bash me zanima
...
ima neklih 10_tak dana
Moderators: _BataZiv_0809, anex
EP uvijek i gorivo ko i svugdje u EU. Malo vise kilometara predem kad sipam na EP.Qler wrote:Ja sipam na energopetrolu, u glavnom onaj na pofalicima, i nikakvih problema. Moze lako biti i da je do auta. Kada si zadnji put mijenjala filter goriva?
sto se palis odmah?ovako ti meni napises inace pa sam samo htio da vidim sta ce bit ako ja tebi napisemrespo wrote:pa morao sam se javiti kad vi bubate od bregaste preko ne znam ni ja cega dobro ovaj iznad mene rece na kraju ce biti da je do toga sto nije siber zatvorila
a sve sto je opisala vodi da joj lambda sonda nije uredu
sto se tice znakova interpunkcije necu komentarisati ako ti smeta ne citaj
ps. a ti kao veliki strucnjak govoris ko ce se javiti ko ne? smijesno
pemanapemani wrote:Na automobilu se dešava isto kao na škodi sa youtube klipa. Kada je motor hladan nema turiranja. Kako se zagrijava tako turiranje postaje izraženije i motor se guši. Na kraju se počinje gasiti kada skroz pustim gas.
Ima li neko savjet? Automobil Ford eskort, 1600 kubičnih centimetara, 90 KS, 16V.
Opasno je...i opasan ti je majstor sa tim objašnjenjem. Čuj klip se pokvario...postoji jasna terminologija šta je tačno i zbog čega ostalo u kvaru.hurmasica wrote:Evo da se javim sta se desilo kod majstora.
Nije do bregaste osovine, ona je sasvim uredu. Pregorila mi jedna svijecica i pokvaren jedan klip u motoru. Svijecice smo zamijenili, a taj klip pravim za nekoliko dana kad uhvatim par slobodnih dana kada mi auto ne bude trebalo, jer kazu da moze potrajati.
Inace, kako promjenih svijecice auto mnogo bolje radi, ne trza i ne gubi snagu, ali jos uvijek ima neki cudan zvuk u motoru, pretpostaljam da je do tog klipa.
Inace, ima li iko iskustva sa pravljenjm tih klipova i moze li se to uopste napraviti kako treba, jer kao sto sam mogla shvatiti u pitanju je glava motora. Jel to sta opasno?
"Popravak" klipa zahtjeva njegovo vadjenje tj. rastavljanje gotovo cijelog motora a to cete doci ko Svetog Petra kajgana sto se tice novca. U stvari klipovi se nalaze u bloku motora a da bi se do njih doslo svakako treba skidati glavu motora, a kad skines glavu moras je obraditi da bi je ponovo vratio, pa vadjenje klipova itd. itd, obilan i skup posao. Nezelim da omalovazavam bilo cije misljenje ali neznam na kojem osnovu je majstor zakljucio da je bas klip los, ima tu jos sklopova i sistema do klipa tako pripazi da te nezavitlava u namjeri da uzme pare. Potrazi jos negdje jos koje strucno misljenje pa vidi.hurmasica wrote:Evo da se javim sta se desilo kod majstora.
Nije do bregaste osovine, ona je sasvim uredu. Pregorila mi jedna svijecica i pokvaren jedan klip u motoru. Svijecice smo zamijenili, a taj klip pravim za nekoliko dana kad uhvatim par slobodnih dana kada mi auto ne bude trebalo, jer kazu da moze potrajati.
Inace, kako promjenih svijecice auto mnogo bolje radi, ne trza i ne gubi snagu, ali jos uvijek ima neki cudan zvuk u motoru, pretpostaljam da je do tog klipa.
Inace, ima li iko iskustva sa pravljenjm tih klipova i moze li se to uopste napraviti kako treba, jer kao sto sam mogla shvatiti u pitanju je glava motora. Jel to sta opasno?
Samo ako budes isla drugom majstoru ne govori da su ti drugi rekli da ti je klip "otisao"Ublehas wrote:"Popravak" klipa zahtjeva njegovo vadjenje tj. rastavljanje gotovo cijelog motora a to cete doci ko Svetog Petra kajgana sto se tice novca. U stvari klipovi se nalaze u bloku motora a da bi se do njih doslo svakako treba skidati glavu motora, a kad skines glavu moras je obraditi da bi je ponovo vratio, pa vadjenje klipova itd. itd, obilan i skup posao. Nezelim da omalovazavam bilo cije misljenje ali neznam na kojem osnovu je majstor zakljucio da je bas klip los, ima tu jos sklopova i sistema do klipa tako pripazi da te nezavitlava u namjeri da uzme pare. Potrazi jos negdje jos koje strucno misljenje pa vidi.hurmasica wrote:Evo da se javim sta se desilo kod majstora.
To sam majke mi i ja htio predloziti...Haj ti fino kod drugog majstora da vidimo sta on kaze? Cuj klip? Meni to nesto nije jasno...rashtiman wrote:Samo ako budes isla drugom majstoru ne govori da su ti drugi rekli da ti je klip "otisao"Ublehas wrote:"Popravak" klipa zahtjeva njegovo vadjenje tj. rastavljanje gotovo cijelog motora a to cete doci ko Svetog Petra kajgana sto se tice novca. U stvari klipovi se nalaze u bloku motora a da bi se do njih doslo svakako treba skidati glavu motora, a kad skines glavu moras je obraditi da bi je ponovo vratio, pa vadjenje klipova itd. itd, obilan i skup posao. Nezelim da omalovazavam bilo cije misljenje ali neznam na kojem osnovu je majstor zakljucio da je bas klip los, ima tu jos sklopova i sistema do klipa tako pripazi da te nezavitlava u namjeri da uzme pare. Potrazi jos negdje jos koje strucno misljenje pa vidi.hurmasica wrote:Evo da se javim sta se desilo kod majstora.
Ja dobio dojaVu da lik koji radi na OMV ide sipat na EP radi se o pumpama na stupu.Ublehas wrote:Moje skromno misljenje je da kompletan sistem napajanja gorivom treba ocistiti pa onda vidjeti kako se ponasa i sta dalje. Ti si, kako rece, dugo vozila na rezervi sto je smrt za motor, sam Bog zna koliko se mulja i necistoce tu povuklo ka motoru. Promijeniti filter goriva, ocistiti pumpu, propuhati cijevi pa vidjeti sta se desava, to se moze za male pare uraditi. Ako nebude valjalo i dalje onda dalje traziti problem u sistemu paljenja itd, a naravno trosak je tu, auto nemozes voziti a da nemas troska na njemu i to je tako, kao clan porodice. Voda na auspuhu kod benzinaca je normalna pojava pogotovo u hladnijim danima i nastaje zbog kondenza unutar izduvnog sistema. Gorivo na EP uopste nije lose, nista ni bolje ni losije nije na OMV.