se igramo malo naucne fantastike.![]()
3. Sergej Barbarez
4. Elvir Bolic
5. Mehmed Bazdarevic
6. Meho Kodro
7. Blaz Sliskovic
8. Vahid Halilhodzic
9. Fuad Muzurovic
10. Miroslav Blazevic
11. Enver Maric
12. Dusan Bajevic
13.
14.
15.
Taj ulet i organizovanje saveza s njihove strane mi se cini kao i intervencija NATO snaga u Libiji, nadam se da grijesim, ali ne znam koliko su voljni da se bas do dna umijesaju u nase probleme, jer svi znamo koliko su kompleksni.
Neznam sta je pitanje. A sta ako se nikad ne dogovore. Ako ostanu isti vjerovatnije je da se nikad nece ni dogovoriti pa se postavlja pitanje sta je vise naucna fantastika, ono sto imamo sada ili neka alternativa.
- denimb
#85 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Kako god, koliko god svi mi (ili ne bas svi) voljeli normalan savez, nije to tako ni lahko.Dado dijasporitus wrote:denimb wrote:Hajd kad se vec igramo, a sta ako nas UEFA i FIFA suspendiraju i ostave nama da se dogovorimo oko tog statuta, pa to potraje godinu - dvije?Dado dijasporitus wrote:Hajde da se igramo malo naucne fantastike.![]()
3. Sergej Barbarez
4. Elvir Bolic
5. Mehmed Bazdarevic
6. Meho Kodro
7. Blaz Sliskovic
8. Vahid Halilhodzic
9. Fuad Muzurovic
10. Miroslav Blazevic
11. Enver Maric
12. Dusan Bajevic
13.
14.
15.
Neznam sta je pitanje. A sta ako se nikad ne dogovore. Ako ostanu isti vjerovatnije je da se nikad nece ni dogovoriti pa se postavlja pitanje sta je vise naucna fantastika, ono sto imamo sada ili neka alternativa.
Pitanje je ako se ne umijesaju stranci, ko ce skinuti ljude iz sadasnjeg saveza, jer on iako je suspendiran jos uvijek postoji kao savez pod suspenzijom, a iskreno ja ni sam vise ne znam kome su oni odgovorni, ko ih je uopce postavio na ta mjesta i pod kojim okolnostima.
Nismo ih mogli ukloniti do sada, zasto bi to mogli dok budu i pod suspenzijom, a izgubiti par godina radi takvih idiota je pogubno za nas nogomet.
Ma pojma nemam vise, zivce sam danas izgubio.
-
Ripicipi
#86 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Ma kakav Sliskovic, kako je postao trener Sirokog, skroz je promjenio pricu. Slusao sam veceras njegovu izjavu tipa "ovdje se nogomet igrao i prije UEFE i FIFE, igrat ce se i dalje i bez njih (uefe i fife)" i kao zakljucak mu je da FIFA i UEFA nemaju sta ovdje nametati. 
Jebo li ga Bevanda
Jebo li ga Bevanda
-
bosnovizija
#87 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Može bez Sliškovića, jer je neozbiljan i sa najnovijim izjavama oko suspenzije "da se ovde igrao nogomet i prije UEFE I FIFE", a dodajem Nermina Šabića, Vlatka Glavaša i Mirsada Fazlagića. Sretno u NOVI POČETAKDado dijasporitus wrote:Hajde da se igramo malo naucne fantastike.![]()
3. Sergej Barbarez
4. Elvir Bolic
5. Mehmed Bazdarevic
6. Meho Kodro
7. Blaz Sliskovic
8. Vahid Halilhodzic
9. Fuad Muzurovic
10. Miroslav Blazevic
11. Enver Maric
12. Dusan Bajevic
13.
14.
15.
-
ranija
#88 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Dzevad Secerbegovic
Fuad Mulahasanovic
Mersed Kovacevic
Fuad Mulahasanovic
Mersed Kovacevic
- Lunizz
#89 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Treba sacekati sta fifa kaze na sve ovo,jos zadnju rijec nisu rekli.znaci akonas suspenduju mislim zvanicno onda se moze polemisati o clanovi novim. Bice onda to pravi test koliko nase legende zaista mare za nas fudbal.mnogo puta smo izradjeni pa i ne znam koliko da se nadam boljem.
- zimzelen
#90 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Ljudi zaboravljaju da je BiH primljena u FIFA bez ikakve saglasnosti i upliva manjeg entiteta u rad N/FS BiH. Ako Dodikovi hoce moze se slicno i ponoviti, u prijelaznom periodu, pa i kasnije, dok ne dodju pameti , samo ne znam kod koga bi to oni pokucali na vrata da budu nesto kao Schotland, Wales ili Ireland - kako sanjaju. Iss, smradovi!
- simonese
#91 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
mislim da ne mogu samo bivsi fudbaleri i treneri
mora tu malo ekonomije,logistike,menadzmenta stranih jezika itd.
mora tu malo ekonomije,logistike,menadzmenta stranih jezika itd.
- Obuca9
#92 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
A kakvih tek lopina ima među bivšim igračima, to je za priču...
-
Mustang1
#93 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Sabica izbacite iz tih kombinacija .. taj bi mater zajebo za stotinjak maraka
Auuu koliko ce ovih prica biti..obicno one koje prve isplivaju budu tacne
Ja sam ovako nesto predvidjo sad valjda ce i biti ovako
Auuu koliko ce ovih prica biti..obicno one koje prve isplivaju budu tacne
Osim, Baždarević i Hadžibegić formiraju novi savez!
Današnja odluka Skupštine Nogometnog/Fubalskog saveza Bosne i Hercegovine da ne prihvati Statut je poljuljala vjeru u bolju budućnost bh. fudbala.
Međutim, kako Source.ba saznaje, današnja odluka predstavlja kraj nesposobnog Saveza i Saveza kojem su vlastiti interesi ispred interesa razvoja fudbala u Bosni i Hercegovini.
Naime, već prije današnje sjednice, čiji se ishod mogao pretpostaviti i prije samog održavanja, uspostavljeni su kontakti sa vodstvom UEFA-e od strane legendi bh. fudbala poput Ivice Osima, Mehmeda Baždarevića i Faruka Hadžibegića koji su iskoristili svoj utjecaj u evropskoj krovnoj fudbalskoj organizaciji kako bi se formirao novi saziv NS/FS BiH, a reprezentativne selekcije i klubovi izbjegli sankcije koje im prijete neusvajanjem Statuta.
U razgovoru za Source.ba, Mehmed Baždarević i Faruk Hadžibegić nisu željeli govoriti o konkretnim potezima koji su planirani, ali su potvrdili kontakte koji su oni, zajedno sa još nekoliko istaknutih bh. fudbalskih radnika, uspostavili sa čelnicima UEFA-e i FIFA-e, te kako su krovne fudbalske organizacije spremne izaći u susret bh. fudbalu i zajednički iznaći rješenje za aktuelnu situaciju.
Prema našim informacijama, inicijativu za formiranje novog Saveza je pokrenuo Ivica Osim, koji je zahvaljujući svom utjecaju kod predsjednika UEFA-e Michela Platinija inicirao formiranje NS/FS BiH sastavljenog od fudbalskih radnika koji su spremni doprinijeti razvoju bosanskohercegovačkog fudbala. Namjerava se formirati neka vrsta prinudnog Saveza u periodu od dva mjeseca, nakon čega bi se formirao sastav koji bi u konačnici činio novi NS/FS BiH.
- Djokej
#94 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Sta je sa Mirsadom Hibicem?
-
ZukSan
#95 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Drago mi je što je većina vass optimisti...ja nazalost nisam 
- limeni
#96 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
ne vjerujem da ce nas izbaciti iz kvalifikacija, to bi bilo previse tuzno..uz to bi i francuzima bila izbrisana 3 boda protiv nas...mozda zele ovi kriminalci da napuste brod (savez) koji propada, tuzbu ce izgubiti protiv one marketinske agencije gdje su potpisivali dva ugovora..
-
Glanzer
#97 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
Glanzer wrote:Ako bi se pravio kakav novi savez u statut bi preporucljivo bilo ubaciti stav da u istom ne mogu na funkcije nikakvi bosnjaci,srbi i hrvati nego iskljucivo i samo bosanci.Mislim da se tako sve legende fudbala svakako i izjasnjavaju,znam sigurno za Osima,Katalinica,Pasica idr...kakve Pushine,kakve Cheke,kakve Ilje....
-
pOZz
#98 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
bosnovizija wrote:Može bez Sliškovića, jer je neozbiljan i sa najnovijim izjavama oko suspenzije "da se ovde igrao nogomet i prije UEFE I FIFE", a dodajem Nermina Šabića, Vlatka Glavaša i Mirsada Fazlagića. Sretno u NOVI POČETAK
Vahidin Musemić.
- Murat Sabanovic
#99 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine
posto je u okvirima naucne fantastike ,onda predlazem sebe,Dado dijasporitus wrote:Hajde da se igramo malo naucne fantastike.![]()
3. Sergej Barbarez
4. Elvir Bolic
5. Mehmed Bazdarevic
6. Meho Kodro
7. Blaz Sliskovic
8. Vahid Halilhodzic
9. Fuad Muzurovic
10. Miroslav Blazevic
11. Enver Maric
12. Dusan Bajevic