gorivo uzrok problema

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

japo

#76 Re: gorivo uzrok problema

Post by japo »

:lol: :lol: dobre teme :D :thumbup: mislim da je sad zbunjenja :D al vidjet ćemo sta je mjastor uradio, ako se uopšte hurmašica pojavi :-)

bash me zanima :roll:

:D imam i ja jedan problem al fakat, mislim da mi je crko ABS, lampica se ne gasi :cry: sta ću sad jel ima neko rješenje osim da se mjenja kompresor :roll:
...
ima neklih 10_tak dana :cry: i drugačije koči, koči ok al nije isto ...
Qler

#77 Re: gorivo uzrok problema

Post by Qler »

Do bregaste smo dosli jer je ona rekla da joj je majstor rekao da su joj svjecice i bregasta lose. I sta ocekivati od takvog auta?
hurmasica

#78 Re: gorivo uzrok problema

Post by hurmasica »

buhahaha nemam siber :(( tako da nista od toga.
Sutra sam se "narucila" kod majstora pa cemo da vidimo,javit cu vam obavezno da znate ko je od vas bio upravu. :lol:
shlauf

#79 Re: gorivo uzrok problema

Post by shlauf »

Ako imaš šuhu da su ti pogrešno gorivo nasuli ubuduće ovako naštiklaj jednu flašu a može i karnister :D

Image

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
topcam
Vozim: uzbrdo

#80 Re: gorivo uzrok problema

Post by topcam »

Qler wrote:Ja sipam na energopetrolu, u glavnom onaj na pofalicima, i nikakvih problema. Moze lako biti i da je do auta. Kada si zadnji put mijenjala filter goriva?
EP uvijek i gorivo ko i svugdje u EU. Malo vise kilometara predem kad sipam na EP.

I ja bih rekao do filtera goriva je, a to sto curi iz auspuha je obicna voda.
pemanapemani

#81 Re: gorivo uzrok problema

Post by pemanapemani »

Na automobilu se dešava isto kao na škodi sa youtube klipa. Kada je motor hladan nema turiranja. Kako se zagrijava tako turiranje postaje izraženije i motor se guši. Na kraju se počinje gasiti kada skroz pustim gas.
Ima li neko savjet? Automobil Ford eskort, 1600 kubičnih centimetara, 90 KS, 16V.
emko1234

#82 Re: gorivo uzrok problema

Post by emko1234 »

respo wrote:pa morao sam se javiti kad vi bubate od bregaste preko ne znam ni ja cega dobro ovaj iznad mene rece na kraju ce biti da je do toga sto nije siber zatvorila

a sve sto je opisala vodi da joj lambda sonda nije uredu

sto se tice znakova interpunkcije necu komentarisati ako ti smeta ne citaj

ps. a ti kao veliki strucnjak govoris ko ce se javiti ko ne? smijesno
sto se palis odmah?ovako ti meni napises inace pa sam samo htio da vidim sta ce bit ako ja tebi napisem :D
naravno zajebancija :thumbup:
respo

#83 Re: gorivo uzrok problema

Post by respo »

ne palim se odgovaram

kad odgovoris smisleno (ne samo ti nego bilo ko) nikad mu necu reci ne seri ili sta vec

a kad neko prica nebuloze naravno da cu mu reci ocit dokaz dr oetker na temi idealno kocenje
al posto mi je bilo mrsko objasnjavati pa fino kreso to opsirno opisa kako sta i potvrdio samo ono sto sam rekao u kratkim crtama
etkeru vise ni traga

jbm ga ja zar je tesko preskociti temu i komentarisati nesto u sto se ne razumije doticni osim ako nije pitanje pa covjek zeli da sazna vise
hurmasica

#84 Re: gorivo uzrok problema

Post by hurmasica »

Evo da se javim sta se desilo kod majstora.
Nije do bregaste osovine, ona je sasvim uredu. Pregorila mi jedna svijecica i pokvaren jedan klip u motoru. Svijecice smo zamijenili, a taj klip pravim za nekoliko dana kad uhvatim par slobodnih dana kada mi auto ne bude trebalo, jer kazu da moze potrajati.
Inace, kako promjenih svijecice auto mnogo bolje radi, ne trza i ne gubi snagu, ali jos uvijek ima neki cudan zvuk u motoru, pretpostaljam da je do tog klipa.
Inace, ima li iko iskustva sa pravljenjm tih klipova i moze li se to uopste napraviti kako treba, jer kao sto sam mogla shvatiti u pitanju je glava motora. Jel to sta opasno?
hurmasica

#85 Re: gorivo uzrok problema

Post by hurmasica »

pemanapemani wrote:Na automobilu se dešava isto kao na škodi sa youtube klipa. Kada je motor hladan nema turiranja. Kako se zagrijava tako turiranje postaje izraženije i motor se guši. Na kraju se počinje gasiti kada skroz pustim gas.
Ima li neko savjet? Automobil Ford eskort, 1600 kubičnih centimetara, 90 KS, 16V.

Isti slucaj je i kod mene bio. Auto u leru, obrtaji variraju i gubi snagu i jos vise ako npr upalis svijetla ili grijanje. I cesto se gasio. Kod mene je bio problem sa drozen klapnom, koju su mi ocistili, auto prikopcali na komp i nesto nastimalli. Sada radi prilicno pravilno.
respo

#86 Re: gorivo uzrok problema

Post by respo »

moze se to napraviti nije problem al pitanje je koja je cijena
moze biti skuplja pita nego tepsija
cudi me isto da nije prikazalo labmda sondu
bas zato jer je svjecica otisla
da ne objasnjavam sada zasto nevazno
Dendrlix

#87 Re: gorivo uzrok problema

Post by Dendrlix »

Offtopic

Moze li se lambda sonda ocistiti?
respo

#88 Re: gorivo uzrok problema

Post by respo »

moze
na autoput ili bilo gdje ga sprzis drzis malo jace u obrtajima i ociscena
to je onaj laksi nacin koliko je djelotvoran ? hm moze ocistiti a i ne mora znas kako je
a sigurniji skinuti i ocistiti al to ako ne znas skinuti ocistiti nemoj bez majstora
530i

#89 Re: gorivo uzrok problema

Post by 530i »

hurmasica wrote:Evo da se javim sta se desilo kod majstora.
Nije do bregaste osovine, ona je sasvim uredu. Pregorila mi jedna svijecica i pokvaren jedan klip u motoru. Svijecice smo zamijenili, a taj klip pravim za nekoliko dana kad uhvatim par slobodnih dana kada mi auto ne bude trebalo, jer kazu da moze potrajati.
Inace, kako promjenih svijecice auto mnogo bolje radi, ne trza i ne gubi snagu, ali jos uvijek ima neki cudan zvuk u motoru, pretpostaljam da je do tog klipa.
Inace, ima li iko iskustva sa pravljenjm tih klipova i moze li se to uopste napraviti kako treba, jer kao sto sam mogla shvatiti u pitanju je glava motora. Jel to sta opasno?
Opasno je...i opasan ti je majstor sa tim objašnjenjem. Čuj klip se pokvario...postoji jasna terminologija šta je tačno i zbog čega ostalo u kvaru.
Ublehas

#90 Re: gorivo uzrok problema

Post by Ublehas »

"Popravak" klipa zahtjeva njegovo vadjenje tj. rastavljanje gotovo cijelog motora a to cete doci ko Svetog Petra kajgana sto se tice novca. U stvari klipovi se nalaze u bloku motora a da bi se do njih doslo svakako treba skidati glavu motora, a kad skines glavu moras je obraditi da bi je ponovo vratio, pa vadjenje klipova itd. itd, obilan i skup posao. Nezelim da omalovazavam bilo cije misljenje ali neznam na kojem osnovu je majstor zakljucio da je bas klip los, ima tu jos sklopova i sistema do klipa tako pripazi da te nezavitlava u namjeri da uzme pare. Potrazi jos negdje jos koje strucno misljenje pa vidi.
goibos

#91 Re: gorivo uzrok problema

Post by goibos »

a klip je sjeban jer si vozila na rezervi i jer je mulj ušao u motor ...
jel' ti rekao taj majstor zašto ti je klip otišao?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#92 Re: gorivo uzrok problema

Post by bordo gandalf »

Ublehas wrote:
"Popravak" klipa zahtjeva njegovo vadjenje tj. rastavljanje gotovo cijelog motora a to cete doci ko Svetog Petra kajgana sto se tice novca. U stvari klipovi se nalaze u bloku motora a da bi se do njih doslo svakako treba skidati glavu motora, a kad skines glavu moras je obraditi da bi je ponovo vratio, pa vadjenje klipova itd. itd, obilan i skup posao. Nezelim da omalovazavam bilo cije misljenje ali neznam na kojem osnovu je majstor zakljucio da je bas klip los, ima tu jos sklopova i sistema do klipa tako pripazi da te nezavitlava u namjeri da uzme pare. Potrazi jos negdje jos koje strucno misljenje pa vidi.
Samo ako budes isla drugom majstoru ne govori da su ti drugi rekli da ti je klip "otisao"
pajero

#93 Re: gorivo uzrok problema

Post by pajero »

rashtiman wrote:
Ublehas wrote:
Samo ako budes isla drugom majstoru ne govori da su ti drugi rekli da ti je klip "otisao"
To sam majke mi i ja htio predloziti...Haj ti fino kod drugog majstora da vidimo sta on kaze? Cuj klip? Meni to nesto nije jasno... :run:
vjesticanametli

#94 Re: gorivo uzrok problema

Post by vjesticanametli »

hoces cikica da prepakuje .............jel se tako zove to rastavljanje i sastavljanje
domaci.ba

#95 Re: gorivo uzrok problema

Post by domaci.ba »

Ublehas wrote:Moje skromno misljenje je da kompletan sistem napajanja gorivom treba ocistiti pa onda vidjeti kako se ponasa i sta dalje. Ti si, kako rece, dugo vozila na rezervi sto je smrt za motor, sam Bog zna koliko se mulja i necistoce tu povuklo ka motoru. Promijeniti filter goriva, ocistiti pumpu, propuhati cijevi pa vidjeti sta se desava, to se moze za male pare uraditi. Ako nebude valjalo i dalje onda dalje traziti problem u sistemu paljenja itd, a naravno trosak je tu, auto nemozes voziti a da nemas troska na njemu i to je tako, kao clan porodice. Voda na auspuhu kod benzinaca je normalna pojava pogotovo u hladnijim danima i nastaje zbog kondenza unutar izduvnog sistema. Gorivo na EP uopste nije lose, nista ni bolje ni losije nije na OMV.
Ja dobio dojaVu da lik koji radi na OMV ide sipat na EP radi se o pumpama na stupu. :lol:
alkos33

#96 Re: gorivo uzrok problema

Post by alkos33 »

pozdrav ,

imam fiat punto 1.2 2002 godina benzin/plin.
U zadnje vrijeme sam imao jako puno problema sa benzinskom pumpom.
Prije 15 dana kupio novu , ocistio rezervoar itd.

prije dan dva ... tesko pali , trokira ...

Danas skinem bezinsku pumpu i u rezervoaru nadjem vecu kolicinu bijele tecnosti koja se natalozila na dnu cca oko pola litre . Tecnost je slicna mlijeku ....

Ima li neko slicnih problema . Nije mi jasno otkud bas bijela tecnost .?????
sorcerer

#98 Re: gorivo uzrok problema

Post by sorcerer »

cudno skroz,voda u gorivu se manifestuje drugacije,ovo isto kao da ti je neko mlijeka nalio u rezervoar....
alkos33

#99 Re: gorivo uzrok problema

Post by alkos33 »

Zna li neko , postoji li neko mjesto na koje bi voda mogla uci u rezervoar ?
Postoji mala rupica ispod poklopca rezervoara (vjerovatno je to odusak ) , mozda tu ...
Ima li neki vlasnik punta sa slicnim problemima ?
citroen xm

#100 Re: gorivo uzrok problema

Post by citroen xm »

Naravno da postoji. To mjesto se jasno vidi kada se skine čep rezervoara. Za pitanje od kud voda i u kojoj količini je nasuta treba pitati bagru zvanu pumpadžije.
Post Reply